Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsites voor dikke vrouwen & mannen

De beste datingsites voor dikke vrouwen & mannen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is voor een mollige of dikke vrijgezelle man of vrouw niet altijd even eenvoudig om een leuke partner te vinden. Vooral op algemene datingsite en dating apps kun je al snel het gevoel krijgen dat je buiten de boot valt. Er zijn daarom inmiddels ook enkel datingsite speciaal voor mannen en vrouwen met een maatje meer.

In dit artikel bespreken we daar enkele van die voor jou als gezette single geschikt zouden kunnen zijn. Maar we nemen ook enkele algemene datingsite onder de loep, inclusief handige tips over hoe je daar het leukst en meest effectief kunt gaan daten.


Datingsites voor singles met een maatje meer

Wanneer je op zoek bent naar datingsites die speciaal zijn bedoeld voor singles met een maatje meer dan is je keus daarin helaas beperkt. Gelukkig zijn er echter ook een aantal algemene datingsites waar je als mollig of volslanke vrijgezel prima terecht kunt.


MaatjeMeer-MatchBezoek MaatjeMeer-Match

Bij Maatje-Meer Match kun je niet alleen daten met andere dikke singles, maar ook gewoon met mannen en vrouwen die zelf geen overgewicht hebben maar wel interesse hebben in singles met een vol postuur.

Het aantal leden is op deze site natuurlijk een stuk beperkter dan op grotere en veel populairdere datingsites als Lexa, Relatieplanet en dating apps zoals Happn en Tinder. Maar aangezien je hier altijd op je plek bent met een maatje meer kun je vaak wel op veel meer reacties rekenen.

Er is veel ruimte op je profiel om precies te laten zien wie je bent en wat voor persoon je zelf zoekt. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel leuke foto's op je profiel zetten. Maar ook wanneer je jezelf wat minder uitgebreid wilt showen heb je hier het voordeel dat iedereen het volkomen logisch vindt dat je een vol postuur hebt.

Bezoek MaatjeMeer-Match

LexaBezoek Lexa

Lexa is een populaire algemene datingsite waar heel veel vrijgezelle mannen en vrouwen lid zijn geworden. De site leent zich bovendien uitstekend voor daten met (en tussen) singles met wat kilootjes meer. Zodra je bij Lexa bent aangemeld doorloop je in een aantal stappen de belangrijkste vragen over wie je bent en wat voor singles je zoekt. Daarbij kun je meteen al aangeven hoe lang je bent en hoe zwaar je bent.

Je hoeft gelukkig niet je exacte gewicht aan te geven, maar kunt kiezen uit de opties “wat extra pondjes”, “volslank” en “overgewicht”. Datzelfde kun je doen voor de singles waar je via Lexa wel in contact mee wilt komen, ook daarbij kun je namelijk weer diezelfde mogelijkheden aanvinken. Je hoeft er niet slechts eentje uit te kiezen want je kunt er ook meerdere tegelijk selecteren.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Net als Lexa is ook Relatieplanet een algemene datingsite met veel verschillende singles uit alle lagen van de bevolking. Ook als volle vrijgezel kun je hier dus uitstekend op zoek naar een leuke vriend of vriendin. Je krijgt op je profiel alle ruimte om jezelf als gezet persoon van je beste kant te laten zien.

Er wordt tijdens je inschrijving nog niet naar je postuur gevraagd, maar dat kun je wel zelf invullen bij de instellingen van je profiel. Ook kun je zoeken op het lichaamstype van andere leden door bij het zoeken de profielen erop te filteren (dat doe je linksonder bij de optie Resultaten verfijnen). Daarnaast is Relatieplanet natuurlijk ook gewoon heel populair zodat je veel leuke mensen kunt leren kennen, waaronder ongetwijfeld ook heel veel leden die jouw postuur heel aantrekkelijk vinden.


Rubensdating

Bij Rubensdating zit je helemaal goed als volle single op zoek naar een geschikte partner. Meer is mooi, dat is de slogan van deze datingsite die zich richt op vrijgezellen in Nederland en België die zelf een vol postuur hebben of specifiek naar een gezette partner op zoek zijn. Je kunt eenvoudig zelf een profiel aanmaken en dat precies zo vormgeven als je zelf prettig vindt.

Vervolgens kun je via de handige zoekmachine op zoek naar gelijkgestemde singles en die alvast met een vrijblijvende flirt laten merken dat je wel interesse hebt. Met een behoorlijk voordelig premium abonnement kun je berichtjes versturen en ontvangen reacties lezen. Ook leuk s dat de site een online magazine heeft speciaal voor de volle single op zoek naar een serieuze relatie.


Kiezen voor een algemene of maatje-meer datingsite?

Zoals je hierboven kunt zien hebben we zowel enkele algemene datingsites genoemd als sites waar je speciaal voor maatje-meer dating terecht kunt. Hoe weet je nu welke optie voor jou het meest geschikt is? Dat hangt er vooral vanaf welke van de volgende aspecten voor jou het belangrijkste zijn:

  • Bij een maatje-meer datingsite weet je zeker dat mensen die er lid zijn geworden positief staan tegenover een afspraakje of relatie met een mollig of dik persoon. Je hebt minder keus uit verschillende singles, maar mag vaak op meer interesse rekenen.
  • Een algemene datingsite (met name de populaire sites die we hierboven hebben genoemd) geeft je de keuze uit veel meer potentiële kandidaten. Maar het logische gevolg daarvan is dat de kans op vervelende ontmoetingen of singles die per definitie geen belangstelling hebben ook groter wordt.
  • Bij een maatjemeer datingsite is het veel logischer dat je als single een vol postuur hebt. Niemand hoort daar verbaasd over te zijn. Bij een algemene datingsite doe je er juist goed aan om te laten zien dat je een maatje (of meerdere maatjes) meer hebt om teleurstelling te voorkomen. Op een algemene datingsite is het daarom goed om jezelf heel duidelijk te profileren en dat vindt niet iedereen even prettig.

Onthoud: niet iedereen valt op slank!

Nog altijd bestaat het ideaalbeeld van het perfecte postuur binnen onze maatschappij uit een slanke lijn. Dit staat echter in schril contrast met wat veel mensen in werkelijkheid prefereren. Over het algemeen kijken vrouwen bij een man veel meer naar zijn innerlijk dan naar zijn omvang, dus zolang je maar goed verzorgd en netjes gekleed gaat is er heus niet zoveel aan de hand.

En veel mannen vinden het juist wel aantrekkelijk als een vrouw mooie ronde vormen heeft. Niet iedereen valt op slank en het is dus vooral een kwestie van de mensen leren kennen die daar openlijk voor uit durven komen en je waarderen om wie je bent, in plaats van het getal dat jouw weegschaal aangeeft.


Negatieve reacties negeren of voorkomen

Elke single met overgewicht die gaat daten kan het overkomen: je ontmoet een bot persoon online, of nog erger, je match blijkt tijdens de eerste date toch zo’n probleem met je gewicht te hebben dat hij of zij je vervelend behandelt. Dat is enorm naar en kan een behoorlijk opdoffer voor je zelfvertrouwen betekenen. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen om die reacties uit de weg te gaan:

1: Word lid op een datingsite speciaal voor mollige en dikke singles

Je kunt alvast een goede beveiliging inbouwen door je aan te melden op een datingsite die speciaal is bedoeld voor mollige of dikke singles. Daar vind je veel andere vrijgezellen met een vol postuur en mensen die daarop vallen (of er in elk geval totaal geen probleem mee hebben). Daarmee maak je al direct een selectie uit de grote meute waardoor je dus ook sneller positief bejegend zal worden.

2: Laat zien wie je bent en hoe je eruit ziet

Wees vanaf het begin eerlijk over je postuur. Plaats dus als het even kan recente foto’s waarop je jouw postuur toont op een manier die met de werkelijkheid overeenkomt. Dit is met name van groot belang wanneer je lid wordt op een algemene datingsite. Dit hoeft niet automatisch te betekenen dat je minder reacties krijgt, maar als dat wel het geval is weet je in elk geval dat die singles beter bij je zullen passen.

3: Meld en blokkeer vervelende mensen

Wanneer iemand je spontaan (of in de loop van een conversatie) beledigt dan kun je even met je handen in je haar zitten. Hoe moet je reageren op zo’n vervelende persoon die je met opzet probeert te kwetsen? Het beste is om maar gewoon niet meer te reageren. Meld in plaats daarvan het profiel bij de redactie van de datingsite. Daar is vaak een speciale knop voor aanwezig.

Op die manier kan het profiel onderzocht en desnoods verwijderd worden, zodat andere singles er geen last meer van zullen hebben. Blokkeer de persoon in kwestie zelf ook direct nadat je diens profiel hebt gemeld. Dan kun je niet nog meer vervelende berichtjes krijgen.

4: Probeer negativiteit te negeren

Hoe moeilijk het ook is wanneer je jezelf al wat onzeker voelt over je uiterlijk, probeer de negatieve reacties die je eventueel ontvangt zo goed mogelijk te negeren. Onthoud dat er altijd nare mensen op internet zijn die erop kicken om hun eigen tekortkomingen, frustraties en onzekerheden op anderen af te reageren, bijvoorbeeld door zich op een datingsite aan te melden en mensen zoals jij lastig te vallen of te beledigen. Er zijn gelukkig ook altijd genoeg leuke mensen te vinden dus laat dergelijke sujetten zo kort mogelijk een schaduw werpen op je online dating avontuur.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies