Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Chatten met vreemden

Chatten met vreemden

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wist je dat je soms de meest geweldige gesprekken kunt hebben wanneer je gaat chatten met vreemden op een datingsite? Je kent elkaar immers niet en weet dus van tevoren nooit welke richting het gesprek opgaat. In dit artikel behandelen we dan ook de beste datingsites waarop je met vreemden kunt chatten en wie weet wat daar allemaal nog uit voortvloeit!

De beste datingsites om te chatten met vreemden

Chatten heeft iets magisch. Heeft het altijd al gehad. Al sinds de eerste dagen van het internet zoals wij het vandaag de dag kennen zijn er websites te vinden waarop je kunt chatten. Sommige chatrooms zijn speciaal bedoeld voor een bepaalde doelgroep, zoals ouderen. Hierop kun je bijvoorbeeld gelijkgestemden vinden om te kletsen over jullie gemeenschappelijke interesses. Andere chatrooms zijn juist weer 1 groot inloopcafé waar je van alles tegen kunt komen. Reuze spannend, want je hebt nooit een idee wie je tegen het lijf loopt en waar het gesprek over zal gaan.

Op een datingsite kun je ook de meest interessante gesprekken voeren met vreemden, maar doorgaans is daar wel enigszins duidelijk waarom de andere partij zich in de chatroom bevindt: hij of zij is op zoek naar een leuke date, nieuwe contacten en misschien zelfs wel naar een nieuwe relatie.

We hebben hieronder dan ook 3 verschillende datingsites voor je uitgekozen waar je prima kunt chatten met vreemden, ongeacht welk achterliggend doel je zelf hebt met de chatsessie.


PepperBezoek Pepper

Als de singles zelf aangeven dat dit dé site is om leuke vrijgezellen op te ontmoeten, dan moet het wel goed zijn toch? Het zal vooral de werkwijze van Pepper.nl zijn. Je maakt hier namelijk geen ellenlang profiel aan, maar toont jezelf middels een fotocollage onder het mom van 'een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden'. Deze lijn wordt verder doorgetrokken wanneer je in gesprek raakt met iemand. Wanneer de chat start wordt een mix van elkaars profielfoto's ingeladen in het chatvenster. Je hebt dus direct iets visueels waar je iets over zou kunnen zeggen. Als dat niet makkelijk is om een gesprek te openen weten wij het ook niet meer!

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa

Een van de grootste online datingsites van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met miljoenen leden in de database is er op Lexa.nl dan ook altijd wel iemand online om een chat mee te beginnen. De LexaMessenger functie maakt het daarbij mogelijk om naast berichtjes ook afbeeldingen te versturen en digitaal te flirten met de overige leden. De leden zelf zijn op zoek naar uiteenlopende zaken zoals nieuwe vriendschappen, een leuke date en/of een serieuze relatie.

Bezoek Lexa

WeetWieJeDateBezoek WeetWieJeDate

Eigenlijk past deze datingsite niet zo goed in een lijstje met "datingsites waarop je kunt chatten met vreemden". Alle profielen op WeetWieJeDate.nl worden namelijk handmatig gecontroleerd. Mocht je in een chatgesprek geraken met één van de leden kun je er 100% van uitgaan dat hij of zij daadwerkelijk is wie hij/zij zegt dat ie is. Het woordje 'vreemden' is dus niet helemaal meer van toepassing tijdens het chatten op WeetWieJeDate. Aanmelden op deze datingsite is net als bij de overige twee sites helemaal gratis. Je kunt dus eerst rustig rondkijken of er leden bij zitten op WeetWieJeDate die interessant genoeg zijn om de chatsessie mee aan te gaan!

Bezoek WeetWieJeDate

Waar moet je op letten als je gaat chatten met vreemden?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als het gaat om chatten, al dan niet met vreemden. Een chat heeft doorgaans een veel vrijblijvender karakter dan een gesprek in real life. Je bent bijvoorbeeld sneller geneigd om dubbelzinnige opmerkingen te maken en grenzen worden nog wel eens verlegd in een chat (met een vreemde). Daar is op zich niets mis mee, maar uiteindelijk gaat je eigen veiligheid en privacy boven alles. Zaken die je bijvoorbeeld nooit prijs moet geven tijdens een chatgesprek zijn:

  • Je (volledige) naam
  • Je adres en/of woonplaats
  • Je e-mail en/of telefoonnummer
  • Je werkgever

Op de bovengenoemde datingsites kun je er in principe vanuit gaan dat de mensen ook daadwerkelijk zijn wie ze zeggen te zijn. Garantie heb je echter nooit. Die leuke jongen of meid waarmee je in gesprek bent geraakt kan er zomaar hele andere bedoelingen op na houden en het weggeven van bovenstaande gegevens is dan ook het stomste wat je ooit kunt doen. Kwaadwillenden kunnen je met deze gegevens ernstige schade berokkenen en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een ‘leuk’ gesprek op een datingsite.

Real life gesprekken vs anoniem chatten met vreemden

Mocht je langere tijd met één en dezelfde persoon chatten en blijkt de klik er te zijn is het bijna onvermijdelijk dat jullie elkaar eens in het echt willen zien. Ook daarbij is het goed om te weten dat je via de chat erg makkelijk een ‘verkeerd’ beeld van iemand kunt krijgen. Online is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om je ‘slechte punten’ te camoufleren en je sterke punten juist te benadrukken. We doen dit allemaal. We proberen onszelf te ‘verkopen’ en laten daarom vooral de mooie kant van onszelf zien. De minder mooie kant komt pas naar voren wanneer je elkaar in real life meet en/of na verloop van tijd.

Dit hoeft niet per definitie altijd om ‘slechte’ dingen te gaan. Iemand die online een hele vlotte babbel heeft kan in real life misschien minder makkelijk uit zijn of haar woorden komen. Dit is dan natuurlijk niet meteen een slecht iets, maar dus wel iets om rekening mee te houden. Onbewust schep je tijdens het chatten verwachtingen die in het echte leven misschien niet helemaal zijn zoals ze in de chat lijken. Niets mis mee, maar wel degelijk iets om je van bewust te zijn zodat de date niet in het teken zal staan van teleurstellingen en verwachtingen waaraan niet voldaan wordt. Net als het chatten leuk moet blijven, geldt dit natuurlijk ook voor de date die doorgaans volgt op de leuke chatgesprekken die jullie hebben.

Jouw ervaring

Zo aan het einde van dit artikel zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met chatten. Heb jij wel eens gechat met een vreemde? Op welke website? Hoe vond je dat? En wat voor vervolg zat er aan het chatgesprek? Hebben jullie gemeet of is het slechts bij de chat gebleven? Laat ons jouw ervaring weten via een reactie onderaan de pagina. Vinden we altijd leuk!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies