Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Sexting. Hoe werkt het en hoe pak je het aan?

Sexdating
Sexting. Hoe werkt het en hoe pak je het aan?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wat leven we in een mooie tijd. Dankzij de smartphone is sexting uitgegroeid tot sexting 2.0. Naast spannende berichtjes kunnen we ook de meest zinnenprikkelende foto’s en video’s delen met anderen. Dit kan zowel positief, als negatief uitpakken. Waarom dat zo is lees je in dit artikel over wat sexting precies is en hoe je het het beste aan kunt pakken!

Sexting heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van vrij primitief tot ‘vrijwel alles is mogelijk’. Van de eerste spannende sms’jes die we verstuurden vanaf onze good old Nokia 3310 tot aan Snapchatters en Whatsappers die tegenwoordig nog veel makkelijker erotisch materiaal de wereld inslingeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt.


Contact leggen via sexting sites

We beperken ons in dit artikel echter tot de berichtjes die je deelt met mensen die je kent. Je partner. Je friend with benefits. Of andere spannende contacten die je hebt opgedaan. Bijvoorbeeld via een online datingsite. Want dat de leden van online datingsites wel open staan voor een spannend potje sexting is allang geen geheim meer. Speciaal voor jou hebben we daarom de beste datingsites voor je op een rijtje gezet waar de leden wel open staan voor spannende contacten.


NovaMoraBezoek NovaMora

De website NovaMora is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar spannende contacten. Je bepaalt als lid helemaal zelf hoe ver je daarin wilt gaan. Sommige leden houden het bij online flirten en sexting, maar andere leden zijn juist weer op zoek naar een heuse seksdate en/of een seksrelatie. De kans dat je een leuk lid tegen komt op NovaMora die wel in is om spannende berichtjes met je uit te wisselen is dan ook aanzienlijk!

Bezoek NovaMora

SeksbuddyBezoek Seksbuddy

(Seks)buddy is ooit begonnen als vriendschapssite, maar onder vriendschap kun je van alles scharen. Tegenwoordig zul je dan ook voornamelijk leden tegenkomen die eerder op zoek zijn naar spannende contacten dan naar nieuwe vriendschappen. Het publiek op Seksbuddy is over het algemeen relatief jong (onder de 30) en de kans dat sexting een absolute no-go is, is bijzonder klein op Seksbuddy. Dankzij de uitgebreide zoekfunctie vind je altijd wel leden die in jouw straatje passen zodat het versturen van spannende berichtjes al snel kan gaan beginnen na je gratis inschrijving!

Bezoek Seksbuddy

Versturen van geile teksten en spannende foto’s

Voor de vrouwelijke lezers: hoeveel dickpics heb je intussen al ontvangen? Laat het ons weten via een reactie onderaan de pagina en voeg dan ook alsjeblieft even toe hoe je hier op reageert zodat de mannelijke lezers er hun les uit kunnen leren…


Hoe werkt sexting?

Sexting kan ontzettend leuk en spannend zijn, maar veelal wordt het (vooral door de heren) compleet verkeerd aangepakt. In je eerst berichten je edele delen showen is dé grootste afknapper voor vrouwen vandaag de dag. Om onverklaarbare reden denken de heren dat hun ‘grote vriend’ de vrouw in kwestie kan overtuigen om hetzelfde te doen. Als jij je als man zijnde hierin herkent MOET je verder lezen, want met onderstaande do’s en don’ts maak je een veel grotere kans om in een spannende sexting-sessie te belanden.


Sexting tips: de do’s en don’ts

blank

Om tot een spannende sexting-sessie te komen is het belangrijk om eerst goed te weten waarin mannen en vrouwen onderling verschillen. Ja, mannen zijn visueel ingesteld en zouden er dan ook absoluut geen probleem mee hebben om intieme lichaamsdelen te ontvangen zonder dat er überhaupt een woord is gewisseld met de dame in kwestie. Maar nee, een vrouw stuurt echt niet zomaar een sexy selfie naar je zonder dat er een bepaalde vertrouwensband is opgebouwd. Ze moet zich veilig bij je voelen voordat ze haar kwetsbare kant aan je toont. Niet meer dan normaal natuurlijk.

Elkaar leren kennen en vertrouwen opbouwen

Sexting hoeft ook echt niet alleen iets te zijn wat partners met elkaar doen. Je kunt dit ook met die ene leuke meid of kerel van die datingsite ervaren. Maar dan zul je wel tijd in elkaar moeten investeren. Meteen in de eerste paar berichtjes de aard van het gesprek richting seks duwen werkt averechts. Je zult eerst een normale conversatie met elkaar aan moeten gaan. Mocht dat blijken te klikken kun je na verloop van tijd speelse en dubbelzinnige opmerkingen maken om te kijken hoe de ander er op reageert. Bevalt dat ook van beide kanten? Dan zal het gesprek al gauw stouter van aard worden en vliegen de ‘foute opmerkingen’ over en weer. Want vrouwen zijn vandaag de dag net zo seksueel actief als mannen, laat daar geen misverstand over ontstaan.

Laat wat te raden over

Als jullie lekker in het gesprek zitten en de ene dubbelzinnige opmerking wisselt de andere af, kan het vroeg of laat over gaan op het zenden van sexy selfies. Voor de komst van de smartphone bleef sexting vaak bij het versturen van seksueel getinte berichtjes, maar de smartphone met camera heeft alle deuren wagenwijd open gezet. Het versturen van intieme foto’s is vandaag de dag helemaal niet meer zo raar en gebeurt ook niet meer alleen maar tussen partners die al in een relatie zitten.
Als je nog niet in een relatie zit en je wilt wel graag foto’s naar elkaar sturen, laat dan wat te raden over. Zeker als je elkaar nooit in levende lijve hebt gezien. Mocht het uiteindelijk tot een date komen is het natuurlijk veel leuker om elkaars lichaam in real life te ontdekken dan dat je elk moedervlekje op zijn of haar lichaam al kent.
Ga elkaar ook niet overladen met foto’s en/of video’s. Af en toe een kiekje is spannend, maar vul de rest aan met geschreven tekst en smileys. Zo houd je het spannend en laat je hem of haar verlangen naar het moment waarop je besluit een nieuwe selfie te sturen.


Don’ts sexting

Dat sexting reuze spannend kan zijn mag duidelijk zijn, maar waar veel mensen niet over nadenken in het heetst van de strijd zijn de gevolgen die sexting kan hebben. Je zal namelijk niet de eerste (en al zeker niet de laatste) zijn die met zijn of haar intieme delen op het internet beland nadat de relatie over is. Of voordat de relatie überhaupt gestart is. Daarom hieronder een aantal absolute dont’s als het om sexting gaat.

Nooit met je gezicht in beeld

Het is goed voor te stellen dat partners die al jaren in een relatie zitten pikante foto’s naar elkaar sturen waarbij het gezicht zichtbaar is. Zelfs voor deze groep mensen is het af te raden om dit te doen. Want wat als de relatie vroeg of laat over gaat en je ex heeft zware haatgevoelens jegens je? Kom je in volle glorie mooi op internet te staan met alle mogelijke gevolgen van dien.

Stuur daarom nooit een foto of filmpje waar je gezicht op te zien is naar een ander. Al helemaal niet wanneer je elkaar nog niet zo goed kent. Je weet nooit wat een ander met de beelden gaat doen en zelfs op een app als Snapchat (bedoelt om foto’s en filmpjes te maken die niet bewaard worden) is het mogelijk om screenshots te nemen. Neem als simpele stelregel dat niemand te vertrouwen is als het om sexting gaat en laat je gezicht (of andere herkenbare eigenschappen zoals tattoo’s, moedervlekken en geboortevlekken) achterwege.

Ook BNN heeft in 2016 middels een ‘Spuiten en Slikken’-campagne aandacht gevraagd voor de risico’s van het delen van naaktfoto’s. Met de campagne ‘#geenhoofd’ werden delers van naaktfoto’s gestimuleerd om te zorgen dat hun hoofd buiten beeld was bij het maken van een pikante foto.

Wees voorzichtig met de achtergrond

In navolging op voorgaande tip: wees voorzichtig met al het overige wat te zien is in beeld. Neem je een foto buiten in je straat? Dan is het niet handig als het straatnaambordje in beeld is. Schiet je een video in de woonkamer en hangen de familiefoto’s op de achtergrond? Zoek een plekje in huis waar geen persoonlijke attributen in beeld kunnen verschijnen. Zorg dat alles wat direct naar jou als persoon refereert wordt uitgesloten in je beeldmateriaal. Mocht je onverhoopt op internet belanden kunnen mensen niet direct zien dat het om jou gaat. Zeker wanneer je de vorige tip hebt toegepast natuurlijk!

Doe niet aan sexting onder invloed

Zeker onder invloed van alcohol schuiven grenzen op. Die pikante intieme foto verandert plots in een ordinaire pic waar alles zichtbaar is. Toch onverhoopt je hoofd in beeld of dingen zeggen waarvan je de volgende ochtend met het schaamrood op de kaken moet toegeven dat dit de alcohol was die sprak. Sexting en alcohol is een combinatie die niet goed samen gaat. Verleidelijk is het zeker, maar please, doe het jezelf niet aan!

Doe nooit wat je zelf ook niet zou willen

Het belangrijkste bij sexting is dat beiden zich prettig voelen. Vooral tijdens het ‘sexten’ zullen jullie je allebei geweldig voelen, maar 9 van de 10 keer is dit tijdelijk van aard. De interesse zwakt af. De relatie gaat uit. Don’t be that asshole of die bitch die intieme gesprekken of pikante foto’s gaat delen met anderen. Er was een moment dat dit voor jullie beiden spannend was en jullie de informatie in vertrouwen naar elkaar hebben toegezonden. Houd dat dan ook tussen jullie. Je kunt een ander ernstige schade berokkenen door pikante foto’s of een spannende chatsessie online te zetten of door het te delen met je vrienden of vriendinnen. Er hoeft maar 1 vriend of vriendin bij te zitten die het verder verspreidt en de sneeuwbal gaat rollen.

Als er 1 ding is wat je zou moeten weten van het internet, is dat een sneeuwbal die rolt op het wereldwijde web maar zeer moeizaam tot stilstand komt. Het leed is doorgaans niet te overzien. Voor jezelf niet, maar zeker voor de ander niet. Wees dus wijs en pas op met wat je naar een ander toezendt en ga vervolgens zorgvuldig om met het materiaal wat je ontvangen hebt. In dat geval kan sexting superspannend zijn en een extra dimensie brengen in hetgeen jullie nu al hebben.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies