Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de beste datingsite voor een sexchat?

Wat is de beste datingsite voor een sexchat?

Laatst bijgewerkt: 26 december 2022

Het kan erg spannend en opwindend zijn om ondeugende of sexy berichtjes naar elkaar te sturen als je niet bij elkaar bent. Zit je echter niet in een relatie, maar heb je ook nood aan spannende contacten? Niet getreurd! Er bestaan tegenwoordig immers speciale datingsites waar je terecht kunt voor het vinden van een sexchat. In dit artikel hebben we de beste datingsites voor een sexchat op een rijtje gezet. Daarnaast geven we je ook enkele tips waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar gelijkgezinden voor het uitwisselen van spannende berichtjes.


Beste datingsites voor een sexchat

Wil je graag spannende berichtjes uitwisselen, maar weet je niet goed waar je gelijkgezinden kunt vinden? Tegenwoordig bestaan er gelukkig heel wat datingsites waar de leden wel openstaan voor spannende contacten. We hebben hieronder de beste datingsites voor een sexchat voor jou op een rijtje gezet:


NovaMoraBezoek NovaMora

NovaMora is een van de populairste erotische datingsites van Nederland. De site richt zich op mannen, vrouwen en koppels die op zoek zijn naar meer spanning. Je kiest volledig zelf waar je grenzen precies liggen. Zo willen sommige leden experimenteren tussen de lakens, terwijl anderen alleen op zoek zijn naar spannende online contacten. Je vindt dus ongetwijfeld iemand die een sexchat wel ziet zitten. De site is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Om een profiel aan te maken, moet je slechts enkele basisgegevens invullen. Vervolgens kun je via de zoekmachine handmatig op zoek gaan naar andere leden of via de FotoZapper snel leuke matches vinden.Bovendien hecht NovaMora veel belang een veiligheid en privacy. Zo houden ze actief toezicht op nepprofielen en heb je zelf ook heel wat opties om je privacy te bewaken.

Bezoek NovaMora

SeksbuddyBezoek Seksbuddy

De naam van deze datingsite doet er geen twijfel over bestaan: op Seksbuddy kun je terecht om spannende contacten te leggen. Ook hier zijn de leden op zoek naar erg uiteenlopende zaken: van seksuele berichtjes uitwisselen over een onenightstand tot een seksuele relatie. De kans dat je hier vindt wat je zoekt is dan ook bijzonder groot. Nadat je een profiel aangemaakt hebt, kun je op verschillende manieren contact gaan zoeken met andere leden. Zo kun je een knipoog of een spannend cadeautje versturen of meteen je stoute schoenen aantrekken en een conversatie starten. Als je hiervoor geen inspiratie hebt, kun je een van de openingszinnen kiezen uit een lange lijst.

Bezoek Seksbuddy

RegioSexContactBezoek RegioSexContact

Ook via RegioSexContact kun je in contact komen met gelijkgezinden voor een spannende sexchat. Op deze site kun je vooral terecht als je contacten in je eigen omgeving wilt vinden. RegioSexContact richt zich bovendien op een brede doelgroep. Zo vind je onder de leden zowel singles als koppels die op zoek zijn naar meer spanning en avontuur in hun leven.

Deze datingsite hecht veel belang aan veiligheid. Tijdens het inschrijfproces moet je dan ook niet veel persoonlijke gegevens invullen. Hierdoor verloopt de registratie bovendien ook erg vlot. Nadat je registratie voltooid is, kun je via de zoekfunctie op zoek gaan naar andere gebruikers. Als je graag met iemand in contact wilt komen, kun je een persoonlijk berichtje versturen.

Bezoek RegioSexContact

XCLUBBezoek XCLUB

XCLUB is een ruimdenkende datingsite voor zowel singles als stellen die op zoek zijn naar spannende seksuele contacten. Dat kan gaan van een beetje online flirten tot een langdurige seksuele relatie. Deze datingsite kent weinig taboes en heeft dan ook geen probleem met expliciete foto’s. Dat betekent echter niet dat de site geen belang hecht aan veiligheid. Zo wordt er streng toegekeken of iedereen zich aan de regels houdt en worden profielen gecontroleerd op echtheid. Je kunt heel eenvoudig een account aanmaken op XCLUB. Hiervoor hoef je slechts enkele gegevens in te vullen. Vervolgens kun je je profiel verder aanvullen en via de uitgebreide zoekmachine van de site zoeken naar andere gebruikers op de site. Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je meteen een spannend berichtje sturen naar de gebruiker in kwestie.

Bezoek XCLUB

C-DateBezoek C-Date

Als je op zoek bent naar spannende contacten is ook de datingsite C-date een goed idee. Deze site richt zich specifiek op casual dating, spanning en avontuur zonder verdere verplichtingen of verwachtingen. Of je nu alleen online wilt chatten of een seksbuddy zoekt: op C-date vind je het allemaal. De leden zijn zowel singles als koppels.

C-date is een simplistische en eenvoudige datingsite. De functionaliteiten zijn dan ook niet bijzonder vernieuwend, maar laten je wel toe om discreet spannende contacten te leggen.

Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je je profiel optimaliseren en matchen met andere gebruikers op basis van je seksuele voorkeuren. Vervolgens kun je erg makkelijk contact opnemen met een lid.

Bezoek C-Date

SexcontactOproepBezoek SexcontactOproep

Via SexContactOproep kun je snel in contact komen met gelijkgezinde gebruikers die op zoek zijn naar seks. Je kiest zelf hoe je dit invult: wil je graag met iemand afspreken? Of hou je het liever bij online contact?

Nadat je een profiel aangemaakt hebt, kun je zelf advertenties plaatsen of reageren op advertenties van anderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om met anderen in contact te komen. Zo kun je een knipoog of een flirt versturen of meteen een persoonlijk berichtje. Vind je het moeilijk om een openingszin te bedenken? Dan kun je een van de openingszinnen van de site gebruiken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te webcammen.

Bezoek SexcontactOproep

Tips waar je op moet letten bij het vinden van een sexchat

Het kan allemaal best spannend en opwindend zijn, seksuele berichtjes uitwisselen met gelijkgezinden. Toch is het niet volledig zonder gevaar. Zo voelden al veel mensen zich onveilig of zagen ze hun pikante foto’s plots overal online opduiken. We hebben voor jou daarom enkele tips verzameld waarmee je rekening moet houden als je een sexchat wilt hebben:

Juiste website kiezen

Als je specifiek op zoek bent naar een sexchat, is het belangrijk dat je hiervoor de juist website kiest. Het spreekt voor zich dat de leden op een site die zich richt op het vinden van een duurzame relatie, niet zullen openstaan voor losse contacten. Om niet teleurgesteld te worden of veel tijd te verliezen aan mensen die geen interesse hebben, kies je dus best voor een site die zich ook specifiek richt op seksuele contacten. Bovenstaand lijstje kan je alvast op weg helpen.

Betrouwbaarheid

Kies een datingsite die veiligheid en privacy hoog in het vaandel draagt; je wilt immers niet dat je gegevens zomaar voor iedereen beschikbaar zijn. De meeste van bovenstaande datingsites controleren alle profielen handmatig op hun echtheid. Nepprofielen worden meteen verwijderd. Bovendien hebben ze ook opties zodat je zelf je privacy kunt bewaken. Zo ben je vaak niet verplicht om veel gegevens aan je profiel toe te voegen of foto’s te uploaden.

Voor je een datingsite gebruikt, kun je ook best even de meningen van anderen lezen.

Echte leden

Sommige sexchat datingsites maken gebruik van louter fictieve profielen om spannende gesprekken mee te voeren. Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat je dus niet met echte mensen aan het praten bent en dat je enkel online contact kunt onderhouden, maar nooit fysiek kunt afspreken.

De meeste mensen hebben liever contact met echte leden, dus controleer altijd de algemene voorwaarden van de site, waar je hierover meer informatie terugvindt.

Geef nooit zomaar persoonlijke gegevens

Veel mensen doen zich online anders voor. Je weet dus nooit helemaal zeker wie er aan de andere kant van het scherm zit. Deel dan ook nooit zomaar persoonlijke gegevens met je online contacten. Zelfs als je al een tijdje contact hebt met iemand en je het gevoel hebt dat je hem of haar al goed kent, is het belangrijk dat je voorzichtig blijft.

Stuur niet zomaar foto’s

Leer elkaar eerst beter kennen en bouw vertrouwen op voor je erotische foto’s verstuurt. Maar ook als je iemand al beter kent, is het belangrijk om voorzichtig te blijven. Stuur daarom best geen foto’s waarop je gezicht duidelijk herkenbaar in beeld is. Je weet immers nooit wat de ander met je beelden gaat doen. Je zou immers de eerste niet zijn wiens pikante foto’s online verspreid worden.


Wat is de juiste openingszin voor een sexchat?

blank

Als je een leuk profiel gevonden hebt en graag met deze gebruiker in contact wilt komen, moet je op de juiste manier de aandacht weten te trekken. Zeker vrouwen krijgen op sexchat datingsites immers honderden berichtjes, dus je moet goed opvallen. Een leuke openingszin kan daarbij helpen.

Hoewel iedereen op deze sites naar het zelfde op zoek is, kun je in de eerste paar berichtjes het gesprek best niet meteen richting seks of sexting duwen. Je kunt best eerst een gewone conversatie aangaan en elkaar beter leren kennen. Misschien kun je een gesprek starten door een opmerking te maken over iets dat je op zijn of haar profiel gelezen hebt? Uiteraard kun je af en toe een speelse of zelfs ondeugende opmerking maken om af te toetsen hoe de ander daarop reageert. Overdrijf echter niet meteen, sommige mensen worden namelijk niet graag meteen erg expliciet.


Hoe blijf je anoniem als je wil sexchatten?

Aangezien sexchatten nog steeds een beetje taboe is, doen de meeste mensen het liever discreet. Wil je ook graag sexchatten, maar wil je dat liever zo anoniem mogelijk doen? Gebruik dan de volgende tips:

Gebruikersnaam

Bij de meeste datingsites kun je een zelfgekozen nickname opgeven tijdens het registratieproces. Je kiest hier best voor een naam die op geen enkele manier verwijst naar je echte naam. Bedenk bijvoorbeeld een originele combinatie van verschillende karakters.

Geen persoonlijke gegevens op je profiel

Ook op de rest van je profiel plaats je best geen persoonlijke gegevens, zoals je naam, je leeftijd en je woonplaats. Zoals eerder reeds gezegd, is het belangrijk dat je deze gegevens ook niet deelt in privégesprekken met anderen.

Geen herkenbare foto’s

Het is natuurlijk altijd leuk als je je profiel kunt aanvullen met enkele leuke en misschien wel sexy foto’s van jezelf, zo hebben anderen meteen een goed beeld van jou. Wees je er echter van bewust dat iedereen zo heel duidelijk kan zien wie je bent. Wij raden dan ook aan om geen foto’s te gebruiken waarop je gezicht herkenbaar in beeld is.

Chatten op de site

De meeste datingsites bieden een beveiligde omgeving aan, waardoor je persoonlijk gegevens beveiligd zijn en niet onderschept kunnen worden. Het is dan ook beter dat je je gesprekken voert via het berichtensysteem van de site en geen nummers uitwisselt.


Hoe kun je op social media een sexchat regelen? (bijvoorbeeld via Instagram, Facebook of Snapchat)

De laatste jaren zijn social media razend populair en nemen ze zelfs steeds meer de plaats in van datingsites en -apps om nieuwe mensen te leren kennen. Het is dan ook zeker niet onmogelijk om spannende berichtjes uit te wisselen via Instagram, Facebook of Snapchat, maar er zijn wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden:

Niet iedereen staat er voor open

Social media zijn van oorsprong uiteraard geen datingplatformen. De meeste mensen gebruiken het om contact te onderhouden met hun vrienden en familie of leuke foto’s te delen. Ze staan er dan ook niet voor open om nieuwe mensen te leren kennen, laat staan om te spannende berichtjes te versturen.

Moeilijker om berichten te sturen

Terwijl je op de meeste sexchat datingsites makkelijk mer andere leden in contact kunt komen, is dat op social media vaak veel moeilijker. Zo kun je op Snapchat enkel praten met je contacten en dat zijn dan ook vooral vrienden en andere mensen die je reeds kent. Op Instagram kun je dan weer enkel een bericht sturen naar iemand als het profiel in kwestie openbaar staat.

Openingszin

Wil je het ondanks de beperkingen toch een kans geven om op social media een sexchat te regelen? Dan zul je dit anders moeten aanpakken dan op een sexchat datingsite.

Omdat je niet weet of de gebruiker waarin je interesse hebt hiervoor ook openstaat, kun je in je eerste berichtje niet meteen over seks beginnen. De kans dat je hierop een reactie krijgt is bijzonder klein. Je openingszin zal dan ook veel neutraler moeten zijn. Je kunt misschien een opmerking maken over een leuke foto die je op zijn of haar profiel gezien hebt. Of misschien zie je wel dat jullie gedeelde interesses hebben en kun je daarover een gesprek beginnen?

Wees in ieder geval voorbereid op een afwijzing en blijf niet aandringen als de andere persoon geen interesse toont.


Wat is het verschil tussen een normale datingsite en een sexchat website?

Ondertussen bestaan er heel wat datingsites en -apps waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Toch zijn ze niet allemaal even geschikt voor het vinden van een sexchat. Hoewel het zeker niet onmogelijk is om ook op normale datingsites gelijkgezinden te vinden die graag meer spanning in hun leven willen, staat niet iedereen hier voor open. De leden die op zoek zijn naar een duurzame relatie, zitten niet te wachten op je seksuele opmerkingen. De kans op teleurstellingen en blauwtjes is dan ook veel groter.

Wij raden dan ook aan om gebruik te maken van specifieke sites voor een sexchat in plaats van je kans te wagen op een normale datingsite.


Conclusie

Hoewel er nog steeds taboe hangt rond sexchatten, zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd in seksuele gesprekken met gelijkgezinden. Zolang je immers kiest voor de juiste datingsites en je je eigen veiligheid beschermt door geen persoonlijke gegevens te geven of foto’s te delen waarop je herkenbaar in beeld staat, kan sexchatten een leuke manier zijn om je te ontspannen.

Wil je dit zelf ook graag doen, maar weet je niet waar je daarvoor terecht kunt? Na het lezen van dit artikel weet je op welke datingsites je spannende contacten kunt vinden.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies