Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Match4me dating app review

Match4me
Probeer Match4me gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Heb je zelf een universitair diploma en vind je het belangrijk dat je toekomstige partner op hetzelfde niveau zit? Vind je daarom je perfecte match maar niet op algemene datingsites en -apps? Match4me is er speciaal voor hogeropgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Zo ben je zeker dat je match alvast voldoet aan één belangrijk criterium. Met een gratis profiel op de app kun je al heel wat functionaliteiten gebruiken en zo andere singles leren kennen. 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, maakt Match4me geen gebruik van partnervoorstellen of automatische matching; je maakt gewoon een leuk profiel aan en gaat zelf op zoek naar interessante singles. Benieuwd hoe dat werkt? Wij leggen het hieronder uit.

Waarom kies je voor Match4me?
 • Gerichte doelgroep: Hoger Opgeleiden
 • Korte berichtjes delen via Things2Share
 • Veel gebruikers online
Schrijf je gratis in bij Match4me

Inschrijfproces

Inschrijven

De eerste stap is natuurlijk om de app op je mobieltje te installeren. Je kunt Match4me zowel terugvinden in de Apple Store als in de Google Play Store. Nadat je de app gedownload hebt, kun je aan je registratieproces beginnen. Bij het openen van de app zie je meteen dat je je gratis kunt inschrijven door op de oranje button met Gratis inschrijven te klikken. Tijdens het inschrijvingsproces zul je vervolgens een aantal schermen te zien krijgen, waarbij je wat informatie over jezelf moet invullen; dit zal slechts enkele seconden duren.

blankblank

In het eerste scherm zul je je geslacht en dat van de singles die je wilt ontmoeten, moeten invullen. Vervolgens moet je een nickname kiezen, dit is de naam die op jouw profiel aan andere gebruikers getoond zal worden. Je geeft ook je e-mailadres op en kiest een veilig wachtwoord. Met je nickname en je wachtwoord zul je later kunnen inloggen.

blank blank blank

Nadat je tot slot de algemene voorwaarden geaccepteerd hebt, ga je over naar de volgende stap: het invullen van enkele meer persoonlijke gegevens, zoals je geboortedatum en je locatie. Om het zoeken naar matches straks makkelijker te maken, kun je hier ook je postcode opgeven. Zie je dat toch niet zitten? Dan kun je ervoor kiezen om 999 in te vullen.

Ook kun je hier alvast een korte omschrijving over jezelf en over de persoon of relatie die je zoekt geven. Tot slot moet je nog een profielfoto uploaden. Je kunt tot 5 foto’s bij je profiel plaatsen. De hoofdfoto moet een recente foto van jezelf zijn, waarbij je hoofd bijna de hele foto vult. Na het selecteren van een of meerdere foto’s is je inschrijving compleet.

blank blank blank

Profiel vervolledigen

Nadat je bovenstaande stappen van je inschrijving voltooid hebt, kom je meteen op de startpagina terecht. Je zult echter al snel merken dat je profiel nog niet volledig ingevuld is. Aangezien de eerste indruk op een datingsite of -app nog steeds erg belangrijk is, is het slim om dit eerst in orde te brengen. Dit doe je door op de Homepagina op Vul aan te klikken. Uiteraard kun je ook op een later tijdstip nog aanpassingen doen aan je profiel.

Om je profiel te vervolledigen kun je nog meer persoonlijke informatie toevoegen, zoals je kinderwens, je opleiding, je favoriete tv-serie of muzieknummer, je politieke voorkeur en je hobby’s. Je beschikt dus over heel wat mogelijkheden om je profiel erg uitgebreid te maken, maar je kiest uiteindelijk zelf welke informatie je deelt en welke gegevens je (voorlopig) liever voor jezelf houdt. Uiteraard zul je meer kans hebben op goede matches met een volledig profiel.

blank blank blank


Functies

De lay-out en het design van Match4me lijken op het eerste gezicht erg eenvoudig en minimalistisch. Als je je op de homepagina bevindt, zie je onderaan je scherm immers maar drie toetsen: Bezoeken, Berichten en Mijn profiel. Als je echter linksboven naar de menuknop gaat, zie je dat er naast bovenstaande opties nog meer functionaliteiten en mogelijkheden zijn.

blank

We zetten hieronder alle belangrijke functies van de app op een rijtje:

Mijn profiel

Via de button Mijn profiel kun je je profiel wijzigen of verder aanvullen en extra foto’s uploaden. Zoals eerder gezegd, kun je zelf kiezen welke informatie je graag op je profielpagina wilt delen. Veel singles schrijven erg lange teksten, waardoor je al meteen een goed beeld krijgt van iemand. Je kunt er echter ook voor kiezen om je profiel beknopt te houden.

Ook kun je hier je privacyinstellingen aanpassen en je lidmaatschap opzeggen.

Mailbox

In je mailbox kun je al je ontvangen berichten en conversaties met andere leden bekijken. Als gratis lid kun je zelf geen persoonlijke berichten sturen naar andere singles, maar je kunt wel antwoorden op berichtjes die je ontvangen hebt van betalende leden.

Je kunt je berichten ook raadplegen door onderaan op de toets Berichten te klikken.

blank

Zoeken

Zoals eerder gezegd maakt Match4me geen gebruik van partnervoorstellen of automatische matching. In deze app ga je zelf op zoek naar interessante singles. Dit doe je door in het menu op de toets Zoeken te klikken. Hier kun je aan de hand van een aantal zoekcriteria zelf bepalen welke profielen je graag te zien wilt krijgen. Je kunt filteren op locatie, leeftijd en opleiding maar ook op meer uitgebreide eisen zoals muzieksmaak en religie. Als je onderaan op Zoek! klikt, krijg je alle matches te zien die voldoen aan de door jou ingestelde zoekinstellingen.

blankblank

Door vervolgens op een profiel te klikken dat je interessant lijkt, kun je meer informatie ontdekken over de single in kwestie. Zo kun je via de knop Overeenkomsten zien wat jullie gemeen hebben.

Heb je interesse om iemand beter te leren kennen? Dan kun je altijd een persoonlijk berichtje sturen. Dit kan echter enkel met een volledig lidmaatschap. Met een gratis account kun je leden wel toevoegen aan je favorietenlijstje, ze verbergen of blokkeren.

Direct naar

Via deze optie kun je zoeken op de nickname van een ander lid om zo direct en rechtstreeks naar zijn of haar profiel te gaan.

blank

Wie bezocht mijn profiel

Wil je graag weten welke leden je profiel onlangs bekeken hebben? Dit kun je te weten komen door in het menu op de button Wie bezocht mijn profiel te klikken. Je kunt echter enkel gebruik maken van deze optie als je een volledig lidmaatschap hebt.

Timeline

Hier krijg je een overzicht van alle recente updates: welke nieuwe leden erbij gekomen zijn en welke wijzigingen leden aan hun profiel gedaan hebben zoals nieuwe foto’s of omschrijvingen. Deze tijdlijn kun je ook rechtstreeks via de startpagina raadplegen.

Nieuwe leden

Via de button Nieuwe leden ontdek je de laatste nieuwe leden op deze app.

Online leden

Hier zie je welke leden er momenteel online zijn.

Things2Share

Met Things2Share kun je korte berichtjes delen met alle andere leden op Match4me; dit onderdeel is een beetje vergelijkbaar met Twitter. Het is een heel eenvoudige en ontspannen manier om andere singles te leren kennen, die je anders misschien niet eens tegengekomen was op de app. Kijk hier dus zeker eens rond en reageer op leuke berichtjes van andere lederen. Of plaats zelf eens je eigen post.

Je kunt echter enkel gebruikmaken van dit platform als je volledig lid bent.

blank

Favorieten

Je kunt leden gemakkelijk toevoegen aan je favorietenlijst. Via de knop Favorieten in het menu zie je een overzicht van alle gebruikers die je aan je lijstje toegevoegd hebt.


Doelgroep

Match4me richt zich op hogeropgeleide profielen (enkel hbo- en wo-niveau) die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Deze doelgroep vindt het immers vaak belangrijk dat ook een potentiële partner op hetzelfde niveau zit. Via deze app weet je dat je met je matches alvast één belangrijke overeenkomst hebt.

Van alle singles op Match4me is 52% man en 48% vrouw. Daarnaast heeft 58% een hbo-diploma en 42% een wo-diploma. Tot slot is de doelgroep vrij jong: zo is maar liefst 35% niet ouder dan 35 jaar.


Beveiliging / veiligheid

Match4me vindt jouw online veiligheid en privacy erg belangrijk. Daarom worden alle profielen handmatig gecontroleerd. Je persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Ze beloven je gegevens nooit aan derden te verstrekken. Daarnaast kun je heel duidelijk zien dat Match4me beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg.

Een nadeel met betrekking tot veiligheid en privacy is echter wel dat je gegevens ook na het beëindigen van je lidmaatschap nog drie maanden bewaard worden. Hierdoor kun je je makkelijk en vlot opnieuw inschrijven, als je beslist om toch opnieuw lid te worden. Pas na deze drie maanden zullen je gegevens daadwerkelijk volledig verwijderd worden.


Bekendheid

Match4me werkt al sinds 2002 aan doelgericht daten voor hogeropgeleide singles. Er is weinig informatie over het aantal leden, maar Match4me staat wel bekend als een van de grootste datingsites voor hogeropgeleide profielen. Daarnaast verschijnt Match4Me ook regelmatig in de pers.


Contact / klantenservice

Via de knop Contact in het menu linksboven kun je een overzicht met veelgestelde vragen raadplegen. Staat het antwoord op jouw vraag hier toch niet tussen? Dan kun je via het contactformulier je eigen vraag stellen aan Match4me. De functie om contact op te nemen via de app blijkt echter niet bijzonder goed te werken. De app blokkeert immers geregeld bij het klikken op de button Contact.

Je kunt er ook voor kiezen een mail te sturen naar redactie@match4me.nl. Ze beloven je mailtjes persoonlijk en bovendien snel te beantwoorden. Heb je liever direct contact? Dan kun je de klantenservice op dinsdagen (tussen 10:00 en 14:00) telefonisch bereiken via het nummer 010-8700660.


Waarom een datingsite voor hogeropgeleide profielen?

Veel hogeropgeleide singles vinden het opleidingsniveau van hun toekomstige partner vaak erg belangrijk. Op meer algemene datingsites of -apps treffen ze dan ook vaak een te breed publiek aan. Op Match4me zitten enkel singles met een universitair diploma en kom je dus sneller in contact met vrijgezellen die op dezelfde golflengte zitten.


Kosten van Match4me

Gratis profiel

Je kunt volledig gratis een profiel aanmaken op Match4me, waarmee je reeds heel wat opties en mogelijkheden hebt. Zo kun je je profiel volledig aanvullen en onbeperkt profielen van andere singles bekijken. Je kunt interessante singles toevoegen aan je lijst met favorieten, zodat je deze profielen op een later tijdstip snel kunt terugvinden. Met een gratis profiel kun je ook antwoorden op berichtjes van betalende leden, maar je kunt zelf niet als eerste persoonlijke berichten naar andere singles sturen.

Lidmaatschap

Wil je liever zelf de eerste stap kunnen zetten en dus gebruikmaken van alle functies die Match4me aanbiedt? Dan zul je een betalend lidmaatschap moeten aanschaffen. Als betalend lid kun je zelf persoonlijke berichten sturen, je kunt ontdekken wie je profiel onlangs bezocht heeft en zien wie volledig of alleen nog maar gratis lid is.

Je kunt bovendien ook het zoekprofiel van alle andere singles bekijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat iemands wensen en verwachtingen zijn en is het makkelijker om je perfecte match te vinden. Tot slot kun je als betalend lid ook gebruik maken van het platform Things2Share.

blank

Kosten

De kosten van een volledig lidmaatschap worden per maand berekend, waarbij het je voordeliger uitkomt als je meteen een abonnement voor meerdere maanden neemt:

 • 1 maand: €29,99 per maand
 • 3 maanden: €19,99 per maand
 • 6 maanden: €14,99 per maand
 • 1 jaar: €9,99 per maand

Match4me opzeggen

Uitloggen

Je kunt jezelf eenvoudig uitloggen van de app door in het menu linksboven op de button Uitloggen te klikken. Op eender welk moment kun je uiteraard opnieuw inloggen.

Uitschrijven

Om je profiel echter volledig op te zeggen, ga je via je eigen profiel naar de knop Instellingen. Veeg helemaal omlaag en klik vervolgens beneden op Uitschrijven. Nu heb je twee opties. Wil je even stoppen met de app omdat je bijvoorbeeld iemand hebt leren kennen en je wilt uitzoeken of dit misschien de liefde van je leven is? Dan kun je kiezen voor Tijdelijk stoppen. Andere leden kunnen je profiel en je berichten dan niet meer zien, maar je kunt je profiel eenvoudig weer activeren door je gewoon weer in te loggen.

blank blank

Ben je echter zeker van je keuze en wil je niet meer terugkeren naar de app? Dan kies je voor definitief uitschrijven. Je geeft nog een reden van uitschrijven op en klikt onderaan op de oranje toets Uitschrijven. Zoals eerder gezegd zullen ook dan je gegevens nog drie maanden bewaard blijven.

blank


Conclusie

Match4me is een handige datingapp voor hogeropgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie en die het opleidingsniveau van een potentiële partner erg belangrijk vinden. Deze app brengt immers mensen samen die op hetzelfde niveau zitten. De app is overzichtelijk en intuïtief in gebruik, maar loopt soms al eens vast.

Het handige aan deze datingapp is wel dat je zelfs als gratis lid gebruik kunt maken van heel wat functionaliteiten en mogelijkheden. Zo kun je een volledig profiel aanmaken, je zoekprofiel instellen, onbeperkt profielen van andere singles bekijken en zelfs antwoorden op berichtjes van leden met een volledig lidmaatschap.

Wil je echter graag zelf het initiatief nemen en als eerste berichten versturen of weten wie je profiel onlangs bekeken heeft? Dan zul je betalend lid moeten worden. De abonnementen zijn echter redelijk geprijsd en bovendien betaal je minder als je meteen een abonnement voor meerdere maanden afsluit.


Download de Match4me app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gerichte doelgroep: Hoger Opgeleiden
 • Korte berichtjes delen via Things2Share
 • Veel gebruikers online
Minpunten:
 • Je kunt niet alle functies als gratis lid
Probeer Match4me gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies