Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Grindr voor vrouwen: Dit zijn de beste lesbische dating apps

Lesbisch
Grindr voor vrouwen: Dit zijn de beste lesbische dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Grindr is natuurlijk dé dating app onder mannen die op zoek zijn naar andere mannen. Maar welke dating app gebruik je nu als lesbische- of bi-vrouw? In dit artikel geven we antwoord op die vraag. We hebben namelijk de beste lesbische dating apps voor je op een rijtje gezet.


De beste dating apps voor lesbische- en bivrouwen

Online daten via een app is hot. Voor iedere doelgroep is er tegenwoordig wel een app te vinden die het supereenvoudig maakt om gelijkgestemden te vinden. Of je nu op zoek bent naar een snelle date, nieuwe vriendschappen of een serieuze relatie. Ook voor lesbische- en bi-vrouwen zijn er diverse dating apps beschikbaar. We hebben de beste voor je geselecteerd.


GayParshipBezoek GayParship

GayParship is natuurlijk afgeleid van het 'gewone' Parship.nl. Waar de datingsite zich voorheen vooral richtte op hogeropgeleiden is tegenwoordig iedereen welkom op het platform. GayParship is daarmee uiteraard speciaal in het leven geroepen voor homo- en biseksuele mannen en vrouwen. De app van GayParship is feitelijk een versimpelde variant van de normale website. Alle basisfuncties die je mag verwachten in een dating app zijn er in opgenomen. Zo kun je gemakkelijk door profielen bladeren en berichten ontvangen en versturen via de ingebouwde inbox. Tevens heb je bij de GayParship app de mogelijkheid om te zien wie je profiel bekeken heeft. Handig om digitaal te flirten natuurlijk! Extra bijzonder aan deze app is de mogelijkheid om geheel anoniem te blijven. Je kunt er voor kiezen om pas meer informatie over jezelf vrij te geven als er sprake is van een wederzijdse klik. Perfect dus als je niet open en bloot voor je homo- of biseksualiteit uit wilt komen. De app is gratis te downloaden voor iOS apparaten en Android devices, maar je hebt er wel een Parship account voor nodig. Gratis inschrijven bij GayParship kan hier.

Bezoek GayParship

LexaGayBezoek LexaGay

Net als de voorgaande dating app is LexaGay afgeleid van het reguliere platform. Lexa (en dus ook LexaGay) geldt al sinds jaar en dag als één van de grootste datingsites van Nederland. De kans is dan ook behoorlijk groot dat je met deze app gaat vinden waar je naar op zoek bent. De app van Lexa is erg fijn in het gebruik en de opties zijn ruim. Zo kun je moeiteloos door de profielen van overige leden browsen, contact met ze opnemen en je eigen profiel wijzigen. Lexa organiseert met grote regelmaat diverse single events door geheel Nederland en binnen de app is hier een speciaal tabje voor opgenomen. Zo kun je in een handomdraai ontdekken of er een leuk event bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook deze dating app is weer gratis beschikbaar voor Apple en Android apparaten, mits je een Lexa account hebt. Deze kun je hier gratis aanmaken.

Bezoek LexaGay

BiLoveBezoek BiLove

Bilove is de vreemde eend in de bijt in dit lijstje met beste lesbische dating apps. Het platform beschikt namelijk helemaal niet over een app. Waarom we BiLove dan toch hebben opgenomen in dit rijtje? Simpel. De mobiele variant van de website is zó goed dat het aanvoelt als een app. Alle benodigde functies zijn beschikbaar vanaf je mobiel of tablet zoals eenvoudig door profielen bladeren en contact leggen. Net als bij de GayParship app heb je bij BiLove de mogelijkheid om je foto's pas vrij te geven wanneer jij dit wilt. Ideaal dus als je anoniem op zoek wilt gaan naar leuke lesbische- en/of bi-vrouwen. Inschrijven op BiLove is wederom geheel gratis en kan hier.

Bezoek BiLove

Wat is dan de beste lesbische dating app?

Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Jij bent namelijk jij en zal andere behoeften hebben dan iemand anders heeft. Er zijn echter wel een aantal criteria waaraan een app zal moeten voldoen om als goed te kunnen worden bestempeld. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. Veel van deze functies hebben hun succes bewezen op Grindr en zijn een must have voor iedere dating app.

Mobielvriendelijkheid

Klinkt logisch. Een app moet eenvoudig te gebruiken zijn vanaf je smartphone of tablet. Toch zijn er behoorlijk wat (gay) dating apps die hier de plank misslaan. Van links naar rechts vegen om de volledige inhoud van een profiel te bekijken werkt bijvoorbeeld niet bepaald bevorderlijk.

Gelukkig werken alle bovengenoemde lesbische dating apps uitstekend op mobiele apparaten, ongeacht of je een klein of een groot beeldscherm hebt. Alle content wordt automatisch aangepast naar de juiste grootte zodat je eenvoudig en zonder ergernis gebruik kunt maken van de app.

Uitgebreide functies

Naast de mobielvriendelijkheid van de app zijn uitgebreide functies ook erg belangrijk binnen een dating app. Je wilt natuurlijk zonder problemen door profielen van overige leden kunnen bladeren en contact kunnen opnemen zodra je je oog hebt laten vallen op iemand. Ook is het fijn wanneer je binnen de app eenvoudig je eigen profiel kunt aanpassen. Een nieuwe profielfoto bijvoorbeeld of aanvullende informatie in je bio.

Ook dit kan allemaal moeiteloos binnen de dating apps die we hierboven besproken hebben. Sommige van de apps hebben zelfs nog uitgebreidere opties zoals het versturen en ontvangen van foto’s en/of video’s. Kun je mooi een plaatje bij je praatje toevoegen!

Beschikbaarheid

Tevens iets wat van een average dating app een goede lesbische dating app maakt: de beschikbaarheid van de app. Je wilt immers in contact kunnen komen met alle overige leden, niet alleen de leden die net als jij een iPhone in het bezit hebben (of juist een Android apparaat). Een goede dating app is eenvoudig (en gratis) te downloaden via de Apple Appstore en de Google Playstore. Gelukkig is dat ook hier weer met alle bovengenoemde dating apps het geval. Uitgezonderd natuurlijk de datingsite BiLove, maar de mobiele versie van dit platform kun je gemakkelijk bezoeken via de browser van elk mobiel media-apparaat.


Deel je ervaring

Heb jij ervaring met de bovenstaande lesbische dating apps? Of misschien met een app die we in dit artikel niet besproken hebben? Laat je bevindingen dan achter via een reactie onderaan deze pagina. Echte gebruikerservaringen worden door ons (en onze bezoekers) altijd enorm gewaardeerd!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies