Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe ga je om met verlegen mannen?

Hoe ga je om met verlegen mannen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een blozende blik, een verlegen lachje, een wegdraaiende blik een geen overload aan stoere mannenpraat. Ja! Verlegen mannen mannen kunnen ook woest aantrekkelijk zijn. Helaas zijn deze verlegen mannen van zichzelf niet echte casanova’s en zullen ze het moeilijk vinden om op jou in te palmen. Tijd dus om de stoute schoenen aan te trekken en zelf actie te ondernemen. Maar daarbij komt de eerste vraag natuurlijk alweer bij je naar boven… Hoe kun je laten weten dat je hem ziet zitten en hoe kun je nou het beste omgaan met verlegen mannen?


lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


Neem zelf meer initiatief

Verlegen jongens zijn over het algemeen introvert en vinden het lastig om zelf het initiatief te nemen. Heb je je ogen laten vallen op een verlegen jongen dan kun je dus beter zelf de eerste stap nemen. Ben je van jezelf ook introvert? Dan weet je misschien ook wanneer een jongen jou op je gemak stelt. Probeer dit na te gaan bij jezelf, zodat je weet welke soortgelijke aanpak je misschien bij je crush kunt gebruiken. Vind je het bijvoorbeeld leuk als iemand je een drankje aanbiedt? Vind je het fijn als een iemand je rustig benaderd? Of vind je het leuk als iemand een complimentje maakt? Bedenk dat hij het waarschijnlijk al heel erg waardeert dat jij de eerste stap durft te nemen.

Ben je van jezelf wat extraverter? Dan heb je waarschijnlijk minder moeite om een verlegen jongen te benaderen. Houd het eerste gesprek lekker luchtig en begin niet meteen te serieus. Zo kan hij even de situatie aftasten en zul je zien dat hij zich vanzelf meer kan openen. Daarnaast kan het maken van grapjes helpen om de ‘spanning’ bij hem te doorbreken. Blijf tijdens het eerste gesprekje niet te lang hangen bij hem, maar knoop bijvoorbeeld later nog een gesprekje aan. Misschien durft hij zelfs jou wel te benaderen nu je zelf de eerste stap hebt gezet.


Stel hem op zijn gemak

Heb je de eerste stap gezet en spreek je hem aan? Dan is het vooral belangrijk dat hij zich op je gemak voelt bij jou. Je kunt hem beter alleen aanspreken en niet in bijzijn van een andere groep. Verlegen jongens kunnen dan namelijk het idee hebben dat andere mensen toekijken waardoor ze zich minder op hun gemak kunnen voelen. Zie je hem vaker? Probeer hem dan vooral beter te leren kennen als jullie met zijn tweeën zijn. Spreek hem dus het liefste alleen en ondervraag hem niet in een grote groep. Grote kans dat hij het veel fijner vindt om persoonlijk antwoord te geven en niet in het bijzijn van andere mensen.

Ga je het gesprek aan met hem, dan is handig om te zoeken naar ‘comfy onderwerpen’. Je zult zien dat verlegen jongens veel makkelijker praten over onderwerpen die ze aanspreken. Vraag bijvoorbeeld door over zijn hobby of werk of begin over iets wat jullie gemeenschappelijk hebben. Wanneer hij het woord neemt kan hij zich ook enorm op zijn gemak voelen als je reageert op hem. Wees daarom geïnteresseerd in wat hij vertelt, vraag door en knik en glimlach net wat meer. Voor verlegen mannen kan dit namelijk een enorme boost zijn voor hun zelfvertrouwen.


Verplaats je in hem

Wil je dat een verlegen man zich op zijn gemak voelt bij jou, dan is het belangrijk om je te verplaatsen in hem. Je maakt echt geen indruk op hem als je uitbundig gaat dansen in de kroeg om de aandacht te trekken. Het kan een verlegen man zelfs een beetje ‘afschrikken’, omdat hij denkt dat jullie totaal het tegenovergestelde zijn. Stel je in plaats daarvan misschien wat rustiger op dan je normaal doet. Verlegen mannen zullen je zo waarschijnlijk veel eerder zien staan.

Ken je hem al wat langer en wil je laten merken dat je hem wel ziet zitten? Nodig hem dan niet meteen uit voor een feest of in een grote groep. Hij vindt het waarschijnlijk lastig te bedenken hoe hij zich hier moet opstellen en kan natuurlijk niet de hele avond bij jou blijven plakken. Breng in plaats daarvan wat meer quality time door en ga bijvoorbeeld een avondje met hem poolen of koop kaartjes ergens voor en ga samen een avondje uit. Grote kans dat hij het veel meer waardeert als jullie één op één momentjes hebben.

Een andere tip is om je in hem te verplaatsen als jullie aan het praten zijn. Verlegen mannen zijn meestal erg goede luisteraars. Dit betekent natuurlijk niet dat je zelf alleen maar aan het woord moet blijven. Hij kan het namelijk heel erg waarderen als je laat zien dat jij ook goed naar hem kunt luisteren. Laat hem aan het woord en laat duidelijk merken dat je interesse toont in zijn verhaal.


Laat merken dat je hem leuk vindt

Verlegen mannen zijn natuurlijk niet voor niets verlegen. Dit betekent dat ze het ook wat lastiger vinden om seintjes te geven dat ze je leuk vinden. Wacht dus niet te lang tot hij misschien iets laat doorschemeren, maar neem zelf de touwtjes in handen. Om te laten merken dat je hem leuk vindt kun je behoorlijk wat hints geven. Zo kun je complimentjes geven over zijn outfit, zijn nieuwe kapsel of over iets wat hij met zijn werk of studie heeft gepresteerd. Een andere tip is om hem vaker aan te raken, te glimlachen en veel oogcontact te maken. Dit zijn voor hem allemaal seintjes dat jij hem ziet zitten.

Als hij jou ook interessant vindt, zul je merken dat hij vanzelf een beetje ingaat op je flirtgedrag. De laatste tip is om hem een beetje te plagen of uit te dagen. Soms moeten verlegen mannen nou eenmaal een beetje uit de tent gelokt worden. Schep lichtjes op en daag hem bijvoorbeeld uit voor een squashpartijtje of leg een wedje met hem waarbij de verliezer de ander trakteert op een drankje.


Neem online contact op

Ken je een leuke verlegen man en wil je hem graag mee op date vragen? Dan kan het enorm helpen om hem via Facebook of bijvoorbeeld Whatsapp te benaderen. Deze mannen vinden het namelijk vaak lastiger als je hem in real life mee uit vraagt. Ze moeten namelijk meteen antwoord geven en weten waarschijnlijk niet zo goed hoe ze een einde moeten breien aan jullie gesprek en afscheid moeten nemen. Als je in plaats daarvan online contact met hem opneemt heeft hij alle tijd om even rustig over zijn antwoord na te denken. Daarnaast kan hij zelf ook met leuke ideeën komen voor jullie date.

Wil je graag online in contact komen met andere mannen? Dan zou je ook eens een kijkje kunnen nemen op een datingsite. Op deze datingsites zijn vaak veel verlegen mannen te vinden die het fijn vinden om online een praatje te maken en te kijken of er een klik is. Zo kun je op je eigen gemakje in contact komen met leuke mannen, flirten én wie weet al snel een eerste date scoren.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies