Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

SecondLove dating app review

SecondLove
Probeer SecondLove gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Hoewel iedereen gebruik kan maken van deze (web) app, is Second Love er vooral voor mannen en vrouwen in een relatie die op zoek zijn naar meer spanning en avontuur. Online flirten, een romantische date of een seksuele relatie: aan de hand van ingestelde voorkeuren en verwachtingen kunnen gebruikers eerlijk aangeven waarvoor ze openstaan.

Het aanmaken van een account is volledig gratis; om toegang te hebben tot alle functies moet je echter een betalend lidmaatschap aankopen.

Waarom kies je voor SecondLove?
 • Discretie verzekerd
 • Verwachtingen en voorkeuren duidelijk aan te geven
Schrijf je gratis in bij SecondLove

Inschrijven

Second Love beschikt niet over een app die je kunt terugvinden in de Google Play Store of Apple Store en vervolgens kunt downloaden op je mobieltje. De mobiele versie van de gewone website werkt echter prima via een browser op je telefoon. In deze review bespreken we dan ook deze versie.

Aanmelden

Als je de website opent op je mobieltje, wordt je al snel in grote letters duidelijk gemaakt dat je je gratis kunt aanmelden. Om je aan te melden, moet je enkele simpele stappen doorlopen.

Eerst geef je een gebruikersnaam op, kies je een veilig wachtwoord en vul je je e-mailadres in. Second Love raadt aan om hiervoor een ‘geheim’ mailadres aan te maken, zodat berichten van eventuele matches zeker niet in je privé- of professionele mailbox terechtkomen. Als je toch al een persoonlijk e-mailadres hebt gebruikt om je account aan te maken, kun je dit in een latere fase nog altijd wijzigen. Dit doe je dan via het knopje ‘Je profiel wijzigen’, waar je vervolgens een ander mailadres kunt opgeven.

blankblankblank

Nadat je je gratis account aangemaakt hebt, kun je in de volgende schermen wat meer informatie over jezelf opgeven. Zo kun je je geslacht, je geboortedatum en je woonplaats invullen. Ook kun je in een korte omschrijving uitleggen wie je bent en waarom je een profiel hebt op deze dating app. Vermijd hier echter seksuele voorkeuren en contactgegevens om uitsluiting te voorkomen. Als je dit allemaal ingevuld hebt, wordt er een bevestigingsmail naar het eerder opgegeven e-mailadres verstuurd. Hiermee kun je je aanmelding voltooien.

Nadat je je e-mailadres bevestigd hebt, word je terug naar de website gebracht waarna je avontuur kan beginnen. Je kunt nu inloggen met je gegevens en je profiel compleet maken.

Profiel

Om je profiel te vervolledigen, klik je rechtsboven op de drie streepjes en ga je via Mijn profiel naar Mijn profiel wijzigen. Aan de hand van verschillende schermen kun je hier je profiel verder aanvullen. Allereerst kun je wat algemene informatie over jezelf invullen. Naast je seksuele voorkeur kun je hier ook je lengte, je gewicht, je kledingstijl, je opleidingsniveau en je relatiestatus aangeven. Ook kun je andere gebruikers meer vertellen over je interesses, zoals je muzikale voorkeuren en je hobby’s.

blank

Vervolgens kun je aangeven wat je zoekt in een match en wanneer er volgens jou sprake is van een klik. Wees eerlijk en duidelijk over wat jij zoekt op deze dating app. Wil je een leuke en romantische date beleven of ben je eerder op zoek naar een spannend seksueel avontuurtje? Het handige aan Second Love is dat je de mogelijkheid hebt om je voorkeuren en verwachtingen weer te geven. Zo kunnen andere gebruikers ook meteen zien of jullie op dezelfde golflengte zitten.

blank blank blank

Tot slot kun je je profiel compleet maken door een profielfoto toe te voegen. Standaard staat er een avatar ingesteld als persoonlijke schermafbeelding. Second Love adviseert om een foto van jezelf te gebruiken om zo nog beter op te vallen en een geschikte match te vinden. De app geeft hierbij echter wel als tip om geen foto’s te selecteren die je ook al ergens anders geplaatst hebt (bijvoorbeeld op je sociale media kanalen). Ook foto’s met kinderen of andere personen worden afgeraden. Aanstootgevend materiaal, zoals beelden waarop je (gedeeltelijk) naakt staat, wordt bovendien meteen verwijderd.

blank


Voor wie is de Second Love app geschikt?

Second Love onderscheidt zich van andere dating apps door zich vooral te richten op een zeer specifieke doelgroep. Gebruikers zijn mannen en vrouwen die op zoek zijn naar avontuur of een spannende affaire. Dit kunnen zowel singles als mensen in een relatie zijn. De slogan van Second Love luidt niet voor niets ‘flirten is niet alleen voor singles’. Deze dating app wordt dan ook vaak gebruikt als app om vreemd te gaan.


Gebruik van de app

Design

Zoals eerder gezegd heeft Second Love geen echte app, maar kun je de mobiele versie van de website prima via de browser op je telefoon gebruiken. Deze versie werkt snel en is handig in gebruik. Het design van de app is vrij basic en minimalistisch en door de grote iconen bovendien erg overzichtelijk.

Bovenaan het scherm zie je vijf toetsen in beeld:

 • via de envelop links kun je je berichten bekijken,
 • door op de verrekijker te klikken, zie je welke gebruikers je profiel recent bekeken hebben,
 • de button van het oog toont je van welke gebruikers je een knipoog ontvangen hebt,
 • het vergrootglas wijst op de zoekfunctie,
 • via de drie streepjes rechtsboven kun je onder andere je eigen profiel raadplegen en wijzigingen aanbrengen. Ook ga je via deze weg naar de homepagina, waar je de profielen ziet die recentelijk online waren.

blank

Profielen

Via de zoekfunctie kun je zoekfilters instellen om zo geschikte profielen te vinden. Als je een interessant profiel gevonden hebt, kun je hierop klikken om meer informatie over deze gebruiker te lezen. Je kunt foto’s raadplegen en ontdekken of je gemeenschappelijke interesses hebt. Je leest er ook wat de voorkeuren en verwachtingen zijn.

Bovendien kun je de gebruikers een knipoog of bericht sturen, waarmee je aangeeft interesse te hebben en elkaar beter te willen leren kennen. Dit doe je via een van de toetsen die je onderaan het gebruikersprofiel vindt. Deze opties kun je echter enkel gebruiken met een premium lidmaatschap.

blank

Via een aparte pagina kun je als betalend lid ook chatten met andere gebruikers. Deze functie wordt echter slechts beperkt ondersteund op mobiele apparaten.

Al de besproken functies worden verderop nog uitgebreid uitgelegd.


Hoe ontmoet je anderen?

Je kunt zelf op zoek gaan naar profielen die jou aanspreken en die je graag wil leren kennen, aan de hand van door jou ingestelde zoekfilters. Dit doe je door rechtsboven op het vergrootglas te klikken. Hier kun je de minimale en maximale leeftijd instellen en zelfs profielen zoeken binnen een specifieke provincie. Heb je interesse in een bepaald profiel? Dan kun je met deze gebruiker in contact komen door een bericht te versturen.

Met een gratis account kun je echter slechts beperkt profielen bekijken. Op deze manier wil Second Love voorkomen dat iedereen zomaar toegang heeft tot alle informatie en foto’s van de gebruikers. Bovendien heb je ook een premium account nodig om met andere leden in contact te komen.


Functies Second Love app

Met de Second Love app zijn er een aantal functies mogelijk, die we hieronder even op een rijtje zetten:

Profiel

Je profielpagina is natuurlijk erg belangrijk. Via het menu onder de drie streepjes rechtsboven, kun je je profiel wijzigen. Je bepaalt zelf hoeveel informatie je aan andere gebruikers wil toevertrouwen. Ook het instellen van een persoonlijke profielfoto is niet verplicht. Als je wel foto’s uploadt, kies je zelf wie deze foto’s kan zien. Zo kun je per foto aanduiden of de foto openbaar is of alleen voor je vrienden. Je kunt enkel gebruik maken van deze functie als je een betalend lidmaatschap hebt.

Berichten

Door de enveloppe linksboven aan te klikken, kom je in je inbox terecht. Hier kun je alle berichten die je van betalende leden ontvangen hebt, terugvinden. Als gratis lid kun je deze berichten altijd lezen, maar niet beantwoorden. Wil je op berichten kunnen reageren of zelf graag berichten versturen? Dan heb je een abonnement nodig. Met een abonnement kun je 15 nieuwe contactverzoeken per dag versturen en onbeperkt antwoorden op bestaande contacten.

Profiel bekeken

Wil je graag weten welke leden onlangs je profiel bekeken? Dat kan door op de button van de verrekijker linksboven te klikken.

blank

Knipogen

Tonen dat je interesse hebt in iemand, kun je ook doen door een knipoog uit te delen. Via het oogje bovenaan in beeld, kun je ontdekken wie jou een knipoog gegeven heeft. Als gratis lid kun je steeds bekijken van wie je een knipoog ontvangen hebt, maar je kunt er zelf geen versturen. Met een premium abonnement kun je maximaal 10 knipogen per dag verzenden.

blank

Zoeken

Via het vergrootglas rechtsboven kun je je zoekfilters instellen en aanpassen. Zo kun je de minimale en maximale leeftijd instellen en je zoeklocatie selecteren. Met een betalend account kun je ook zoeken op profielen met foto’s of gebruikers die momenteel online zijn.

blank

Daarnaast heb je nog een aantal functies die je op het profiel van andere gebruikers kunt toepassen. We lichten ze hieronder even toe:

Hartje

Als je een interessant profiel gevonden hebt, kun je deze gebruiker toevoegen aan je vriendenlijst. Dit doe je door op de toets met het hartje te klikken, onderaan de profielpagina van de gebruiker. Op deze manier kun je betalende leden toegang geven tot je ‘alleen voor vrienden’-foto’s. Deze functie kun je enkel gebruiken als je een premium lidmaatschap hebt.

Sterretje

Door op het sterretje te klikken, kun je iemand toevoegen aan je favorietenlijst. Je vindt deze button onderaan de profielpagina. Ook deze optie is enkel beschikbaar voor betalende leden.

Kruisje

Met de toets van het sterretje kun je gebruikers blokkeren en deblokkeren.


Kosten

Je kunt je volledig gratis aanmelden op Second Love. Zo’n gratis account is vervolgens drie jaar geldig. Zoals eerder gezegd zijn de mogelijkheden met een gratis profiel echter erg beperkt. Zo kun je slechts beperkt profielen bekijken van andere leden en kun je enkel berichten en knipogen ontvangen, maar kun je er zelf geen versturen.

Betalend lidmaatschap

Wil je het avontuur volledig aangaan en gebruik kunnen maken van alle functies? Dan moet je een premium abonnement aanschaffen. Er bestaan vier verschillende betaalde abonnementen:

 • 1 maand: €74,90 per maand
 • promotie (wisselende duur): 2 maanden voor €37,45 per maand, gefactureerd in één betaling van €74,90
 • 3 maanden: €31,65 per maand, gefactureerd in één betaling van €94,95
 • 6 maanden: €25,83 per maand, gefactureerd in één betaling van €154,95

Betalen

Je kunt betalen met een overschrijving, creditcard, iDeal, PayPal, Bancontact/Mister Cash, KBC-betaalknop of contant geld. Second Love belooft je dat er op je afschriften geen enkele verwijzing naar de dating app terug te vinden is. Nadat je de betaling voltooid hebt, kun je binnen enkele minuten gebruik maken van je betalend lidmaatschap met alle extra functies.

Als je een van deze abonnementen aanschaft, is het belangrijk om deze niet uit het oog te verliezen. Alle abonnementen worden immers automatisch verlengd indien je betaalt met creditcard, iDeal, KBC-betaalknop of Bancontact/Mister Cash.


Premium Functies

Met een van bovenstaande betaalde premium abonnementen heb je toegang tot alle functies van de Second Love app. Alle abonnementen hebben dezelfde mogelijkheden met betrekking tot het gebruik van de functies.

Als betalend lid kun je onbeperkt profielen bekijken, knipogen verzenden, berichten lezen en versturen, foto’s bekijken en zelf uploaden en chatten. Premium leden verschijnen bovendien ook bovenaan in de zoekresultaten op het moment dat ze inloggen en krijgen zo maximale aandacht.

Er zijn geen extra functies buiten deze betaalde abonnementen.


Uitschrijven

Je gratis profiel opzeggen kan door rechtsboven in het menu onder je gebruikersnaam te klikken en daar te kiezen voor Profiel. Vervolgens klik je op Annuleren, waarna je een button met de tekst ‘Ja, ik weet het zeker’ ziet. Als je deze button aanklikt, wordt je profiel meteen verwijderd en heb je geen toegang meer tot je account.

blank

Zoals eerder gezegd wordt een abonnement afgesloten met creditcard of iDeal automatisch verlengd. Heb je een betaald lidmaatschap dat je wil opzeggen zonder je gehele profiel te verwijderen? Dan moet je dit doen door via het contactformulier op de website aan te geven dat je je lidmaatschap wil opzeggen. De automatische verlening kun je bij creditcard tot 48 uur voor de vervaldatum stopzetten en bij iDeal tot 5 dagen voor de vervaldatum. Pas nadat je van Second Love een bevestiging ontvangen hebt, is je opzegging verwerkt.


Conclusie

Second Love is een dating app voor wie discreet op zoek is naar spanning en avontuur. Aangezien je niet noodzakelijk foto’s hoeft toe te voegen om je profiel compleet te maken, blijft je privacy altijd bewaard. Daardoor zijn de risico’s echter ook groter. Zo weet je niet wie er aan de andere kant zit en is de kans op fake profielen bijzonder groot.

Bovendien kun je als gratis lid enkel rondkijken. Als je zelf initiatief wil kunnen nemen en gebruik wil maken van alle functies, moet je een betalend lidmaatschap aanschaffen. Deze premium abonnementen zijn echter best prijzig en worden automatisch verlengd.


Download de SecondLove app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Discretie verzekerd
 • Verwachtingen en voorkeuren duidelijk aan te geven
Minpunten:
 • Weinig mogelijkheden met een gratis profiel
 • Chat werkt minder goed op mobiel
Probeer SecondLove gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies