Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

NovaMora datingsite review

NovaMora
Probeer NovaMora gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

NovaMora is een nieuwe erotische datingsite die in korte tijd onwijs veel populariteit heeft gewonnen bij het grote publiek. Mede door de grote hoeveelheid media-aandacht en promotie op radio en tv behoort NovaMora tot de snelst groeiende erotische sites van Nederland.

De slogan van de website is ‘Gun je seksleven een boost!’ en dat is exact de intentie waarmee de meeste gebruikers zich inschrijven op deze datingsite. NovaMora helpt om je seksuele grenzen op te zoeken en zorgt voor meer spanning in je leven. Inschrijven is gratis, maar er zijn opties om een betaald abonnement met meer mogelijkheden af te nemen.

Waarom kies je voor NovaMora?
 • Geen creditsysteem en betaalbare abonnementen
 • Onderdeel van Safe Dating Networks
 • Grote ledendatabase
 • Ook perfect voor stellen
 • Discrete datingsite met veel privacy opties
Schrijf je gratis in bij NovaMora

Novamora in het kort

Novamora is een datingsite met een nadruk op erotiek, waar mannen, vrouwen en stellen op zoek kunnen naar gelijkgestemde mensen. Iedereen van 18 jaar en ouder die op zoek is naar een spannend avontuurtje kan lid worden op de site. Alhoewel Novamora zich niet specifiek richt tot gebonden mensen is de site bij deze categorie mannen en vrouwen wel heel populair.

Je kunt er namelijk discreet en als je wilt zelfs helemaal anoniem lid worden wanneer je daar behoefte aan hebt. Ook swingers maken veel gebruik van Novamora voor het vinden van andere ruimdenkende koppeltjes. Er wordt heel actief toezicht gehouden op de profielen om te zorgen dat namaakprofielen zo min mogelijk kans krijgen waardoor het platform wel heel veilig is.


Inschrijfprocedure

blank

Als je het inschrijvingsproces van NovaMora doorloopt is het eerste dat opvalt dat je je in kunt schrijven als man, vrouw of stel. Kies je voor de optie stel, dan heb je de mogelijkheid om aan te geven of je een man/vrouw stel (m/v), man/man (m/m) stel of vrouw/vrouw stel (v/v) bent. Je kunt ook aangeven waar je naar op zoek bent. Helaas biedt deze datingsite (nog) geen mogelijkheid om je in te schrijven als transgender.

Gemakkelijk en snel

De inschrijvingsprocedure in niet heel ingewikkeld en redelijk snel ingevuld. Dit scheelt, want doordat je slechts beperkt informatie hoeft in te vullen wordt je privacy gewaarborgd. Dit zorgt er wel voor dat de website een goede profielscreening heeft en er dus geen ruimte is voor datingfraudeurs en nepprofielen.

blank


Functies van Novamora

Je kunt bij Novamora gratis een eigen account aanmaken, waar je alvast de volgende acties mee kunt ondernemen:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Zoveel foto’s plaatsen als je wilt.
 • Andere profielen bekijken.
 • De hoofdfoto van elk profiel bekijken.
 • Knipogen (flirtberichten) versturen.
 • Eenvoudige zoekmachine gebruiken.

Mogelijkheden met een VIP lidmaatschap

Naast deze gratis opties kun je met een VIP lidmaatschap de volgende aanvullende functies benutten:

 • Extra foto’s op een profiel bekijken.
 • Uitgebreid zoeken met geavanceerde filters en trefwoorden.
 • De FotoZapper gebruiken om matches op te doen.
 • Ontvangen berichten lezen.
 • Zelf persoonlijke berichten versturen.
 • Zien wie er op je profiel zijn komen kijken.

blank

Zoeken en matchen

Hoe kun je bij Novamora de leukste leden vinden en met ze in contact komen? Hier lees je daar alles over.

Matchen via de FotoZapper

Wanneer je makkelijk en snel op zoek wilt naar leuke matches dan kun je dat bij Novamora doen met een matchfunctie die de FotoZapper wordt genoemd. Je hebt zelf niet zoveel invloed op de profielen die hier getoond worden, maar je bepaalt wel helemaal zelf welke vrouwen, stellen of mannen je beter wilt leren kennen. Op basis van enkele eenvoudige gegevens, waaronder profielnaam, leeftijd, locatie en uiteraard een foto, moet je kiezen tussen Ja, Nee of Misschien.

Wanneer je voor Ja kiest heb je een match zodra de ander aangeeft jou ook wel leuk te vinden. Bij Nee zie je het betreffende profiel niet meer langskomen. Als je kiest voor Misschien bestaat er een kans dat het profiel in de toekomst nog een keer verschijnt. Dan betekent dit dat de ander jouw profiel wel heel interessant vond. Je kunt er dan voor kiezen op Ja te klikken om alsnog een match met dat profiel te hebben.

blank

Handmatig zoeken

Als gratis lid kun je zoeken via de eenvoudige zoekfunctie. Door aan te vinken of je een man, vrouw of stel zoekt, het gewenste contact te selecteren, een minimum en maximum leeftijd in te stellen en een zoekgebied in te stellen kun je makkelijk en snel een lijst met passende profielen tonen. Wil je graag uitgebreidere criteria gebruiken, dan is een VIP-lidmaatschap noodzakelijk om de geavanceerde zoekmachine te ontsluiten.

Klik in de profielenlijst op een profiel om dat te openen en eventueel direct te reageren. Je kunt de lijst met profielen ook nog verder aanpassen met de filterknoppen rechtsboven. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat je de profielen meteen met grote foto’s wilt bekijken, of een verder verfijning maken op basis van leeftijd.

blank

Knipogen en berichten versturen

De beste manier om contact te zoeken met een profiel dat je wel aanspreekt is door meteen een persoonlijk berichtje te sturen. Dat doe je door op de knop met de spraakballon te klikken. Er wordt dan meteen een chatscherm geopend waar je jouw berichtje kunt typen. Het is ook mogelijk om eerst alleen vrijblijvend een flirtberichtje te sturen, de zogenaamde Knipoog. Dat is puur en alleen bedoeld om je interesse duidelijk te maken en werkt vaak prima om iemand op je eigen profiel uit te nodigen.

blank


Doelgroep

blank

NovaMora richt zich op een zeer brede doelgroep. Swingers, singles, stellen of gebonden mensen ontmoeten elkaar op Novamora voor seks.

Sommige gebruikers zitten op NovaMora voor een eenmalige flirt, seksdate, fuckbuddy, one-night-stand, seksrelatie of vreemdgaan. De intenties om zich in te schrijven op deze datingsite lopen daarom nogal uiteen, maar NovaMora geeft gebruikers in alle diverse doelgroepen de mogelijkheid om gemakkelijk contact op te bouwen.

Zoals op veel andere sexdating sites zijn de mannen in de meerderheid. Vrouwen en stellen zijn minder goed vertegenwoordigd op NovaMora, maar als je je zoekfilters goed instelt zul je ze zeker vinden.


blankVeiligheid

Deze datingsite is onderdeel van Safe Dating Networks, een partij die verschillende datingsites beheert in uiteenlopende niches. De websites van deze partij zijn prima beveiligd en voorzien van een SSL certificaat. Dit betekend dat je verbinding met de datingsite op een veilige manier tot stand komt en zorgt ervoor dat hackers je informatie niet kunnen onderscheppen.


Bekendheid

NovaMora is nog redelijk nieuw, maar mede door de uitgebreide marketing inspanningen kent de datingsite al behoorlijk wat leden. De website adverteert onder andere op de radio op verschillende zenders (SkyRadio, Qmusic, Radio 538, Radio 2 en Radio 10 Gold). Ook worden er televisiecommercials van NovaMora uitgezonden bij de commerciële omroepen.


Klantenservice

Als je vragen of problemen hebt met de datingsite dan staat de Safe Dating Networks klantenservice voor je klaar. Helaas kun je niet telefonisch contact opnemen, maar het contactformulier op de website van NovaMora beloofd wel binnen 48 uur een reactie.

Adres:
Novamora B.V.
Kerkenbos 1057c
Postbus 38218
6546 BB Nijmegen

KvK: 67870910
Telefoonnummer:Geen telefonische support
E-mail:Geen e-mail support


Novamora Kosten

blank

Inschrijven en rondkijken bij NovaMora is geheel vrijblijvend en kosteloos. Met een gratis account heb je toegang tot enkele basisfuncties van de datingsite maar kun je helaas geen berichten uitwisselen. Mocht je wel gebruik willen maken van extra functies, dan kun je er voor kiezen om VIP te worden. Je krijgt dan onbeperkt toegang en kunt alle functies van de website gebruiken.

Op alle abonnementen krijg je nu tijdelijk 20% korting.

 • 1 maand VIP – € 19,99
 • 2 maanden VIP – € 31,98 – € 15,99 p.m.
 • 4 maanden VIP – € 47,96 – € 11,99 p.m.

Onze ervaringen met NovaMora

Pluspunten:
 • Geen creditsysteem en betaalbare abonnementen
 • Onderdeel van Safe Dating Networks
 • Grote ledendatabase
 • Ook perfect voor stellen
 • Discrete datingsite met veel privacy opties
Minpunten:
 • Geen datingapp beschikbaar (wel een goede mobiele site)
 • Meer mannen dan vrouwen
Probeer NovaMora gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies