Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vreemdgaan via een app, welke is de beste?

Vreemdgaan
Vreemdgaan via een app, welke is de beste?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zit jij in een relatie, maar zoek je extra spanning? Dan kun je die spanning op veel verschillende manieren vinden. Eén van die manieren is via het internet. Maar op welke apps kun je dan vreemdgaan? Die vraag beantwoorden we in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Vreemdgaan is makkelijker dan ooit. Door de komst van het internet en de smartphone ligt een slippertje overal op de loer, want we hebben immers allemaal 24/7 toegang tot de meest zinnenprikkelende apps.

De keuze is eindeloos en daar ligt dan ook direct vaak het probleem: want welke app kun je het beste gebruiken om vreemd te gaan? We hebben de beste apps waarmee je dit kunt doen opgenomen in dit artikel.


Populaire vreemdgaan apps

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de populairste vreemdgaan dating apps hieronder voor je genoteerd. Op deze apps kun je anoniem en betrouwbaar op zoek naar een date met echte profielen.


Victoria MilanBezoek Victoria Milan

Victoria Milan staat bekend om de hoge mate van anonimiteit en veiligheid tijdens het gebruiken van de site en app. Dit is natuurlijk erg welkom bij het vreemdgaan, al staat ook bij de andere sites in dit rijtje de waarborging van je privacy hoog in het vaandel. Net als bij SecondLove.nl bepaal je helemaal zelf hoe ver je wilt gaan: onschuldig wat online flirten of een echte afspraak maken om echt vreemd te gaan. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat alle profielen op VictoriaMilan echt zijn, want ze worden handmatig gecontroleerd en met 3,1 miljoen Europese leden zit er dan ook altijd wel een leuke man of vrouw tussen die een potentiële minnaar of minnares voor je kan zijn.

Bezoek Victoria Milan

NovaMoraBezoek NovaMora

Op NovaMora vind je mensen die op zoek zijn naar een spannende date, flirt of affaire. De datingsite groeit razendsnel en de website probeert de balans mannen-vrouwen op ongeveer 50% te houden zodat zowel mannen als vrouwen die willen vreemdgaan voldoende kansen hebben om een geschikte kandidaat hiervoor te vinden.

NovaMora werkt middels een matchingsysteem en hierdoor hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de beste kandidaat voor jouw affaire, maar word je hier een handje mee geholpen. Overigens kun je natuurlijk ook gewoon zelf door de profielen swipen vanaf je mobiel of tablet en kun je via verschillende zoekcriteria leuke mannen en vrouwen vinden op basis van je eigen voorkeuren. Contact leggen gaat ontzettend makkelijk en een spannende date maken is dan ook zo gebeurd.

Bezoek NovaMora

Ondeugend DatenBezoek Ondeugend Daten

De naam "Ondeugend Daten" zegt precies waarnaar je op zoekt bent. Wil jij graag vreemdgaan dan doe je dit eenvoudig en anoniem via de mobiele site van Ondeugend-daten.nl. De website heeft enorm veel leden en je kunt direct je voorkeuren aangeven. Inschrijving is trouwens volledig gratis!

Bezoek Ondeugend Daten

SF.dating SecretFlirtBezoek SF.dating SecretFlirt

SF biedt een discreet platform waar je op een betrouwbare, laagdrempelige manier in contact kunt komen met mensen om een affaire mee te beginnnen. Inschrijven is geheel gratis via de website en hoewel SF.dating geen losstaande app heeft werkt de website zeer goed op een smartphone of iPad. Probeer de website gerust eerst eens uit met een gratis proefaccount om te zien of het wat voor je is.

Bezoek SF.dating SecretFlirt

Second LoveBezoek Second Love

Iedereen kent SecondLove wel, al is het van de veelbesproken reclames die zij voeren. Het is dé nummer 1 vreemdgaan website van Nederland en kent veel leden in alle leeftijdscategorieën. Het doel van SecondLove is duidelijk: spanning en vertier vinden naast je huidige relatie. Dit houdt niet direct in dat er geen single mannen en vrouwen te vinden zijn op SecondLove, maar deze kunnen onderling niet aan elkaar gekoppeld worden. Het voordeel van een vreemdgaan app (en dus ook van Second Love) is dan ook dat alle leden duidelijk weten dat jij al in een relatie zit en dus niet op zoek bent naar een nieuwe relatie (behalve in het geval van polyamorie natuurlijk). Wanneer je op zoek bent naar een ideale app om leuke mannen of vrouwen te vinden om mee vreemd te gaan is SecondLove een absolute aanrader.

Bezoek Second Love

Ashley MadisonBezoek Ashley Madison

De website AshleyMadison is voor buitenechtelijke affaires. Dit datingplatform richt zich specifiek op getrouwde stellen die graag een discrete date zoeken. Zelf geeft de site aan dat ze beschikken over de meest open-minded dating gemeenschap van Europa.

Bezoek Ashley Madison

Voordeel van online vreemdgaan

De tijd van de geheime relatie met de melkboer is wel voorbij. Als je wilt vreemdgaan kun je in letterlijke minuten een leuke man of vrouw vinden om dit mee te doen, gewoon via je mobiel of tablet. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om een écht leuke man of vrouw te vinden om mee vreemd te gaan. Het aanbod aan vreemdgaan apps is namelijk groot en groeit nog steeds met de dag.

Let op fictieve profielen

Bovendien zitten er tussen al deze apps genoeg bedrijven die enkel uit zijn op je geld en daarom hun apps hebben volgestopt met fictieve profielen. Een afspraak maken om echt vreemd te gaan met een spannende dame of heer van je voorkeur is daardoor logischerwijs niet mogelijk. Let dus op fake profielen en schrijf je alleen in op de bovengenoemde betrouwbare platformen.


Zijn er ook gratis vreemdgaan dating apps?

Veel gebruikers van datingsites hechten veel waarde aan hun privacy. Een dating app moet daarom veilig omgaan met je gegevens en zijn website goed beveiligen. Om deze reden zijn er eigenlijk geen vreemdgaan apps die volledig gratis zijn.

Door te betalen voor de dienst ben je verzekerd van een professionele, veilige verwerking van de data die je invoert en deelt met de website. Er zijn wel reguliere gratis datingsites, maar deze werken over het algemeen minder goed dan betaalde datingsites en zijn niet specifiek op vreemdgaan gericht.


Kiezen voor een Vreemdgaan app of website?

Feitelijk gezien beschikt alleen VictoriaMilan over een eigen app (Android) en bedoelen we in de gevallen van SecondLove en NovaMora de mobiele versies van de website. Deze zijn inmiddels zo ver doorontwikkeld dat ze niet van een ‘echte’ app te onderscheiden zijn.

Dit heeft als extra voordeel dat jouw partner nooit een vreemdgaan app op je telefoon zal tegenkomen, al is het natuurlijk zeer raadzaam om de pagina te sluiten in de browser van je mobiel wanneer je klaar bent met het bezoeken van de site om de kans op ontdekking van je geheime affaire zo klein mogelijk te houden.


Waarom geen Tinder?

Wanneer het om apps gaat zou je applicaties als Tinder, Bumble of Happn misschien wel verwachten in dit artikel. We hebben ze bewust niet opgenomen als ideale vreemdgaan apps. Enerzijds is dat omdat ze niet specifiek gericht zijn op vreemdgaan, maar meer op algemeen daten. Daarnaast is de connectie met je Facebook account natuurlijk een regelrechte doorn in het oog van veel vreemdgangers.

Privacy

Alle drie de apps kunnen immers alleen gebruikt worden door je Facebook account te koppelen aan de betreffende app. De apps zelf beloven geen informatie over het gebruik van de app op je Facebook tijdlijn te plaatsen en maken dit (gelukkig) ook waar. Toch blijft enigszins onduidelijk welke informatie de apps allemaal uit je Facebook account halen en wat er precies met deze informatie gebeurt.

Anoniem blijven

De voorwaarden stellen dat de informatie alleen gebruikt wordt om aanvullende informatie in je Tinder-, Bumble- of Happn profiel weer te geven, maar wil je als notoire vreemdganger dit soort risico’s dan wel nemen is natuurlijk de vraag.

Daarnaast zit de halve wereld (voornamelijk) op Tinder. Als ontrouwe man of vrouw wil je natuurlijk niet dat de beste vriend of vriendin van je partner je voorbij ziet komen tijdens een swipesessie. Eén berichtje naar je partner en je bent de klos. Misschien praat je je er nog uit, maar een wantrouwende partner is wel het laatste wat je als vreemdganger wilt.

Veiligheid

De speciale vreemdgaan apps die we in dit artikel behandeld hebben zijn wat dat betreft een stuk veiliger. Ze houden rekening met je privacy en je hebt vaak de keuze om bijvoorbeeld je foto’s af te schermen of te ‘blurren’. Op die manier kunnen mensen dan wel vermoeden dat jij het bent, maar zeker weten doen ze het niet.

Bovendien zullen de meeste mensen die jou op een ‘vreemdgaan-site’ zien, wijselijk hun mond houden. Anders moeten zij namelijk zelf gaan uitleggen waarom zij zich op SecondLove, VictoriaMilan of MijnGeheimeLiefde begeven en dat zullen maar weinig mensen eerlijk tegen hun (of jouw) partner durven zeggen.

Wie de keuze heeft gemaakt om naast de huidige relatie extra spanning en sensatie te zoeken, doet dit dan ook het beste via één van de eerder genoemde sites.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies