Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat zijn de beste gratis gay sites?

Wat zijn de beste gratis gay sites?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je op zoek naar een leuke gay date of homoseksuele relatie, maar wil je je niet blauw betalen aan de vaak dure abonnementen van betaalde gay sites of datingapps? Kies dan een van de leuke gratis Nederlandse gay sites. In dit artikel bespreken we de drie sites waar je het makkelijkst op zoek kunt naar een leuke date. We vertellen je daarnaast ook hoe je het beste kunt daten via een gratis gay site en waar je rekening mee moet houden wanneer je lid wordt op een of meer gratis datingsites.


Gratis Nederlandse datingsites voor het vinden van gay dates

Op welke Nederlandse datingsites kun je nu het beste terecht wanneer je op zoek bent naar een leuke gay date met uitzicht op een relatie? Hieronder bespreken we drie sites waar je volgens ons op dit moment het beste lid van kunt worden wanneer je op zoek bent naar serieuze gay contacten.


GayParshipBezoek GayParship

De beste gratis gay datingsite voor het vinden van een serieuze relatie is GayParship. Waar je op veel andere sites en apps veel mannen vind die op zoek zijn naar vrijblijvend contact onderscheidt GayParship zich door de focus op een serieuze relatie te leggen. Door middel van de wetenschappelijke persoonlijkheidstest weet het matchingssysteem van Parship ontzettend goed wie er bij jou past. Mede om deze reden is de succesfactor op deze site erg hoog. Inschrijven is volledig gratis. Met een gratis account kun je gebruik maken van verschillende functionaliteiten op de datingsite.

Bezoek GayParship

Guys-DatingBezoek Guys-Dating

De datingsite Guys-Dating (ook wel bekend als G-Dating) biedt mannen de kans om discreet op zoek te gaan naar andere mannen voor een gay date of een relatie. Op de homepage belooft Guys-Dating nooit gebruik te maken van fictieve profielen, iets wat natuurlijk altijd fijn is om te weten. Dat komt doordat de website deel uitmaakt van het Safe Dating Network, een netwerk van datingsites voor zowel homo's als hetero's waar iedereen zo veilig en ontspannen mogelijk kan daten.

Je kunt jezelf gratis registreren en dan al van best wel veel opties gebruik maken, zoals onbeperkt matchen met andere mannen en al je ontvangen berichten lezen. De site heeft geen eigen datingapp, maar functioneert wel gewoon uitstekend op smartphone en tablet dus dat hoeft geen belemmering te zijn om mobiel te gaan daten via G-dating.

Bezoek Guys-Dating

LexaGayBezoek LexaGay

Lexa is niet een datingsite die specifiek is bedoeld voor homoseksuele mannen, maar er zijn wel gewoon heel veel homoseksuele mannen lid die op zoek zijn naar een date of een relatie. Het grote voordeel van Lexa is ook dat het echt een hele serieuze datingsite voor gay dating is, waarbij erotische dating zoveel mogelijk wordt tegengegaan. Je hebt er dus niet zoveel last van mannen die alleen seks willen als op veel andere gay sites. Dat sommige mannen alleen seks willen zul je altijd blijven houden maar dat is iets dat op zowel gratis als betaalde gay sites toch vaker gebeurt.

Mede daardoor is Lexa echt een prima alternatief, maar ook omdat deze site heel makkelijk is in het gebruik en er altijd heel veel activiteit is. Daten op Lexa is in grote mate gericht op gelijkgestemde mensen ontmoeten aan de hand van gedeelde voorkeuren en interesses, zodat je de site ook prima kunt gebruiken om leuke vriendschappen op te doen.

Met een gratis Lexa account kun je een beperkt aantal berichten sturen per week, maar ook daarmee kun je al veel leuke gay contacten vinden. Vooral wanneer je bij een goede klik besluit om via een andere manier zoals Whatsapp contact te hebben werkt dit datingplatform dus ook uitstekend voor homoseksuele mannen.

Bezoek LexaGay

GaybuddyBezoek Gaybuddy

Gaybuddy is een online datingsite speciaal voor gay mannen die een date of relatie zoeken. In tegenstelling tot algemene datingsites zijn hier dus vrijwel uitsluitende homoseksuele of biseksuele mannen actief, wat daardoor ook betekent dat je hier eerder erotisch getinte berichtjes zult ontvangen. Er is nu eenmaal een flink percentage mannen dat op Gaybuddy een seksuele ontmoeting komt zoeken en niet een gewone date of relatie.

Ook al worden ook op deze website heel expliciete profielen nog steeds niet toegestaan, je zult wel heel veel profielfoto's zien van mannen die hun bovenlijf hebben ontbloot. Het spreekt dus voor zich dat je niet als eerste bij die mannen moet aankloppen Dat is hun manier om te laten zien dat ze vooral in zijn voor een avontuurtje en niet voor een serieuze relatie.

Je vindt op Gaybuddy allemaal heel verschillende mannen en dus niet alleen jonge kerels met een goddelijk lichaam, want de site is er echt voor iedereen van alle leeftijden en met elk postuur. Lid worden is zoals gezegd gratis en al binnen een paar minuten staat je datingprofiel online. De website is handig in het gebruik en ziet er ook heel fris en modern uit.

Bezoek Gaybuddy

Gratis datingsite: minder serieus?

Omdat je op een gratis datingsite niet hoeft te betalen voor je lidmaatschap is de kans er groter dat je er mannen ontmoet die niet heel serieus op zoek zijn naar een nieuwe partner. Op gratis gay sites zul je zo bijvoorbeeld vaker mannen tegenkomen die alleen op zoek zijn naar een erotisch avontuurtje en niet naar een duurzame relatie. Het kan daardoor langer duren voor je een leuke nieuwe partner hebt gevonden. Als je dat vervelend vindt kies je beter voor een betaalde gay datingsite. Gelukkig went het snel genoeg en krijg je al vlot door welke mannen in zijn voor een romantische date en welke heren alleen maar op zoek zijn naar seks.


Is de site echt gratis (of betaal je met credits)?

Een aantal gay sites lijken op het eerste oog gratis maar wanneer je er lid wordt betaal je uiteindelijk toch nog geld voor de belangrijkste functies zoals het versturen van privéberichtjes. Op andere sites zijn die berichtjes wel gratis maar kun je alleen tegen betaling van de chatbox gebruik maken. Wanneer je graag helemaal gratis wilt daten kun je beter niet voor dergelijke sites kiezen. Want ook al ben je niet verplicht om er geld aan uit te geven, toch maak je wel beduidend minder kans op het vinden van leuke contacten dan mannen die wel credits kopen. Je kiest dan beter voor een volledig gratis datingsite, want daar heb je tenminste dezelfde kansen als alle andere leden.


Gratis gay dating met maximaal resultaat

Hoe kun je met gratis gay dating optimaal daten zonder een cent uit te hoeven geven? Met de volgende tips zorg je dat je makkelijk en snel een leuke date of nieuwe partner hebt gevonden:

  • Wees duidelijk over je intenties in je profiel en tijdens het eerste mailcontact. Als je duidelijk laat zien waar je behoefte aan hebt dan krijg je weliswaar minder reacties, maar dat zijn dan wel reacties waar je sneller wat mee kunt.
  • Berichtjes sturen kost jou als het goed is niets op een gratis gay site, behalve dan natuurlijk tijd. Wees dus niet te terughoudend en reageer maar lekker veel op andere mannen wanneer hun profiel je wel aan staat.
  • Doordat je geen geld kwijt bent aan het daten kun je ook van meerdere gratis datingsites tegelijk lid worden. Wanneer je dan op de ene site een tijd lang geen geschikte mannen kunt vinden om mee te daten kun je het zonder probleem een tijdje op een van de andere gratis datingsites proberen. Hou je profiel op de andere site natuurlijk gewoon online want je weet nooit wat voor leuke reacties je daar onverwachts nog op krijgt.
  • Nog meer dan bij betaalde datingsites moet je bij een gratis gay site stevig in je schoenen staan. Het is geen probleem als je niet zomaar een seksafspraakje wilt hebben maar echt met romantische intenties op zoek bent. Maar dan moet je soms wel voet bij stuk houden als je andersoortige reacties ontvangt. Probeer ook niet te snel op een site af te knappen als dat je een paar keer overkomt, het hoort er nu eenmaal bij als je een gay date en/of relatie zoekt.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies