• Onafhankelijk vergelijken
 • 221 datingsites & 27 apps
 • 465 tips & artikelen

Review datingsite Cupify

Wil jij graag een leuke date vinden zonder veel kosten te maken? dat kan via Cupify, naar eigen zeggen ‘de goedkoopste datingsite van Nederland’. Vanaf €11,95 per maand maak jij gebruik van alle functionaliteiten van Cupify. Een website die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.

Cupify is een nieuw initiatief van Safe Dating Networks, een organisatie die in Nederland en Belgie al meer dan 100 succesvolle datingsites hebben neergezet. Enkele bekende datingsites zijn maatjemeer-match.nl, alleenstaande-mamas.nl en seniorengeluk.nl. Elke website richt zich op een specifieke doelgroep, in dit geval mensen die op zoek zijn naar een complete datingsite met een klein prijskaartje.

Pluspunten

 • Zeer goedkope datingsite
 • Betrouwbare aanbieder (Safe Dating Networks)

Minpunten

 • Het ontwerp van de website oogt een beetje gedateerd


Inschrijfproces Cupify

Voordat je je inschrijft op Cupify krijg je alvast een overzicht van het aantal mensen dat zich dezelfde dag hebben aangemeld. In ons geval maar liefst 278 mensen, dat belooft alvast een grote database. Geen wonder, want inschrijven is eenvoudig en snel.

In 5 minuten wordt je door een aantal simpele stappen geleid. Met name basisgegevens zoals je e-mailadres, geslacht en een profielfoto. Verder valt het op dat je in het inschrijfproces alvast je e-mailvoorkeuren aan kunt geven. Dat is prettig, want niet iedereen zit te wachten op de nieuwsbrieven van hun datingsite. Verder moet je accepteren dat je 18 jaar en ouder bent en de Algemene voorwaarden en het Privacy- en cookiebeleid hebt gelezen en geaccepteerd. Je kunt er dus vanuit gaan dat de meeste gebruikers die de site gebruiken ook op de hoogte zijn van de reglementen.


Jouw Profiel

Alle profielen op Cupify worden handmatig gecontroleerd, zo ook die van jou. Met name de foto’s moeten ‘echt’ en goed zijn, dus niet aanstootgevend of commercieel. Tijdens de controle kun je echter alvast je profiel verder vormgeven aan de hand van de volgende gegevens:

 • Basisgegevens: zoals kinderen, kinderwens, opleiding, burgerlijke staat et cetera.
 • Achtergrond: zoals opleiding, afkomst, religie, beroepssector et cetera.
 • Uiterlijk: zoals postuur, haarlengte, gewicht et cetera.
 • Kledingstijl, muziekvoorkeur, sportinteresses: meerdere opties mogelijk.
 • Gewoontes: roken, alcoholgebruik, milieubewust leven, leefwijze.
 • Eigen omschrijving: open vraag over interesses, wat je zoekt en wat je met een ander zou willen doen.

Het is positief dat je jouw profiel zo uitgebreid kunt invullen. Niets is verplicht, maar hoe meer gegevens je hebt, hoe beter een andere persoon kan inschatten of jij een potentiële match bent. We vinden het jammer dat er een aantal vooraf bepaalde antwoorden zijn. Het wordt wel makkelijker om het profiel in te vullen, maar tevens minder persoonlijk. Let er bovendien op dat je jouw geboortedatum en woonplaats aanpast. Als je dit niet doet, staat er een automatische datum en woonplaats die negen van de tien keer onjuist is.

Jouw potentiële matches op Cupify

“It takes two to tango.” Oftewel, voor een goede match heb je twee profielen nodig. Die van jouzelf en die van een leuke man of vrouw waarmee je wel een beschuitje zou willen eten. Dus, waar ben je naar op zoek? In jouw zoektocht kun je dezelfde criteria invullen als dat je over jezelf hebt ingevuld (dus onder ‘jouw profiel op Cupify). In tegenstelling tot je eigen profiel raden we je aan om niet te kritische eisen te stellen. Want dan vergroot je het aantal zoekresultaten!


Functies en mogelijkheden van Cupify

Nu weet je in ieder geval dat je gemakkelijk een profiel aanmaakt op Cupify. Maar wat kun je vervolgens met dit profiel? Hieronder lichten wij de belangrijkste functionaliteiten van deze datingsite toe.

De overzichtspagina

Op de homepagina van Cupify krijg je een snel overzicht van alles wat er gaande is op Cupify. Links zie je de leden die het laatst online zijn, rechts zie je een overzicht van nieuwe deelnemers en deelnemers met nieuwe foto. MIsschien valt je blik direct al op iemand die je leuk lijkt! Daarnaast krijg je een overzicht van jouw profiel, in hoeverre deze compleet is. Ook is er een linkje naar berichten, chat, fotozapper, contacten, zoeken en ‘mijn account’. Hier kun je zien wat voor abonnement je hebt. Sommige linkjes hebben een ‘slotje’. Deze kun je alleen gebruiken als je een VIP-account hebt.

Berichten en chat
Er zijn twee manieren om te communiceren met andere leden op Cupify: via de berichteninbox en via een chat. De berichteninbox kun je het beste vergelijken met e-mail, terwijl je de chat het beste kunt vergelijken met WhatsApp of Facebook Messenger.

Contacten

Via contacten kun je in een oogopslag zien wie jouw profiel heeft bezocht, wiens profiel jij zelf hebt bezoekt, wie je als favorieten hebt toegevoegd en wie je hebt geblokkeerd. Zo kun je peilen hoe je in de markt ligt. Ook kun je eenvoudig een leuke match van de afgelopen weken terugvinden.

Fotozapper

Fotozapper is een speels element van Cupify waarbij je eenvoudig in contact kunt komen met anderen. Je ziet een foto van een deelnemer die voldoet aan jouw criteria en kunt vervolgens aangeven of je iemand leuk vindt. Leuk, niet leuk of ‘misschien’ leuk. Is het wederzijds? Dan heb je een match en direct een goed uitgangspunt om contact te leggen!

Zoekfunctie

Cupify heeft een uitgebreid zoeksysteem. Je kunt ‘snel’ zoeken op de belangrijkste criteria, maar ook iets uitgebreider via gedetailleerde criteria. Bovendien kun je zoeken op profielnaam of op een bepaald trefwoord. Als je iemand zoekt met een specifieke hobby of eigenschap, kan deze functionaliteit goed van pas komen…


Doelgroep

De meeste websites van Safe Dating Network zijn gericht op een hele specifieke doelgroep, maar Cupify heeft juist een brede doelgroep. Namelijk mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste datingsite van Nederland. Het maakt daarbij niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom om een date, spannend afspraakje of relatie te zoeken!


Bekendheid van Cupify

Op moment van schrijven is Cupify een nieuwe datingsite, waar nog weinig media-aandacht naartoe is gegaan. Ook zijn er nog niet veel reviews, positief dan wel negatief. Wij weten in ieder geval dat de andere websites van Safe Dating Network hartstikke goed worden ontvangen. Op de radio wordt op dit moment ook reclame gemaakt voor Cupify.


Veiligheid

Het korte antwoord is ‘ja’. Dat mag je ook wel verwachten van Safe Dating Network, een organisatie die de ene na de andere veilige datingsite opricht. Cupify voldoet dan ook aan alle veiligheidsrichtlijnen die Safe Dating Network hanteert. Meer informatie hierover kan je vinden op hun website. In ieder geval surf je via een beveiligde SSL-verbinding en kun je op een veilige methode betalen. Ook worden profielen handmatig gecontroleerd en blijven jouw gegevens privé (tenzij je zelf iets publiekelijk maakt op je profiel, maar daar ben je zelf bij).


Klantenservice

Cupify is een duidelijke website met betrouwbare gebruikers, dus we gaan ervanuit dat je niet zo snel de klantenservice nodig hebt. Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in het overzicht ‘veelgestelde vragen’. Heb je meer informatie nodig? Dan kun je het reactieformulier op de website invullen.


Is Cupify echt de goedkoopste datingsite van Nederland?

Het is lastig om een harde uitspraak te doen over deze vraag, want de prijs hangt heel erg samen met de functionaliteiten. Als je kijkt naar de mogelijkheden die Cupify biedt, in combinatie met de prijs, dan is het inderdaad een goedkope datingsite.

Gratis account op Cupify

Met een gratis account bij Cupify kun je goed kijken of de website iets voor je is. Je kunt echter geen berichten sturen of lezen, dus als je ergens werk van wilt maken dan raden we aan om een betaald account te nemen.

Premium account op Cupify

Met een VIP-account heb je een aantal voordelen, waaronder: chatten, berichten lezen, FotoZapper gebruiken, verzonden berichten lezen, uitgebreid zoeken, zoeken op trefwoord, laatste bezoekers bekijken, persoonlijke berichten sturen, extra foto’s kijen et cetera.

Kosten premium account

Je bent natuurlijk wel benieuwd geworden naar de kosten van een VIP-account! Hieronder zetten we de drie verschillende opties op een rijtje:

 • 1 maand voor € 19,99 per maand
 • 2 maanden voor € 15,99 per maand
 • 4 maanden voor € 11,99 per maand

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende, veilige betaalopties.


Opzeggen

Wil je niet langer gebruikmaken van de diensten van Cupify, om wat voor reden dan ook? Dan kun je jouw account eenvoudig verwijderen door rechtsboven in het scherm op je profielnaam te klikken. Vervolgens klik je op ‘Account’. In de balk staat de optie ‘uitschrijven’. Door daar op te klikken kun je je permanent uitschrijven van Cupify.nl.Heb je ervaring met Cupify?

 • Geef een waardering over deze site:
 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Cupify

Review geschreven door Diederik
19 april 2019

Verfrissend!

Hele algemene site met verfrissende mogelijkheden. Nog een "ware" gevonden maar een paar leuke dates gehad. Tof systeem ook met de foto functies.

Review geschreven door Anoniem
9 oktober 2018

Nog geen ster waard

Eigenlijk vind ik het helemaal geen ster waard. Continue zie je dezelfde gezichten en dat zijn dus de mindere figuren die de hele dag wanhopig op de site wachten tot er eindelijk eentje toe hapt. Als je zegt dat het je type niet is wordt je gelijk geblokkeerd. De fotozapper...........ja als je daar iemand van leuk vind zie je die persoon nooit online en er word ook niet gereageerd als je een mail schrijft...die word zelfs geeneens gelezen, zodat je de mail na 2 weken maar weer verwijderd.
Je krijgt reacties van mensen die je kind hadden kunnen zijn of van mensen die je vader/moeder hadden kunnen zijn.
Zelf moet je een leeftijd neer zetten en vervolgens krijg je dus reacties van mensen die ouder of jonger zijn en heel veel profielen zonder een foto


Cupify details

Website https://www.cupify.nl
Categorie Algemeen
Beoordeling
Ervaringen 60% aanbevolen, 2 reviews
Schrijf een review

Specificaties website

Gratis registratie ja
Chatmogelijkheid ja
Cammen nee
Dating keurmerk nee
Interesse test ja
Matching systeem ja
Uitgebreid zoeken ja
Mailbox nee
Datingapp nee

Gerelateerde sites

Parship

Algemeen
lexa homepagina

Lexa

Algemeen

Chisple

Algemeen

Pepper

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement