Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Badoo datingsite review

Badoo
Bekijk de beste gratis datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoek je een plek waar je ervaringen en interesses kan delen, vriendschappen kunt sluiten én jouw ideale date kunt vinden? Dan zou Badoo weleens de perfecte datingsite voor jou kunnen zijn. Badoo is een groot sociaal ontmoetingsnetwerk dat je in contact laat komen met mensen in de buurt, maar ook over de hele wereld.

Ontmoet nieuwe singles met het kennismakingsspel, chat met interessante vrijgezellen en ontmoet mensen met gedeelde interesses en hobby’s. Is je oog gevallen op die leuke man of vrouw, dan kun je met een gratis account al persoonlijk in contact komen. Bevalt de datingsite en wil je er meer uithalen, dan kun je met credits ‘Superkrachten’ kopen en andere extra functies gebruiken. Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan snel een account aan, dan kan het online date avontuur beginnen.

Waarom kies je voor Badoo?
 • Grote website met veel leden
 • Veel mogelijkheden

Badoo Functies en gratis account

Lid worden van Badoo is helemaal gratis. Registratie is simpel. Binnen een paar klikken kun je al beginnen met het ontmoeten van andere singles. Een enorm pluspunt aan Badoo is dat je met een gratis account al behoorlijk wat functies kunt gebruiken en zelfs (in tegenstelling tot veel andere datingsites) persoonlijk contact kunt leggen met andere leden. De volgende functies kun je gebruiken:

 • Beperkt berichten sturen
 • Het kennismakingsspel spelen
 • Leden bij jou in de buurt bekijken
 • Je matches zien
 • Je favorieten bekijken en zien wie jou als favoriet heeft
 • Medailles verdienen en op je profiel plaatsen
 • Profielen en foto’s bekijken van andere leden
 • De gratis app van Badoo gebruiken
 • Op elk moment je profiel wijzigen
 • Op elk moment je instellingen wijzigen

Badoo Kennismakingsspel

Het kennismakingsspel werkt eigenlijk hetzelfde als Tinder. Via het zoekfilter kun je aangeven naar welke vrijgezellen je op zoek bent. Vervolgens komen er verschillende profielfoto’s voorbij op je scherm. Klik op het rode hartje als je iemand leuk vindt en klik op het blauwe kruisje als je iemand niet interessant vindt. Een ander lid kan alleen zien als jij hem of haar leuk vindt. Hebben jullie beiden op het hartje geklikt, dan hebben jullie een match. Een erg leuke en makkelijke manier om op zoek te gaan naar andere singles.

Berichten sturen

Een enorm pluspunt aan Badoo is dat je al meteen een gesprek kunt starten met andere leden. Misschien heb je wel een nieuwe match met iemand door het kennismakingsspel en wil je hem of haar nu beter leren kennen. Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon nieuwsgierig zijn geworden van iemands profiel en iemand een berichtje willen sturen. Klik rechtsboven in het profiel op chatten voor het starten van een gesprekje. Je kunt per dag 5 mensen een berichtje sturen. Daarnaast is het een voorwaarde dat je zelf minimaal één foto hebt toegevoegd op je profiel voordat je kunt chatten.

Medailles verdienen

Ben je actief op Badoo dan kun je verschillende medailles verdienen. Medailles zijn beloningen voor het gebruiken van functies op de site en het aantal bezoeken aan Badoo. Zo kun je een medaille verdienen voor de ‘meest actieve leden’, ‘meest geliefde leden’ en de ‘nieuwsgierigste leden’. Heb je een medaille verdiend dan kun je deze op je profiel plaatsen of deze delen via social media. Om te zien of je al een medaille hebt verdiend, open je het medaille-menu op je profiel.


Gratis inschrijven op deze datingsite

Als je naar Badoo gaat kun je je gratis inschrijven. Je kunt er voor kiezen om je via e-mail aan te melden, maar je kunt ook inloggen via Facebook. Bij het inschrijven vraagt Badoo met wat voor insteek je op de datingsite wil kijken. Wil je alleen chatten, nieuwe vrienden maken of wil daten. Voltooi daarna je registratie door je account te bevestigen in de e-mail die je krijgt van Badoo. Na de bevestiging kun je inloggen en kom je terecht op het homescherm van de datingsite.

blank

Wil je succes hebben en andere singles ontmoeten op Badoo dan moet je uiteraard voor een aantrekkelijk profiel zorgen. Dit doe je door je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Goedgevulde profielen worden vaker bezocht, omdat je meer informatie kunt lezen en beter kunt checken of jullie een potentiële match zouden kunnen zijn. Ga linksboven naar je profiel icoontje om aan de slag te gaan met het vullen van je profiel. Bovenaan zie je meteen wat je profielscore en wat je profiel populariteit is.
Vertel je voldoende informatie over jezelf en heb je één of meerdere foto’s op je profiel dan krijg je al snel een hoge profielscore.

blank

Allereerst zie je op je profiel dat je foto’s en video’s kunt toevoegen. Een profiel met een foto wordt veel vaker bezocht dan een profiel zonder foto. Zorg ervoor dat je alleen of met vrienden op de foto staat, je herkenbaar bent, geen foto’s hebt met kinderen en geen erotische foto’s. Je kunt niet alleen zelf foto’s uploaden via je computer, maar deze ook direct toevoegen vanaf je Facebook of Instagram account. Je kunt eventueel ook video’s toevoegen. Misschien heb je wel een favoriet Youtube filmpje dat je graag wilt delen of wil je jouw wintersport filmpje graag laten zien.

blank

Nu je foto’s en filmpjes hebt toegevoegd, is het tijd om wat over jezelf te vertellen. Vertel onder het kopje ‘werk & opleiding’ wat voor baan je hebt en waar je bijvoorbeeld hebt gestudeerd. Onder het kopje ‘interesses’ kun je zelf interesses toevoegen of kiezen uit een lijst met categorieën. Laat bijvoorbeeld zien van welke muziek je fan bent, van welke vakantie je houdt en voor welk eten je altijd wakker gemaakt kan worden. Daarnaast kun je zoeken naar interesses op trefwoorden. Al je interesses worden als ‘tags’ weergegeven op je profiel. Zo kunnen andere singles ook op je profiel terecht komen als ze deze ‘tags’ intypen.

Persoonlijke informatie en talen

Tot slot is er nog een kopje ‘persoonlijke informatie’ en ‘talen’. Vertel hier wat meer over je karakter, je uiterlijk en je levenshouding. Wat voor lichaamsbouw heb je bijvoorbeeld, wat is je woonsituatie en heb je kinderen? Allemaal informatie die interessant kan zijn voor je profielbezoeker. Spreek je naast Nederlands ook nog andere talen, dan kun je dat ook aangeven op je profiel. Wil je liever in een aantal regels vertellen wie je bent of hoe jouw ideale partner eruit, dan kun je dit kwijt in een open ruimte.

Locatie delen

Uiteraard hoef je niet per se alle vragen in te vullen. Kies zelf welke informatie je kwijt wil en hoe uitgebreid je je profiel wilt invullen. Een extra optie op je profiel is om je locatie te delen. Zo zien andere leden hoeveel kilometer jullie van elkaar verwijderd zijn. Erg leuk om te zien of jullie bijvoorbeeld toevallig bij elkaar in de buurt zijn. Je kunt je locatie op elk moment weer uitzetten en je profiel op elk moment aanvullen of wijzigen.


Doelgroep van Badoo

Badoo trekt een brede doelgroep aan en is er voor iedereen die ervaringen, interesses en vriendschap wil delen. Het is een breed ontmoetingsnetwerk op zowel lokale schaal als over de hele wereld. Badoo is er niet alleen om andere singles te ontmoeten, maar is ook een leuke site als je nieuwe contacten op wil doen of zoekt naar vriendschap.

Badoo is een van de snelst groeiende datingsites ter wereld. Elke dag melden zich 100.000 nieuwe leden zich aan. Het is een ideale plek om je sociale kring uit te breiden, mensen te vinden die in zijn voor een avondje uit, een date te scoren of gewoon een goed gesprek te hebben.


Beveiliging

Badoo geeft veel tips om je veiligheid te waarborgen op de datingsite. Zo kun je bij je eigen instellingen aangeven wie jouw profiel kan bekijken, kun je je link van je profiel uit Google verwijderen, aangeven of je locatie en afstand worden getoond en of je toestaat dat je per e-mail wordt gevonden.

Onderaan elke pagina is een link te vinden naar de veiligheidstips van Badoo. Daar geven ze tips over veilig online daten, maar ook over het afspreken in een offline omgeving. Badoo gaat zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens en gebruikt nooit zomaar gegevens van je zonder toestemming.

Alle activiteiten die je doet op de datingsite vinden plaats in een beveiligde SSL-omgeving welke geverifieerd wordt door DigiCert inc.

blank

Een minpuntje is dat Badoo niet beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Vermoedelijk komt dit omdat deze datingsite internationaal actief is en zich daarom niet bezighoudt met landen-specifieke keurmerken.


Bekendheid

Badoo heeft internationale naamsbekendheid en heeft dat vooral te danken aan het feit dat ze al sinds 2006 actief zijn. Daarnaast is de website al jaren actief met verschillende marketing en reclamecampagnes. Zo is Badoo bijvoorbeeld aan het adverteren op de tv, maar ook via verschillende sociale media. Het PR en marketing team van Badoo wil inspelen op wat de bezoeker nodig heeft en doet hier veel onderzoek na.

Door de marketinginspanningen en de grote naamsbekendheid is Badoo uitgegroeid tot het grootste ontdekkingsnetwerk ter wereld. Het doel van de datingsite is om voorop te lopen op het gebied van innovatie en daarnaast pioniers te zijn in (nieuwe) features op de datingsite.


Contact opnemen

Heb je een vraag of klacht, een technisch probleem of wil je een suggestie of tip geven? Neem dan contact op met de klantenservice van Badoo. Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag te vinden is bij ‘veelgestelde vragen’ of in het helpcentrum. Hier is namelijk al behoorlijk wat informatie te vinden per onderwerp.

Wil je de klantenservice van Badoo benaderen dan zijn deze alleen bereikbaar via het contactformulier op de website. Helaas is er geen e-mailadres of telefoonnummer van de klantenservice beschikbaar.

Adres:
Badoo Hoofdkwartier
131-15 Great Titchfield Street
Londen
W1W 5BB
Verenigd Koninkrijk
Telefoonnummer:Het hoofdkantoor van Badoo is (in het Engels) te bereiken op: +44 20 7099 9939
E-mail:Badoo is enkel te bereiken via het e-mail contactformulier op de site.


Geeft de datingsite ook advies of datingtips?

Badoo geeft helaas geen advies of datingtips op de website. Ze hebben bijvoorbeeld geen tips op de website staan over (online) daten of andere onderwerpen die daarbij komen kijken. Daarnaast zijn er, in tegenstelling tot andere datingsites, geen ervaringsverhalen te lezen op de website.

Door het internationale karakter van de datingsite en de brede doelgroep aan leden, is er geen specifiek Nederlands team. Hierdoor wordt enkel het dashboard met de bijbehorende functies vertaald naar het Nederlands en zijn er geen ‘extra’s’ zoals artikelen en blogs.


Kosten

Je kunt al behoorlijk goed uit de voeten op de site met een gratis account. Toch kunnen er zeker wat voordelen zitten aan de betaalde functies van Badoo. In tegenstelling tot sommige andere datingsite heb je geen premium pakketten, maar koop je credits om gebruik te kunnen maken van premium functies. Met credits kun je bijvoorbeeld onbeperkt berichten sturen, stijgen naar de top-functie, getoond worden in zoekresultaten, extra vertoningen krijgen en gebruiken maken van superkrachten.

Met deze extra functies kun je bijvoorbeeld zien wie jou leuk vindt tijdens het kennismakingsspel, je vorige stem in het kennismakingsspel ongedaan maken, zien wie jou als favoriet heeft, eerder getoond worden én chatten met de populairste leden.

Per aankoop kun je ervoor kiezen om 100, 550, 1250 of 2750 credits te kopen. De goedkoopste optie is € 9,99 (550 credits) en de duurste optie is € 39,99 (2750 credits).

De credits kunnen betaald worden via iDeal, Paypal, creditcard en PaySafeCard. Wil je credits bestellen? Ga dan naar je profiel en klik op het blauwe plusje bij credits om je credits op te waarden. Wil je dat Badoo je credits automatisch opwaardeert? Dan kun je dit aangeven in de instellingen. Elke keer als je 200 of minder credits hebt, zal Badoo je credits automatisch opwaarderen


Verwijderen of opzeggen

blankWil je geen gebruik meer maken van de extra functies van Badoo? Zorg er dan voor dat je het automatisch opwaarderen uitschakelt. Ga hiervoor naar je instellingen en klik op betalingsinstellingen. Vervolgens klik je automatisch opwaarderen uit. Je kunt je resterende credits nog gebruiken en je kunt op je profiel bekijken hoeveel credits je nog over hebt.

Je profiel kun je definitief verwijderen via de pagina ‘Instellingen’. Onderaan deze pagina vind je een link met ‘Account verwijderen’. In de pop-up die vervolgens verschijnt kies je voor ‘Je account verwijderen’. Vervolgens vul je je wachtwoord in en wordt je account definitief verwijderd van Badoo.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Grote website met veel leden
 • Veel mogelijkheden
Minpunten:
 • Verplicht foto's te plaatsen om informatie van anderen te zien
Bekijk de beste gratis datingsites

Veel gestelde vragen over Badoo

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Badoo

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Badoo

Ervaring geschreven door karin koeleman
31 augustus 2020
niet gratis

je moet premiumlid zijn om je berichten te kunnen bekijken en je like's.

je kan maar eventjes gratis...dit is sinds kort..want het was jaren gratis...en als je iemand meld ivm sexuele berichten..foto's...blijft die gene gewoon online..belachelijk

Ervaring geschreven door Glenn
1 juli 2020
Het zijn dieven!

Het zijn dieven!

Het zijn dieven! Neem geen betaald account ze schrijven zo weer 39,95 van je PayPal account en dat buiten je abonnement omdat je per ongeluk ergens op hebt geklikt zou hebben.
Daarbij staan er veel nep profielen en om contact te maken moeten beiden partijen betalen.
Reacties zijn er nauwelijks.
Ook ben ik iemand tegengekomen die ik ken waar ik van weet dat die een nieuwe relatie heeft.
Berichtje gestuurd geen reactie.
Later kwam ik haar tegen en gevraagd, ze vertelde dat ze zich 7 maanden geleden had uitgeschreven en van niets wist.
Ik heb het haar laten zien op de app en schrok zich rot. Privacy is dus ook te verzoeken.

Ervaring geschreven door Ilse
20 maart 2019
Aanrader

Raad het iedereen aan, er zitten ook goede tussen. Na een tijd op badoo te hebben gezeten, had ik de moed al een beetje opgegeven. En net ik mijn profiel wou verwijderen, toch nog een leuke match. Nog nooit zo gelukkig geweest. Dus geef de moed niet op.

Ervaring geschreven door Pachangero
4 februari 2019
Kost geld

Alle opties kost geld, meeste leden worden niet getoond. Je kan niet met iedereen contact opnemen en zoekfunctie werkt voor geen meter, vergelijkbare profielen kloppen ook niet.

Ervaring geschreven door Anoniem
6 augustus 2018
Per ongeluk punten gekocht

Ik ben bedonderd.
Ik kocht per ongeluk punten. Meldde dat meteen. Badoo wil alleen terugbetalen als ik een Paypal rekening ervoor open. Volgens de wet moeten ze terugbetalen via de route waarmee is betaald. Dat weigeren ze. Ze vinden dat ze als Brits bedrijf niet aan de Nederlandse wet hoeven te voldoen. Dat moet je dus wel als je in NL in het Nederlands diensten aanbiedt.
Bah, temeer omdat ik voor die paar tientjes er toch verder niks aan ga doen. Baal ervan, zo’n schijtbedrijf wat zich nergens iets van aantrekt...

Ervaring geschreven door jos
26 april 2018
Helemaal niet gratis

baggersite ! de site is helemaal niet gratis , in het begin werkt alles naar behoren maar naarmate je uitgebreid gaat zoeken komen ze je telkens lastigvallen om je de verifiëren waardoor je er niet mee instemt niet meer kan inloggen en je foto's en dergelijke kwijt bent .

Ervaring geschreven door Pisnijdig
26 april 2018
Geld kwijt

Het leek me leuk om Badoo weer een keer te proberen maar ik ben een ervaring rijker.
Om mezelf meer in de picture te zetten wilde ik credits kopen via mijn Paypal rekening.
Ik wilde ze gebruiken maar de site wilde het niet toestaan en ik ben dus mijn geld kwijt!!!!!
Vervolgens probeerde ik het nog een keer en volia ineens werkte het?!???
Ik heb de functie geprobeerd maar ik ben nog steeds even onpopulair als toen ik niet betaalde en mijn eerste credits zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
Dus Klantenservice gemaild,het is uw eigen schuld meneer u heeft het zelf aangetoetst en niet gemerkt????
Arrogante figuren,bah!!!!Waardeoloze site

Ervaring geschreven door Beertje
17 januari 2018
Bij mij is er een relatie uitgekomen

Super site
Heb hier een jaar geleden iemand ontmoet en hebben kort een relatie gehad maar in korte tijd toch een eind aan gekomen
Maar het mooiste is mijn dochtertje die uit de korte relatie is voort gekomen
We zijn gelukkig als vrienden uit elkaar gegaan dus zien elkaar regelmatig en nu onze kleine meisje is geboren zien ik hem vaker en is hij helemaal verkocht aan haar en groeien we weer naar elkaar toe dus badoo is niet alleen een site voor sex afspraken maar er kan ook een relatie uit voort komen zo als jullie lezen

Ervaring geschreven door ana
16 oktober 2017
Kan locatie niet uitzetten

Topsite alleen jammer dat je locatie niet uit kunt zetten dus moet m constant aanpassen aangezien ik tijdelijk in twente woon maar de mannen aan deze kant sporen niet helemaal en wil daar ook absoluuut geen contacten mee vind het erg jammer dat als ik inlog op mijn profiel via mijn laptop hij automatisch deze locatie prijsgeeft waardoor ik massas berichten van boeren krijg waar ik dus weer een tijd mee bezig ben te verwijderen (antwoorden ben ik meegestopt aangezien ze net zo dom zijn als ze eruit zien)

Ervaring geschreven door Kiki
10 juli 2017
Goede ervaring met Badoo

Zeer goede ervaringen met de app van Badoo. Het kennismakingsspel is heel erg leuk en chatten is heel erg makkelijk. Veel makkelijker en uitgebreider dan Tinder, wat ik zelf echt heel saai vind. Met een gratis account kun je al heel veel. De app is gewoon gratis te downloaden en daarna aanmelden met Facebook en het wijst zich helemaal vanzelf. Badoo is gewoon een dikke aanrader want het is leuk, makkelijk en gewoon super.

Ervaring geschreven door Sanderrook
20 februari 2017
niets serieus

Niet goed voor het vinden van een serieuze relatie, wel voor alles eromheen. Meeste mensen zitten op badoo voor een snelle wip of sexdate.

Ervaring geschreven door Dirk-Jan
20 januari 2017
zo leuk!!

Zat jaren geleden al op Badoo; was altijd ontzettend leuk en veel nieuwe mensen ontmoet via de site. Ze hebben het inmiddels flink uitgebreid maar de basis is nog steeds hetzelfde gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten want het hoeft niet moeilijk te zijn en het is gewoon heel erg leuk als je het leuk vind om vrienden te maken via internet. Heb zelf niet ervaring met het liefde via badoo maar dat kan natuurlijk nog komen. Mensen die ik op Badoo heb daarvan zijn er wel anderen die wel een partner ook hebben gevonden dus het werkt wel denk ik.

Ervaring geschreven door Lauren
22 augustus 2016
hartsvriendin gevonden

Leuk! Heb mijn hartsvriendin gevonden via Badoo. Het werkt erg makkelijk en er zijn altijd heel veel gebruikers in de buurt.

Ervaring geschreven door Ramon
11 april 2016
goed voor seks

badoo is super voor eenmalige sexafspraakjes vind ik. heb het al meerdere malen gebruikt maar nooit voor een relatie of vriendschap verder

Ervaring geschreven door Wilhelm
9 juli 2015
Badoo is top

Een van de weinig sites waar je niet wordt opgelicht, badoo is top! Veel actieve leden en echt leuke functionaliteiten

Ervaring geschreven door Walter
29 mei 2015
nog altijd prima

Ik gebruik deze website al jaren, en het bevalt mij nog altijd prima! Ik heb er zelfs al een aantal date's door gehad.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement