Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe kun je het beste zoeken via Badoo?

Hoe kun je het beste zoeken via Badoo?
Probeer Lexa gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Badoo is één van de grootste online datingsites van Nederland. Iedere dag melden tientallen singles zich aan op Badoo en komen dan in een wirwar van opties terecht. De mogelijkheden zijn legio en vooral in het begin is het knap lastig om goed je weg te vinden binnen de website.

In dit artikel proberen we je een beetje wegwijs te maken in hoe je het beste kunt zoeken via Badoo zodat je snel de dame of heer vindt waar je op zoek naar bent.

Let op: Badoo is niet volledig gratis te gebruiken. Wij raden datingsite Lexa aan als meest geschikte alternatief. Deze website kun je gratis uitproberen.

Badoo als datingsite

Als je al bekend met Badoo kun je deze alinea overslaan en direct naar de volgende kop springen. We leggen namelijk in het kort even uit wat Badoo is, voor wie de site geschikt is en waarom Badoo zo’n goede online datingsite is om nieuwe contacten op te doen.


Badoo

Badoo is ooit begonnen als website waarop je nieuwe vrienden kon maken. Anders dan alle andere datingsites heeft Badoo veel weg van bekende sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. De site is inmiddels echter uitgegroeid tot website waarop je niet alleen nieuwe vrienden kunt vinden, maar ook serieuze relaties en leuke mensen om mee op date te gaan. Aanmelden is geheel gratis zodat je je rustig kunt oriënteren op de website en haar leden. De meeste leden op Badoo zijn tussen de 18 en 45 jaar oud.


Hoe je het beste kunt zoeken via Badoo

Aangemeld op Badoo? Mooi. Er gaat een gloednieuwe wereld voor je open en de single mannen of vrouwen liggen voor het oprapen. Je zult ze alleen nog moeten vinden en dat is vrij eenvoudig op Badoo. Er zijn namelijk meerdere manieren om met leuke singles in contact te komen.

Het kennismakingsspel

Het kennismakingsspel op Badoo is misschien nog wel de leukste manier om op zoek te gaan naar leuke single mannen of vrouwen. In een rap tempo vliegen de singles je om de oren waarbij je direct kunt aangeven of je de persoon in kwestie wél of juist niet ziet zitten. Met de filteroptie kies je zelf in welke leeftijdscategorie de mannen of vrouwen moeten zitten zodat je altijd singles krijgt voorgeschoteld die in je straatje passen qua leeftijd. Dit is echter wel de enige filter die je kunt toepassen in dit gedeelte van de website. Je zult dus ook veel singles tegenkomen die juist helemaal niet in je straatje passen.

Leden in de buurt

Met de functie “leden in de buurt” toont Badoo je alle leden die zich in de buurt bij je bevinden. Ideaal wanneer je een snelle date wilt scoren in je eigen omgeving. Je kunt diverse filters toepassen zoals de leeftijd en de afstand vanaf je eigen locatie. Ook kun je aangeven of je op zoek bent naar nieuwe vrienden, een leuke chat of iemand om mee te daten. Verder kun je ook nog filteren tussen nieuwe leden, leden die op dat moment online zijn of kun je simpelweg iedereen laten tonen.

Vrienden

Op Badoo heb je tevens de mogelijkheid om je vrienden te vinden die ook op Badoo actief zijn. Je kunt op meerdere manieren je contactenlijsten koppelen. Het makkelijkste is natuurlijk om je Facebookprofiel te koppelen aan Badoo, maar voor mensen die dit liever niet doen kun je er ook voor kiezen om je Outlook-, Gmail- of Yahoo-account te koppelen en zo je vrienden (en hun netwerk) op te sporen via Badoo.

Zelf gevonden worden

“Zoek en gij zult vinden”. Maar waarom zou je zelf alle moeite doen als je er ook voor kunt kiezen om bovenaan in de zoekresultaten getoond te worden? Je hebt op Badoo dan ook de mogelijkheid om je profiel bovenaan in de zoekresultaten weer te laten geven zodat je veel meer bezoekers op je profiel krijgt. Je kunt dit voor de algemene zoekresultaten doen, maar ook voor het kennismakingsspel en voor de functie “leden in de buurt”. Zo kunnen singles je veel gemakkelijker vinden en zul je ook veel meer response krijgen van mannen of vrouwen die interesse in je hebben.


Laagdrempelig zoeken en snel contact

Zoals je inmiddels zelf hebt kunnen zien is het zoeken op Badoo behoorlijk eenvoudig. Je kunt weliswaar niet heel gericht zoeken, maar hebt voldoende filters om de mannen en vrouwen eruit te filteren die voldoen aan je leeftijdseisen en het doel waarmee je actief bent op Badoo.

Ook de filter waarmee je de afstand kunt bepalen is erg handig. Vooral wanneer je snel een date wilt scoren bij jou in de buurt is de filter onmisbaar en zul je in een mum van tijd talloze leuke single mannen of vrouwen ontdekken die niet ver bij jou vandaan zitten. Zit er niets spannends bij? Dan vergroot je gewoon de afstand en kijk je of er iets verder weg wél een leuke single te vinden is.

Al met al is het dus niet al te moeilijk om een leuke date of nieuwe vriendschap te scoren via Badoo en kun je prima zoeken naar een geschikte kandidaat via de website of de mobiele app. Direct aan de slag met je zoektocht? Meld je dan hier gratis aan!

Probeer Lexa gratis
logo Badoo

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Badoo. Klik hier om alle artikelen over Badoo te bekijken.

Bekijk alles over Badoo »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement