Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

GayParship datingsite review

GayParship
Probeer GayParship gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoals de naam al doet vermoeden is GayParship nauw verbonden aan de bekende Parship datingsite, maar dan speciaal bedoeld voor alle single homo’s en lesbiennes in ons land. Bij GayParship heb je echt kans om de liefde van je leven te vinden aangezien er gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde matching van alle Nederlandse datingsites. Dit wordt namelijk gedaan aan de hand van een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest. Op deze wijze kan GayParship de mannen of vrouwen voor je zoeken die het beste bij je passen.

Waarom kies je voor GayParship?
 • Zeer geschikte datingsite voor Gay en Lesbi
 • Persoonlijkheidstest geeft je de mogelijkheid de ideale match te vinden
 • De beste gay datingsite voor het vinden van een serieuze relatie
Schrijf je gratis in bij GayParship

GayParship in het kort

GayParship is een datingsite voor gay mannen, lesbische vrouwen en zowel biseksuele mannen als vrouwen die graag op zoek willen naar een serieuze relatie. GayParship maakt deel uit van het internationale Parship datingplatform, dat bekend staat om zijn zeer geavanceerde matchingsysteem op basis van een heel uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest.

Aan de hand van die (verplichte) test stelt GayParship een matchprofiel voor je op, zodat het de beste kandidaten aan je voor kan stellen voor een date. Naast een uitgebreide datingsite krijg je bij GayParship ook de beschikking over een heel handige dating app voor je mobiele telefoon.


Functies van GayParship

Wat kun je doen met een gratis account bij GayParship? Daarmee kun je onder meer:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • De uitgebreide persoonlijkheidstest doorlopen.
 • Je eigen matchprofiel inzien.
 • De dagelijkse matches bekijken.
 • Je kunt IJsbrekers sturen naar andere leden.
 • Het is mogelijk Glimlachen (flirts) te verzenden.
 • Berichtjes lezen van die premium leden u sturen.
 • Eenmalig antwoorden op een berichtje van een premium lid.

Betaalde functies

Als je bij GayParship een betaald abonnement afsluit kun je ook van de volgende functies gebruik maken:

 • Alle ontvangen berichten lezen
 • Zelf onbeperkt berichten versturen
 • De privéfoto’s bekijken die een lid voor je heeft vrijgegeven.
 • Zien welke singles er op jouw profiel zijn geweest.
 • Je partnervoorstellen filteren op afstand.
 • Uitgebreid persoonlijkheidsprofiel via e-mail.

Inschrijven op GayParship

blank

Om je bij GayParship aan te melden ga je naar de homepage van de datingsite en selecteer je bij je eigen geslacht en dat van de personen die je zoekt allebei man. Oftewel “Ik ben een man” en “Ik zoek een man”. Vul vervolgens je e-mailadres in en kies een veilig wachtwoord. Klik dan op de knop Nu gratis aanmelden.

Als alternatief kun je ook een profiel aanmaken met behulp van Facebook. Je hoeft dan alleen maar toestemming te geven aan Parship om een koppeling te maken met Facebook en enkele gegevens (naam, e-mailadres en profielfoto) uit te lezen.

De persoonlijkheidstest doorlopen

Nu je een eigen account aan hebt gemaakt en ook je profiel alvast voor je is gereserveerd kun je er niet aan ontkomen om eerst de persoonlijkheidstest af te leggen. Alleen wanneer je die voor de volle 100% hebt afgerond kun je namelijk beginnen met daten.

Zorg dus dat je hier minimaal een kwartier voor inplant, aangezien de test lang duurt en het in je eigen belang is om die ook zo goed mogelijk in te vullen. De vragen zijn enorm uitgebreid en leggen niet alleen je persoonlijke gegevens vast, maar proberen vooral ook je dromen, wensen, eisen en karakter in kaart te brengen.

blank

Persoonlijke matchvoorstellen

Zodra je de persoonlijkheidstest hebt doorlopen maakt GayParship jouw persoonlijke partnerprofiel op. Dat is een geheel aan algoritmes en waarden waarin is vastgelegd wat voor singles het beste bij je zouden passen. Daar worden meteen een aantal van bij elkaar gezocht en voor je klaar gezet bij je persoonlijke matches. GayParship steunt volledig op de kwaliteit van die matches, want handmatig zoeken is er niet bij. Het heeft dus de voorkeur om minimaal eens per dag in je matchlijst te kijken en te ontdekken welke leuke mannen of vrouwen daar voor je klaar zijn gezet. Je kunt bij elk profiel zien voor hoeveel procent jullie met elkaar matchen. En als je doorklikt op het profiel kun je zelfs als gratis lid tot in detail bekijken op welke punten jullie goed bij elkaar passen.

blank


In contact komen met andere singles

Wat kun je doen als je een partnervoorstel wel ziet zitten en in contact wilt komen met de desbetreffende man of vrouw?

De meest directe manier om dat te doen is door meteen een berichtje te sturen. Op elk profiel zie je direct die optie staan. Als de andere single een reactie terugstuurt kun je in dezelfde conversatie met elkaar verder chatten als ware het een Whatsapp chat. Heel makkelijk en handig dus, ook omdat je tijdens het chatten ook meteen leuke foto’s, emoji’s en stickers mee kunt sturen.

Er zijn echter ook nog wat andere manieren om het contact op gang te brengen:

 • De snelste manier om wat van je te laten merken is het sturen van een Glimlach. Dat is een kleine moeite om te versturen maar natuurlijk wel altijd heel leuk om te krijgen.
 • Met een IJsbreker kun je op een leuk en snelle manier het ijs breken door vier multiple choice vragen te beantwoorden. Je match krijgt ook precies die vragen en wanneer je dezelfde antwoorden geeft wordt dat al snel opgevolgd door een chat.
 • De Fun Match is een minigame waarbij je foto’s moet selecteren die jou het meeste aanspreken. De ander krijgt vervolgens dezelfde foto’s te zien en als je er voldoende hetzelfde hebt gekozen kun je net als bij de IJsbreker met elkaar chatten.
 • De functie Foto Delen stelt je in staat om meteen een leuke privéfoto te versturen naar iemand die je wel leuk lijkt.

blank


Doelgroep van GayParship

De doelgroep van GayParship bestaat uit gay en bi mannen en lesbische en bi vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Daarmee is het een van de weinige datingsites voor mannen en vrouwen die iemand van hetzelfde geslacht zoeken waar je echt serieus kunt daten.

Op veel andere populaire dating platforms voor gays ontkom je niet aan de mensen die alleen vrijblijvende ontmoetingen zoeken. Vooral bij mannen die mannen zoeken is dat aan de orde van de dag. Maar de aanpak en uitvoering van het Parship concept is zo uitgebreid en gedegen dat die categorie mensen hier amper voorkomt. Niet dat er natuurlijk iets op tegen is om een casual date te zoeken, maar als je een duurzame liefdesrelatie wenst te vinden leidt het vooral erg af. Bij GayParship kun je echt serieus gay daten.


GayParship beveiliging en privacy

Profielen worden bij GayParship handmatig gecontroleerd op echtheid en betrouwbaarheid. Dat gebeurt niet alleen zodra iemand een nieuw profiel heeft aangemaakt, medewerkers van de site controleren ook daarna doorlopend wie er lid zijn geworden en of dat wel inderdaad echte mensen zijn.

Je kunt zelf ook profielen rapporteren wanneer je een persoon niet helemaal vertrouwt of als iemand je lastig heeft gevallen. Uiteraard maak je bij GayParship ook altijd gebruik van een beveiligde SSL-verbinding zodat niemand je berichtjes kan onderscheppen.

Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg

GayParship toont net als de reguliere Parship vol trots de logo’s van zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg op zijn site. Alleen dat laat al zien dat je als gay of bi single op deze datingsite veilig en betrouwbaar kunt daten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie als je er om wat voor reden dan ook met Parship niet uit komt.


Bekendheid van GayParship

GayParship lift natuurlijk graag mee op de bekendheid van het internationaal populaire datingplatform Parship. Want alhoewel er niet specifiek reclame wordt gemaakt voor de gay versie komen toch heel veel holebi’s die een serieuze relatie zoeken komen vanzelf bij Parship terecht. Je kunt bijna niet heen om de televisie- en radiocommercials van Parship, maar ook via internet kun je regelmatig een reclamecampagne tegenkomen. Al die promotie mist zijn uitwerking niet, want inmiddels is Parship een van de bekendste datingsites van Nederland (en veel andere Europese landen).


Is er een dating app beschikbaar?

GayParship heeft een eigen dating app en dat is zelfs een van de meest veelzijdige en uitgebreide dating apps van Nederland. Er wordt van dezelfde uitstekende software gebruik gemaakt als bij de Parship dating app voor hetero singles. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ook prima direct op de app in kunt schrijven.

Maar ook het doorlopen van de persoonlijkheidstest, het vullen van je eigen profiel, het bekijken van matches en contact leggen met andere singles kan allemaal probleemloos via de app.

blank


Contact met GayParship

Natuurlijk hoop je op een soepel verloop van je online dating avontuur wanneer je van een nieuwe datingsite lid wordt. Maar soms gaat er wat fout, kun je iets niet vinden of heb je een vraag over je lidmaatschap. Hoe kun je dan met GayParship in contact komen? Dat bespreken we hier.

Adresgegevens:

Hieronder hebben we de actuele adresgegevens van GayParship alvast voor je genoteerd:

Parship Nederland
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam

KVK: 30191262
Telefoon: 020 – 240 25 20 (op werkdagen bereikbaar tussen 9.30 en 17.30)
E-mail: support@parship.nl

Helpdesk en klantenservice

Je kunt direct naar het bovenstaande e-mailadres mailen, maar Parship heeft ook een handig contactformulier op zijn site staan. Klik daarvoor op Help & Contact. Na het doorlopen van een aantal oriënterende stappen kun je dan een bericht typen en versturen. Ook rechtstreeks telefonisch contact opnemen met klantenservice is een uitstekende optie, waarmee je vaak het snelst weer verder kunt.


blank

Parship kosten

GayParship is een van de meest veelzijdige serieuze gay datingsites van Nederland. Die geweldige potentie om een leuke relatie te vinden met een single die echt goed bij je past heeft echter wel een prijs, want Parship is helaas vrij duur te noemen. Daarnaast vindt ook niet iedereen het even prettig dat de minimale abonnementsduur 6 maanden is. Daar staat echter wel tegenover dat de meeste singles minimaal 6 maanden aan het daten zijn voor ze hun nieuwe partner ontmoeten.

Wat zijn de huidige kosten van de betaalde abonnementen?

 • Het Premium lidmaatschap van 6 maanden kost € 269,40 (€ 44,90 p/m)
 • Het Premium lidmaatschap van 12 maanden kost € 394,80 (€ 32,90 p/m)
 • Het Premium lidmaatschap van 24 maanden kost € 549,60 (€ 22,90 p/m)

GayParship opzeggen

Voordat je jezelf uitschrijft via de website van Parship is het belangrijk dat je eerst je eventuele betaalde abonnement opzegt. Er geldt een opzegtermijn van 28 dagen, dus let op dat je het niet laat versloffen als je eenmaal besloten hebt dat je niet langer van GayParship gebruik wilt maken.

Stap 1: Premium lidmaatschap beëindigen

Om je betaalde abonnement stop te zetten log je eerst in op je profiel en kies je daarna voor de optie Hulp & Contact. Vervolgens klik je op Klantenservice en kun je een onderwerp invoeren. Typ het woord opzeggen en klik op het eerste zoekresultaat in de lijst die verschijnt. Je ziet nu informatie over het opzeggen van je betaalde lidmaatschap. Kies voor de optie Contact, vul het formulier helemaal in en verstuur het om deze eerste stap af te ronden.

Stap 2: Profiel en account verwijderen

Nu je premium abonnement is stopgezet kun je veilig je profiel en het bijbehorende account verwijderen. Je bent waarschijnlijk nog ingelogd. Klik dus meteen op je eigen profielfoto rechtsboven in het scherm en kies in het menu dat nu verschijnt voor de optie Gegevens & Instellingen. Ga naar de pagina Mijn lidmaatschap en kies bij het kopje Profielstatus voor de optie Klik hier om het profiel te verwijderen. Vul je wachtwoord in en klik ter bevestiging op de knop Profiel verwijderen. Nu ben je definitief uitgeschreven.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer geschikte datingsite voor Gay en Lesbi
 • Persoonlijkheidstest geeft je de mogelijkheid de ideale match te vinden
 • De beste gay datingsite voor het vinden van een serieuze relatie
Minpunten:
 • Inschrijven duurt wat langer
 • Niet geschikt voor losse relaties
Probeer GayParship gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over GayParship

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen GayParship

Ervaring geschreven door Rogier
13 mei 2022
Serieuzere site

Fijne sfeer op parship en het is een serieuzere gay dating website dan alternatieven. Zou gayparship zeker aanraden.

Ervaring geschreven door Leo
22 november 2018
Niet tevreden

Profiel aangemaakt, wat een hoop kletskoek moet je doorheen aan vragen en plaatjes en dom geklik...

Daarna start de gayParship spam in je mailbox onmiddellijk op! Alles op deze website is vaag, tot en met de foto's toe. Berichten kan je nooit lezen, versturen is me ook nooit gelukt, altijd wel een of andere foutmelding van de server en als die geen fout geeft rode tekst die niet van toepassing is op mijn bericht, maar waardoor ik hem toch niet kan versturen. Bij het ontvangen van zichtbare foto's zijn er geen zichtbare foto's maar kom je op een pagina waarbij je een premium account moet kopen. Maar ja, op de gewone website werkt al niet veel, dus dat gaan we maar niet doen. Wat wel werkt is constant glimlachen naar elkaar, nou, dat schiet lekker op... zo'n site neem je toch niet serieus!

Om de vele zinloze spam van deze site te stoppen heb ik mijn account maar weer verwijderd, want er valt niets te verwachten van deze website. Het enige wat niet vaag is aan deze website is dat ze geld nodig hebben en de enige pagina die werkt is waarschijnlijk die waar je een premium account zou moeten kopen.

Ervaring geschreven door Johan
24 maart 2018
afrader

Erg beperkt aantal profielen, waarvan een deel ook niet echt is. Je matcht zogenaamd met veel profielen, maar waarop de matchingscore is gebaseerd is onduidelijk. Volgens de site is dit op basis van je persoonlijkheidstest, maar die klopte in mijn geval totaal niet. Ook de kosten zijn erg hoog. Kortom, gayparship raad ik zwaar af.....

Ervaring geschreven door N Tuin
12 april 2017
veel serieuzer

Serieuzer dan veel andere gay sites: op de meeste homosites zijn er maar weinig mannen daadwerkelijk op zoek naar een relatie. Als je het hele daten en scharrelen gebeuren hebt gehad en achter je hebt gelaten valt er weinig meer te beleven want iedereen is op zoek naar iets eenmaligs. Bij Parship is dit gelukkig anders en op die manier leer je anderen echt goed kennen en kun je samen wat opbouwen.

Gewoon een normale date in een café is op die manier een stuk spannender en leuker. Uitgaan voor homo's is ook steeds moeilijker omdat het allemaal totaal niet serieus is. MIjn advies is dus aan alle homo-mannen van Nederland als je graag een relatie wilt of serieus wilt daten: ga dan op parship.

Ervaring geschreven door Ronald
8 november 2016
gayparship beste gaydating

Echt wel top want het programma van de datingsite werkt heel goed (ook op windows). Ik had eerder op andere datingsites voor homo's dat ik heel moeilijk kon inloggen op mijn webcomputer. Met deze gayparship is het allemaal heel goed. Inloggen is niet moeilijk en chatten met leuke mannen is heel fijn en makkelijk. Je hebt echt heel makkelijk dat je nieuwe mannen kunt ontmoeten en kunt zoeken.

Ervaring geschreven door Cedric
7 maart 2015
op zich goed

gayparship vind ik een goede datingsite, je kunt gemakkelijk zoeken alleen is het jammer dat veel leden op de site nogal direct contact zoeken en meteen willen afspreken, zelf doe ik het liever wat rustiger aan en kijk ik eerst de kat uit de boom. voor de rest wel handige site en leuke mensen die erop zitten

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement