Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

C-Date datingsite review

C-Date
Probeer C-Date gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Als je op zoek bent naar intieme contacten dan ben je bij C-Date op de juiste plaats. Hier zul je vele leden vinden die net als jij zin hebben om snel een leuk of spannend avontuur aan te gaan. Het maakt dan niet uit of je op zoek bent naar een one night stand of een langetermijnverhouding.

Waarom kies je voor C-Date?
 • Makkelijk contact leggen met mensen die ook op zoek naar spanning zijn
 • Direct te zien naar wat voor erotisch contact iemand op zoek is
 • Gebruiksvriendelijke website en professionele app
Schrijf je gratis in bij C-Date

C-Date in het kort

blank

Bij C-Date heb je de mogelijkheid leden te vinden die net als jij op zoek zijn naar spanning. Over het algemeen zul je gebonden mannen en vrouwen op deze website gaan vinden. Inschrijven als vrijgezel is echter geen probleem maar hou er dan wel rekening mee dat het overgrote deel van de leden in een relatie zit en alleen op zoek is naar spanning.

Mocht jij een beetje spanning of avontuur zoeken dan kun je je in gaan schrijven op deze datingwebsite en misschien vind jij dan wel die leuke man of vrouw waar je al snel spannende activiteiten mee kunt gaan doen.


Functies C-date

C-Date is een redelijk eenvoudige opgezette datingsite. De belangrijkste functies die je nodig hebt zijn aanwezig, zoals zoeken naar andere leden, matchen op basis van je voorkeuren en berichten uitwisselen via de site.

Los van die belangrijke basisfuncties hoef je niet te rekenen op allerlei aanvullende opties of baanbrekende functionaliteiten. De site doet echter wel precies wat hij belooft: discreet matchen op basis van seksuele interesses en andere voorkeuren.


Matching met andere leden

blank

C-Date biedt enkele verschillende manieren om te matchen met andere leden. Dat kun je voor een groot deel doen op basis van gedeelde seksuele voorkeuren. Tenslotte draait het bij C-Date om zogenaamde casual dates, wat betekent dat het vooral gaat om flirts, chats en ontmoetingen met een erotische lading.

Je kunt bij de instellingen van je profiel zelf aangeven wat de intenties zijn van je bezoek, maar ook welke erotische voorkeuren en interesses op jou van toepassing zijn. Die zijn overigens niet heel expliciet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit voorkeuren zoals dominantie, onderdanigheid, fetisjen, rollenspellen en nog een paar andere erotische interesses. Wanneer je enkele van die eigenschappen selecteert word je sneller gekoppeld aan leden die daar ook interesse in hebben.


Fotoverzoek

Elke foto die op een profiel wordt geplaatst is voor gratis leden alleen onscherp zichtbaar. Om alle openbare foto’s scherp te kunnen bekijken is het nodig om een betaald (premium) lidmaatschap te nemen. Omdat discretie op C-Date heel belangrijk is betekent dit overigens nog niet dat je meteen kunt zien hoe elk lid eruit ziet.

Soms moet je eerst een fotoverzoek sturen en het is daarbij vrij gangbaar dat je pas na een eerste flirt of chat toestemming krijgt om foto’s van je match te bekijken. Uiteraard bepaal je zelf ook wie jouw foto’s wel en niet mogen zien. Hou er wel rekening mee dat je waarschijnlijk minder matches krijgt als je de foto’s op je profiel standaard verborgen houdt. Profielen met foto’s krijgen nu eenmaal de meeste reacties (en al helemaal op een casual datingsite zoals C-Date).


Dating app C-date

blank

Zoals veel zichzelf respecterende datingsites heeft ook C-Date een eigen datingapp. Deze kun je gewoon downloaden voor Android in Google Play en in de App Store als je een iPhone bezit. Let wel op dat je pas in kunt loggen als je via de site een profiel hebt aangemaakt.

De beste functies zitten – net als op de datingsite zelf – wel verborgen achter een premium lidmaatschap. Maar wanneer je premium lid bent en veel op je smartphone zit is de app een prima toevoeging op je dateplezier.

Lees onze review over de C-date app


Inschrijving

Een profiel aanmaken op C-Date lijkt op het eerste gezicht heel eenvoudig, want het inschrijfformulier op de homepage bevat slechts twee invulvelden en een aanmeldknop. Daarvan gebruikmaken voert je echter door naar een aanmeldwizard met meerdere stappen. Daar voer je ook alvast allerlei eigenschappen en voorkeuren voor je datingprofiel in. Van het beginscherm tot het daadwerkelijke inloggen doorloop je de volgende stappen:

 1. Eerst selecteer je je eigen geslacht.
 2. Dan kies je het geslacht van de mensen die je wilt leren kennen.
 3. Klik nu op de knop Gratis lid worden.
 4. Kies waar je naar op zoek bent: singles ontmoeten, discrete affaires, flirten, chatten, spelletjes of alleen maar toekijken (voyeurisme).
 5. Kies (wederom) het geslacht van de mensen die je wilt ontmoeten op C-Date en druk op de knop Verder.
 6. Selecteer eerst je land (dit staat als het goed is al ingesteld op Nederland) en de provincie waar je op zoek wilt naar nieuwe contacten.
 7. Selecteer je geboortedatum en je relatiestatus.
 8. In het volgende scherm vul je enkele van je uiterlijke kenmerken in zoals lichaamslengte, postuur, haarkleur en de kleur van je ogen.
 9. Bij de laatste stap kun je aangeven hoe je van C-Date hebt gehoord. Dan vul je een geldig e-mailadres in en verzin je een wachtwoord. Vink nog even aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van C-Date en klik tot slot op de knop Registreer nu gratis.

Na die laatste stap wordt je profiel aangemaakt en kom je op het welkomstscherm terecht. Hier is te lezen dat je ook nog even op de bevestigingslink moet klikken die per e-mail naar je is verstuurd. Je kunt echter ook alvast verdergaan naar het beveiligde deel van de site door op de groene knop te drukken. Je kunt nu nog enkele andere profielvelden invullen maar op een gegeven moment kom je vast te zitten en moet je echt eerst op de link in de e-mail klikken.


Doelgroep

C-Date is bedoeld voor alle mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder die op zoek zijn naar spannende contacten. Het gros van de leden zoekt een zogenaamde casual date, een ander woord voor een erotisch afspraakje.

C-Date houdt daarbij altijd goed rekening met privacy en discretie zodat ook gebonden mensen veilig van de site gebruik kunnen maken. De contacten die je kunt zoeken zijn heel divers, want je kunt ook gewoon alleen maar spannend flirten en chatten om wat stoom af te blazen als je dat fijn vindt.

Romantiek is in de regel van ondergeschikt belang, want casual dating betekent dat het er ontspannen en vrijblijvend aan toe gaat. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een affaire vindt die meer wordt en uitgroeit tot een volwaardige relatie. Toch zou dat op C-Date niet je insteek moeten zijn omdat slechts weinig leden daar actief naar op zoek zijn.


Beveiliging & Privacy

C-Date is een datingsite waar privacy en beveiliging nog belangrijker zijn dan op veel andere datingsites. Dat komt ten eerste doordat het hier gaat om erotische dating, maar ook doordat mensen hier vaak naast hun bestaande relatie op zoek zijn naar opwindende contacten. Dit uit zich op een aantal manieren:

 • Profielen zijn niet toegankelijk zonder in te loggen op de site, waardoor je eigen profiel bijvoorbeeld niet zomaar in zoekmachines zoals Google en Bing naar boven kan komen.
 • Betalingen voor premium lidmaatschappen komen discreet terug op je afschrift, maar als je wilt kun je een membership zelfs betalen door contact geld op te sturen per brief (het kan echter wel een week duur voor je membership dan ingaat).
 • De site is beveiligd met een zeer veilig SSL-certificaat dat door een officiële veiligheidsinstantie is gecheckt. Een beveiligde verbinding is dus gegarandeerd.
 • Je kunt je profiel geheel anoniem houden en bepaalt bijvoorbeeld ook helemaal zelf hoeveel andere leden van je te zien krijgen. Zo zijn je profielfoto’s standaard verborgen.
 • Je kunt het versturen van e-mails door C-Date (bijvoorbeeld om je op de hoogte stellen van een nieuwe match) uitzetten in je profiel zodat je nooit berichten van de site ontvangt.

Bekendheid

C-Date is behoorlijk bekend, met name onder mensen die open staan voor casual dates. Het is een site die internationaal actief is en in veel landen ook reclame maakt voor zijn diensten. Zo zijn er in Duitsland bijvoorbeeld af en toe spotjes op radio en televisie. In Nederland is dat wat minder het geval, maar krijgt C-Date toch regelmatig publiciteit.

Casual dating is voor veel mensen een heet hangijzer, omdat het vaak om getrouwde mannen en vrouwen gaat. Daardoor doet zelfs de politiek af en toe uitspraken over casual datingsites, waarbij C-Date als een van de populairste platforms ook regelmatig wordt genoemd. Dit alles zorgt voor een gestage aanvoer van nieuwe leden.


Klantenservice

De klantenservice en helpdesk van C-Date zijn alleen per e-mail te bereiken. Er is helaas geen contactformulier of telefoonnummer te vinden op de site. Stuur dus een e-mail met je vraag, opmerking of probleem naar het adres service@c-dating.nl. Je ontvangt dan ook per e-mail een antwoord.

C-Date is een internationale datingsite die is ontwikkeld en wordt onderhouden door een bedrijf genaamd Interdate S.A, gevestigd in Luxemburg. Dit zijn de bedrijfsgegevens van deze organisatie:

Interdate S.A.
291 Route d’Arlon
L-1150 Luxembourg


Kosten

blank

De kosten van C-Date zijn aanzienlijk te noemen, maar dat geldt voor vrijwel alle casual datingsites die veel anonimiteit en discretie bieden. Een betaald abonnement is ook de enige manier waarop je realistisch gesproken een spannend contact kunt vinden, want voor alle belangrijke opties van de site heb je een betaald lidmaatschap nodig. Als betaald lid word je een premium member genoemd. De prijzen van de premium memberships zijn als volgt:

 • Premium Start duurt 3 maanden en kost € 39,90 per maand (€ 119,70 in totaal)
 • Premium Classic duurt 6 maanden en kost € 29,90 per maand (€ 179,40 in totaal)
 • Premium Relax duurt 12 maanden en kost € 19,90 per maand (€ 238,80 in totaal)

C-date account opzeggen

Je kunt je account bij C-Date beëindigen door schriftelijk je opzegging door te geven, of via de website je profiel te deactiveren. In dit artikel lees je er meer over.

Stuur een e-mail naar privacy@c-date.nl en vermeld daarin je gebruikersnaam, het e-mailadres waarmee je jezelf hebt ingeschreven en het verzoek om je account te verwijderen. Voeg optioneel ook het verzoek toe dat je per e-mail een bevestiging wilt ontvangen dat je profiel is verwijderd. Let wel op dat je eerst je eventuele premium lidmaatschap zelf stop moet zetten via de site zodat er geen afschrijvingen meer plaats zullen vinden.


Onze ervaringen met C-Date

Pluspunten:
 • Makkelijk contact leggen met mensen die ook op zoek naar spanning zijn
 • Direct te zien naar wat voor erotisch contact iemand op zoek is
 • Gebruiksvriendelijke website en professionele app
Minpunten:
 • Er is een opzegtermijn van 14 dagen anders wordt er automatisch verlengd
Probeer C-Date gratis

Veel gestelde vragen over C-Date

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies