Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Let op: De datingsite 50plusrelatie.nl bestaat helaas niet meer. We adviseren Lexa als alternatief.

50plusrelatie.nl datingsite review

50plusrelatie.nl
Probeer 50plusrelatie.nl gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Ben je de 40 gepasseerd en op zoek naar een gezellige date of nieuwe relatie in Nederland of België? Op 50plusrelatie.nl zijn honderdduizenden mensen je voor gegaan. Je kunt alle functionaliteiten op de site gratis uitproberen, dus nooit geschoten… Dan schiet Cupido sowieso mis!

Op 50plusrelatie.nl kun je op een gemakkelijke manier zoeken naar nieuwe matches in jouw leeftijdscategorie. Je kunt berichten sturen, flirten, foto’s kijken. Alle functionaliteiten zijn aanwezig. In deze review gaan we iets dieper in op alle beschikbare informatie over 50plusrelatie.nl

Waarom kies je voor 50plusrelatie.nl?
 • Speciaal voor vijftig plussers
 • Ontzettend leuke "Fotomuur"
 • Gratis chatten
Schrijf je gratis in bij 50plusrelatie.nl

Inschrijven

blank

Op de landingspagina van 50plusrelatie wordt direct duidelijk dat je je gratis kunt inschrijven en dat je de website gratis kunt uitproberen. Dat nodigt uit om het op z’n minst uit te proberen. Om van start te gaan, moet je jouw geslacht (en het geslacht van je potentiële match), leeftijdscategorie en provincie invullen. Het is goed om te weten dat leden tot 40 jaar oud niet worden toegelaten op de website. Klik vervolgens op op ‘Vind je nieuwe 50-plus relatie!’.

Officieel inschrijven en profiel vormgeven

Vervolgens kom je op een nieuwe pagina, waar je direct een overzicht krijgt van de leden uit jouw provincie. Wil je toegang krijgen tot de profielen? Dan moet je een e-mailadres en wachtwoord invullen, zodat je een profiel aanmaakt. Vervolgens moet je nog vier stappen doorlopen:

 • Algemene informatie: gebruikersnaam, woonplaats, geboortedatum, geslacht, geaardheid
 • Levensstijl: postuur, haarkleur, opleidingsniveau, geloofsovertuiging, heb je kinderen, rook je?
 • Open vraag: vertel iets over jezelf en wat je zoekt
 • Foto’s: deze stap is optioneel. Leden die een foto toevoegen, krijgen als beloning extra dagen full membership. Ook krijgen deze leden meer bezoekers op hun profiel. Goed om te weten: 50 plus relatie accepteert alleen foto’s waar je zelf op staat.

Vergeet niet om na afloop van deze stappen je mailbox te controleren en op de bevestigingslink te klikken. Pas nadat je dit hebt gedaan, is jouw account actief en kun je starten met daten via 50plusrelatie.nl. Op moment van schrijven krijg je meteen een full membership cadeau, zodat je gratis kunt proberen hoe de website functioneert. Maak hier dus snel gebruik van, voordat deze mogelijkheid alweer ‘verlopen’ is!

Is het een goed inschrijfproces?

Wat ons opvalt aan deze datingsite, is dat het inschrijven en profiel vormgeven eigenlijk in één aaneengesloten handeling gebeurt. Dit scheelt een hoop tijd. Ook hoef je hierdoor niet nodeloos te navigeren op de website. Aan de andere kant vinden wij dat er niet heel veel mogelijkheden zijn om je profiel te personaliseren. Je kan er vooral uitspringen als je leuke foto’s en een goede profieltekst hebt. Als je hier niet goed in bent, raden we aan om hulp te vragen aan een vriend, vriendin of familielid. Wat wij wel heel goed vinden is dat je de website met alle complete functionaliteiten gratis kunt proberen.


Doelgroep 50plusrelatie

blank

Deze datingwebsite is heel duidelijk over haar doelgroep. Namelijk ’50-plus mensen in Nederland en België!’. Hoewel er hoofdzakelijk 50-plussers op de website zitten, is een enkeling iets jonger. Leden vanaf 40 jaar oud worden namelijk toegelaten op de website. Op 50plusrelatie.nl zie je direct hoeveel leden jou al voor zijn gegaan. Op het moment dat wij deze review maakten, waren er maar liefst 85.281 mensen aangemeld op deze datingsite. Het is niet bekend welk percentage van deze groep nog steeds actief is, of wat de man-vrouw verhouding is.


Functies en mogelijkheden

Hoog tijd om te kijken wat er allemaal mogelijk is op deze website. De website bestaat uit een aantal verschillende pagina’s:

 • Mijn profiel
 • Bezoekers
 • Profielen
 • Fotomuur
 • Berichten

Mijn profiel

Op deze pagina kun je je eigen profiel aanpassen wanneer je maar wil. Ook kun je hier nieuwe foto’s toevoegen en eventueel oude foto’s verwijderen. Bovendien kun je zien welke leden je als favoriet hebt toegevoegd en welke leden je hebt geblokkeerd. Ten slotte kun je hier instellingen wijzigen.

Bezoekers

Op deze pagina kun je zien wie jouw profiel allemaal hebben bezocht. Ook krijg je een beeld van de mensen die jou als favoriet hebben geselecteerd of die met jou hebben geflirt. ‘Flirten’ is een functionaliteit op de website waarmee je aan kunt geven dat je geïnteresseerd bent in iemand.

Profielen

Dit is waarschijnlijk de interessantste pagina als je op zoek bent naar een match. Hier krijg je een overzicht van alle profielen (op basis van jouw zoekcriteria). Daarnaast kun je kiezen uit de categorieën ‘nieuwe leden’, ‘nu online’ en ‘vandaag online’. Het is belangrijk dat je een paar zoekcriteria invult, zodat je matches krijgt die goed bij je passen. Je kunt ‘eenvoudig’ zoeken met leeftijd, regio en geaardheid, maar ook uitgebreid. Bij die tweede optie kun je ook zaken als opleidingsniveau, religie et cetera aankruisen.

Het is even zoeken, maar als je klikt op mijn profiel dan zie je een overzicht van mijn hobby’s, muzikale voorkeuren, favoriete manier van uitgaan en sportieve activiteiten. Door dit in te vullen kun je nog een iets beter beeld over jezelf scheppen.

De fotomuur

De fotomuur van 50plusrelatie.nl is een unieke functie die je niet vaak tegenkomt op datingsites. Hierbij zie je een overzicht van foto’s van leden op de website. Alle filters die je eerder hebt aangebracht, vallen weg. Je ziet dus IEDEREEN. Dat is heel leuk, want zo kan je door middel van een foto in contact komen met iemand die je normaal gesproken niet zou tegenkomen. Wie weet leidt dat tot een verrassend leuk, nieuw contact.

Berichten

De laatste functionaliteit is ‘berichten’. Dit is een pagina die weinig aan de verbeelding overlaat. Je kunt het vergelijken met een mailbox met verzonden berichten, ontvangen berichten en verwijderde berichten.


Beveiliging

Een datingsite is pas een succes als deze volledig veilig te gebruiken is. Toch? Gelukkig zit dat bij 50plusrelatie.nl wel snor. Deze website maakt gebruik van een beveiligde https-/ssl-verbinding. Bovendien worden alle profielen zowel door software als door medewerkers gecontroleerd. Mensen met een nep profiel worden dus snel verwijderd. Zo weet je zeker dat je met ‘echte’ profielen van echt bestaande mensen te maken hebt.


Bekendheid

50plusrelatie is weinig in het nieuws geweest. Dus vanuit website zoals Kassa, VARA of andere nieuwswebsites weinig of geen waardeoordelen geveld. Wel is het zo dat 50plusrelatie.nl regelmatig wordt besproken op andere vergelijkingssites. Over het algemeen komt de website goed uit de bus.


Klantenservice

Tijdens het online daten op 50plusrelatie.nl is er bijna de hele tijd een helpdesk knop in beeld. Via de link kun je een mail sturen naar de helpdesk. Het is fijn dat dit zo prominent in beeld staat, hierdoor krijg je het gevoel dat jouw vraag of opmerking ‘welkom’ is. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord. Bovendien kan het heel goed zijn dat jouw vraag al eerder is beantwoord onder ‘veel gestelde vragen’. Er is helaas geen telefoonnummer of rechtsteeks e-mailadres bekend.

Overige informatie

Datingsite 50Plusrelatie.nl en 50Plusrelatie.be zijn onderdeel van Didio Internet BV en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30275518.


Kosten en mogelijkheden gratis account

Zoals we eerder in deze review al toelichtten, krijgt ieder nieuw lid de kans om gratis gebruik te maken van alle functionaliteiten op de website. Zo kun je zelf testen of de website aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Zo ja, dan kun je een betaald account afsluiten. Zo niet, dan kun je de site laten voor wat het is. Dat is heel fijn, want het motto van 50plusrelatie.nl slaat de spijker op z’n kop: “Waarom voor iets betalen waarvan je nog niet weet wat het is?”

Kosten ‘Full Member’

blank

Als gratis lid kun je profielen bekijken, flirten met anderen en berichten lezen. Aangezien je geen berichten kunt sturen en alle eerdergenoemde functionaliteiten niet beschikbaar zijn, kun je weinig met een gratis account. Daarom zullen we nu de kosten voor een betaald account bespreken:

 • 6 maanden: €7.50 per maand
 • 3 maanden: €9.99 per maand
 • 1 maand: €14.99 per maand

Opzeggen

Heb je de liefde gevonden? Of om een andere reden geen behoefte meer aan online dating via 50plus relatie? Geen probleem. Er zijn twee verschillende opties om je profiel onzichtbaar te maken:

 • Profiel wijzigen naar inactief (bestaat nog wel, maar leden kunnen je niet zien)
 • Profiel verwijderen (je profiel inclusief gegevens zijn verwijderd)

Om dit te doen moet je inloggen, naar ‘instellingen’ onder ‘mijn profiel’ gaan en klikken op ‘instellingen’. Onderaan deze pagina tref je beide opties aan.


Onze ervaringen met 50plusrelatie.nl

Pluspunten:
 • Speciaal voor vijftig plussers
 • Ontzettend leuke "Fotomuur"
 • Gratis chatten
Minpunten:
 • Profiel goedkeuring duurt een paar uur
Probeer 50plusrelatie.nl gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies