• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 464 dating artikelen

Review datingsite Ourtime

Ourtime is een internationaal concept voor jonge 50-plussers die klaar zijn voor een liefdesavontuur. De site is van dezelfde makers als Lexa.nl en heeft hetzelfde frisse uiterlijk en gebruiksgemak. Ourtime is luchtig en ongedwongen. Je kunt zelf kiezen wat je doet: rustig een beetje scrollen tussen de knappe mannen en vrouwen. Of direct de stoute schoenen aantrekken en op date gaan.

Eigenlijk heeft Ourtime alle facetten die je van een goede datingsite mag verwachten. Er zijn veel functionaliteiten, een goede database met echte profielen en veel leuke opties om je account op te leuken. Het enige minpunt is dat je met een gratis account weinig kan. Aan de andere kant is best de moeite waard om financieel te investeren in je liefdesleven!

Pluspunten

  • Betrouwbare datingsite ondersteund door Lexa
  • Gebruiksvriendelijk daten voor 50 plussers

Minpunten

  • Site is eigenlijk hetzelfde als Lexa


Inschrijven

Het inschrijven op Ourtime gaat heel eenvoudig. Je hoeft eigenlijk nergens over na te denken. Daarnaast gaat het allemaal stap voor stap. Je begint eerst met je e-mailadres, naam, gebruikersnaam, stad, geboortedatum et cetera. Daarna vul je een aantal dingen in. Bijvoorbeeld of je klaar bent voor een relatie, je relatiestatus, of je volwassen kinderen hebt, uiterlijke kenmerken, rook/drinkgedrag, hobby’s, muziekstijl, filmsmaak et cetera. Ook moet je een paar gewenste eigenschappen van je potentiële partner invullen. In het balkje aan de rechterkant van het scherm kun je precies zien hoe ver je bent.

Het enige dat je als nadeel kan ervaren is het feit dat je een foto moet uploaden. Er is geen optie om dit op een later moment te doen. Voor sommige mensen misschien een reden om af te haken, al helemaal als je eerst even wilt kijken wat voor types er op de site zitten. De foto wordt binnen 15 minuten goedgekeurd of afgekeurd door een moderator van Ourtime.


Functies en mogelijkheden

Je kunt over het algemeen zeggen dat Ourtime het ‘seniorenzusje’ van Lexa is. Als je al bekend bent met Lexa dan zul je heel veel dingen herkennen. Om jou toch een compleet beeld te geven van Ourtime, los van Lexa, beschrijven we hier de functies stuk voor stuk:

Online leden

Browse rechtstreeks tussen alle online leden die voldoen aan jouw regio- en leeftijdseisen. Je kunt ze direct een knipoog geven, met ze chatten of ze als favoriet toevoegen. Natuurlijk kun je ook eerst een kijkje nemen op hun profiel om te zien of en wat je gemeenschappelijk hebt.

Zoeken

Liever zelf op zoek naar de ware liefde? Dat kan ook gewoon. Je kan allerlei criteria invullen. Zoals stad, maximale afstand, leeftijdscategorie, wel of niet klaar om een relatie aan te gaan, et cetera. En dan nog tientallen criteria op het gebied van privéleven, uiterlijk, werk, afkomst, normen en waarden enzovoorts. Heel handig als je iemand heel specifieks zoekt. Toch raden wij je aan om het redelijk breed te houden, zo krijg je meer resultaten.

Carrousel

De carrousel van Ourtime is vergelijkbaar met Tinder, maar dan uitgebreider. Je ziet naast een foto, leeftijd en woonplaats ook lengte, wel/geen kinderen, beroep en hobby’s. Ook zie je in een oogopslag hoeveel gemeenschappelijke punten je hebt. Je kunt dan op ‘ja’ of ‘nee’ klikken. Wie weet leidt het tot een match!

Activiteiten bij jou in de buurt

Geen zin om online in contact te komen met een 50-plusser? Via deze functie bekijk je of er een leuke vrijgezellenactiviteit is bij jou in de buurt.

De functie waar het allemaal om draait: contact
Op Ourtime kun je precies zien hoeveel profielbezoekers je hebt, wie er jou een flirt stuurt, wie je als favoriet toevoegt en wie jou een bericht heeft gestuurd. Helaas moet je wel betalen om van een van deze functies gebruik te kunnen maken.

Speciale functies: boost en incognito

Ourtime laat zien wie er op jouw profiel kijkt, maar dat is andersom net zo goed het geval. Wil jij liever rondkijken zonder dat iemand jou doorheeft? Kies dan voor de incognitomodus. Naast de incognitomodus is er nog een ‘boost modus’. Hiermee verschijnt jouw profiel vaker in beeld. Voor beide functies moet je betalen.


Doelgroep

Ourtime heeft een hele specifieke website, namelijk ‘de jonge 50-plusser’. Het wordt niet helemaal duidelijk of ze mensen van begin 50 bedoelen, of iedere 50-plusser die nog jong van geest is. In ieder geval mag je jezelf niet aanmelden als je jonger bent dan 50 jaar. Je wordt dan meteen doorgestuurd naar de datingsite Lexa. Lexa is in veel opzichten hetzelfde als Ourtime (of moeten we zeggen: Ourtime hetzelfde als Lexa?), maar dan gericht op een jongere doelgroep. Lexa is enorm succesvol, dus we verwachten voor Ourtime net zo’n succes. Er is echter nog weinig bekend over de succesrate van Ourtime.


Beveiliging

Ourtime heeft drie certificaten: Betrouwbaar & Veilig, nr. 1 Datingsite en PCI DSS compliant. Verder maakt de website gebruikt van een beveiligde SSL HTTPS-verbinding. Daarnaast verlopen alle betalingen via een beveiligde verbinding. Verder zegt Ourtime zich volledig in te zetten voor jouw veiligheid. Ze beschermen persoonsgegevens en controleren alle profielen 100% handmatig. Nepprofielen worden dan ook verwijderd. Tijdens het testen van Ourtime zijn wij dan ook uitsluitend ‘echte’ profielen tegengekomen. Erg positief.


Bekendheid

Ourtime voelt heel vertrouwd omdat het zo erg lijkt op Lexa. De layout en functies zijn grotendeels hetzelfde. Het is afkomstig van hetzelfde moederbedrijf, dus daar zal dat wel mee te maken hebben. Ook werken de datingsites op sommige vlakken samen. Lexa is enorm bekend, maar voor zover wij weten is Ourtime (nog) niet in het nieuws geweest. Wel stuitten wij onder andere op de Britse Ourtime. Precies hetzelfde concept, maar dan voor de Engelse senior. Over de buitenlandse OurTime websites vinden wij uitsluitend positieve berichtgeving. Wij verwachten dat het voor Nederland niet anders zal zijn!


Klantenservice

Ourtime is een onderdeel van MeeticGroup, p/a Meetic S.A.S.
6 rue Auber, 75009 Parijs, Frankrijk

Op de pagina contactgegevens wordt er naar dezelfde contactgegevens als Lexa verwezen:

  • Adres: Postbus 10813, 1001EV Amsterdam.
  • KvK: 58845895
  • BTW-nummer: FR8843780339
  • Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)
  • E-mail adres: customercare@contact.lexa.nl

Gratis account

Je kunt eerst een gratis account aanmaken op Ourtime. Dan kun je alle functionaliteiten bekijken en ook de profielen van andere 50 plussers bekijken. Wil je echter gebruik maken van functies zoals berichten sturen/lezen, dan moet je per se een betaald account hebben. Dat is helemaal niet zo raar. De liefde van jouw leven is goud waard, toch?

Kosten van een account op Ourtime

Een account op Ourtime kost €24.99 per maand. Hoe langer je lid blijft, hoe goedkoper het wordt. Want een account van 3 maanden kost omgerekend €16.99 per maand (30% korting). Een account van 6 maanden kost omgerekend €9.99 per maand (60% korting). Met een betaald account kun je ontdekken wie er interesse in je heeft. Ook krijg je volledige toegang tot alle functies (alleen voor boost en incognito moet je extra betalen). Daarnaast wordt alle reclame je bespaard.

Opzeggen

Je kunt het account van Ourtime opzeggen door in te loggen en op ‘mijn account’ te klikken. Vervolgens staat er onder Support Lexa, helemaal onderaan, ‘Mijn account opschorten’.Heb je ervaring met Ourtime?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Ourtime

Review geschreven door Piet
4 oktober 2019

werkt vreemd

Ben nu voor de 2e maand betalend lid. Ben na een maand toch weer betalend lid en ben voor de gedane aanbieding gegaan.
Wat mij opvalt dat er na een bericht te hebben gestuurd naar een persoon, deze wordt afgewezen en de persoon geen interesse heeft en geweigerd heeft.
Het lijkt bijna op een geautomatiseerd tegenbericht.
Vreemd genoeg blijft deze persoon mij wel nog steeds bezoeken. Ondanks ze geen berichten van me wilt ontvangen? Heeft deze persoon mijn bericht wel ontvangen? Helaas kan ik door de ‘afwijzing’ hierop niet meer reageren. Heb een proef gedaan bij een ander lid die mij regelmatig ‘bezocht’ en ja hoor.... idem.

Komen deze afwijzingen echt wel van die persoon die ik heb bezocht? Ik heb het idee dat er in de database van ourtime of lexa inmiddels van alles te vinden is over mij. Pas op! Maar dat kun je van te voren eigenlijk wel inschatten. AVG is hier niet van kracht!!

Review geschreven door Carootje
23 augustus 2019

Lexa en ourtime zelfde

Inmiddels wel begrepen dat Lexa en Ourtime een en dezelfde zijn. Wat ik alleen niet snap is het volgende: Nadat ik mij aangemeld had op Ourtime kreeg ik vanuit Ourtime een aanbod om een zoekopdracht in te vullen via de mail. Aangezien ik graag wat meer wil filteren deze uitgebreide vragenlijst ingevuld. Vervolgens krijg ik heel veel passende voorstellen van/via LexaMore, wil ik deze inzien of een foto bekijken dan moet ik mijn abonnement upgraden naar VIP Member. HUH?
Blijkbaar staat mijn profiel ook op LexaMore en zoekt LexaMore nu passende partners voor mij die ik tegen nog meer abonnementskosten mag inzien. Beetje raar en naar mijn idee niet integer. Er zullen ongetwijfeld ergens kleine lettertjes staan hierover maar bij deze bent u op de hoogte!

Review geschreven door Marc
11 juli 2019

weinig reactie

Ik vind de site OurTime erg verzorgd overkomen. Behalve veel "oude taarten" en "belegen kaas" zitten er zeer vele attractieve vrouwen bij die ik zeker een keer zou willen ontmoeten. Ik vind alles heel betrouwbaar overkomen. Het grote nadeel vind ik echter dat vrouwen geen enkel bericht uit zichzelf sturen, ondanks dat ik zeer vele bezoeken krijg. Waarschijnlijk gaat het hier dus om een ongelofelijk aantal gratis (niet-betaalde) profielen, waardoor communicatie helemaal niet mogelijk is. Voor een briefkaart op de eerste rang zitten dus. Aandacht moet van twee kanten komen en ik heb geen zin om steeds een onbekende vrouw die ik leuk vind te berichten, zonder dat ik weet of zij mij wel leuk vindt. Er komen vaak geautomatiseerde afwijzingen terug. Van de honderden bezoekers heeft 1 dame uit Amsterdam echt geantwoord.

Review geschreven door cor
11 juli 2019

Opzeggen is moeilijk

Redelijke site maar opzeggen is een ramp! Heel moeilijk te vinden. Na opzeggen van de verlengingstermijn(binnen de verlangde tijd) meteen afgekoppeld zodat ik mijn geld kwijt ben voor de resterende tijd tot aan de tijd(ruim 2 weken) dat het abonnement verloopt. Diefstal dus van de site. Voor mij dus nooit ourtime meer.

Review geschreven door Minerva
11 juli 2019

Niet telefonisch bereikbaar

WAARDELOOS . Onbereikbaar, gebeld, 10 minuten in de wacht gestaan toen werd de verbinding verbroken ivm drukte. Word je lid en wil je reageren of inviteren dan moet je nog een soort lidmaatschap nemen. Het is gewoon weggegooid geld! Niet doen dus.

Review geschreven door Sarah
11 juli 2019

Veel spam

Slechte site, dominerend gedrag. Zgn favorieten worden door hen zelf ingevuld.
Geen goede zoekfunctie aanwezig op zaken die ik belangrijk vind.
Verder zoveel spam dat ik mijn account heb laten verwijderen, en daarna nog evenveel reacties en dus spam van geïnteresseerde personen. Kortom., ongeloofwaardige en dus onbetrouwbare site.

Review geschreven door
11 juli 2019

Niet serieus

Er gebeurt van alles.... . Er gebeurt niets. Wat heb ik aan profielen van vrouwen uit Schotland, Zweden, Frankrijk, België, Duitsland. En van Nederland die aan de andere kant van het land wonen.
Vrouwen die iemand zoeken op een leeftijd die 10 à 15 jaar jonger is dan ik.
Er wordt naar mijn mening maar wat aangerommeld,. Een serieuze dating site kan ik dit niet noemen.
Op een dag 15 profielen die mijn date bezochten. Niet 1 voldeed aan mijn criteria qua woonplaats of leeftijd. Jammer jammer.

Review geschreven door
11 juli 2019

Lexa is hetzelfde

Ik was heel onaangenaam verrast dat er een koppeling met Lexa blijkt te zijn. Lexa deelnemers kunnen jou als Ourtime-lid ook benaderen. Maar jij hen niet (althans je kunt hun foto niet zien). Ja, natuurlijk wél als je een Lexa abonnement neemt.....
Verder denk je een abonnement voor een maand te hebben, maar blijkt dat je moet opzeggen, anders zit je er weer voor een maand aan vast. En toen ik eenmaal had opgezegd werd ik overspoeld door berichtjes (kennelijk om je te laten denken: oh wat verschrikkelijk dat ik dit nu allemaal ga mislopen). Ik klikte er een aan en toen bleek dat het profiel van de berichtgever niet meer bestond. Grote nep dus. Ik voel me enorm bekocht!

Review geschreven door Maria
19 juni 2019

Mag niets op Ourtime

Je mag niet eens een prachtige modelfoto (met kleding aan, niets verhullend, alleen een stukje dijbeen) plaatsen zwart wit. Ik had de zelfde omschrijving op mn profiel als een andere dame, en die van mij werd afgekeurd. Het woord bisexueel ervaren ze als iets slechts. Voel me gediscrimineerd. Aan de redactie van ourtime: ER BESTAAN OOK NOG BISEXUELEN MENSEN BOVEN DE 50 HOOR!!

Review geschreven door Irma
19 juni 2019

chatfunctie loopt vast

Ik, vrouw van 50, zit sinds een paar weken op ourtime, en mijn ervaringen zijn wel degelijk positief. Ik heb nu 2 heren ontmoet, die zijn in ieder geval niet nep, en leken ook op hun profielomschrijving. Heb vrij veel berichten ontvangen, en ben blij verrast door het taalniveau, weinig "liefe mannen die jouw willen leren kennen". Een oneerbaar voorstel of een gebonden man komt wel eens langswaaien, maar relatief weinig. Het enige probleempje dat ik ondervind, is dat de heren soms denken dat MIJN profiel nep is...

Een echt minpunt vind ik dat de chatfunctie vaak vastloopt, met regelmaat mis ik berichten in beeld. Doe er wat aan Lexa, daar heb ik niet voor betaald...

Review geschreven door
6 mei 2019

Valt tegen

Zitten veel mannen op die alleen maar sex willen of meerdere profielen hebben valt me vies tegen

Review geschreven door Patricia
20 maart 2019

Tegenvaller

Tot mijn spijt een abonnement van 3 maanden genomen. Je kunt je geld beter besteden aan een lekker etentje, daar heb je meer plezier van.
Steeds dezelfde gezichten die passeren. Weinig mannen die initiatief tonen.
Als je de stoute schoene aantrekt en een berichtje stuurt, Heeft men vaak niet eens de beleefdheid om te antwoorden.
Twee dates gehad waar bij beide heren bleek dat de profielfoto minstens 15 jaar oud was.
En bij de derde en laatste date bleek dat meneer getrouwd was.
Kortom doe het niet.

Review geschreven door Ellen
20 maart 2019

Nooit een reactie

Ben er nu al voor de 2de keer ingetrapt!
Zolang je nog gratis meedoet op de site krijg je ,zogenaamd,allerlei interesse bezoekjes en berichten..Zodra je betalend lid ben is hier weinig van over !
Krijg uit het hele land + buitenland reakties waar ik niet op zit te wachten !
Te oud ,te jong, te ver weg,te klein,niet Nederlandstalig,nog een beetje getrouwd?! Dan kan ik net zo goed iemand van de straat plukken !
Pure tijdverspilling dit!
Op mijn berichten reageert nooit iemand..

Review geschreven door
12 februari 2019

Moeilijk opzeggen

Te weinig selectie vooraf. Ik ben niet geïnteresseerd in lange afstand-relaties. Stel geen prijs op veel jonger of veel ouder. Sorry,het klinkt arrogant maar gebaseerd op ervaring, relaties tussen laag opgeleiden en hoger opgeleiden werken niet.
Our time stuurt iedereen op iedereen af. Vreselijk! Ik wil dus Our time weer kwijt. Lijkt moeilijk. Maar ik wil mijn lidmaatschap niet verlengen. Hoe doe ik dat?
Hoop op een reactie.

Review geschreven door
4 februari 2019

Geld teruggevraagd

Je krijg veel "bezoeken". Of het allemaal klopt durf ik niet te zeggen. Er wordt niet echt gekeken naar de woonplaats. Wat vreemd is, terwijl je foto's verwijderd zijn krijg je nog flirts en bezoeken. Mijn profiel werd nog steeds goed bekeken. Teruggave van mijn geld nadat ik na een dag weer op gezegd had is heel netjes geregeld. Ook het mail contact met klantenservice is prima.

Review geschreven door sofie
16 januari 2019

Weinig animo

Zeer weinig animo, geen antwoord op een reactie, onderafdeling van Lexa ! Steeds dezelfde gezichten volgens mij nepprofielen want er wordt niet gereageerd ! Echt zonde van het geld !!

Review geschreven door Marja
24 september 2018

Heel slecht

Waardeloos, je kunt je geld wel beter besteden.
Filters werken niet en de meesten flirten maar nemen niet de moeite een bericht te sturen.
Maand geprobeerd, welgeteld 1 reactie van iemand die in werkelijkheid een heel ander leven leidde dan in het profiel vermeld was.
Aan het eind van de maand in een keer een hele lading naar mijn mening nepflirts waarvan het profiel niet eens was ingevuld.
Voor mij nooit meer,

Review geschreven door Jb
30 augustus 2018

gebrek aan initiatief

Je krijgt de vreemdste mannen in een heleboel profiel aspecten. Wil je incognito dan betaal je extra.
Mensen die beweren dat mannen jagers zijn en initiatiefnemers zijn: what a joke.
Ze sturen een flirt icon of favoriet icon en jij moet daar dan op reageren.
Zelf een berichtje sturen of wat meer vertellen over jezelf, niets. Of je krijgt direct een telefoon nummer om te whatsappen of ze willen “spannende chats”, lekker dan.
Na mijn maand ben ik wel klaar met dating sites!

Review geschreven door D.
30 augustus 2018

Trage helpdesk

Slechte site. Veel nep-profielen. Als je daar niet alert op bent tuin je er gewoon in. Zeer trage reactie van de helpdesk hierop. Voor het overige sluit ik mij aan bij onderstaande 2 reacties. Je kunt niet specifiek zoeken op afstand. Ook al zet je dat wel in je zoekopdracht, dan krijg je nog steeds allemaal voorstellen van overal uit het land. Dit is niet mijn eerste datingsite waar ik lid van ben, maar wel de meest slechte.

Review geschreven door H.
21 augustus 2018

Ourtime is Lexa

Ourtime is gewoon Lexa. Daarbij kun je aangeven welke regio maar je krijgt alsnog van alles te zien, tot in het buitenland aan toe. Veel mannen die niet hun eigen naam vermelden. Chatfunctie is ook niet optimaal.

Review geschreven door Marizzie
6 augustus 2018

Vreemde site

Rare site. Berichten verschijnen soms tweemaal met andere (recentere) datum. Flirts en interesses worden herhaald, zodat het lijkt alsof je populair bent. Criteria (zoals woonplaats) worden genegeerd. Ik krijg zelfs reacties uit Barcelona en Zweden. Het zou mooi zijn als je zelf kon filteren op woonplaats.


Ourtime details

Website www.ourtime.nl
Categorie 50plus & Senioren
Beoordeling
Ervaringen 36% aanbevolen, 21 reviews
Laat een review achter

Specificaties website

Gratis registratie ja
Chatmogelijkheid ja
Cammen nee
Dating keurmerk ja
Interesse test nee
Matching systeem ja
Uitgebreid zoeken ja
Mailbox ja
Datingapp nee

Gerelateerde sites

50plusMatch

50plus & Senioren

50liefde

50plus & Senioren

VijftigPlusDating

50plus & Senioren

SeniorenGeluk

50plus & Senioren

be2

50plus & Senioren
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement