Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

5 tips voor Tinder gesprekken

5 tips voor Tinder gesprekken

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder behoort zeker tot de meest makkelijke manieren om in contact te komen met leuke mensen. Het is dé dating-app van dit moment en dit heeft vooral ook te maken met het feit dat het zo ontzettend makkelijk is. Je kunt met je Facebookprofiel inloggen, waardoor je geen heel nieuw profiel aan hoeft te maken. Vervolgens bekijk je zelf de profielen en geef je aan of iemand je aanspreekt of niet. Spreekt iemand je aan en geeft deze persoon aan dat jij ook zijn of haar interesse weet te wekken? Dan is er een match en kunnen jullie een chat starten. Hier lopen veel mensen vast.


Tinder gesprekken hoeven niet moeilijk te zijn

Eigenlijk hoef je jezelf al niet meer voor te stellen, want de ander weet al aan de hand van je Facebookprofiel wie je bent. Toch is het wel zo netjes om je nog eens officieel voor te stellen tijdens een gesprek op Tinder via de chat. Na de standaard vragen over je opleiding of beroep, je leeftijd en je woonplaats wordt het soms lastig om het gesprek gaande te houden. Bij sommige matches levert dit totaal geen problemen op, maar veel mensen hebben toch wat moeite met de persoonlijke Tinder gesprekken. Wij hebben 5 tips voor Tinder gesprekken voor je verzameld. Hiermee kan je het gesprek wat meer diepgang bieden, waardoor de rest echt vanzelf komt.


Leuke Tinder vragen

1. Kan jij jouw ideale dag omschrijven?
Vraag iemand eens naar de ideale dag. Je gesprekspartner op Tinder mag de ideale dag van opstaan tot naar bed gaan beschrijven. Met deze vraag zorg je er op de eerste plaats voor dat het gesprek op Tinder direct een leuke wending krijgt, maar je vraagt de ander ook gelijk om eens goed na te denken over waar nu precies de passies liggen in het leven. Dit betekent dan weer dat jij direct ook een helder beeld krijgt van wat de ander leuk vindt, waar de interesses liggen en in hoeverre er overeenkomsten tussen jullie zijn.

2. Hoe omschrijven je collega’s jou?
Dit is een leuke vraag om te stellen als je wilt dat de ander eens nadenkt over hoe deze op anderen overkomt. Natuurlijk kun je ook vragen hoe studiegenoten hem of haar zouden omschrijven in het geval dat iemand nog studeert. Het is ook mogelijk om te vragen hoe een vader, moeder of beste vriend(in) hem of haar zou omschrijven, maar dit is in de meeste gevallen een stuk makkelijker. Een ouder zou immers niets negatiefs zeggen en iemand is lang niet altijd zichzelf bij vrienden. Voor een omschrijving die het dichtst bij de waarheid ligt vraag je dus naar de omschrijving die door collega’s of studiegenoten zou worden gegeven.

3. Welke levensles heeft jou leven echt veranderd?
Levenslessen zijn vaak emotioneel ingrijpend en door te vragen naar een belangrijke levensles vraag je iemand dan ook om in de emoties te gaan graven. We krijgen allemaal levenslessen, maar wanneer hiernaar gevraagd wordt dan hebben we eigenlijk nooit een standaard antwoord voor handen. Dit is natuurlijk ook juist de bedoeling. Je geeft hiermee aan dat je echt interesse in de ander hebt, en de ander merkt dit natuurlijk ook direct. Dit schept een diepere band in het Tinder gesprek.

4. Wat weet bijna niemand over jou, maar zou iedereen eigenlijk moeten weten?
Veel mensen vinden van zichzelf dat ze belangrijke talenten en kwaliteiten bezitten die door anderen maar niet worden opgemerkt. De meeste mensen zullen deze talenten en kwaliteiten niet zomaar delen, maar zij vinden het wel leuk wanneer hiernaar wordt gevraagd. Een goede vraag om bij een Tinder gesprek te stellen is dan ook ‘Wat weet bijna niemand over jou, maar zou iedereen eigenlijk moeten weten?’. Verwacht niet dat je een groot geheim te horen krijgt, maar de ander heeft wel direct de kans om iets aan jou te onthullen wat voor deze persoon erg belangrijk is.

5. Omschrijf je meest gênante moment
Gênante zaken; daar hebben we het liever niet over. Het zal dan ook niet zomaar ter sprake komen tijdens je Tinder gesprekken. Toch is het zo dat zaken die op het moment zelf heel gênant waren later juist heel lachwekkend worden. Je hebt vast wel eens gehoord: ‘Achteraf lach je erom’. Dit hoor je meestal op een moment dat je wel door de grond kunt zakken. Grijp dit soort zaken aan om een leuk en lachwekkend gesprek op gang te brengen. Humor verbindt, ook in Tinder gesprekken.


Andere leuke vragen om te stellen op Tinder

Natuurlijk hebben wij een selectie gemaakt van vragen die ervoor zorgen dat Tinder gesprekken makkelijker, beter en leuker verlopen. Er zijn nog veel meer van dit soort vragen die je kunnen helpen om een Tinder gesprek echt te laten slagen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

  • Als alles mogelijk was, in welk land zou je dan morgen wakker willen worden?
  • Welke beroemdheid zie jij als jouw grote voorbeeld?
  • Welke film of welk boek blijft jou boeien?
  • Op welke eigenschap van jezelf ben jij het meest trots?
  • Op welke eigenschap van jezelf ben jij het minst trots?
  • Als je de klok terug kon draaien, naar welk jaar zou jij dan gaan?
  • Welke herinnering is je het meest dierbaar?
  • Wie heeft de meeste invloed op jouw leven (gehad)?
  • Welke eigenschappen bewonder jij in je beste vriend(in)?
  • Als je iets aan jezelf mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

Het klikt of het klikt niet
Tinder gesprekken zijn bedoeld om elkaar makkelijk beter te leren kennen. De match komt tot stand op basis van het uiterlijk. Je kijkt naar een profiel en geeft op basis van de foto aan of iemand je aanspreekt. Iemand kan nog zo leuk zijn om te zien, als het in de chat niet klikt, dan kan je ervan uitgaan dat het in het dagelijks leven ook niet klikt. Blijf dan niet proberen met Tinder gesprekken om het toch leuk te maken.

Als het niet klikt op persoonlijk niveau, dan is het beter om dit te accepteren en door te gaan naar de volgende Tinder gesprekken. Je hebt met deze leuke vragen zeker meer dan genoeg gesprekstof om er met de juiste persoon (of personen) een leuke digitale ontmoeting van te maken.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies