Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Flirtz dating app review

Flirtz
Bekijk top 10 sexdating apps

Laatst bijgewerkt: 9 november 2022

Ben je op zoek naar spannende ontmoetingen? De datingapp Flirtz kan dan een interessante optie zijn. Deze vrij nieuwe datingapp richt zich namelijk op mensen die openstaan voor eenmalige avontuurtjes of friends with benefits. Op je profiel kun je heel gedetailleerd je seksuele voorkeuren en interesses weergeven, zodat je makkelijk gelijkgezinde gebruikers kunt aantrekken.

Het downloaden van de app is, net zoals het aanmaken van een profiel, helemaal gratis. Via het handige swipesysteem kun je vervolgens snel veel profielen beoordelen en zo makkelijk nieuwe mensen leren kennen die net als jij op zoek zijn naar een erotisch contact. Heb je een match? Dan kan het avontuur beginnen.

Waarom kies je voor Flirtz?
  • Vlot inschrijfproces
  • Verificatie op basis van je telefoonnummer
  • Eenvoudig matchen door te swipen

Inschrijven

Downloaden

Je kunt de datingapp Flirtz terugvinden in de Apple Store en de Google Play Store door te zoeken op ‘Flirtz’. De app zou nu meteen bovenaan de zoekresultaten getoond moeten worden. Vervolgens kun je de app eenvoudig downloaden.

blank blank

Nadat je de app op je mobieltje geïnstalleerd en vervolgens geopend hebt, kun je meteen aan het inschrijfproces beginnen door op de openingspagina onderaan op de roze button Aan de slag te klikken.

blank

Registeren

Je moet nu eerst je mobiele telefoonnummer opgeven, waarna je een sms met een 6-cijferige verificatiecode zult ontvangen op dit nummer. Op deze manier wil Flirtz niet enkel het inschrijfproces versnellen, maar ook de veiligheid van haar leden beschermen. Het is immers veel lastiger om een fake profiel aan te maken als je daarvoor een telefoonnummer moet opgeven en bevestigen.

blank

Nadat je de ontvangen code in een volgend scherm opgegeven hebt, kun je de rest van het inschrijfproces doorlopen. Dat proces bestaat slechts uit enkele stappen en verloopt dus erg vlot.

Eerst moet je een naam of alias opgeven. Deze naam zal op je profiel getoond worden, dus je denkt er best goed over na of je wilt dat andere gebruikers je echte naam kunnen zien. Als je je later toch bedenkt, kun je dit uiteraard altijd wijzigen. Daarna kun je je geboortedatum en je geslacht aanduiden. 

blank blank blank

De app vraagt je vervolgens ook om nog een profielfoto toe te voegen. Kies hiervoor een foto waarop je gezicht duidelijk in beeld is en vermijd foto’s met andere mensen. Het uploaden van een foto is verplicht om de app te kunnen gebruiken; je kunt deze stap niet overslaan. Als je je zorgen maakt over je privacy kun je uiteraard altijd een foto toevoegen waarop je niet (helemaal) zichtbaar bent.

blank

Tot slot kun je nog een toegangscode kiezen, die gevraagd zal worden elke keer je de app opent. Op deze manier kun je je profiel dus beveiligen.

Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, kom je direct terecht op het welkomstscherm van Flirtz en kun je aan de slag met de app.

blank

Profiel instellen

Om aan je Flirtz-avontuur te beginnen, vul je vervolgens best eerst je profiel verder aan en stel je je voorkeuren in. Dit doe je via het profielicoontje linksboven, waar je aan de hand van verschillende tabbladen je profiel verder in elkaar kunt zetten.

Bovenaan zie je allereerst de mogelijkheid om, naast je profielfoto, nog extra foto’s aan je profiel toe te voegen. Het is niet verplicht om een fotoalbum aan te leggen, maar dit zorgt er uiteraard wel voor dat je profiel aantrekkelijker wordt voor andere gebruikers.

Onder de knop Mijn profiel instellen vind je de basisgegevens die je eerder tijdens het inschrijfproces ingevuld hebt, zoals je naam, je geboortedatum en je geslacht. Hier kun je nu nog een zelfgeschreven bio aan toevoegen. Op die manier kun je jezelf op een persoonlijke manier voorstellen aan de andere gebruikers van deze app.

blank blank

Vervolgens duid je aan waarnaar je op zoek bent onder het tabblad Voorkeuren. Hier vul je eerst de locatie in waar je naar matches wilt zoeken en stel je de zoekstraal bij. De zoekstraal staat standaard ingesteld op 100 km, waardoor het risico bestaat dat je interessante profielen zult vinden die niet meteen bij je in de buurt wonen. Je kunt hier ook je seksuele voorkeur (mannen, vrouwen, non-binair) invullen en selecteren welk type relatie je zoekt: avontuurtje, friends with benefits of een serieuze relatie. Het is ook mogelijk om de minimale en maximale leeftijd van je potentiële matches aan te duiden. Met de knop Opslaan bewaar je je instellingen.

blank blank

Tot slot kun je nog je slaapkamer interesses toevoegen. Aan de hand van een tagcloud kun je zo aanduiden welke handelingen en acties je opwinden en je in de mood brengen. 

Ben je benieuwd hoe al deze informatie op je profiel getoond zal worden? Klik dan in het menu op de knop Mijn profiel bekijken, waar je je persoonlijke pagina door de ogen van andere gebruikers kunt zien.


Voor wie is Flirtz?

Hoewel je in de app ook kunt aanduiden dat je een serieuze relatie hoopt te vinden, is de doelgroep van Flirtz toch vooral mensen die op zoek zijn naar seksuele contacten voor een avontuurtje of een friends with benefits-relatie. Dat merk je aan de mogelijkheden om je seksuele voorkeuren erg gedetailleerd op je profiel weer te geven.


Gebruik van de app

Flirtz is een eerder simplistische datingapp. Zo zijn er op de swipepagina, die ook de homepagina is, slechts enkele aanklikbare buttons aanwezig. Hierdoor is de app erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk:

  • via het profielicoontje linksboven kun je je eigen profiel bewerken en je accountinstellingen aanpassen,
  • door op de tekstballon rechtsboven te klikken, ga je meteen naar je inbox met je chats en je verzoeken,
  • met de twee toetsen onderaan in beeld, het kruisje en het hartje, kun je de getoonde profielen beoordelen.

Wanneer je al eens gebruik gemaakt hebt van de populaire datingapp Tinder, dan komt Flirtz je bovendien vast bekend voor. Flirtz werkt namelijk grotendeels op dezelfde manier. Nadat je je locatie en je zoekstraal ingesteld hebt, kun je overgaan naar het swipescherm, waar je met andere leden kunt matchen door hun profiel te liken. We leggen hieronder uit hoe deze swipefunctie werkt en welke functies Flirtz daarnaast nog aanbiedt.


Hoe ontmoet je anderen op Flirtz?

Zoals eerder gezegd, lijkt Flirtz qua werking sterk op Tinder. Je krijgt ook hier een lijst met profielen die je naar links of rechts kunt swipen. Hieronder ontdek je hoe een profiel op Flirtz er precies uitziet en hoe je contact kunt leggen met anderen.

Profiel op Flirtz

De nadruk ligt bij Flirtz op het vinden van gebruikers met dezelfde seksuele interesses en dat merk je meteen aan de opbouw van de profielen. Het valt immers direct op dat een profiel op Flirtz niet echt uitgebreid is.

Bij elk profiel dat je tegenkomt in de swipelijst zie je steeds een foto, de leeftijd en de afstand van deze gebruiker. Wil je eventueel nog meer informatie te weten komen, dan kun je klikken op de profielfoto om het profiel te openen. Als de gebruiker ook zijn slaapkamer interesses ingevuld heeft, kun je die nu hier lezen.

Buiten deze seksuele voorkeuren kom je echter weinig te weten over andere gebruikers. Zo heb je nergens de mogelijkheid om je levensstijl, je hobby’s of je beroep op je profiel weer te geven.

Matchen

Toch zul je het met deze informatie moeten doen. Op basis van de voorkeuren die je op iemands profiel kunt lezen, is het aan jou om te beslissen of je interesse hebt in deze gebruiker. Hiervoor heb je twee knoppen: een kruisje en een hartje. Ben je geïnteresseerd, dan klik je op het hartje of swipe je het profiel naar rechts. Je tikt op het kruisje of swipet naar links als je geen interesse hebt in de gebruiker in kwestie. Net als op Tinder heb je een match als je elkaars profiel allebei een like gegeven hebt.

Hoewel je dus seksuele voorkeuren aan je profiel kunt toevoegen, kun je niet specifiek filteren op deze erotische interesses. Flirtz gebruikt deze informatie zelf ook niet om je te koppelen aan andere gebruikers. De profielen die je in je swipelijst te zien krijgt, zijn immers gebaseerd op je locatie- en leeftijdsinstellingen.

blank

Contact leggen

Als je een match hebt met een andere gebruiker, kun je vervolgens contact leggen door een berichtje te versturen. Vind je dat nog te spannend, dan kun je uiteraard ook gewoon afwachten tot de andere persoon je misschien zelf als eerste stuurt.


Andere functies

Flirtz is een zogenaamde swipe-app en heeft, naast de swipe-functie, weinig andere bijzondere functies. Toch zijn er enkele interessante opties en mogelijkheden in de app, waar we graag dieper op ingaan:

Mijn profiel

Via het profielicoontje rechtsboven ga je naar alle handelingen en instellingen die met je profiel te maken hebben. Zo kun je hier foto’s toevoegen en verwijderen en je seksuele voorkeuren en interesses instellen. Je kunt hier ook je gekozen abonnement raadplegen, uitloggen of je account opzeggen.

Onder de knop met de spraakballon rechtsboven, vind je zowel je chats als je verzoeken:

Chats

Als je een match hebt met een andere gebruiker verschijnt die onder het tabblad Chats. Hier heb je vervolgens de mogelijkheid om op de naam van je match te klikken en zo een gesprek te starten.

blank

Blijkt de match uiteindelijk toch niet te zijn wat je zoekt? Dan kun je via de drie puntjes rechtsboven je chatgesprek deze match beëindigen.

Verzoeken

Via de spraakballon kun je ook je verzoeken raadplegen. Hier zie je bezoekers met Flirtz Gold die hun profiel op onzichtbaar hebben staan en jou een like gegeven hebben. Deze profielen kun je dus enkel bekijken omdat zij jou al naar rechts geswipet hebben. Je kunt deze gebruikers vervolgens ook liken, waarna je meteen een match hebt, of ze afwijzen als je geen interesse hebt.

blank

Klantenservice

We vonden binnen de app zelf geen optie om contact op te nemen met de helpdesk van Flirtz. In de algemene voorwaarden kun je wel een e-mailadres terugvinden, info@flirt.app, maar het is niet helemaal duidelijk of je hier terecht kunt met eventuele vragen of problemen en hoe snel je vervolgens reactie zult krijgen.


Kosten

Het downloaden van Flirtz en het aanmaken van een account op de app zijn helemaal gratis. Nadat we onze inschrijving voltooid hadden, kregen we vervolgens meteen een welkomstcadeau in de vorm van een Flirtz Gold abonnement van 30 dagen.

blank

Flirtz Gold

Hoewel je zonder abonnement ook nagenoeg alles kunt doen op de app, heb je enkele extra mogelijkheden met Flirtz Gold. Zo kun je je profiel onzichtbaar maken voor andere leden tijdens het swipen. Enkel gebruikers waarmee je al een match hebt of die jij eerst zelf een like gegeven hebt, kunnen je profiel zien. Op die manier heb je zelf dus meer controle over wie toegang heeft tot je profiel en je persoonlijke informatie.

blank

Daarnaast kun je met Flirtz Gold niet enkel naar links of naar rechts swipen, maar ook naar boven. Op deze manier kun je andere gebruikers meteen een eerste berichtje sturen, zonder dat jullie al een match hebben.

Je kunt leden met een Gold-abonnement herkennen aan het gele hartje naast hun naam.

Flirtz Gold is verkrijgbaar als een maandelijks abonnement, dat via je iTunes- of Google Store-account in rekening gebracht wordt.


Uitschrijven

Heb je je ideale match op Flirtz gevonden? Of wil je om een andere reden Flirtz niet langer gebruiken? Dan kun je in de app heel makkelijk je account opzeggen. Hiervoor ga je via het profielicoontje linksboven naar Instellingen, waar je onderaan nu de optie Account verwijderen ziet staan. Als je op deze button klikt en je keuze vervolgens nog eens bevestigt, worden je account en al je persoonlijke gegevens meteen verwijderd. Denk goed na over je keuze, want je kunt deze actie niet meer ongedaan maken.

blank blank

Neem je liever een tijdje een pauze van Flirtz, dan kun je beter uitloggen bij de app. Je hebt dan de mogelijkheid om op een later tijdstip in te loggen met je telefoonnummer en je toegangscode en de app opnieuw te gebruiken.


Conclusie

Flirtz is een prima datingapp voor mensen die op zoek zijn naar seksuele contacten voor een spannende ontmoeting. De simplistische maar gebruiksvriendelijke datingapp laat je toe op een laagdrempelige manier veel nieuwe mensen te leren kennen. Via het handige swipesysteem kun je vlot bladeren doorheen de gebruikers die voldoen aan je ingestelde locatie- en leeftijdsvoorkeuren en ze beoordelen op basis van hun profiel.

Een profiel op Flirtz is echter vrij beperkt. Je kunt weliswaar enkele basisgegevens en je erotische interesses aanduiden, maar je hebt niet de mogelijkheid om veel andere bijkomende informatie aan je profiel toe te voegen. Hierdoor is het dus moeilijk om specifiek te zoeken naar gebruikers waarmee je veel raakvlakken hebt. Ben je echter gewoon op zoek naar een snel en spannend avontuurtje, dan ben je bij Flirtz zonder twijfel aan het juiste adres.


Download de Flirtz app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Vlot inschrijfproces
  • Verificatie op basis van je telefoonnummer
  • Eenvoudig matchen door te swipen
Minpunten:
  • Geen helpdesk op de app aanwezig
Bekijk top 10 sexdating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies