Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Man zoekt man contactadvertenties voor homocontact

Gay
Man zoekt man contactadvertenties voor homocontact

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wie de krant er op naslaat kan ze nog wel tegenkomen; Man zoekt Man advertenties. Maar zeg nu zelf: leuke mannen ontmoet je toch allang niet meer via een contactadvertentie in een krant? Op internet zijn de mogelijkheden eindeloos. We hebben dan ook de beste sites voor homocontact verzameld in onderstaand artikel. Lees snel verder!


Man zoekt Man websites

Wie op zoek is naar serieus contact of bijvoorbeeld een vriendschap, relatie of eenmalige date, heeft voldoende keuze uit de verschillende datingsites die zicht richten op man-man contact. De beste gay datingsites hebben we hieronder voor je geselecteerd.


GayParshipBezoek GayParship

GayParship is de homo-variant van Parship.nl; de datingsite voor hoger opgeleiden. Als je op zoek bent naar een gesprek op niveau zit je bij GayParship goed. De meeste mannen die actief zijn op GayParship zijn op zoek naar vriendschappen of een relatie. Aan de hand van een persoonlijkheidstest word je gekoppeld aan potentiële matches. Dit zijn mannen die bij jouw voorkeuren en interesses passen. Je hoeft dan ook niet zelf de hele website uit te pluizen; het systeem koppelt je automatisch aan de juiste mannen. Zoeken kan overigens wel natuurlijk. Parship en GayParship zijn in het bezit van het keurmerk Veilig Daten, dus om je privacy hoef je je absoluut geen zorgen te maken!

Bezoek GayParship

LexaGayBezoek LexaGay

In navolging van de eerste datingsite voor homocontact uit dit rijtje, volgt automatisch de gay-variant van Lexa. Lexa geldt al jaren als (één van) de grootste datingsite(s) van Nederland en voor LexaGay is dit niet anders. Het ledenaantal is groot en uitgebreid. De mannen op LexaGay zijn meestal op zoek naar serieuze contacten, maar je vindt hier ook wel mannen die op zoek zijn naar een leuke (seks)date. Contact leggen gaat via de ingebouwde chatfunctie erg makkelijk en snel en net als GayParship beschikt LexaGay over het Veilig Daten keurmerk.

Bezoek LexaGay

GaybuddyBezoek Gaybuddy

Op Gaybuddy.nl vind je echt van alles: mannen die op zoek zijn naar een seksdate tot leuke mannen die serieus op zoek zijn naar een geschikte levenspartner. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, dus de mannen waar je mee in contact komt zijn ook 'echte mensen' en geen robots zoals je vaak op contactadvertentiesites ziet. Qua datingsite voor homocontact is Gaybuddy één van de grootste in Nederland en iedere dag melden zich tientallen (tot zelfs honderden) nieuwe leden zich aan op het datingplatform. De website is zeer vriendelijk in gebruik en je hebt de mogelijkheid om anoniem te blijven als je dit wenst. Als enige gaydatingsite biedt Gaybuddy.nl een contactgarantie en dit kunnen ze uiteraard waar maken doordat alle profielen echt zijn. Gaybuddy is dan ook zeker een aanrader als je op zoek bent naar Man-Man contact, ongeacht het soort contact dat je zoekt.

Bezoek Gaybuddy

Het gebruik van gay dating apps

Meer dan 200 miljoen mannen, verdeeld over 196 landen gebruiken Grindr. Het is dé app voor mannen die op zoek zijn naar mannen. De app gebruiken vanuit de palm van je hand is vele malen makkelijker, sneller en doeltreffender dan de ouderwetse ‘Man zoekt Man’ contactadvertentie. Wie succes wilt, gebruikt Grindr. Er is alleen wel een nadeel, alhoewel dit niet voor iedereen een nadeel is natuurlijk; Grindr is (vooral) gericht op een snelle seksdate.


De ouderwetse Man zoekt Man contactadvertentie websites

Er zijn natuurlijk ook voldoende contactadvertentiesites waar je de ouderwetse ‘Man zoekt Man’ advertenties nog zult vinden. Er is echter een hele grote ‘Maar’ die we hierboven al kort aanhaalden; het grootste gedeelte van deze websites is doorspekt met fictieve profielen. Je hebt dan logischerwijs niet de mogelijkheid om af te spreken en veelal praat je met een robot. Heel soms praat je met een mens, maar dit is dan een man of vrouw die is ingehuurd om jou credits af te laten nemen via de website.

Heel erg veel succes zul je dan ook niet hebben met een ‘Man zoekt Man’- advertentie op zo’n site, al zijn er natuurlijk wel uitzonderingen te vinden waarbij mannen elkaar wel degelijk hebben gevonden via een contactadvertentie site.
Een ander groot nadeel van een contactadvertentie online plaatsen heeft (indirect) verband met de vele fictieve profielen op de verschillende advertentiesites. Zij komen namelijk aan deze gegevens (afbeeldingen, maar soms ook persoonlijke gegevens) door ze van andere sites af te halen. Stelen dus.

Dit is zeker iets waar je rekening mee moet houden als je een openbare contactadvertentie plaatst. Iedereen met een internetverbinding kan deze advertentie inzien en daarmee dus ook je gegevens stelen. Plaats in ieder geval NOOIT persoonlijke-, dan wel NAW gegevens op het internet.


Contactadvertentie op marktplaats

Als je na het lezen van dit artikel toch liever de voorkeur geeft aan een contactadvertentie, dan aan een leuk profiel inclusief aantrekkelijke oproep op een datingsite, plaats je advertentie dan op een website waar ook andere diensten en goederen worden aangeboden.

In de rubriek ‘Man zoekt Man’ op bijvoorbeeld Marktplaats.nl of speurders.nl tref je (meestal) oproepjes van echte mensen. De reacties die op zo’n contactadvertentie komen zijn ook (meestal) vanuit echte mensen. We hebben hier echter niet voor niets tot tweemaal toe meestal tussen haakjes gezet. Let altijd op en denk goed na wat je in een advertentie op één van deze sites plaatst.

We hopen je met dit artikel in ieder geval voldoende gewaarschuwd te hebben over de gevaren en valkuilen van contactadvertentiesites en als je dan toch liever de zekerheid kiest; op bovengenoemde datingsites kun je je gratis inschrijven om te ontdekken of de datingsite iets voor je is!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies