Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De beste sites voor een hetero chat

De beste sites voor een hetero chat

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wie op zoek is naar een babbeltje met iemand met dezelfde geaardheid – in dit geval heteroseksueel – heeft een enorm aanbod om uit te kiezen. Om de keuze een beetje makkelijker te maken zodat je door de bomen het bos nog kunt zien, hebben we in dit artikel de beste sites voor een hetero chat op een rijtje gezet.


Relatieplanet

Het platform Relatieplanet is in de basis een online datingsite. Eentje die zich onderscheidt van de rest. Hoe? Relatieplanet biedt gebruikers de mogelijkheid om een fotocollage op het profiel te plaatsen, waardoor de bezoeker in één oogopslag heel veel van de betreffende gebruiker te weten kan komen. Zo is men sneller in staat vast te stellen of diegene wel of niet een goede match zou zijn. Alhoewel, dat kun je beter een inschatting noemen in plaats van een vaststelling, want door te chatten kom je er pas echt achter of die eerste klik er is! Gelukkig biedt Relatieplanet een handige chatmogelijkheid aan, waardoor je – nadat het matchingsysteem zijn werk heeft gedaan – eenvoudig een praatje kan starten met online leden die mogelijkerwijs goed bij je zouden passen. Bij het starten van de chat met een ander worden automatisch een aantal foto’s uit het profiel geladen, zodat je ook een plaatje bij het praatje hebt. En natuurlijk kun je vooraf je voorkeur doorgeven, zodat je enkel in contact komt met heteroseksuelen.


LexaBezoek Lexa 

De site Lexa is – net zoals Relatieplanet – een online datingsite. Lexa is niet alleen zeer gebruiksvriendelijk (hier staat dit platform om bekend), er wordt ook een bijzonder principe gehanteerd. Niet voor niets luidt de slogan “Love your imperfections”. De datingsite biedt namelijk de mogelijkheid om ook de minder leuke kanten van jezelf aan de ander kenbaar te maken. Zo krijgt de man of vrouw in kwestie een nòg beter beeld van je. Mooi, toch? Omdat Lexa zo gebruiksvriendelijk is en vele succesverhalen kent, zul je na aanmelding veel leden tegenkomen, waarvan er altijd wel een aantal online zijn. Via de chatfunctie kun je dan direct in contact komen met iemand waar je oog op is gevallen. Natuurlijk kun je via Lexa ook je seksuele voorkeur aangeven, zodat je gekoppeld wordt aan iemand die op het andere geslacht valt. Liever niet de hele avond achter de pc? Dan kun je ervoor kiezen de handige app (gratis) te downloaden.

Bezoek Lexa

Badoo

Het internationale platform Badoo – nog altijd groeiende qua populariteit – is een uitstekend startpunt wanneer je van plan bent vorm te gaan geven aan je chat met een heteroseksueel persoon. Hoewel Badoo miljoenen gebruikers heeft die zich over onze landsgrenzen bevinden, hoef je je geen zorgen te maken dat je – na een aantal leuke chats gehad te hebben – naar Zuid-Afrika moet reizen om degene met wie je gechat hebt te ontmoeten. Badoo maakt namelijk gebruik van je huidige locatie en geeft leden weer die zich in een bepaalde kilometerstraal van jou bevinden. Wanneer je vervolgens een profiel hebt gevonden dat je aanspreekt, dan kun je via de handige chatfunctie een praatje met de persoon achter het profiel starten. Badoo is in eerste instantie een platform ingericht op het ontmoeten van andere mensen. Of dat nu voor een date is of gewoon voor een goed gesprek. Voor elk wat wils dus op Badoo, zeker wanneer je op zoek bent naar een leuke hetero chat.


Chatten: online kletsen met een doel

Chatten is sinds de introductie van programma’s als MSN Messenger een waar begrip geworden. En hoewel recentelijk de stekker uit MSN Messenger getrokken is, chatten we er nog steeds naar hartenlust op los (al dan niet in de vorm van appen). Een chat starten kan verschillende doeleinden hebben. Je kunt chatten om contacten te onderhouden of om nieuwe mensen te leren kennen, maar bijvoorbeeld tegenwoordig ook op veel websites om informatie te verkrijgen over een bepaald product of een specifieke dienst. Wat dat betreft heeft MSN Messenger een basis gelegd die we op veel manieren toepassen vandaag de dag, maar de overige vormen van chatten laten we in dit artikel verder buiten beschouwing.

Een hetero chat – dus een praatje met iemand die op het andere geslacht valt – kan gebruikt worden om vrienden te maken, maar de meeste mensen die op zoek zijn naar een goede site voor een hetero chat, gebruiken dit om een date te vinden. Online datingsites zijn daarom bij uitstek de plaats om een hetero chat te starten. Welke de beste sites zijn? Je komt er achter als je even doorleest.


Alternatieven voor een hetero chat

Zoals je in de bovenstaande alinea’s hebt kunnen lezen, zijn online datingsites een goede optie wanneer je op zoek bent naar een hetero chat. Vaak zul je je wel vooraf moeten aanmelden of dien je een vragenlijst in te vullen. Ook kan het zijn dat een chat via een datingsite kosten met zich meebrengt, al dan niet in de vorm van een lidmaatschap. Of je online datingsites gaat gebruiken om een hetero chat te starten, is vooral afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt.

Wil je dat een chat uiteindelijk uitmondt in een date? Dan zit je op online datingsites zeker goed. Wil je liever een goed gesprek en eventueel vrienden worden? Dan ook zijn datingsites daarvoor prima, maar maak dan wel vroeg in het gesprek duidelijk wat je voor ogen hebt. Zo voorkom je teleurstelling bij beide partijen.

Liever geen vragenlijsten invullen of lidmaatschappen afsluiten? Dan kun je dating apps als Tinder proberen. Tinder biedt de mogelijkheid om te chatten met iemand van het andere geslacht, maar daarvoor moet je wel eerst een match hebben (beide personen moeten hebben aangegeven elkaar te zien zitten). Of Tinder de juiste app is om vriendschappen te zoeken, valt te betwisten. Het gros van de leden is op zoek naar een date of simpelweg seks. Ook hier geldt: jouw doel bepaalt of het zinvol is een bepaalde app of site te gebruiken.

Als laatste is er ook nog zoiets als gewoon chatten. Oftewel, platform uitkiezen, naam kiezen, chatroom kiezen en starten. Dit is een beetje hoe chatten zich ontwikkelde na de komst van MSN Messenger. Bij MSN moest je de gegevens van iemand hebben om met hem of haar te kunnen chatten. De openbare chatrooms boden je de mogelijkheid om zonder dit alles in contact te komen met andere mensen. Je zocht simpelweg een chatroom die aansloot bij je wensen (in het geval van dit artikel dus een hetero chatroom) en kon direct beginnen met kletsen. Sites als Chatten.nl of Chatplaza bieden bezoekers deze mogelijkheid nog steeds.

Je kunt hier snel en eenvoudig beginnen met chatten. Let wel: het kan voorkomen dat het aantal online gebruikers dat je vindt erg klein is, simpelweg omdat er vandaag de dag zoveel andere manieren zijn om met leuke mannen of vrouwen in contact te komen. Je moet dus een beetje geluk hebben om een hetero chat te vinden waarmee het klikt. Want met welk doel je ook een hetero chat zoekt: belangrijk is dat de klik er is en je een leuke chat hebt. Een chat die niet loopt, zal al heel gauw op een dood spoor belanden en dat is zonde van je tijd en energie. Op zich niets mis mee als het je enkel om een luchtig gesprekje te doen is, maar als je serieuzer van aard bent kun je beter voor een serieuzer platform kiezen.

De datingsites die we in dit artikel benoemd hebben zijn daar een mooi voorbeeld van. Je schrijft je er ten alle tijden gratis in en kunt dus altijd kosteloos ontdekken of het iets voor je is. Het kost je misschien iets meer moeite dan snel inloggen op een openbare chat, maar je vergroot er dus wel flink je kansen mee. En dat is tenslotte waar het om gaat. Je bent op zoek naar een leuke heterochat en dan is het wel zo fijn als er überhaupt mannen of vrouwen aanwezig zijn om gezellig mee te kletsen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement