Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Cupify datingsite review

Cupify
Probeer Cupify gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Wil jij graag een leuke date vinden zonder veel kosten te maken? dat kan via Cupify, naar eigen zeggen ‘de goedkoopste datingsite van Nederland’. Vanaf €11,95 per maand maak jij gebruik van alle functionaliteiten van Cupify. Een website die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.

Cupify is een nieuw initiatief van Safe Dating Networks, een organisatie die in Nederland en Belgie al meer dan 100 succesvolle datingsites hebben neergezet. Enkele bekende datingsites zijn maatjemeer-match.nl, alleenstaande-mamas.nl en seniorengeluk.nl. Elke website richt zich op een specifieke doelgroep, in dit geval mensen die op zoek zijn naar een complete datingsite met een klein prijskaartje.

Waarom kies je voor Cupify?
 • Zeer goedkope datingsite
 • Betrouwbare aanbieder (Safe Dating Networks)
 • Populaire datingsite met veel gebruikers
 • Leuke extra functies om online te daten
Schrijf je gratis in bij Cupify

Inschrijfproces Cupify

Voordat je je inschrijft op Cupify krijg je alvast een overzicht van het aantal mensen dat zich dezelfde dag hebben aangemeld. In ons geval maar liefst 278 mensen, dat belooft alvast een grote database. Geen wonder, want inschrijven is eenvoudig en snel.

blank

In 5 minuten wordt je door een aantal simpele stappen geleid. Met name basisgegevens zoals je e-mailadres, geslacht en een profielfoto. Verder valt het op dat je in het inschrijfproces alvast je e-mailvoorkeuren aan kunt geven. Dat is prettig, want niet iedereen zit te wachten op de nieuwsbrieven van hun datingsite. Verder moet je accepteren dat je 18 jaar en ouder bent en de Algemene voorwaarden en het Privacy- en cookiebeleid hebt gelezen en geaccepteerd. Je kunt er dus vanuit gaan dat de meeste gebruikers die de site gebruiken ook op de hoogte zijn van de reglementen.


Jouw Profiel

Alle profielen op Cupify worden handmatig gecontroleerd, zo ook die van jou. Met name de foto’s moeten ‘echt’ en goed zijn, dus niet aanstootgevend of commercieel. Tijdens de controle kun je echter alvast je profiel verder vormgeven aan de hand van de volgende gegevens:

 • Basisgegevens: zoals kinderen, kinderwens, opleiding, burgerlijke staat et cetera.
 • Achtergrond: zoals opleiding, afkomst, religie, beroepssector et cetera.
 • Uiterlijk: zoals postuur, haarlengte, gewicht et cetera.
 • Kledingstijl, muziekvoorkeur, sportinteresses: meerdere opties mogelijk.
 • Gewoontes: roken, alcoholgebruik, milieubewust leven, leefwijze.
 • Eigen omschrijving: open vraag over interesses, wat je zoekt en wat je met een ander zou willen doen.

Het is positief dat je jouw profiel zo uitgebreid kunt invullen. Niets is verplicht, maar hoe meer gegevens je hebt, hoe beter een andere persoon kan inschatten of jij een potentiële match bent. We vinden het jammer dat er een aantal vooraf bepaalde antwoorden zijn. Het wordt wel makkelijker om het profiel in te vullen, maar tevens minder persoonlijk. Let er bovendien op dat je jouw geboortedatum en woonplaats aanpast. Als je dit niet doet, staat er een automatische datum en woonplaats die negen van de tien keer onjuist is.

Jouw potentiële matches op Cupify

blank

“It takes two to tango.” Oftewel, voor een goede match heb je twee profielen nodig. Die van jouzelf en die van een leuke man of vrouw waarmee je wel een beschuitje zou willen eten. Dus, waar ben je naar op zoek? In jouw zoektocht kun je dezelfde criteria invullen als dat je over jezelf hebt ingevuld (dus onder ‘jouw profiel op Cupify). In tegenstelling tot je eigen profiel raden we je aan om niet te kritische eisen te stellen. Want dan vergroot je het aantal zoekresultaten!


Functies en mogelijkheden van Cupify

Nu weet je in ieder geval dat je gemakkelijk een profiel aanmaakt op Cupify. Maar wat kun je vervolgens met dit profiel? Hieronder lichten wij de belangrijkste functionaliteiten van deze datingsite toe.

De overzichtspagina

blankOp de homepagina van Cupify krijg je een snel overzicht van alles wat er gaande is op Cupify. Links zie je de leden die het laatst online zijn, rechts zie je een overzicht van nieuwe deelnemers en deelnemers met nieuwe foto. Misschien valt je blik direct al op iemand die je leuk lijkt! Daarnaast krijg je een overzicht van jouw profiel, in hoeverre deze compleet is. Ook is er een linkje naar berichten, chat, fotozapper, contacten, zoeken en ‘mijn account’. Hier kun je zien wat voor abonnement je hebt. Sommige linkjes hebben een ‘slotje’. Deze kun je alleen gebruiken als je een VIP-account hebt.

Berichten en chat

Er zijn twee manieren om te communiceren met andere leden op Cupify: via de berichteninbox en via een chat. De berichteninbox kun je het beste vergelijken met e-mail, terwijl je de chat het beste kunt vergelijken met WhatsApp of Facebook Messenger.

Contacten

Via contacten kun je in een oogopslag zien wie jouw profiel heeft bezocht, wiens profiel jij zelf hebt bezoekt, wie je als favorieten hebt toegevoegd en wie je hebt geblokkeerd. Zo kun je peilen hoe je in de markt ligt. Ook kun je eenvoudig een leuke match van de afgelopen weken terugvinden.

Fotozapper

blank

Fotozapper is een speels element van Cupify waarbij je eenvoudig in contact kunt komen met anderen. Je ziet een foto van een deelnemer die voldoet aan jouw criteria en kunt vervolgens aangeven of je iemand leuk vindt. Leuk, niet leuk of ‘misschien’ leuk. Is het wederzijds? Dan heb je een match en direct een goed uitgangspunt om contact te leggen!

Zoekfunctie

Cupify heeft een uitgebreid zoeksysteem. Je kunt ‘snel’ zoeken op de belangrijkste criteria, maar ook iets uitgebreider via gedetailleerde criteria. Bovendien kun je zoeken op profielnaam of op een bepaald trefwoord. Als je iemand zoekt met een specifieke hobby of eigenschap, kan deze functionaliteit goed van pas komen…


Doelgroep

De meeste websites van Safe Dating Network zijn gericht op een hele specifieke doelgroep, maar Cupify heeft juist een brede doelgroep. Namelijk mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste datingsite van Nederland. Het maakt daarbij niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom om een date, spannend afspraakje of relatie te zoeken!


Bekendheid van Cupify

Op moment van schrijven is Cupify een nieuwe datingsite, waar nog weinig media-aandacht naartoe is gegaan. Ook zijn er nog niet veel reviews, positief dan wel negatief. Wij weten in ieder geval dat de andere websites van Safe Dating Network hartstikke goed worden ontvangen. Op de radio wordt op dit moment ook reclame gemaakt voor Cupify.


Veiligheid

Het korte antwoord is ‘ja’. Dat mag je ook wel verwachten van Safe Dating Network, een organisatie die de ene na de andere veilige datingsite opricht. Cupify voldoet dan ook aan alle veiligheidsrichtlijnen die Safe Dating Network hanteert. Meer informatie hierover kan je vinden op hun website. In ieder geval surf je via een beveiligde SSL-verbinding en kun je op een veilige methode betalen. Ook worden profielen handmatig gecontroleerd en blijven jouw gegevens privé (tenzij je zelf iets publiekelijk maakt op je profiel, maar daar ben je zelf bij).


Klantenservice

Cupify is een duidelijke website met betrouwbare gebruikers, dus we gaan ervanuit dat je niet zo snel de klantenservice nodig hebt. Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in het overzicht ‘veelgestelde vragen’. Heb je meer informatie nodig? Dan kun je het reactieformulier op de website invullen.


Is Cupify echt de goedkoopste datingsite van Nederland?

blank

Het is lastig om een harde uitspraak te doen over deze vraag, want de prijs hangt heel erg samen met de functionaliteiten. Als je kijkt naar de mogelijkheden die Cupify biedt, in combinatie met de prijs, dan is het inderdaad een goedkope datingsite.

Gratis account op Cupify

Met een gratis account bij Cupify kun je goed kijken of de website iets voor je is. Je kunt echter geen berichten sturen of lezen, dus als je ergens werk van wilt maken dan raden we aan om een betaald account te nemen.

Premium account op Cupify

Met een VIP-account heb je een aantal voordelen, waaronder: chatten, berichten lezen, FotoZapper gebruiken, verzonden berichten lezen, uitgebreid zoeken, zoeken op trefwoord, laatste bezoekers bekijken, persoonlijke berichten sturen, extra foto’s kijen et cetera.

Kosten premium account

Je bent natuurlijk wel benieuwd geworden naar de kosten van een VIP-account! Hieronder zetten we de drie verschillende opties op een rijtje:

 • 1 maand voor € 19,99 per maand
 • 2 maanden voor € 15,99 per maand
 • 4 maanden voor € 11,99 per maand

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende, veilige betaalopties.


Opzeggen

Wil je niet langer gebruikmaken van de diensten van Cupify, om wat voor reden dan ook? Dan kun je jouw account eenvoudig verwijderen door rechtsboven in het scherm op je profielnaam te klikken. Vervolgens klik je op ‘Account’. In de balk staat de optie ‘uitschrijven’. Door daar op te klikken kun je je permanent uitschrijven van Cupify.nl.


Onze ervaringen met Cupify

Pluspunten:
 • Zeer goedkope datingsite
 • Betrouwbare aanbieder (Safe Dating Networks)
 • Populaire datingsite met veel gebruikers
 • Leuke extra functies om online te daten
Minpunten:
 • Het ontwerp van de website oogt soms een beetje gedateerd
 • Nog geen app beschikbaar
Probeer Cupify gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies