Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Man zoekt vrouw – Op deze sites ontmoet je leuke singles

Gratis
Man zoekt vrouw – Op deze sites ontmoet je leuke singles

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

“Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, man zoekt man en vrouw zoekt vrouw”. Wie op Google zoekt naar deze onderwerpen vindt nog wel een aantal van dit soort advertenties, maar de ouderwetse contact advertentie stamt toch een beetje uit de tijd van offline contact zoeken.

In de krant bijvoorbeeld. Of de goeie ouwe ViaVia. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden dankzij het internet een stuk uitgebreider. We hebben dan ook de beste sites voor man-vrouw contact voor je verzameld in onderstaand artikel.


Man zoekt vrouw websites

De ‘man zoekt vrouw’- contactadvertenties die je her en der tegenkomt (online en offline) worden vaak door de iets oudere heren geplaatst. Misschien omdat deze manier van contact zoeken vertrouwd is. Misschien omdat ze niet helemaal wegwijs raken in het plaatsen van een online contactadvertentie op bijvoorbeeld een datingsite. Gelukkig zijn er voldoende datingsites die ontzettend gemakkelijk in gebruik zijn en waar zelfs de wat oudere mannen onder ons prima mee uit de voeten kunnen.

De leukste en makkelijkste sites hebben we hieronder op een rijtje gezet:


LexaBezoek Lexa

Lexa is een website met erg veel mogelijkheden, maar ondanks de vele mogelijkheden is de website eenvoudig in het gebruik. Je vindt hier singles die op zoek zijn naar een relatie, maar ook veel leuke vrouwen die eerder zoeken naar een vriendschap of een leuke date. De verhouding mannen-vrouwen op Lexa.nl is redelijk gelijk en de leeftijden van de verschillende vrouwen lopen uiteen van 18 tot ongeveer 55 jaar. De website beschikt over het Veilig Daten keurmerk én het Thuiswinkel keurmerk. Daarnaast heeft Lexa meerdere malen de prijs voor website van het jaar in de wacht gesleept. Wie een leuke 'Man zoekt Vrouw' oproep wilt plaatsen zou Lexa dan ook zeker moeten proberen!

Bezoek Lexa

Match4MeBezoek Match4Me

Ook de website van Match4Me staat er om bekend zeer gebruiksvriendelijk te zijn. Zoals de naam al aangeeft is deze datingsite een digitale plek om te matchen met andere singles die op zoek zijn naar vriendschappen, een relatie of een date. De meeste single vrouwen zijn 35 jaar of ouder en de verdeling mannen-vrouwen is net als bij Lexa ongeveer gelijk. De verschillende filters laten je makkelijk zoeken naar leuke vrouwen die passen bij je voorkeuren en dankzij de barometers kun je je voortgang op de site bekijken. Een handig geheugensteuntje om alles uit je oproepje te halen wat er in zit. Op Match4Me vind je wel voornamelijk hoger opgeleide singles.

Bezoek Match4Me

be2Bezoek be2

Be2 is een datingsite die, net als beide datingsites die we hierboven noemden, erg makkelijk en fijn in het gebruik is. Middels een persoonlijkheidstest word je aan matches gekoppeld. Het systeem zoekt dus zelf al naar leuke vrouwen die passen bij je voorkeuren, maar natuurlijk kun je ook zelf zoeken via de verschillende filters op de website. De website is iets minder geschikt voor heren die enkel op zoek zijn naar een (seks)date, maar juist wanneer je zoekt naar een serieuze relatie of een leuke vriendschap, is Be2 de site waar je je zou moeten aanmelden!

Bezoek be2

Datingsites VS contactadvertenties

De sites die we in ons lijstje hebben opgenomen zijn datingsites. In je profiel kun je een oproep doen en plaats je gegevens die jij zelf wilt, maar de ouderwetse ‘man zoekt vrouw’ contactadvertentie kun je op bovengenoemde sites niet plaatsen.
Er zijn 2 hoofdredenen waarom we er voor gekozen hebben om hierboven datingsites te benoemen en geen sites waar je een echte ‘Man zoekt Vrouw’ advertentie kunt plaatsen:

  • Veel contactadvertentie sites werken met fictieve profielen
  • Je advertentie is openbaar en dit levert gevaar op. Fictieve profielen.

Fictieve profielen

Veel contactadvertentie-sites waar je nog een echte “Man zoekt Vrouw” advertentie kunt plaatsen werken met nepprofielen. De dames die reageren op jouw advertentie zijn vaak robots of mensen die zijn ingehuurd om een gesprek met jou aan te knopen waardoor je credits koopt om de conversatie voort te zetten. Een echte afspraak maken is niet mogelijk en waarschijnlijk is dat toch wel wat je zoekt wanneer je een contactadvertentie op internet plaatst.


Stelen van je gegevens

Je advertentie op een contactadvertentiesite is daarnaast ook nog eens openbaar. Iedereen kan de advertentie bekijken en daarmee zijn je gegevens in gevaar. Denk hierbij aan een foto die je plaatst, maar bijvoorbeeld ook andere gegevens zoals je naam of woonplaats. Veel contactadvertentiesites komen op deze manier aan materiaal voor hun fictieve profielen. Pas dan ook erg goed op met wat je in de advertentie plaatst en plaats SOWIESO NOOIT persoonlijke en/of NAW gegevens in een contactadvertentie.


Betrouwbare alternatieven

Als je toch de voorkeur geeft aan de ouderwetse contactadvertentie, kun je deze het beste plaatsen op websites waar ook vraag en aanbod is naar overige producten en diensten. De bekendste site van Nederland (marktplaats.nl) is hier een goed voorbeeld van. In de rubriek ‘Man zoekt Vrouw’ tref je doorgaans ‘echte mensen’ aan en de reacties op deze advertenties komen meestal ook van echte mensen.

Andere websites waar je je advertentie op zou kunnen plaatsen zijn bijvoorbeeld speurders.nl, tweedehands.nl of 2dehands.be.

Hou er hierbij wel rekening mee dat de response op je advertentie veel minder groot zal zijn dan op een datingsite. Simpelweg omdat er minder gebruik van wordt gemaakt. Het kan dan ook wel even duren voordat er iemand reageert op je advertentie en ook een date zul je niet zo 1-2-3 kunnen maken via een contactadvertentiesite.

Kies je na het lezen van dit artikel toch liever het zekere voor het onzekere en wil je graag met succes in contact komen met leuke vrouwen? Probeer de bovenstaande datingsites dan gewoon eens uit. Op alle drie de websites kun je je momenteel namelijk gratis inschrijven!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies