Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Relatiesites: De beste 7 datingsites voor een serieuze relatie

Relatiesites: De beste 7 datingsites voor een serieuze relatie

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je bent op zoek naar een serieuze relatie. Geen tussendoortje, niet we zien wel, maar het echte werk. Je kunt kiezen uit tal van datingsites; het aanbod is tegenwoordig enorm. Hoe haal je hier nu de site uit waar het echt gaat om het vinden van liefde en een langdurige relatie? Waar moet je op letten als je wilt weten of het om een serieuze datingsite gaat? Lees verder en wij helpen je op weg naar de juiste site!


De beste serieuze datingsites op een rij

Om je tijd, energie en geld te laten besparen hebben we hieronder de datingsites verzameld waarop de leden wat serieuzer zijn met het daten. Als je op zoek bent naar een serieuze date en/of een serieuze relatie zijn dit de websites bij uitstek om uit te proberen.


ParshipBezoek Parship

Parship is een relatiebemiddelingssite die erg geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De matchmethode van Parship is uniek in vergelijking met andere datingsites en door wetenschappelijk onderzoek samengesteld. Hierdoor krijg je goede partnervoorstellen. Bovendien vindt 1 op de 3 leden via deze datingsite een leuke relatie. Ook is de verhouding man (52%)/ vrouw(48%) goed in balans.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

EliteDating is er voor de hoogopgeleide serieuze single die op zoek is naar een gelijkgestemde partner voor een fijne relatie. Bij EliteDating hebben ze een goedwerkende matchmaking methode en een toegankelijke klantenservice. Ze voeren een handmatige controle uit op alle profielen en kunnen hierdoor echte en serieuze profielen garanderen. Dit draagt bij aan een veilig gevoel en je weet dus zeker dat de persoon waarmee je in contact komt ook daadwerkelijk is wie hij of zij zegt te beweren.

Bezoek EliteDating

LexaBezoek Lexa

Lexa.nl profileert zich als een gebruiksvriendelijke en effectieve datingsite die veel nadruk legt op kwaliteit. Profielen van niet actieve leden worden verwijderd zodat de database altijd up-to-date is.  Lexa bestaat al 14 jaar en dit zegt ook wel iets over de kwaliteit die ze bieden. Ook zijn ze initiatiefnemer van het keurmerk veilig daten. Door middel van dit keurmerk kunnen consumenten gemakkelijk de datingsites herkennen waar zij veilig kunnen daten. Een betrouwbare partij waar je serieus kunt online daten.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou

Als je je inschrijft bij MetJou, vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Deze test helpt de website om jou te matchen met andere leden die op basis van je profiel bij jou zouden kunnen passen. Dit matchingsysteem is al vele malen erg succesvol gebleken. De relatiesite is tevens aangesloten bij het Veilig Daten keurmerk, zodat je weet dat er alleen echte profielen op de website zitten, en dat je gegevens veilig zijn.

Bezoek MetJou

be2Bezoek be2

Het online relatiebemiddelingsbureau Be2 is een serieuze datingsite die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Be2.nl doet er alles aan om relaties tot stand te brengen voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Be2 biedt een unieke service waarbij je vragen kan stellen aan een team van relatiecoaches. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord. Voor de Premium leden is er zelfs een telefonisch spreekuur!

Bezoek be2

50liefdeBezoek 50liefde

Deze senioren datingsite is iets kleiner dan de eerder genoemde websites maar trekt wel een serieus publiek. Op 50liefde kunnen 50+ers een nieuwe partner ontmoeten. Als je in deze leeftijdscategorie behoort, is het zeker de moeite waard om je eens in te schrijven op deze website, om je te oriënteren. Waar andere relatiesites vaak meer ingeschreven mannen dan vrouwen hebben, heeft 50liefde een balans waar meer vrouwen ingeschreven zijn.

Bezoek 50liefde

E-matchingBezoek E-matching

Deze relatiesite is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar iets serieus. Het merendeel van de gebruikers op deze website staat ingeschreven omdat ze iemand zoeken om een toekomst mee op te bouwen. Dat zie je ook terug in de slagingskans van deze datingsite: bij E-Matching vindt 38% namelijk een serieuze relatie.

Bezoek E-matching

Waar let je op als je een relatie wilt vinden via een datingsite?

Bovengenoemde datingsites scoren hoog op het gebied van serieus daten. Het is echter nooit te voorkomen dat er mensen actief zijn op de datingsite die het toch allemaal niet zo serieus nemen. Daar zul je doorheen moeten prikken, want het gros van de leden is immers wel serieus op zoek naar leuke contacten, eventueel om een relatie mee te beginnen.

We hebben hierboven de beste relatiesites voor je verzameld, maar het kan natuurlijk zijn dat je liever zelf op zoek gaat naar een geschikte datingsite. We hebben daarom een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die je helpen bepalen of een datingsite is bedoeld om mensen serieus bij elkaar te brengen. Op onderstaande factoren kun je letten bij het zoeken naar de beste serieuze datingsite.

Betaalde of gratis datingsite

Geld neerleggen voor een dienst doe je natuurlijk niet zomaar, dat doe je alleen als je serieus op zoek bent. Alle bovengenoemde datingsites kennen een gratis inschrijving. Je kunt de datingsite en haar leden dus op je gemak checken voordat je over gaat op een betaald lidmaatschap. Met dit betaalde lidmaatschap heb je meer opties. Je kunt met een gratis account op veel datingwebsites bijvoorbeeld niet reageren op iemand. Geen berichtjes sturen. Media versturen. Chatten. Cammen. Etc. De leden die betalen voor het gebruik van de datingsite hebben deze opties wel en daarom kun je er vanuit gaan dat zij serieus op zoek zijn.

Als je serieus bent in je zoektocht naar liefde, loont het meestal om te betalen voor een datingsite. Veel gratis relatiesites of apps zoals Tinder maken het erg makkelijk om gratis in contact te komen met anderen, maar juist die laagdrempeligheid trekt een publiek dat niet altijd serieus is. Als een relatiesite gratis is, kun je er standaard vanuit gaan dat veel leden zich voor de gein inschrijven of geen drijfveer hebben om terug te komen of serieus in te gaan op je berichtjes. Zodra je betaald voor een relatiesite, hebben leden vaak een stimulans om er serieus mee aan de slag te gaan. Voor een serieuze relatie raden wij dus absoluut betaalde sites aan.

Uitgebreide profielen

Doorgaans kun je stellen dat iemand met een uitgebreid profiel serieus op zoek is naar leuke contacten en/of een nieuwe relatie. Waarom zou je immers anders de moeite nemen om allerlei zaken over jezelf en je leven in te vullen als het je alleen maar om wat egostrelerij en geflikflooi gaat? Door zelf ook eerlijk, duidelijk en uitgebreid je profiel in te vullen laat je anderen zien dat je de moeite neemt om serieus op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Bovendien trek je op die manier gemakkelijker de juiste mensen aan. De overige leden krijgen namelijk direct een goed beeld van de persoon achter het profiel en kunnen zodoende makkelijker inschatten of je interessant bent of niet.

Persoonlijkheidstest

Een flink aantal van bovengenoemde datingsites maken gebruik van een persoonlijkheidstest. Door middel van een uitgebreide vragenlijst krijgt de website een goed inzicht in de persoon die zich inschrijft op de datingsite. Het achterliggende matchingsysteem zorgt er vervolgens voor dat er leden aan je worden getoond die goed passen bij de antwoorden die jij hebt gegeven in de persoonlijkheidstest. De kans op onzinnige dates en ‘vreemde’ voorstellen is op dit soort websites erg klein. Je hoeft bovendien niet zelf op zoek te gaan naar nieuwe matches, al heb je die mogelijkheid natuurlijk wel altijd.

Reviews en beoordelingen

Mond op mond reclame is nog altijd de beste reclame die er is en internet is een perfect medium om deze mond-op-mond reclame te achterhalen. Een simpele zoekopdracht in Google levert je direct een overzicht op van wat er gezegd en geschreven wordt over de datingsite. Op die manier zullen de goede datingsites dus vanzelf positieve mond op mond reclame krijgen en de datingsites die het allemaal wat minder serieus nemen zullen als vanzelf met de billen bloot moeten. Heb je interesse in een bepaalde datingsite? Google er op los en lees de reviews die de website heeft gekregen. Heb je direct een goed beeld van wat je kunt verwachten als je je aanmeldt op de betreffende datingsite.

Matches en partnervoorstellen

In navolging op deze laatste tip is het ook goed om te kijken naar het koppelingspercentage van een website. Zeker als een website een hoog percentage van succesvolle matches heeft (leden die na de inschrijving een relatie en/of succesvolle date hebben met elkaar) zullen ze dat niet onder stoelen of banken steken.

Doorgaans zijn ze zo trots op dit percentage dat dit duidelijk op de homepage vermeld wordt. Hierbij overigens wel de kanttekening dat websites die dit soort percentages niet delen niet per definitie als ‘niet-serieuze-datingsites’ beschouwd kunnen worden. Soms is een website bijvoorbeeld nog relatief jong en beschikken ze nog niet over voldoende statistieken. Ook kan een website uit privacyoverwegingen er voor kiezen om deze percentages niet te delen. Dit houdt dus niet in dat je geen serieuze date en/of relatie kunt vinden op deze websites.

Ga voor een serieuze datingsite

Misschien heb je al wel wat ervaring met datingsites. Misschien ook wel helemaal niet. Het grote probleem met datingsites vandaag de dag is dus simpelweg dat er zo ontzettend veel van zijn. Natuurlijk richten ze zich niet allemaal op dezelfde doelgroep. Je hebt datingsites voor vreemdgangers. Er zijn datingsites speciaal voor hoger opgeleiden. En er zijn datingsites die zich juist wel op een heel breed publiek richten en vrij algemeen zijn.

Het is voor een leek dan ook vrij lastig om de juiste datingsite te vinden. Zeker als je op zoek bent naar een serieuze date en de loze berichtjes als “Hé, hoe gaat het?” meer dan zat bent. We willen niet direct iedereen afbranden die deze openingszin gebruikt, maar doorgaans kom je deze openingszin toch wel tegen op websites (of in apps) die wat minder serieus zijn.


Conclusie

blank

Na het lezen van dit artikel moge het duidelijk zijn: zoals er veel verschillende mensen zijn, zijn er ook veel verschillende datingsites. Je kunt nog zo’n goed vooronderzoek hebben gedaan en onze adviezen ter harte hebben genomen, dan nog kan een bepaalde datingsite het niet zijn voor je. Wat voor de één dé perfecte datingsite is, is voor de ander een complete waste of money, time en effort. Niets mis mee. Alleen maar goed dat we allemaal anders zijn.

Het belangrijkste bij het vinden van de juiste datingsite is je gevoel. Als je serieus op zoek bent naar een leuke date en/of een nieuwe relatie zal je behoorlijk wat tijd door gaan brengen op de datingsite. Je zult je dus goed moeten voelen bij de datingsite. Anders wordt het bij voorbaat al een mislukking en dat is nergens voor nodig. Inschrijven op de meeste serieuze datingsites is immers helemaal gratis. Je kunt dus rustig je gevoel achter na gaan en alle sites uitproberen voordat je overgaat op een betaald lidmaatschap. Zeker weten dat je na wat uitproberen de site zult vinden die het beste bij je past en je dus serieus op zoek kunt gaan naar datgene wat jij momenteel nog mist in je leven!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies