Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Second Love datingsite review

Second Love
Probeer Second Love gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je gelukkig in je relatie maar heb je soms het idee dat je last hebt van dagelijkse sleur? Dan ben je heus niet de enige; de slogan van Second Love luidt niet voor niets ‘flirten is niet alleen voor singles!’ Veel mensen zijn namelijk op zoek naar meer spanning of avontuur in een relatie.

Second Love is er voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een flirt of een keer iets gewaagds willen doen. Of je nou op zoek bent naar een online flirt, een romantische date of iemand waarmee je je erotische dromen waar kan maken; je vindt het op Second Love. Bij de datingsite kun je in een veilige en discrete omgeving een sprong wagen en het avontuur aangaan!

Waarom kies je voor Second Love?
 • Privacyopties; Foto's kunnen verborgen blijven
 • Gemakkelijk interesseprofiel door te geven
 • Populairste 'vreemdgaan' website van Nederland
Schrijf je gratis in bij Second Love

Welke (gratis) functies biedt deze datingsite?

Op de website wordt al snel in grote letters duidelijk dat je je gratis kunt inschrijven. Na het aanmelden kom je terecht op je homepage. De datingsite is erg overzichtelijk door de grote knoppen en de minimalistische en strakke uitstraling. Wanneer je een gratis account aanmaakt kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • zien wie recentelijk online is geweest
 • het zoekfilter gebruiken
 • zien wie je profiel heeft bekeken
 • beperkt profielen bezoeken en bekijken van andere leden
 • berichten en winks ontvangen
 • op elk moment je profiel aanpassen
 • op elk moment je instellingen aanpassen

blank

Zoekfilter

Met het zoekfilter kun je op zoek naar andere leden. Je bepaalt zelf hoe selectief je wilt zoeken. Zo kun je aangeven binnen welke straal je flirt zich moet bevinden, welke minimale en maximale leeftijd hij of zij heeft, maar kun je ook zoeken op foto of status. De zoekresultaten laten in een handig overzicht de matchende profielen zien en tonen je favorieten en je vrienden. Onder het profiel van iemand heb je vervolgens alle vervolgopties staan. Hier kun je iemand een bericht sturen, een knipoog verzenden, vrienden worden met iemand of een profiel opslaan onder je favorieten.

Berichten en winks

Met een gratis account kun je berichten lezen of winks zien die andere leden naar je hebben gestuurd. Wanneer iemand nieuwsgierig is naar je kan hij of zij in contact komen door je een persoonlijk bericht te sturen. Dit bericht komt vervolgens terecht in je inbox. Wil een flirt snel je aandacht trekken, dan kan diegene er ook voor kiezen om een zogenoemde ‘knipoog’ te versturen. Een leuke manier om in contact te komen en te zien wie jou interessant vindt. Helaas kun je met een gratis account geen berichten of winks versturen. Hiervoor moet je een premium lidmaatschap afsluiten.


Inschrijven

Het inschrijven op Second Love gaat snel en makkelijk. Dit komt doordat je niet meteen een uitgebreid profiel hoeft aan te maken, maar alleen een account. Voor het aanmelden geef je een gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord op. Daarna kun je aangeven binnen hoeveel kilometer jouw ideale Second Love van je vandaan woont en tussen welke leeftijd hij of zij moet zijn. Geef daarna in een omschrijving aan wie je bent. Vermijd hier informatie over contactgegevens of seksuele voorkeur om uitsluiting te voorkomen. Heb je dit ingevuld, dan wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar je e-mail om je account te activeren. Klik op bevestigen en je bent al klaar om het avontuur te beginnen op Second Love!

blank

Uiteraard kun je eerder in contact komen met andere leden als je een goed profiel hebt. Heb je je aangemeld, dan is het daarna tijd om je profiel uit te breiden. Klik hiervoor met je muis op je gebruikersnaam en ga naar ‘mijn gegevens’. Allereerst kun je wat algemene vragen invullen op je profiel. Zo kun je aangeven wat je seksuele voorkeur is, wat de status is van je relatie, hoe je eruit ziet en welke 5 begrippen het beste bij je passen.

Geef daarna aan wat je voorkeur is bij het ontmoeten van andere leden. Waar sta je allemaal open voor op seksueel gebied? En wil je elkaar puur ontmoeten voor de seks, is je doel om een romantische en gezellige date te hebben of wil je elkaar misschien vaker zien? Ook kun je aangeven wat je zoekt in een match en wanneer je denkt een klik te hebben. Het is erg handig dat je uitgebreid aandacht aan deze voorkeuren kunt besteden, omdat je zo in één oogopslag kunt zien of iemand dezelfde insteek heeft als jij.

Second Love is er niet alleen voor een snelle flirt of een ontmoeting, maar kan ook geschikt zijn als je op zoek bent naar een (korte) relatie.Je kunt daarom je profiel zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wil je wat meer over jezelf vertellen, dan kun je wat vragen over je persoonlijkheid en interesses invullen. Ben je een fanatieke sporter, dan kun je dat ook aangeven op je profiel. Daarnaast kun je vertellen over je muzikale voorkeur en hobby’s. Heb je een eigenschap die er niet bijstaat, dan heb je in de omschrijving van jezelf genoeg ruimte om jezelf voor te stellen. Maak tot slot je profiel compleet met een profielfoto. De datingsite geeft als tip om geen foto’s te gebruiken die je ook op andere sociale media gebruikt en geen foto’s te plaatsen met andere mensen erop. Je kunt in je instellingen per foto aangeven of de foto openbaar is of alleen te zien is voor je vrienden.


Doelgroep

Second Love is niet zomaar een datingsite, maar focust zich op een specifieke doelgroep. Het is een datingsite voor alle mannen en vrouwen die op zoek zijn naar avontuur of een spannende affaire.

Onder deze doelgroep vallen bij Second Love voornamelijk vreemdgangers, maar ook singles of swingers die op zoek zijn naar meer spanning kunnen terecht op Second Love. De intenties van verschillende gebruikers op deze datingsite variëren nogal, probeer dus ook snel duidelijk te maken aan een potentiële match waarom jij staat ingeschreven op Second Love.

Second Love als website om vreemd te gaan

Heb je al een relatie, maar heb je gebrek aan spanning en sex? Dan kun je op deze datingsite flirten met andere mannen en vrouwen die openstaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Of je nu uit bent op seks, een flirt, een spannende date of een tweede relatie; je kunt het allemaal vinden op Second Love.


Beveiliging en privacy

Op een datingsite voor vreemdgaan is discretie, anonimiteit en veiligheid het allerbelangrijkst. Als je gaat daten via Second Love wil je zeker zijn dat je gegevens veilig zijn en er discreet wordt omgegaan met jouw data.

Second Love doet daarom een belofte: je persoonlijke gegevens, zoals je e-mailadres en creditcard gegevens zijn goed beschermd en nooit inzichtelijk voor derden. Je data is enkel inzichtelijk voor Second Love en zullen nooit voor andere doeleinden gebruikt worden.

Wel geeft de datingsite als tip om een nieuw e-mailadres te gebruiken als je een account aanmaakt. Zo komen e-mails nooit terecht in je privé of zakelijke inbox.

Tegenwoordig is het een must voor een datingsite om verbinding te maken via een beveiligde https verbinding. Dit zorgt ervoor dat data die je invult op de website niet onderschept kan worden door een derde partij. Second Love beschikt over een dergelijke beveiligde verbinding middels een SSL certificaat van Comodo International.

Ook vind je op de website verschillende tips waarop je kunt letten bij het (online) daten via Second Love. Zo kun je het beste communiceren via het interne mailsysteem en niet via andere kanalen. Een andere tip is om eerste verder te praten via WhatsApp, sms of telefoon voordat je in het echt afspreekt. Vertrouw je iemand op de datingsite niet helemaal, dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen het verder onderzoeken en desnoods actie ondernemen.

Helaas beschikt de datingsite niet over het keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk.


Bekendheid

Second Love is niet zoals andere datingsites. Door het unieke karakter en het aantrekken van een bepaalde doelgroep, heeft de datingsite al heel wat (zowel positieve, als negatieve) media-aandacht gekregen. Zo is de datingsite in het nieuws geweest bij De Telegraaf, de Nieuwsradio, in het TV-programma ‘Lauren en de liefde’ en in het magazine LINDA.

De datingsite doet daarnaast zelf de nodige inspanning op het gebied van reclame. Jarenlang worden er al reclamespotjes op televisie en radio uitgezonden. Op deze manier werkt de website aan de nodige naamsbekendheid.

blank

In verschillende reclamespotjes de slogan ‘flirten is niet alleen voor singles’ geregeld te zien en te horen. Niet alleen is Second Love bekend in Nederland, de datingsite is namelijk ook internationaal bekend met hun dating-formule.

Aantal leden Second Love

Het aantal leden van datingsite Second Love is niet bekend. Waar op andere datingsites vaak direct gecommuniceerd wordt hoeveel leden zich ingeschreven hebben, kiest Second Love ervoor om zijn ledenaantal niet te publiceren.

Door een ruwe schatting toe te passen gebaseerd op marketingbudgetten en exposure, kunnen we wel concluderen dat Second Love in Nederland tussen de 10.000 en 100.000 ingeschreven leden kent. Internationaal (Second Love is actief in 10 landen) schatten we het aantal leden van deze datingsite boven de miljoen.


Contact

Heb je een vraag en wordt deze niet beantwoord op de website? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. De klantenservice is te bereiken per e-mail en via een formulier op de website. Je krijgt sowieso binnen 24 uur een reactie op je e-mail. Wanneer dit lukt dan ontvang je een indicatie hoe lang het duurt voordat je een antwoord kunt verwachten. Er is helaas alleen een telefoonnummer beschikbaar voor media en publicatie doeleinden.

Adres:
Rotterdamseweg 183
2629 HD Delft
Nederland

Postadres
Postbus 85209
3009 ME Rotterdam
Nederland

KVK : 65910826
Telefoonnummer:010 714 226 6 (alleen bereikbaar voor media & publiciteit)
E-mail:charlie@secondlove.nl


Datingadvies en tips

Aangezien Second Love anders is dan andere datingsites, geven ze je de nodige tips op het gebied van daten. Uiteraard mag iedereen stiekem flirten, maar het is wel belangrijk om duidelijk aan te geven waarnaar je op zoek bent.

Wees daarom open en transparant in wat je verwacht van andere leden en wie je bent. Second Love besteed vooral veel aandacht op de website aan het geven van tips over veilig daten. Aangezien anonimiteit een belangrijke vereiste is op de website, worden er niet teveel persoonlijke verhalen gedeeld.

We adviseren zeker om de tips op de website ter harte te nemen, als je anoniem en discreet wilt daten.


Second Love kosten

Heb je een goede eerste indruk van de datingsite en ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je met een betaald lidmaatschap in gesprek komen met andere flirts. Met een gratis lidmaatschap heb je namelijk niet de mogelijkheid om daadwerkelijk in contact te komen met andere leden. Gelukkig heb je al even kunnen rondsnuffelen op de datingsite en weet je of het iets voor jou is of niet.

Sluit je een betaald lidmaatschap af dan kan het flirt-avontuur pas echt beginnen! Met een betaald lidmaatschap kun je gebruik maken van heel wat meer functies. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van een betaald lidmaatschap. Met een premium account kun je:

 • chatten
 • berichten lezen en verzenden
 • 15 nieuwe contactverzoeken doen per dag
 • 10 knipogen per dag versturen
 • 15 foto’s uploaden
 • alle openbare foto’s bekijken van andere leden
 • privé foto’s bekijken als je vrienden bent met andere leden
 • onbeperkt profielen bekijken
 • bovenaan komen in de zoekresultaten
 • een voorrangsbehandeling krijgen bij de helpdesk

Je kunt een lidmaatschap afsluiten voor 1 maand, 2 maanden (promo), 3 maanden of 6 maanden. Het goedkoopste lidmaatschap is 25,83 per maand en het duurste lidmaatschap is 74,90 per maand. Het abonnement is af te sluiten via iDeal, PayPal, overschrijving, creditcard of contant geld. Op de afschrijvingen is geen verwijzing naar de datingsite te lezen. Is je betaling succesvol, dan kun je al binnen enkele minuten gebruik maken van Second Love.

Meer info »


Uitschrijven bij Second Love (opzeggen)

Als je je lidmaatschap afsluit met een creditcard, dan wordt het lidmaatschap automatisch elke maand verlengd. Wil je je abonnement opzeggen dan kun je het opzeggingsformulier invullen op de website. De automatische verlenging kun je tot 48 uur voor de verlengdatum stopzetten.

Je kunt je abonnement ook opzeggen middels de online opzegbrief.

Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht, dan kan dit binnen een termijn van 14 dagen. Het herroepingsrecht vervalt 14 dagen nadat je je lidmaatschap hebt gekocht. Heb je vragen of problemen met het stopzetten van je abonnement dan kun je contact opnemen met de helpdesk.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Privacyopties; Foto's kunnen verborgen blijven
 • Gemakkelijk interesseprofiel door te geven
 • Populairste 'vreemdgaan' website van Nederland
Minpunten:
 • De chat werkt niet goed op mobiele apparaten
Probeer Second Love gratis

Veel gestelde vragen over Second Love

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Second Love

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Second Love

Ervaring geschreven door Someone
25 september 2020
De enige echte!

Ik loop al een jaartje of 15 mee in het 'casual dating-circus'. En heb ervaring met tal van sites. Van Lexa tot Secondlove. Van Relatieplanet tot Intimatch.
En 'SL' springt er bovenuit. Via die site beduidend meer (echte) contacten gehad dan via andere sites.
Goed: grafisch is de site zo ontzettend 2002. En de chatfunctie schijnt vooral op mobiele telefoons amper of niet te werken. Maar als het gaat om het bij elkaar brengen van 'vraag en aanbod' dan is Second Love met afstand de beste casual dating-site van Nederland.
De kosten? Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Concurrerende sites als Adultmatch en Secretflirt bieden een heel beperkt aanbod (AM) of staan stijf van de fakeprofielen (SF). SF voor een maandje is ongeveer net zo duur als Secondlove. Geld over de balk... AM is voor een maandje aanzienlijk goedkoper dan SL. Maar het aanbod is heel erg beperkt. De slagingskans dus dito.
Take your pick, zou ik zeggen! En neem de antieke vormgeving en techniek van SL voor lief. Er is simpelweg geen alternatief...

Ervaring geschreven door tragisch
18 september 2020
slechte klantenservice

ik heb positieve en negatieve ervaringen. toen ik mijn abonnement verlengde was er iets fout gegaan met de betaling waardoor mijn account was geannuleerd. de klantenservice was super onbereikbaar en ik heb een week moeten wachten op reactie.

Ervaring geschreven door AnonyGeez
6 september 2020
Achteraf toch niets voor mij

Deze website is niets voor mij en past ook totaal niet bij mijn beleving van liefde en lust. Achteraf had ik hier niet in moeten schrijven, maar het leek op dat moment een goed idee. Ben je op zoek naar spanning en sensatie, dan moet je het natuurlijk zelf weten.

Ervaring geschreven door Prive
30 augustus 2020
anoniem en prive

Goed om alles gescheiden te houden. Ik heb een los telefoonnummer en e-mailadres voor second love en ik hou mijn identiteit gescheiden op de website. Daarom gelukkig veel opties voor je privacy. Ik ben altijd op mijn hoede en zorg ervoor dat ik privegegevens niet deel via Second Love maar via whatsapp bijvoorbeeld. Datingsite werkt verder OKAY, vier sterren gegeven als beoordeling.

Ervaring geschreven door Rolf
27 augustus 2020
goed

weinig over te zeggen, behalve dat de website gewoon goed zijn werk doet. precies waar het bedoeld voor is.

Ervaring geschreven door Minnares
18 augustus 2020
spannend, maar vroeger meer succes

Ik heb het idee dat het een paar jaar geleden makkelijker was om een date te scoren (als vrouw) op second love. Zit er nog steeds regelmatig op en vind het superleuk. De functies zijn wel anders geworden en het matchen werkt nu ook anders. Groot pluspunt is voor mij de chat die werkt super en is voor mij de meest gebruikte functie om in contact te komen.

Ervaring geschreven door anonymous-me
11 augustus 2020
anoniem blijven

Ik blijf graag anoniem. Gelieve geen privé details te delen zoals e-mailadres. ______ Contact maken is gemakkelijk en ik heb niet te klagen over het aanbod en hoe ik in de smaak val. Het chatten werkt goed, maar alles staat en valt natuurlijk bij de contacten die je op doet en daar heb ik nog weinig over te klagen tot nu toe. wel opletten dat je matcht met gebruikers die dezelfde verwachtingen hebben. en zorg er altijd voor dat je iemand vertrouwt voordat je met elkaar afspreekt.

Ervaring geschreven door Ronaldinho
1 juli 2020
Klein aanbod vrouwen

Relatief weinig vrouwen lid, want zeker in mijn omgeving (limburg, noord-brabant) lijkt het dat ik na 2 weken lid te zijn iedereen al heb gesproken of ontmoet. Als je je regio verbreed vind je wel meer leden, maar ik ga niet uren in de auto voor een afspraak. Een select clubje dus en daarom denk ik dat ik mijn account op ga zeggen.

Ervaring geschreven door a.n. oniem
3 september 2018
Niet meer top

Was ooit een leuke site. Echter, sinds een paar weken een nieuwe poging gewaagd daar. Als je na lang berichtjes sturen naar verschillende profielen er 5 terug krijgt met exact tot op de letter nauwkeurig dezelfde afwijzing krijgt, dan ga ja je afvragen in hoeverre deze site voor mannelijke bezoekers nog wel de vlag dekt.
.Chatfunctie is regelmatig een drama, je ziet de ander wel als zijnde online maar in de chatfunctie niet, dus op dat vlak is er nog veel te verbeteren. Daar waar het een paar jaar geleden nog prima werkte, met leuke contacten, is het nu een drama en erg lastig om het goede profiel met succes te bereiken..

Afgezakt naar een bedenkelijk niveau derhalve...

Ervaring geschreven door Anoniem
4 april 2017
anoniem maar niet perfect

Second Love is een anonieme datingsite en daarom sta ik hier ingeschreven. De site werkt goed maar niet perfect, er zijn een aantal dingen die ze echt moeten aanpakken zoals de chatfunctie die heel vaak niet goed werkt. Maarja ze weten dat ze toch bijna geen kritiek krijgen omdat wie gaat er zeuren als je vreemdgaat dat ik zoeken naar problemen natuurlijk. Wel tevreden verder maar fix de chat en maak de site sneller dan ben ik heel blij!

Ervaring geschreven door anoniem
7 september 2016
Privacy

Deze website waarborgt je privacy. Zodra je inlogt zie je nog weinig informatie over andere gebruikers. Pas als je langer contact hebt kun je zelf aangeven welke informatie je met wie wilt delen. De website is wel iets duurder, maar ik snap het wel als je ook ziet hoeveel reclame ze maken op de televisie enzo.

Ervaring geschreven door stiekem
21 juni 2016
anoniem afschrift

Gewoon stiekem in contact voor vreemdgaan. Ik vind secondlove erg spannend. Het enige lastige was dat mijn vrouw zich wel afvroeg waarom er geld van de bankrekening was afgeschreven, we hebben alleen een rekening met zijn tweeen. Gelukkig stond er op het afschrift verder niets vermeld dus is ze er nog nooit achter gekomen.

Ik vind secondlove een goede site ook al hoor je vaak dat er veel commentaar over is omdat het niet kan. Ik vind dat je zelf moet weten als je een keer wat anders wilt in je relatie moet je daar niet te moeilijk over doen. Het is goed dat de site er is want anders kunnen mensen minder goed hun ei kwijt en word je relatie ook slechter misschien.

Ervaring geschreven door Anja Peperkamp
25 april 2016
Mijn man bezocht deze site

Jullie zeggen in je reclame: " flirten is niet strafbaar "
Hier heb ik toch problemen mee. Het klopt, flirten is niet strafbaar, bij de wet.... Maar in het huwelijk wel. Mijn man is maar 3 maanden lid geweest van een datingsite, tot ik erachter kwam. Het heeft ons bijna ons huwelijk gekost. Natuurlijk is dat niet jullie schuld, maar die van mijn man. Hij is degene geweest die willens en wetend die site heeft bezocht. Maar de gevolgen kunnen groot zijn!!! Ons huwelijk is sterk genoeg om deze fase te overwinnen, maar kom mij niet aan dat flirten niet strafbaar is. Het had heel anders af kunnen lopen. Gelukkig voor hem was het een nep-site en is er geen verdere schade aangericht. Het heeft ons veel geld gekost, aan de site, relatietherapie en psycholoog. De schok kom ik nooit meer te boven!

Ervaring geschreven door Michiel
5 april 2016
Anoniem daten

Discreet en anoniem daten, secondlove is voor mij prima om kortstondige affaires te vinden. Privacy is belangrijk

Ervaring geschreven door Anoniem
7 maart 2015
Website mist zijn doel

Komen teveel mannen op second love die zelf geen relatie hebben. Zou juist spanning naast mijn relatie willen met iemand die hetzelfde heeft als mij. Dat maakt het eenvoudiger aangezien liefde dan sowieso niet in het spel is. Het is een mooie site met veel mogelijkheden maar wat mij betreft mist de website compleet zijn doel.

Ervaring geschreven door Kathinka Vredeburg
23 februari 2015
Geheimzinnig daten

Veel mannen komen hier alleen om te chatten en spanning op te zoeken, maar tot een date is het nog niet gekomen. We houden vol, komt vanzelf.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement