Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Ourtime datingsite review

Ourtime
Probeer Ourtime gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ourtime is een internationaal concept voor jonge 50-plussers die klaar zijn voor een liefdesavontuur. De site is van dezelfde makers als Lexa.nl en heeft hetzelfde frisse uiterlijk en gebruiksgemak. Ourtime is luchtig en ongedwongen. Je kunt zelf kiezen wat je doet: rustig een beetje scrollen tussen de knappe mannen en vrouwen. Of direct de stoute schoenen aantrekken en op date gaan.

Eigenlijk heeft Ourtime alle facetten die je van een goede datingsite mag verwachten. Er zijn veel functionaliteiten, een goede database met echte profielen en veel leuke opties om je account op te leuken. Het enige minpunt is dat je met een gratis account weinig kan. Aan de andere kant is best de moeite waard om financieel te investeren in je liefdesleven!

Waarom kies je voor Ourtime?
 • Populairste datingsite voor 50-plussers
 • Gebruiksvriendelijk daten met datingsite & app
 • Betrouwbare datingsite ondersteund door Lexa.nl
Schrijf je gratis in bij Ourtime

Inschrijven

blank

Het inschrijven op Ourtime gaat heel eenvoudig. Je hoeft eigenlijk nergens over na te denken. Daarnaast gaat het allemaal stap voor stap. Je begint eerst met je e-mailadres, naam, gebruikersnaam, stad, geboortedatum et cetera. Daarna vul je een aantal dingen in. Bijvoorbeeld of je klaar bent voor een relatie, je relatiestatus, of je volwassen kinderen hebt, uiterlijke kenmerken, rook/drinkgedrag, hobby’s, muziekstijl, filmsmaak et cetera. Ook moet je een paar gewenste eigenschappen van je potentiële partner invullen. In het balkje aan de rechterkant van het scherm kun je precies zien hoe ver je bent.

Het enige dat je als nadeel kan ervaren is het feit dat je een foto moet uploaden. Er is geen optie om dit op een later moment te doen. Voor sommige mensen misschien een reden om af te haken, al helemaal als je eerst even wilt kijken wat voor types er op de site zitten. De foto wordt binnen 15 minuten goedgekeurd of afgekeurd door een moderator van Ourtime.

blank


Functies en mogelijkheden

blank

Je kunt over het algemeen zeggen dat Ourtime het ‘seniorenzusje’ van Lexa is. Als je al bekend bent met Lexa dan zul je heel veel dingen herkennen. Om jou toch een compleet beeld te geven van Ourtime, los van Lexa, beschrijven we hier de functies stuk voor stuk:

Online leden

Browse rechtstreeks tussen alle online leden die voldoen aan jouw regio- en leeftijdseisen. Je kunt ze direct een knipoog geven, met ze chatten of ze als favoriet toevoegen. Natuurlijk kun je ook eerst een kijkje nemen op hun profiel om te zien of en wat je gemeenschappelijk hebt.

Zoeken

blank

Liever zelf op zoek naar de ware liefde? Dat kan ook gewoon. Je kan allerlei criteria invullen. Zoals stad, maximale afstand, leeftijdscategorie, wel of niet klaar om een relatie aan te gaan, et cetera. En dan nog tientallen criteria op het gebied van privéleven, uiterlijk, werk, afkomst, normen en waarden enzovoorts. Heel handig als je iemand heel specifieks zoekt. Toch raden wij je aan om het redelijk breed te houden, zo krijg je meer resultaten.

Carrousel

De carrousel van Ourtime is vergelijkbaar met Tinder, maar dan uitgebreider. Je ziet naast een foto, leeftijd en woonplaats ook lengte, wel/geen kinderen, beroep en hobby’s. Ook zie je in een oogopslag hoeveel gemeenschappelijke punten je hebt. Je kunt dan op ‘ja’ of ‘nee’ klikken. Wie weet leidt het tot een match!

blank

Activiteiten bij jou in de buurt

Geen zin om online in contact te komen met een 50-plusser? Via deze functie bekijk je of er een leuke vrijgezellenactiviteit is bij jou in de buurt.

De functie waar het allemaal om draait: contact
Op Ourtime kun je precies zien hoeveel profielbezoekers je hebt, wie er jou een flirt stuurt, wie je als favoriet toevoegt en wie jou een bericht heeft gestuurd. Helaas moet je wel betalen om van een van deze functies gebruik te kunnen maken.

blank

Speciale functies: boost en incognito

Ourtime laat zien wie er op jouw profiel kijkt, maar dat is andersom net zo goed het geval. Wil jij liever rondkijken zonder dat iemand jou doorheeft? Kies dan voor de incognitomodus. Naast de incognitomodus is er nog een ‘boost modus’. Hiermee verschijnt jouw profiel vaker in beeld. Voor beide functies moet je betalen.

blank


Doelgroep

Ourtime heeft een hele specifieke website, namelijk ‘de jonge 50-plusser’. Het wordt niet helemaal duidelijk of ze mensen van begin 50 bedoelen, of iedere 50-plusser die nog jong van geest is. In ieder geval mag je jezelf niet aanmelden als je jonger bent dan 50 jaar. Je wordt dan meteen doorgestuurd naar de datingsite Lexa. Lexa is in veel opzichten hetzelfde als Ourtime (of moeten we zeggen: Ourtime hetzelfde als Lexa?), maar dan gericht op een jongere doelgroep. Lexa is enorm succesvol, dus we verwachten voor Ourtime net zo’n succes. Er is echter nog weinig bekend over de succesrate van Ourtime.


Beveiliging

Ourtime heeft drie certificaten: Betrouwbaar & Veilig, nr. 1 Datingsite en PCI DSS compliant. Verder maakt de website gebruikt van een beveiligde SSL HTTPS-verbinding. Daarnaast verlopen alle betalingen via een beveiligde verbinding. Verder zegt Ourtime zich volledig in te zetten voor jouw veiligheid. Ze beschermen persoonsgegevens en controleren alle profielen 100% handmatig. Nepprofielen worden dan ook verwijderd. Tijdens het testen van Ourtime zijn wij dan ook uitsluitend ‘echte’ profielen tegengekomen. Erg positief.


Bekendheid

Ourtime voelt heel vertrouwd omdat het zo erg lijkt op Lexa. De layout en functies zijn grotendeels hetzelfde. Het is afkomstig van hetzelfde moederbedrijf, dus daar zal dat wel mee te maken hebben. Ook werken de datingsites op sommige vlakken samen. Lexa is enorm bekend, maar voor zover wij weten is Ourtime (nog) niet in het nieuws geweest. Wel stuitten wij onder andere op de Britse Ourtime. Precies hetzelfde concept, maar dan voor de Engelse senior. Over de buitenlandse OurTime websites vinden wij uitsluitend positieve berichtgeving. Wij verwachten dat het voor Nederland niet anders zal zijn!


Klantenservice

Ourtime is een onderdeel van MeeticGroup, p/a Meetic S.A.S.
6 rue Auber, 75009 Parijs, Frankrijk

Op de pagina contactgegevens wordt er naar dezelfde contactgegevens als Lexa verwezen:

 • Adres: Postbus 10813, 1001EV Amsterdam.
 • KvK: 58845895
 • BTW-nummer: FR8843780339
 • Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)
 • E-mail adres: customercare@contact.lexa.nl

Gratis account

Je kunt eerst een gratis account aanmaken op Ourtime. Dan kun je alle functionaliteiten bekijken en ook de profielen van andere 50 plussers bekijken. Wil je echter gebruik maken van functies zoals berichten sturen/lezen, dan moet je per se een betaald account hebben. Dat is helemaal niet zo raar. De liefde van jouw leven is goud waard, toch?

Kosten van een account op Ourtime

blank

Een account op Ourtime kost €24.99 per maand. Hoe langer je lid blijft, hoe goedkoper het wordt. Want een account van 3 maanden kost omgerekend €16.99 per maand (30% korting). Een account van 6 maanden kost omgerekend €9.99 per maand (60% korting). Met een betaald account kun je ontdekken wie er interesse in je heeft. Ook krijg je volledige toegang tot alle functies (alleen voor boost en incognito moet je extra betalen). Daarnaast wordt alle reclame je bespaard.

Opzeggen

Je kunt het account van Ourtime opzeggen door in te loggen en op ‘mijn account’ te klikken. Vervolgens staat er onder Support Lexa, helemaal onderaan, ‘Mijn account opschorten’.


blank

Ourtime App

Er is ook een handige app beschikbaar voor de 50-plus leden van Ourtime. Met deze app kun je heel eenvoudig vanaf je mobiel op zoek naar een (nieuwe liefde).

Lees hier alles over de app van Ourtime »


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Populairste datingsite voor 50-plussers
 • Gebruiksvriendelijk daten met datingsite & app
 • Betrouwbare datingsite ondersteund door Lexa.nl
Minpunten:
 • Site is eigenlijk hetzelfde als Lexa
Probeer Ourtime gratis

Veel gestelde vragen over Ourtime

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Ourtime

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Ourtime

Ervaring geschreven door Jan Willem Dorresteijn
4 februari 2022
Onbeperkt communiceren…

Een groot minpunt van Ourtime is dat de schriftelijke contacten die via de site zijn gelegd tijdens de periode van membership, na het verlopen van die periode niet gecontinueerd kunnen worden. In mijn ogen heel onredelijk. Dit geldt te meer omdat dit niet expliciet wordt aangegeven op de site.

Ervaring geschreven door Klaas1954
22 september 2021
Geslaagde relatie

Lieve dames (en heren),
Nu ruim een jaar geleden schreef ik mij op een vrijdagavond (laat) in bij Ourtime. Ik heb toen mijn profiel heel beperkt ingevuld en aangegeven dat ik de overige gegevens zo spoedig mogelijk zou invullen. Maar Om 00.15 uur kreeg ik al contact met een dame die juist benieuwd en nieuwsgierig was naar mijn ontbrekende gegevens. Haar interesse was gewekt omdat ik wel al een foto had geplaatst. Een foto van top tot teen. Zij vond dat zij zo een juist beeld van mij had gekregen. Wij hebben die nacht tot 03.30 uur berichtjes naar elkaar gestuurd en het klikte zo dat we voor de zondag een afspraak gemaakt hebben. Gisteren (14-06-2021) hebben wij gevierd dat wij elkaar al een jaar kennen. Houd dus moed, een relatie vinden via een datingsite kan dus echt wel.

Ervaring geschreven door Frans Slijkhuis
22 september 2021
Klacht

Ik vind het storend dat mensen niet antwoorden als er sterretjes bij staan ten teken dat je elkaar aardig vind. Zo heb ik nu een viertal dames geschreven waarbij sterretjes staan zonder dat er een reactie komt. Dat er niet gereageerd wordt als elkaar gezien heb snap ik. Maar dit niet. Heel vervelend.
Een andere opmerking is dat jullie niet telefonisch bereikbaar zijn. Het nummer dat vermeld staat functioneert niet.
Mvrgr
Frans Slijkhuis

Ervaring geschreven door Sylvia
22 september 2021
Beoordeling

Goede datingsite. Gewoon betalen, dan geen gezeur. Klein abonnement nemen, per maand, kan je zo weer afzeggen. Maar 1 variant op zoekopdracht mogelijk..is jammer, ik zocht weduwnaar in de buurt, maar dat lukt niet met de zoekopdracht. Bij twijfelachtige kontakten en daarover kontakt met de datingsite, wordt daar direct op gereageerd, het profiel wordt als onbetrouwbaar aangemerkt, krijg je ook nog netjes een mailtje van..

Ervaring geschreven door Luna
22 september 2021
Fake fake fake

Als betalend lid ingeschreven, Het aanbod is schrikken. Veel te veel onverzorgde mannen en dat pagina na pagina dezelfde profielen. Een persoon geblokkeerd en toch berichten. De meeste mannen zijn al jaren gepensioneerd ondanks dat ik heb aangegeven op zoek te zijn naar een partner die nog actief is op de arbeidsmarkt, immers ik werk nog fulltime. Ik ben geen huishoudster.
Jammer van mijn centen. De automatische incasso is ook goed verborgen om het stop te zetten. Vaagheid is troef. Dagelijks veel te veel e-mail om gek van te worden. Dit noem ik geen interesse maar is ordinaire stalking. Jammer wellicht kom ik een leuke partner tegen in de supermarkt!

Ervaring geschreven door Suzanne
23 februari 2021
Opzeggen gaat ingewikkeld

Je krijgt asociaal veel emails. Je profiel verwijderen kan alleen per computer. Terwijl je de app alles moet invullen. Je blijft spam ontvangen. Echt vreselijk als aan alles blijkt dat het je moeilijk wordt gemaakt om je account te verwijderen.

Ervaring geschreven door Sandra
4 februari 2021
Veel leden

Sinds drie weken lid, en ben echt te spreken over deze senioren site. Doordat ze de mogelijkheid hebben uitgeschakeld om je in te schrijven onder de 50 jaar zie je dat je echt alleen gelijkgestemden hebt op deze website. Er zijn ook enorm veel leden dus je kunt echt even leuk scrollen door de profielen. Vooral op de app gaat dat makkelijk.

Ervaring geschreven door Sanne
2 februari 2021
Duidelijke site

Lang zit te twijfelen om mij in te schrijven, maar heb de stap genomen. Leuke reacties ontvangen en echt een uitgebreide site. Moest even wennen aan alle functies maar snap het nu wel goed!

Ervaring geschreven door Peter anoniem
1 februari 2021
Partner gevonden

Na weduwe te zijn geweest heb ik hier een partner gevonden. Bedankt Ourtime ik ben zeer blij met jullie datingsite.

Ervaring geschreven door Anneke
25 januari 2021
Rare types

Ik ben een aantal maanden lid, maar het nieuwtje is er wel af. Ik krijg regelmatig likes van dezelfde mannen. Nu ik hier de reacties lees snap ik beter waarom. Maar ik wil die types niet in beeld. De carrousel die mij wordt gepresenteerd is een deprimerend rariteitenkabinet. Niemand is zgn. goeduitziend! Wrs. was ik te naief

Ervaring geschreven door MIEKE
25 januari 2021
Niks waard

Waardeloos.
Carrousel komen constant de zelfde voorbij.
Onlangs aangemeld idem
Als je iemand liked wordt je gelijk geblokkeerd of het profile is plotseling verwijderd zogenaamd ongeschikt.
Aan je zoekcriteria doen ze al helemaal niets.
Een lachertje die site
Ik ben weg

Ervaring geschreven door Sillyme
18 januari 2021
Tja ….

Ook ik ben 3 maanden betaald lid geweest van Ourtime, 3 dates aan over gehouden maar helaas voor mij geen klik.
Heb alle 3 de mannen uitgenodigd om te gaan wandelen in de natuur en dat was echt een goeie keus! Kan je makkelijk afstand bewaren (Corona) en het is natuurlijk ongedwongen, maar voor mij geen vervolg dates dus. Wat me wel opviel, dat 2 van deze mannen op de site echt een oudere foto had geplaatst en dat vind ik zo lachwekkend!! Als je een date krijgt ziet de vrouw in kwestie een veel ouder iemand en dat ik misleidend natuurlijk. Maar goed, ik heb de automatische betaling op tijd stop gezet en mijn profiel verborgen. Ik ga deze week alles verwijderen en waarschijnlijk eens rondkijken op Relatieplanet.
Wat me verder opviel, dat er mannen op Ourtime rond kunnen kijken die van Lexa komen, maar andersom kan dit dus niet. Ja, als je ook daar een betaald lidmaatschap afneemt.
Nee, ik ben weg daar .....

Ervaring geschreven door Anoniem
14 december 2020
Waardeloze datingsite

Zegt dat het een gratis site zou zijn, maar niks is minder waar. Ook word tekst ongevraagd weggehaald. Zonder te betalen kun je helemaal niks met deze waardeloze site

Ervaring geschreven door charlie
8 december 2020
dramatisch

Carrousel is niet te filteren. Voorstellen van over de hele wereld en dan 100 per dag ?! Gek wordt je ervan. Als je dan een match hebt krijg je weer geen anwoord(fake en oude profielen) het is voor die paar centen misschien de moeite, maar gewoon naar de markt lopen en wat mensen aanspreken heeft volgens mij meer kans. Ik geef het nog even en dan ben ik er weer weg.

Ervaring geschreven door ans
2 november 2020
zonde van het geld

Inderdaad is deze site zonde van het geld. Ik krijg de indruk dat er heel veel fake-profielen op staan. Ik ben toch echt wel in staat om een leuk berichtje te versturen maar er wordt niet of nauwelijks gereageerd door de heren. Zitten er dan alleen maar getrouwde gluurders op deze site? Ik denk eerder heel veel oude ongebruikte profielen. Snel weer weg hier.
met vriendelijke groet, Ans

Ervaring geschreven door Jansje
13 oktober 2020
Waardeloos

Voor een oudere lesbi is hier niets te vinden,
Account zijn fake of gesloten.
Zonde van het geld, ze laten je veel verwachten, maar iets vinden ho maar.
Ik zoek een dame in Noord Brabant en krijg dames uit Groningen of Friesland en ook nog jonger dan gevraagd. WAARDELOOS.

Ervaring geschreven door Ruper
28 september 2020
Gezellig

Makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat is doorgaans toch wat moeilijker wanneer je de zestig bent gepasseerd. Ik was voorheen vaak eenzaam en voel mij dankzij ourtime getroost met gezelschap van anderen. Ik kan het iedereen aanraden zich aan te sluiten bij ourtime.

Ervaring geschreven door An
28 september 2020
Maakt mij niet gelukkig..

Het is heel vervelend dat je niet eerst rustig gratis ‘ rond mag kijken ‘ of deze site geschikt voor je is. Omdat members mij wél kunnen zien, maar niet weten dat ik (nog) niet kan reageren, werd ik al geblokkeerd voordat ik betaald lid was. Waarom laat Ourtime niet weten dat ik nog gratis lid ben en niet kan reageren?
Toen ik lid werd, was ik daardoor al door meerdere geblokkeerd.
Ook vind ik het vreemd dat als ik een mail van iemand krijg, en ik vriendelijk wil bedanken, dit niet mogelijk is. Moet kiezen tussen weigeren of ja graag. Ik wil gewoon vriendelijk bedanken.
Ik heb ook een vervelende situatie meegemaakt met een man. Klacht ingediend, maar krijg geen reactie van de klantenservice. Zeer onvriendelijk.

Ervaring geschreven door p.v.d.reest
15 september 2020
reacties op berichten.

het is opvallend wanneer ik iemand een berichtje stuur,een uitnodiging om kennis te maken bedoel ik,dan wordt ik geblokkeerd.Verder verbaasd het mij dat de reaktie op een kennismaking vrijwel nihil is. Vraag ik mij af,zijn het echte profielen of heb ik met medewerkers van de site kontakt.Dit is gebruikelijk bij diverse datingsites

Ervaring geschreven door Martin stavleu
20 augustus 2020
Heel tevreden

Ik heb via Ourtime mijn nieuwe lief gevonden! Binnen een maand op mijn leeftijd weer hopeloos verliefd! Heerlijk!
Ik raad deze site van harte aan!

Ervaring geschreven door Anonieme man 55 jr
17 augustus 2020
Tot op heden GEEN SUCCES

Tot op heden is Ourtime geen succes voor mij. Ik ben een nette man die niet uit is op sex. Ik hoopte een eerlijke lieve vrouw te ontmoeten. Tja eerlijkheid en ik heb zelf een abonnement genomen van drie maanden waarbij ik berichtjes kan versturen. Wat ik niet begrijp waarom gaat een vrouw op een datingsite om een man te vinden en dan niet willen betalen voor een abonnement. Te triest voor woorden.
Kortom je krijgt geen reacties op je berichtjes. Dus dames die op hun profiel schrijven over eerlijkheid openheid geloof ik totaal niet. Hier ga blijkbaar niemand vinden.

Ervaring geschreven door Lotte
1 juli 2020
Succes

Vorig jaar binnen 3 weken een nieuwe blijvende relatie gevonden.
Helaas ook op deze site mannen die maar in 1 ding geinteresseerd zijn.
Site werkt zeer eenvoudig en is effectief

Ervaring geschreven door Henrika
2 april 2020
Geen succes voor mij

Sinds 3 maanden op Ourtime. Eerst even rond gekeken, dus gratis. Maar om iemand een berichtje te kunnen sturen zul je toch een abonnement moeten nemen. Heb gebruik gemaakt van de aanbieding 4,99 voor 1 maand. Inmiddels 8 mannen een berichtje gestuurd, maar niemand reageert. Ik kan me niet voorstellen dat het toevallig allemaal mannen zijn die mijn berichtje niet leuk vinden. Waarschijnlijk dus allemaal mannen die gratis hier zitten. Ook dubbele profielen komen voorbij. Al met al redelijk waardeloos allemaal. Ook de carrousel werkt voor geen meter. Je kunt hier niet zien of iemand rookt. Met heel weinig gegevens moet je maar Ja of Nee aanklikken of er een match is. Ik heb mijn abonnement gestopt voordat de maand om was. Dat is prima verlopen. Hier ga ik echt niemand vinden.

Ervaring geschreven door Maris
25 maart 2020
Onverzorgde mannen

Hallo Allemaal. Ik dacht nog maar een keertje proberen. Inderdaad nou niet echt fris en fruitige mannen, uitgezakt onverzorgd.( Niet allemaal natuurlijl) Mannen doe hier eens wat aan! Dan krijg ik via de site een bericht. Meneer V is verwijderd ?? Ik vraag natuurlijk wat is er met hem, wat hebben vrouwen ervaren! Maar geen enkel antwoord wat moet ik dan met deze info. Graag duidelijkheid om jullie cliënten te beschermen, er kan toch wel iets worden medegedeeld. Jammer niet geslaagd na 3x op site te hebben gestaan...M......

Ervaring geschreven door anoniem
15 december 2019
Inactieve profielen

als je een profiel aanmaakt en je verandert van gedachten, betaalt niet, wordt je profiel toch zichtbaar gemaakt, een hoop inactieve profielen dus. Er was maar één activiteit, een strandwandeling a 30 euro. Bij locatie kun je invullen wat je wilt, je kunt dus denken dat het iemand uit eindhoven is terwijl hij twee straten verderop of in Afrika woont want deze site onvoorstelbaar onbetrouwbaar en onveilig maakt. Verder zijn het bijna allemaal standaard profielen, kinderen, gescheiden, reizen, uitgaan met vrienden en verwacht iedereen dat een ander maar een berichtje moet sturen. Erg weinig actieve mensen. En filters werken voor geen meter.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement