Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vrouw zoekt man – De beste sites voor contactadvertenties

Vrouw zoekt man – De beste sites voor contactadvertenties

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het gebruik van contactadvertenties stamt natuurlijk uit de tijd van de kranten. Vroeger kon je je postadres communiceren via de krant zodat je nieuwe mensen kon ontmoeten. Tegenwoordig is dat door de komst van het internet gelukkig een stuk makkelijker geworden.

Juist die overdaad aan datingsites en mogelijkheden om in contact te komen met anderen zorgt ook wel voor verwarring. Want welke website voor contactadvertenties is het best? Op welke websites vind je het meeste aanbod in de categorie “Vrouw zoekt man”?


Vrouw zoekt man advertenties

Een van de meest populaire categorie op datingsites met oproepjes, is vaak “Vrouw zoekt man”. In deze categorie plaatsen vrouwen hun oproepjes om in contact te komen met een man. De motieven om een contactadvertentie te plaatsen zijn vaak heel divers, zo zijn er mensen op zoek naar liefde en genigheid, maar zijn er ook vrouwen op zoek naar vriendschap of een sexafspraak.


Datingsites voor contact advertenties

Onderstaand behandelen we enkele datingsites die wij je kunnen adviseren. Deze sites bieden allemaal een gratis lidmaatschap, je bent dus niet verplicht om te betalen en kunt de datingsites eerst even proberen.


LexaBezoek Lexa

Een populaire datingsite waar je door het fijne matchingsysteem automatisch in contact komt met andere singles. Lexa heeft een prettig systeem waarmee je gemakkelijk contact kunt onderhouden. Mede door het Veilig Daten-keurmerk weet je zeker dat de gegevens die je deelt veilig zijn en dat je niet in contact komt met fake profielen of oplichters.

Bezoek Lexa

Match4MeBezoek Match4Me

Een datingsite die transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Als je je inschrijft bij Match4Me word je duidelijk ingelicht over de mogelijkheden en de kosten. De website is iets goedkoper dan andere datingsites, maar heeft ook minder leden en geeft je dus een kleinere kans om een match in jouw regio te vinden. Dit is niet zo erg als je in een grote stad woont, maar als je graag mensen uit de buurt wilt ontmoeten raden we je deze site niet aan.

Bezoek Match4Me

ParshipBezoek Parship

Voor een serieuze relatie kun je je het beste inschrijven bij een website als Parship. Deze website is in Nederland een grote speler in online dating. De website geeft je veel mogelijkheden om contact te zoeken en de klantenservice is erg toegankelijk voor ondersteuning of hulp bij online daten. Als je op zoek bent naar serieus contact kunnen we je deze website aanraden. Een betaald account bij Parship is wel iets duurder dan op andere websites, maar biedt wel veel waarde.

Bezoek Parship

blank

Waarom contactadvertenties?

Contactadvertenties zijn vaak een prettige manier om snel duidelijk te maken wat je wilt en geven op een laagdrempelige manier. Mede hierdoor is het makkelijk om contact te leggen zonder te veel poespas of lastige registratieformulieren. Dit brengt echter ook wel wat vervelende punten met zich mee.

Zo moet je er erg op letten welke informatie je deelt, want alles wat je in een dergelijke advertentie typt en de foto’s die je deelt, zijn voor iedereen op internet direct zichtbaar. Kwaadwillenden kunnen deze data tegen je gebruiken, bijvoorbeeld om nep-profielen op andere datingsites aan te maken of door je af te persen.

Ook is het voor advertentiesites vaak niet gemakkelijk om alle advertenties te controleren. Op deze manier kunnen oplichters dus ook gemakkelijk advertenties plaatsen en hun werk doen. De kans dat je een nep profiel tegenkomt op deze websites is een stuk groter dan op een gerenommeerde datingsite.


Voordelen van een oproep op een datingsite

Als je overweegt om een oproep te plaatsen op een website voor contactadvertenties, kan het soms verstandiger zijn om je in te schrijven op een datingsite. Datingsites gaan vaak vertrouwelijk om met je persoonlijke gegevens en zullen deze nooit aan iedereen op het internet openbaar maken.

Daarnaast bieden datingsites vaak een persoonlijkheidstest, waardoor je automatisch gematcht wordt met leden die bij jou passen. Doordat deze websites specifiek ingericht zijn voor het in contact brengen van mensen, is de kans op succes vaak groter dan bij het plaatsen van een contactadvertentie. Ondanks dat een lidmaatschap op een datingsite wel iets duurder dan het plaatsen van een contactadvertentie raden wij deze optie toch zeker aan.


Alternatieven voor het plaatsen van een oproepje

Mocht je toch liever een contactadvertentie willen plaatsen, dan zijn er een aantal sites waar je door de advertenties kunnen bladeren. Ook kun je er voor kiezen om zelf een oproep te schrijven. Let er hierbij op dat je geen persoonlijke informatie deelt.

Marktplaats man zoekt vrouw advertenties

Iedereen kent deze website voor het kopen en verkopen van tweedehands spullen. Het was één van de eerste grote Nederlandse websites en is tegenwoordig nog steeds een populaire website voor veel Nederlanders. Naast het aanbieden van fysieke spullen is het ook mogelijk om op deze website contactoproepen te plaatsen. Voornamelijk voor oudere mensen is dit een populaire manier om nieuwe contacten op te doen. Je kunt onder andere gebruik maken van de standaard zoekopties die Marktplaats biedt, zoals bijvoorbeeld zoeken op postcode of op trefwoord.

Andere advertentiesites

Ook andere bekende tweede hands websites bieden de optie om contactadvertenties te plaatsen. Websites zoals Speurders, Marktplaza, of Tweedehands.net zijn enkele populaire opties hiervoor. Je kunt zelf eens rondkijken op deze websites om te zien of er oproepjes op staan die bij jou aansluiten.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies