Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

ROMEO datingsite review

Gay
ROMEO
Bekijk de beste gay datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoek je een leuk gay datingplatform naast Grindr waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel online chats, vriendschappen, een relatie of een spannend avontuurtje met een andere man te vinden? Overweeg dan eens een lidmaatschap bij Planet Romeo, want daar kun je een profiel plaatsen dat precies bij je zoektocht past en altijd eenvoudig in contact komen met de mannen die dezelfde interesses hebben als jij.

Waarom kies je voor ROMEO?
 • Voor vriendschap, liefde en seks
 • Aan groepen meedoen (en zelf starten)
 • Handige dating apps beschikbaar

Planet Romeo in het kort

blank

Planet Romeo (ook wel kortweg Romeo genoemd) is een online datingsite met aparte dating apps waarmee je als trans of als gay of bi man op zoek kunt naar leuke contacten.

De datingsite heeft allerlei verschillende opties om mannen te zoeken waar je interesse in zou kunnen hebben. Er kan niet automatisch worden gematcht, maar je kunt wel eenvoudig mannen in je eigen regio vinden, via gebruikersgroepen gelijkgestemde mensen leren kennen en natuurlijk ook profielen benaderen, bijvoorbeeld met flirts of een berichtje.


Functies van Planet Romeo

Ook met een gratis lidmaatschap op Planet Romeo kun je al heel veel:

 • Je kunt een eigen profiel aanmaken.
 • Zoek profielen op alle beschikbare manieren.
 • Het is mogelijk profielen aan je favorieten toe te voegen.
 • Je kunt drie keer per dag je privéfoto’s delen met iemand anders.
 • Je mag (beperkt) berichten en flirts versturen.

Functies met een betaald lidmaatschap Planet Romeo Plus

Met een betaald premium account (Planet Romeo Plus) kun je van de volgende extra mogelijkheden gebruik maken:

 • Hardcore seksplaatjes en expliciete foto’s bekijken.
 • Geen advertenties meer op het scherm.
 • Meer mannen die op je profiel zijn geweest bekijken.
 • Makkelijk je sporen uitwissen op andere profielen.
 • Zoekfilters eenvoudig opslaan voor herhaald gebruik.
 • Zonder limiet privéfoto’s sturen en bekijken.
 • Zonder limiet profielen en berichtjes bewaren.
 • Zelf ongelimiteerd foto’s naar je profiel uploaden.

Inschrijven op Planet Romeo

blank

Voor je een account aanmaakt op Planet Romeo is het goed om te weten dat deze datingsite in een beperkt aantal talen beschikbaar is. Standaard staat de site op Engels ingesteld, maar je kunt hem ook helemaal in het Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees gebruiken. Helaas is de site op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar. Het is op dit gay datingplatform ook niet mogelijk om jezelf aan te melden met Facebook, Google of via een andere externe authenticatiemethode. Daarom bespreken we hieronder meteen hoe je een nieuw account en profiel aan kunt maken bij Planet Romeo zelf, zodat je daar voortaan mee in kunt loggen op zowel de datingsite als de bijbehorende apps.

Een nieuw account aanmaken

blank

Om een account aan te maken bij Planet Romeo klik je op de knop Join us for free die je bovenaan de homepage ziet staan (naast de knappe jongeman die je alvast heel zwoel in je ogen kijkt). Je moet nu eerst een eigen gebruikersnaam kiezen. Dat moet een unieke naam zijn die niet al door een ander lid in gebruik is. Als de naam beschikbaar is komt er een groen vinkje naast te staan en kun je verder gaan.

Nu moet je achtereenvolgens je geboortedatum selecteren en je locatie instellen. Daarna vul je een geldig e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Het is ook nodig om meteen een profielfoto te uploaden, die je later aan kunt vullen met meer foto’s. Vink tot slot aan dat je minimaal 18 jaar bent en akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Nu hoef je alleen nog even naar de inbox van je e-mailadres te gaan en je nieuwe account te activeren.

Je profiel verder aanvullen

blank

Om je profiel verder aan te vullen kun je nu een aantal stappen doorlopen waarbij je steeds wat meer informatie invoert over jezelf en de mannen die je wilt leren kennen. Selecteer bijvoorbeeld de leeftijd van matches met de slider en of je op zoek bent naar liefde, vriendschap of alleen seks. Op vergelijkbaar makkelijke manieren kun je ook invoeren wat je lichaamsgewicht en lengte zijn en hoe je jezelf identificeert: als gay, bi of trans. Tot slot worden er nog wat enkele lichamelijke eigenschappen gevraagd en kun je een korte tekst over jezelf schrijven, die wordt je headline genoemd.


Profielen zoeken

blank

Profielen op Planet Romeo worden niet verborgen in een swipelijst maar kun je vinden op veel verschillende manieren, die we hieronder zullen bespreken.

Home (Radar)

blank

Op de homepage vind je de radar, de plek waar je makkelijk en snel een beperkt overzicht krijgt van profielen die interessant voor je zouden kunnen zijn. Zo zie je bijvoorbeeld wat profielen in jouw regio, enkele mannen die nu online zijn en een aantal groepen waar de laatste tijd veel activiteit in is geweest. Ook kun je zien welke mannen binnenkort in jouw omgeving op bezoek zullen komen en welke leden zich het meest recent hebben aangemeld.

Groups

Leden op Planet Romeo kunnen zelf groepen aanmaken over een bepaald onderwerp om zodoende met andere liefhebbers daarvan in contact te komen. Die groepen zijn enorm divers en er zijn er ook heel veel. Daarom kun je het beste met de zoekmachine op zoek naar de groepen die het beste bij je passen. Heb je interesse in een bepaalde groep? Dan kun je meestal meteen lid worden met de knop Join group. Af en toe moet je eerst worden goedgekeurd door de beheerder van de groep, maar meestal kun je meteen meedoen. Bijvoorbeeld door zelf een reactie te plaatsen of op de berichten van anderen te antwoorden.

Travel

Met de optie Travel kun je laten zien dat je binnenkort in een andere stad of regio zal zijn en op die manier nu alvast met leuke lokale mannen in contact komen. Met de knop Add destination kun je een locatie opzoeken op de wereldkaart en zien welke profielen zich daar nu of binnenkort bevinden. Door ook een dag en/of tijd te kiezen laat je zien dat je dan zelf juist op die plek zult verblijven. Mannen die wel interesse hebben in een ontmoeting kunnen je dan een berichtje sturen.

Zo ziet een profiel eruit

blank

Wanneer je op een willekeurig profiel klikt zal die als een pop-up op de huidige pagina worden geladen. Je ziet nu meteen de foto’s die dat lid op zijn profiel heeft gezet en kunt ook in een oogopslag allerlei gegevens van hem bekijken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de mate waarin een man die informatie inderdaad heeft ingevuld, maar de meeste profielen zijn gelukkig goed gevuld.


Contact leggen

Open het profiel dat je interesse heeft. Bovenaan de grote profielfoto zie je een balk met verschillende opties, waaronder een aantal manieren om met de man contact te leggen. Je kunt hem bijvoorbeeld aan je favorieten toevoegen met de knop Save user. Daarnaast zie je een knop met een spraakballon waarmee je een berichtje kunt sturen. De knop met de voetafdruk (footprint) kun je gebruiken om een korte flirt te versturen in de vorm van een leuk plaatje met een bijbehorende kreet, zoals “Cool outfit!”, “So cuddly” of “Very hot”.

blank

De knop met de bliksemschicht is de optie Quickshare. Daarmee kun je het lid in kwestie een uur lang toegang geven tot een van je privé fotoalbums. Die albums kun je aanmaken en vullen via je profielinstellingen. Met de knop ernaast kun je juist toegang vragen tot de Quickshare albums van iemand anders. Tot slot is er ook nog een knop om het lid te rapporteren wanneer hij zich niet aan de regels lijkt te houden.


Doelgroep van Planet Romeo

De doelgroep van Planet Romeo bestaat vrijwel uitsluitend uit mannen die op zoek zijn naar mannen voor een vriendschap chat, relatie of alleen een spannende ontmoeting.

Om lid te kunnen worden moet je minimaal 18 jaar oud zijn, maar verder heeft de datingsite geen beperkende factoren. Leeftijd, opleidingsniveau, date-intentie en andere zaken doen eigenlijk niet ter zake. Als je zin hebt in een leuke ontmoeting met een andere man kun je altijd lid worden.


Planet Romeo beveiliging en privacy

Op PlanetRomeo bepaal je zelf hoeveel informatie je met andere mannen wilt delen en wat je allemaal wel of niet op je profiel wilt delen. Het nadeel van jezelf niet of nauwelijks blootgeven is echter dat je op moet boksen tegen veel ‘concurrentie’ die daar totaal geen moeite mee lijkt te hebben.

Met een zo goed als leeg profiel en/of zonder profielfoto hoef je niet op veel respons te rekenen. Los daarvan lijkt het met de beveiliging van de site wel goed te zitten en ook in het privacybeleid van de site komen we geen gekke dingen tegen.


ROMEO Dating App

blank

Planet Romeo heeft eigen dating apps ontwikkeld voor zowel iPhones als Android telefoons. Met deze apps kun je eigenlijk alles doen dat mogelijk is met de datingsite. Het grootste voordeel van de dating app is dat je gebruik kunt maken van het GPS-signaal om mannen in je eigen omgeving te ontdekken. Aangezien je inlogt met hetzelfde account is het geen enkel punt om de datingsite en de mobiele apps naast elkaar te gebruiken.


Bekendheid van Planet Romeo

Planet Romeo is heel bekend bij gay en bi mannen. Zowel de datingsite als de bijbehorende apps zijn heel populair, ook in Nederland. Ook al is Grindr nog altijd de grootste mobiele dating app voor mannen, zij die ook graag via een gewone datingsite kiezen zijn vaak (ook) op Planet Romeo te vinden. Deze datingsite heeft namelijk heel veel voordelen ten opzichte van de relatief beperkte Grindr app. De profielen zijn heel uitgebreid, er zijn talloze manieren om andere mannen te ontdekken en contact met ze te leggen en aanvullende opties zoals Travel en de heel handige Groups zorgen voor een vaste schare trouwe fans met elke dag een gestage instroom van nieuwe leden. Bovendien is het ook gewoon nog altijd heel fijn om met een echt toetsenbord te chatten met je matches.


Contact met Planet Romeo

Hieronder vind je de gegevens over het bedrijf achter Planet Romeo en hoe je met de klantenservice in contact kunt komen.

Adresgegevens

Planet Romeo wordt beheerd door een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam. Dit zijn de adresgegevens:

ROMEO BV
De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
Nederland

KvK-Nummer: 70533512
Telefoon: niet bekend
E-mail: niet bekend

Helpdesk en klantenservice

Je kunt een vraag sturen naar de Planet Romeo helpdesk door op de knop Contact te klikken. Als je vraag over je eigen account en profiel gaat kun je het beste ook meteen je profielnaam invoeren. Selecteer een onderwerp en typ je vraag. Het is tot slot ook mogelijk om meteen een bijlage toe te voegen (bijvoorbeeld een schermafbeelding).


Prijs van het betaalde lidmaatschap Planet Romeo Plus

blank

Planet Romeo Plus is het betaalde lidmaatschap waarmee je extra functies van de datingsite (en apps) kunt ontsluiten. Het lidmaatschap heeft momenteel de volgende prijsstelling:

 • Het abonnement van 1 maand kost € 8,99
 • Het abonnement van 3 maanden kost € 20,97 (€ 6,99 per maand)
 • Het abonnement van 12 maanden kost € 59,88 (€ 4,99 per maand)

Als Nederlandse gebruiker is het fijn dat je niet alleen met populaire creditcards kunt betalen maar ook gewoon met iDeal. Wanneer je graag zo discreet mogelijk te werk wilt gaan kan het ook heel handig zijn dat je met de volledig anonieme Paysafecard kunt betalen.


Planet Romeo opzeggen

Om Planet Romeo op te zeggen via de datingsite zelf log je eerst in op je eigen profiel en klik je rechtsboven in het scherm op je eigen profielafbeelding. Kies in het menu dat verschijnt voor de knop Edit profile. Bij het kopje Account klik je op Delete. Je hoeft nu alleen nog maar je wachtwoord in te voeren om het verwijderen te bevestigen. Let wel op dat je profiel direct, onherroepelijk en definitief wordt verwijderd.


Onze ervaringen met ROMEO

Pluspunten:
 • Voor vriendschap, liefde en seks
 • Aan groepen meedoen (en zelf starten)
 • Handige dating apps beschikbaar
Minpunten:
 • Grote nadruk op seksdates
 • Niet in het Nederlands beschikbaar (wel veel NL leden)
Bekijk de beste gay datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies