Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Kun je online daten via Snapchat?

Jongeren Dating
Kun je online daten via Snapchat?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Snapchat is een van de meest gebruikte social mediakanalen van het moment. Het is een eenvoudige manier om een moment te delen. Met je vrienden, maar ook met mensen van over de hele wereld! Oftewel, een heleboel leuke jongens, meiden, mannen en vrouwen vanuit de hele wereld… Het is dan ook niet zo gek dat je jezelf afvraagt of je online kunt daten via Snapchat. In dit artikel geven we uitgebreid antwoord op die vraag! Daarnaast geven wij tips om te flirten via Snapchat.

Kun je online daten via Snapchat?

Tijdens het online daten ga je op zoek naar leuke vrijgezellen bij jou in de buurt. Voor een oriënterende chat, of misschien wel voor een eerste date. Op Snapchat wordt het echter heel lastig te bepalen wie je aan de andere kant van je scherm ziet. Waar woont degene? Is het een vrijgezel? Staat hij of zij überhaupt open voor contact?

Daarnaast heb je via Snapchat vooral contact met mensen die je als ‘vriend hebt toegevoegd’. En niet iedereen staat zomaar open voor contactverzoekjes van wildvreemden. Daarom moeten wij eerlijk bekennen dat online daten via Snapchat heel lastig gaat worden. Gelukkig zijn er wel een aantal datingsites waar je mensen kunt vinden die met jou willen Snapchatten. Zo combineer je het beste van twee werelden: contacten doe je op via een online datingsite, en het flirten doe je vervolgens via Snapchat.

Datingsites waar je vrijgezellen kunt vinden voor Snapchat

In principe kun je op iedere reguliere datingsite mensen vinden die openstaan voor Snapchat contact. Mits je eenmaal contact hebt met iemand. Toch merk je in de praktijk dat Snapchat het meeste wordt gebruikt door een jongere doelgroep, voornamelijk tieners en mensen in hun twintiger jaren.

Gemiddeld gezien dan, want het is niet gezegd dat oudere online daters Snapchat nooit gebruiken. Hieronder zetten we twee websites neer waarvan wij denken dat de gebruikers meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in Snapchat contact:


LexaBezoek Lexa

Op Lexa komt ook een divers publiek, waaronder veel jongere mensen. Het is een hippe datingsite die qua gebruiksgemak heel erg aanvoelt als Facebook. Daarom zal je snel en makkelijk in contact komen met nieuwe vrijgezellen. Op Lexa zijn de vrijgezellen erg toegankelijk, dus het eerste contact is snel gelegd! Na de eerste gesprekken kun je vast wel vragen of je hun Snapchatnaam mag. En dan kan het flirten beginnen…

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Ben je al bekend met de datingsite Relatieplanet? Hier zijn een heleboel jongeren, adolescenten en volwassenen die zich aanmelden in hun zoektocht naar een leuk online contact. Net als Snapchat, is Relatieplanet heel erg visueel ingesteld. Je profiel wordt grotendeels weergegeven door de door jou gekozen foto’s en video’s. Gebruikers op Relatieplanet delen dan ook allemaal het volgende motto: “een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden!”. Met dat motto in je achterhoofd kun je je voorstellen dat mensen op deze datingsite bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in online daten via Snapchat. Want Snapchat draait immers ook volledig om foto’s en video’s! Dat zijn de beste ijsbrekers voor een gesprek.


Badoo

Badoo is ooit opgericht als dé plek voor online vriendschappen. Er zijn ontzettend veel leden van over de hele wereld. In deze database vind je allerlei soorten mensen: jong, oud, jongens, meisjes: het maakt allemaal niet uit. In de praktijk wordt Badoo het meest gebruikt door jonge gebruikers die op zoek zijn naar online contacten. Sommige gebruikers zijn vooral op zoek naar mensen voor een gezellige chat, die al dan niet kan worden gevoerd via Snapchat. Anderen zijn op zoek naar een serieuze relatie of date. Maar hoe leer je elkaar beter kennen? Dat kan prima via Snapchat. Wie weet vind jij via Badoo wel een nieuw Snapchat maatje, op termijn wellicht wel meer...


Hoe leer je nieuwe mensen kennen op Snapchat

Zoals we hierboven al hebben gesteld is het soms lastig om mensen buiten je kennisenkring op Snapchat te krijgen. Er zijn echter wel een paar manier die je kunt proberen om nieuwe mensen te ontmoeten voor Snapchat contact. Één daarvan hebben we hierboven al even genoemd, datingsites. Hieronder volgen nog een paar tips.

‘Mensen in de buurt’

Met de functie ‘mensen in de buurt’ krijg je vriendsuggesties van mensen die zich bij jou in de buurt bevinden. Je vind deze functie onder ‘Vrienden toevoegen-> Voeg Mensen in de buurt toe’ Je kunt mensen met deze functie toevoegen en mee gaan snapchatten. Natuurlijk is er wel de kans dat deze personen jou niet accepteren of dat je totaal geen klik hebt met iemand.

Willekeurig mensen zoeken

Je kunt ook in het wilde weg mensen op zoeken en toe gaan voegen, alleen heb je dan het risico dat ze niet in de buurt wonen en dat mensen helemaal niet zitten te wachten op jouw verzoek op met ze te snapchatten. Dit doe je door in het zoekveld een willekeurige term in te vullen, vervolgens vult Snapchat dit aan met suggesties.

Je eigen account promoten

Je kunt je eigen account ook gaan promoten, bijvoorbeeld door je snapcode op verschillende plekken te delen. Het doel is hiermee dat mensen jou gaan toevoegen in plaats van andersom. Hierbij is het wel lastig om, en een groot publiek te vinden, en interessant genoeg te zijn dat mensen je willen toevoegen. In de praktijk is deze theorie daarom lastig toe te passen.

Zoeken naar mensen op andere sociale media

Veel mensen delen hun eigen snapcode op andere sociale media, zoals Twitter, Tumblr, Youtube of Instagram. Door op deze sites te zoeken naar #snapchat of ‘voeg me toe snapchat’ kun je veel mensen vinden die graag gevolgd willen worden. Uiteraard weet je nog niet of deze gebruikers open staan voor een flirt of date, maar het kan wel helpen om een eerste contact te leggen.


Hoe kun je flirten via Snapchat?

Als je eenmaal een paar matches hebt gevonden, via bovenstaande datingsites, uit je eigen netwerk of via Snapchat zelf, wordt het tijd om ze toe te voegen via Snapchat. Als ze hier niet voor openstaan, raden we je aan om het contact op een andere manier voort te zetten. Als ze er wel voor openstaan kun je elkaar via Snapchat beter leren kennen! Hieronder zetten we een aantal tips neer over ‘flirten via Snapchat’:

Maak handig gebruik van ‘je verhaal’

Snapchat wordt niet alleen veel gebruikt als chatfunctie tussen 2 mensen, maar ook om jezelf online ‘op de kaart te zetten’. Via mijn verhaal kun je namelijk een foto en filmpje neerzetten dat door al jouw Snapchatcontacten kan worden bekeken. Dus op die manier kun je jouw vrijgezelle Snapchat vrienden meer van jezelf laten zien, zonder dat je diegene continu een bericht hoeft te sturen. Bijvoorbeeld een leuke foto van jouw hobby, een gaaf filmpje van een concert waar je was of iets anders waarmee je een goede indruk achterlaat. Handig voor de eerste fase van het online daten! Wie weet krijg je wel een reactie op een verhaal en is het eerste Snapchat contact een feit.

Pas op met seksueel getinte foto’s

Snapchat wordt vaak gebruikt voor erotische chats. Dat komt omdat foto’s die je stuurt na een paar seconden weer uit beeld verdwijnt. Een veilige manier dus om jezelf op de gevoelige snaar vast te leggen… Of toch niet? In eerste instantie lijkt het ons geen goed idee om zwoele foto’s uit te wisselen. Ten eerste kun je degene met wie je online date afschrikken, ten tweede weet je nooit zeker wat er met de foto’s gebeurt. Want hoewel de foto na verloop van tijd uit beeld verdwijnt, is een screenshot zo gemaakt. Wees dus extra alert!

Stuur zowel foto’s als chatberichten

Snapchat heeft een handige chatfunctie. Dat is ideaal om de periode tussen de online ontmoeting (op een datingsite) en Whatsapp (op het moment dat je iemands nummer hebt gekregen) te overbruggen. Je kunt namelijk een-op-een met elkaar chatten zonder dat je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer hoeft uit te wisselen. Maak dan ook handig gebruik van de chatfunctie en wissel foto’s af met leuke berichtjes! Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen aan de hand van een foto die de ander stuurt. Krijg je een foto van een huisdier? Stel daar dan een vraag over. “Van jou?” “Hoe heet de hond/kat?” of iets flirterigs zoals “Bijna even schattig als jijzelf.”

Omring jezelf met positiviteit

Over het algemeen houdt iedereen van positiviteit. Dus geen geklaag, gezeur of chagrijnige plaatjes van de regen. In plaats daarvan moet je de mooie kant van het leven belichten. Eigenlijk precies waarvoor social media bedoeld is. Mensen vinden andere mensen met een leuk (of ogenschijnlijk leuk) leven nu eenmaal extra aantrekkelijk! En echte problemen kun je heus wel bespreken met anderen, maar Snapchat is daar niet het juiste kanaal voor. Dat kun je beter doen tijdens een intiem etentje.

Daarnaast raden we je aan om via Snapchat slim gebruik te maken van ‘social proof’. Oftewel, laten zien dat je goed in de markt ligt bij vrienden en familie en dat je een sociaal persoon bent. Dan krijgt de vrijgezel aan de andere kant van het scherm wellicht ook meer zin om met jou om te gaan! Via Snapchat of misschien wel in het echt…

Zorg voor een eerste afspraakje

Heb je leuk contact via Snapchat? Probeer dan goed te achterhalen of je te maken hebt met een ‘echt’ en ‘eerlijk’ persoon. Zodat je een Catfish verhaal, zoals we dat allemaal kennen van MTV, voorkomt. Vervolgens is het zaak dat je het ‘ijzer smeedt als het heet is’. Oftewel, je moet niet te lang wachten met het plannen van een eerste afspraakje. Als je via Snapchat een hele goede klik hebt, kun je best vragen of degene zin heeft om die klik ‘in real life’ verder te onderzoeken! Vind je het spannend en/of gênant? Onthoudt dat een Snapchat foto maar een paar seconden blijft staan. Dus als jouw afspraakje wordt afgewezen, dan is jouw ‘blauwtje’ alweer verdwenen nog voordat ie vereeuwigd kon worden…


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies