Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Vrouw zoekt vrouw: de beste sites voor lesbische contactadvertenties

Vrouw zoekt vrouw: de beste sites voor lesbische contactadvertenties

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar een andere vrouw om lief te hebben? Dan is dit artikel bedoeld voor jou. Om je te helpen in je zoektocht naar de geschikte partner, hebben we de beste sites voor lesbische contactadvertenties voor jou op een rijtje gezet.

De kop hierboven is een beetje misleidend. Contactadvertenties zijn namelijk niet bepaald the way to go als je serieus op zoek bent naar een leuke vrouw. Je vindt ze natuurlijk wel op speurders.nl, marktplaats.nl, tweedehands.net en contactplaats.nl: de echte ouderwetse vrouw-zoekt-vrouw advertenties.
Wanneer je op bovengenoemde websites rondstruint zul je al snel tot de conclusie komen dat het in veel gevallen om een advertentie van een sexsite gaat die vol staat met fake profielen en veelal gebruik maakt van zogenaamde chatrobots met maar één doel: geld verdienen. Over de rug van mensen die serieus op zoek zijn naar een metgezel.

Vrouw zoekt vrouw voor relatie

Een ander veelvuldig voorkomend probleem bij vrouw zoekt vrouw contactadvertenties: de advertenties van fraudeurs. De meest zielige verhalen lees je er en soms tuint men er nog in ook. Word er geld overgemaakt aan iemand die men helemaal niet kent. De persoon in kwestie blijkt helemaal niet te bestaan en is niet meer te achterhalen. Geld weg. Vertrouwen weg. En nog steeds met lege handen als het om de genegenheid van een vrouw gaat.

Slechts mondjesmaat zul je echte contactadvertenties van bestaande vrouwen tegenkomen op bovengenoemde websites. Gelukkig zijn er zat alternatieven als je serieus op zoek bent naar vrouw-vrouw contact.


GayParshipBezoek GayParship

Parship is een welbekende naam in online datingland en staat garant voor een betrouwbare ervaring. Om diezelfde beleving te bieden aan mensen die op zoek zijn naar een partner van hetzelfde geslacht, is GayParship in het leven geroepen. Via deze site kun jij je als lesbienne aanmelden en eenvoudig in contact komen met andere lesbiennes. Dat is ook meteen het grootste voordeel van GayParship: binnen de kaders van dit platform heb je de mogelijkheid in contact te komen met gelijkgestemden. GayParship staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid en matching op basis van de persoonlijkheidstest, waardoor je een grote kans hebt de vrouw van je dromen te vinden.

Bezoek GayParship

GirlsDatingBezoek GirlsDating

Houd je niet van poespas maar loop je liever recht op het doel af, dan is GirlsDating een goede optie. Dit platform richt zich namelijk specifiek op lesbiennes en telt vele leden, die net als jij op zoek zijn naar een date of een liefde met een vrouw. Na aanmelding kun je eenvoudig je voorkeuren aangeven en invulling geven aan je profiel. Vervolgens kun je op zoek gaan naar jouw ideale match via de uitgebreide zoekfunctie. Ook kun je gebruik maken van de Fotozapper, waarbij je in een korte tijd veel foto's van leden te zien krijgt. Heeft iemand je aandacht getrokken? Dan kun je dat makkelijk kenbaar maken door een knipoog of een bericht te sturen.

Bezoek GirlsDating

BiLoveBezoek BiLove

Hoewel deze online datingsite zich voornamelijk op biseksuele vrouwen richt, is BiLove ook een goede optie om mee te nemen in je zoektocht naar een liefdevolle dame. Op deze site zijn mannen namelijk niet welkom en bestaat de ledendatabase louter uit vrouwen die zich (ook) aangetrokken voelen tot personen van dezelfde sekse. Op BiLove kun je zoals een datingsite betaamt veel foto's kwijt van jezelf, waarbij jij bepaalt of je deze foto's publiekelijk toegankelijk maakt. Kies je daar niet voor, dan kun je de keuze maken om een lid toegang tot jouw kiekjes te geven. Je kunt niet alleen berichten sturen, maar ook chatten of knipoogjes sturen om je interesse kenbaar te maken. BiLove is ideaal om even rond te neuzen, zeker wanneer je geen haast hebt en de tijd wilt nemen om een lieve vrouw te vinden die goed bij je past.

Bezoek BiLove

LexaBezoek Lexa

Naast de specifieke datingsites voor vrouw-vrouw contact, kun je je natuurlijk ook aanmelden op reguliere datingsites. Hier vind je ook vaak veel lesbische en/of bi-vrouwen en dankzij de zoekfunctie zijn ze zo gevonden.
Lexa is daar een mooi voorbeeld van. Via dit online datingplatform kun je aangeven dat jij een vrouw bent die op zoek is naar een andere vrouw. Op basis van jouw voorkeuren schotelt Lexa (met miljoenen leden in het ledenbestand) jou een aantal matches voor, waar mogelijkerwijs de klik bij zit waar je naar op zoek bent.

Bezoek Lexa

Ditzelfde geldt overigens ook voor bijvoorbeeld Parship, de grotere broer van GayParship en Lexa waar Lexagay de variant is voor vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen.

Alternatieven op specifieke datingsites voor lesbiennes
Wanneer je gericht wilt zoeken, dan zijn de bovenstaande sites the way to go. Een veel beter alternatief dan de eerder genoemde ‘vrouw zoekt vrouw contactadvertentiesites’. Vanwege de betrouwbaarheid, de uitgebreidere mogelijkheden en uiteraard het aanbod. Op veel van de sites staan duizenden vrouwen ingeschreven die op zoek zijn naar een vrouw als jij. Op de contactadvertenties is het aanbod van echte mensen minimaal en de kans dat zij precies is wat jij zoekt is natuurlijk helemaal summier.

Mocht je toch de voorkeur geven aan de ‘vrouw-zoekt-vrouw’ contactadvertentie sites, weet dan dat het vaak niet voor niets is dat de advertenties (veelal) gratis te plaatsen zijn. Voor de datingsites betaal je misschien wel iets, maar je privacy en veiligheid zijn daar te allen tijde door gegarandeerd en je hebt te maken met andere betalende leden. Echte mensen die net als jij op zoek zijn naar leuk vrouw-vrouw contact.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies