Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

C-Date dating app review

C-Date
Probeer C-Date gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoek je spannende dating die wel lekker casual moet blijven omdat je niet zozeer op zoek bent naar een relatie maar meer naar wat plezier? Dan kan de C-Date dating app een hele goede keus zijn. Deze app richt zich namelijk op discrete matchmaking tussen spannende mannen en vrouwen waarbij er een grote nadruk ligt op casual fun.

C-Date stond voorheen bekend als “Casual Date” en dat is nog altijd waar je dit dating platform het beste voor kunt gebruiken. De meeste leden die je hier vindt zijn namelijk discreet op zoek naar een spannende flirt of chat, vaak omdat ze op zoek zijn naar afwisseling of spanning naast hun huidige relatie. Je kunt daarom ook je eigen profiel zo anoniem houden als je zelf wilt. Het is bijvoorbeeld niet verplicht om een foto te plaatsen of je eigen naam te gebruiken.

Waarom kies je voor C-Date?
 • Dagelijks nieuwe contactsuggesties
 • Zelf je favorieten beheren
 • Informeel daten in stijl
Schrijf je gratis in bij C-Date

blank  blankblank

Inschrijfproces

Hoe installeer je de C-Date dating app en hoe meld je jezelf aan met je eigen profiel? Je leest het hieronder!

De C-Date app installeren

De C-Date app installeer je gewoon vanuit de app store op je telefoon. Zoek daar naar “C-Date” of “C Date” (dus zonder streepje) en de app zal direct bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Tik op de app om die te installeren en wacht even tot dit is afgerond. Nu kun je C-Date openen en een nieuw profiel aanmaken.

Een nieuw profiel aanmaken

Na het installeren en opstarten van de app begin je in het startscherm, met daarop alvast een verleidelijk kijkende jongedame waardoor je (in elk geval als man) alvast goed in de stemming raakt om naar leuke profielen te gaan zoeken. Op dit scherm kies je eerst het land waarin je op zoek wilt naar spannende contacten, want C-Date is een internationaal georiënteerd datingplatform.

Tik op de knop Bewaren om doorgestuurd te worden naar het inschrijfformulier. Kies daar eerst je geslacht en dat van de mensen die je wilt leren kennen. In het volgende scherm kies je eerst nogmaals je land en dan de provincie waar je gevonden wilt worden. Vul je burgerlijke staat in, enkele lichamelijke kenmerken zoals oogkleur, haarkleur en postuur en selecteer je geboortedatum. Vul tot slot je e-mailadres in en verzin een wachtwoord om door te mogen gaan naar de app.


Profiel aanvullen

Voordat je begint met zoeken naar spannende profielen is het de bedoeling om je profiel nog wat verder aan te vullen. Je wordt gevraagd om een foto te uploaden, maar dat kun je eerst ook overslaan. Ook kun je alvast informatie delen over persoonlijke kenmerken zoals je rook- en drinkgedrag en of je tatoeages of piercings hebt. Ook moet je nog even een leuke nickname kiezen (dit hoeft niet je echte naam te zijn als je liever anoniem blijft).

C-Date is een dating app die veel belang hecht aan de privacy van gebruikers, dus het is zeker niet verplicht om alle mogelijke informatie op je profiel te zetten. Maar het is wel zo slim om je profiel zo goed mogelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een profielfoto en wat meer informatie over jezelf, zodat je interessanter wordt voor andere leden. Wil je achteraf iets aanpassen, tik dan op de menuknop rechtsboven in het scherm van de app en vervolgens op de optie Mijn profiel.

Let op: voor je nu echt kunt gaan daten moet je nog wel even via e-mail je account bevestigen.

blank blank blank


Hoe werkt de C-Date dating app?

De C-Date app is heel eenvoudig in het gebruik. Er zijn niet enorm veel verschillende functies maar wat er is kun je makkelijk vinden en net zo eenvoudig bedienen. Wat kun je dus met de app doen?

Zien wie nu online is

In het scherm Nu online zie je tot maximaal 12 profielen van leden die net als jij op dat moment online zijn. Dat kan heel handig zijn wanneer je graag snel een leuke chat wilt hebben. De kans dat iemand je meteen een berichtje terug stuurt wanneer je op hun profiel reageert is namelijk heel groot. Let wel op dat je alleen als premium lid foto’s scherp kunt zien en profielen in meer detail kunt bekijken.

Contactsuggesties bekijken

In het scherm Contactsuggesties worden elke dag 10 nieuwe profielen getoond waar je volgens C-Date interesse in zou kunnen hebben. Welke profielen hier worden toegevoegd is gebaseerd op overeenkomsten in je eigen profiel en dat van de persoon in kwestie. Je woont bijvoorbeeld bij elkaar in de buurt, zit in dezelfde leeftijdscategorie en/of zoekt ongeveer hetzelfde via de app. Je kunt in het overzicht ook als gratis member zien waar de persoon woont, hoe oud die is en welke voorkeuren hij of zij heeft. Natuurlijk kun je vervolgens helemaal zelf bepalen of je ook inderdaad contact wilt hebben.

Een profiel openen

Alle leden van C-Date kunnen profielen bekijken. Als premium member ontvang je daarbij echter meer informatie dan wat gratis leden te zien krijgen. Die kunnen maar 1 of 2 voorkeuren zien en beknopte persoonlijke gegevens bekijken. Ook zijn alle foto’s wazig gemaakt zodat je alleen als premium lid echt kunt zien hoe iemand er echt uit ziet. Op het profiel kun je een aantal dingen doen, zoals het profiel rapporteren, iemand aan je favorieten toevoegen of de persoon meteen een berichtje sturen.

Chatten en inbox openen

In het scherm van je inbox vind je alle conversaties terug die je met andere leden hebt gestart. Wanneer je een nieuw berichtje hebt gekregen zul je dat zien doordat er naast de knop met de spraakballon een getal verschijnt. Dat is het aantal nieuwe berichtjes dat je sinds je vorige bezoek hebt ontvangen. Tik op een conversatie om die te openen, het nieuwste berichtje te lezen en als je wilt ook meteen zelf te reageren.

Je bezoekers bekijken

De knop met het oogje toont je welke leden er onlangs op je profiel zijn geweest. Voor gratis members wordt die informatie 24 uur lang bewaard, dus zorg dat je minimaal eens per dag terugkomt om de nieuwste profielen te bekijken. Natuurlijk laat dit alleen maar zien welke leden je profiel hebben aangetikt en biedt dat geen garantie dat ze ook echt interesse in je hebben. De optie Zien wie je leuk vindt is daarvoor handiger.

Zien wie je leuk vindt

De functie Zien wie je leuk vindt kun je bekijken door het menu te openen rechtsboven in het scherm en dan voor Wie vindt mij aantrekkelijk? te kiezen. Je krijgt dan een overzicht van de leden die aan hebben gegeven dat ze jou wel zien zitten. Bijvoorbeeld omdat ze je hebben geliket toen ze op je profiel kwamen of doordat ze jouw profiel aan hun favorieten toe hebben gevoegd.

Favoriete profielen beheren

Net zoals andere leden jou aan hun favorieten toe kunnen voegen ben je daar zelf ook toe in staat. Open een profiel door erop te tikken en bepaal of je deze persoon makkelijk terug wilt kunnen vinden. Als dat het geval is voeg je hem of haar makkelijk aan je favorieten toe. Tik daarvoor op de knop met de drie stippen erop en kies voor Voeg toe aan uw favorieten.

blank blank blank


Gratis of betaald abonnement?

De C-Date dating app is een fijne app waar je echter wel pas volledig gebruik van kunt maken wanneer je een premium abonnement hebt afgesloten. Als gratis lid kun je namelijk weliswaar prima de app uitproberen en ontdekken of die wat voor jou is, maar om echt goed alle profielen te bekijken en berichtjes te versturen (en te lezen) is een betaald lidmaatschap vereist.

Functies van het premium lidmaatschap

Wanneer je een premium lidmaatschap afneemt krijg je direct de volgende functies tot je beschikking:

 • De profielfoto scherp maken zodat je kunt zien hoe iemand er echt uit ziet
 • Alle aanvullende foto’s op iemands profiel tonen
 • Alle ontvangen berichtjes lezen
 • Zelf berichtjes versturen
 • Zien wie er op je profiel is geweest
 • Zien wie je profiel leuk vindt
 • Favoriete profielen bewaren
 • Contactsuggesties langer behouden

De kosten van C-Date

De kosten van een betaald lidmaatschap bij C-Date zijn momenteel als volgt:

 • Een lidmaatschap van 1 maand kost € 59,90
 • Een lidmaatschap van 3 maanden kost € 149,70 (€ 49,90 per maand)
 • Een lidmaatschap van 6 maanden kost € 239,40 (€ 39,90 per maand)

Betaling vindt plaats via de app store van de telefoon die je gebruikt. Oftewel via Google Play wanneer je een Android telefoon hebt en via de App Store als je een iPhone hebt. Dat betekent dus dat je daar voldoende saldo in je portemonnee moet hebben.


Conclusie

C-Date is een handige en heel overzichtelijke dating app die over het algemeen heel fijn werkt. Het enige puntje tijdens het gebruik op Android is dat de terug-knop op je telefoon vaak de hele app afsluit in plaats van dat dit je terugstuurt naar het vorige scherm. Het is wel duidelijk dat je de app als gratis lid alleen kunt uitproberen en dat voor het echt matchen en chatten een premium lidmaatschap vereist is.


Download de C-Date app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Dagelijks nieuwe contactsuggesties
 • Zelf je favorieten beheren
 • Informeel daten in stijl
Minpunten:
 • Handmatig zoeken niet mogelijk
Probeer C-Date gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies