Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hij negeert me, hoe krijg ik zijn aandacht?

Hij negeert me, hoe krijg ik zijn aandacht?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je als vrouw actief aan het daten bent heb je het ongetwijfeld al eens meegemaakt: al het contact lijkt goed, je hebt het leuk met elkaar en plotseling word je voor je gevoel volledig genegeerd. Appjes die je stuurt blijven lang onbeantwoord en van de een op de andere dag lijkt hij volledig bekoeld. Hoe kan dat? En hoe zorg je ervoor dat je zijn aandacht weer vast weet te krijgen?


Wanneer word je genegeerd?

Voor je stappen gaat ondernemen om niet meer genegeerd te worden is het belangrijk dat je vast stelt of je wel inderdaad actief door hem genegeerd wordt. Verliefdheid kan rare dingen met je doen. Het wordt ineens heel belangrijk dat hij je leuk vindt, dat is logisch. Maar zelfs de meeste zelfstandige vrouwen kunnen veranderen in afhankelijke en jaloerse krengen als ze het gevoel hebben dat ze niet de aandacht krijgen van een man waar ze behoefte aan hebben. Dat is op zich niet erg, zolang je dat maar van jezelf weet en ervoor zorgt dat het je niet gaat saboteren.

Stapje terug doen

Wanneer je hebt ontdekt dat je snel onzeker wordt moet je jezelf ook realiseren dat je daardoor ook eerder het gevoel kunt krijgen dat hij je negeert. Moet hij je appen zodat hij je dan weer even het gevoel geeft “dat het goed zit?” en verdwijnt dat gevoel weer snel? Doe dan zelf even een stapje terug, want hij kan niet jouw onzekerheid voor je wegnemen. Zoek zelf wat meer afleiding en focus je even wat minder op hem maar bijvoorbeeld op een hobby, je vriendinnen of je werk.

Bovendien kunnen er ook heel andere redenen zijn waarom hij je wat minder berichtjes stuurt. Betrek het dus niet meteen op jezelf want hij kan je nog gewoon even leuk vinden als eerst. Wat kan er bijvoorbeeld nog meer aan de hand zijn?


Hij appt je niet zoveel meer als eerst… maar hij vind je nog wel leuk!

Voor veel vrouwen is het moeilijk te bevatten, vooral als ze zelf juist de neiging hebben om meer te gaan appen naarmate ze iemand leuker gaan vinden, maar toch kunnen mannen hele begrijpelijke redenen hebben om het contact te minderen terwijl ze jou nog altijd even leuk vinden.

Hij houdt niet zo van appen/bellen

Sommige mannen houden helemaal niet zo van appen en bellen en doen het vooral omdat het de enige manier is om met je in contact te komen en te blijven. Wanneer je minder vaak van hem hoort kan dat dus ook een goed teken zijn: hij denkt dat het goed zit tussen jullie en mindert het contact via digitale weg omdat hij er simpelweg niet zo van houdt. Hij denkt heus nog aan je en hij vindt je nog leuk, maar hij vindt het fijner om je in het weekend in het echt te zien en te spreken in plaats van te appen.

Veel mannen weten dat ze niet zo goed zijn in communiceren. Vrouwen verkondigen nu eenmaal met veel plezier dat ze het patent hebben op communicatie en het uiten van emoties. Maar begrijp ook goed dat voor mannen die dit geloven elk contactmoment in potentie dus ook een risico is. Zodra hij het gevoel krijgt dat het goed zit (bijvoorbeeld omdat jij dat zelf heel erg laat merken) is het een begrijpelijke tactiek om het contact te minderen. Minder contact betekent minder kans dat je iets stoms zegt. Logisch toch? Hij wacht wel op een echte date, waarbij hij ook non-verbale communicatie kan gebruiken en kan zien of je zijn grapjes echt leuk vindt.

Hij heeft minder tijd

Tot slot kan hij ook gewoon minder tijd hebben. Als hij door de week lange dagen werkt kan hij in het begin wel even stiekem wat tijd nemen om je te appen. Dat risico neemt hij voor lief omdat hij je graag voor zich wil winnen. Maar als hij het gevoel krijgt dat die missie is geslaagd zal hij zich overdag weer meer op zijn werk of studie gaan concentreren. Dat kun je tenslotte maar beperkt op het tweede plan zetten.


Maar hoe weet je dan waarom je minder van hem hoort?

Het is voor jou als lijdend voorwerp (soms letterlijk) moeilijk – zo niet onmogelijk – om uit te vogelen wat de reden is dat je minder van hem hoort. Het is daarom vooral belangrijk om niet naar de frequentie van jullie communicatie te kijken, maar naar de kwaliteit:

  • Stuurt hij ook wel eens spontaan wat of antwoordt hij alleen op jou?
  • Als hij je wat stuurt, toont hij dan echt interesse?
  • Heeft hij het niet gewoon erg druk en heeft hij niet zoveel tijd?
  • En de belangrijkste: hebben jullie al een ‘echte’ date gepland staan?

Probeer aan de hand daarvan voor jezelf uit te maken of hij je echt negeert, of dat je simpelweg even wat minder van hem hoort.

Het is in dit stadium heel belangrijk om niet je onzekerheid de overhand te laten krijgen, want hem zelf vragen of er wat aan scheelt, of je iets verkeerds hebt gezegd of waarom je minder van hem hoort kan voor datgene zorgen wat je juist wilt voorkomen: dat hij actief afstand neemt omdat je hem teveel claimt. In het ergste geval negeert hij je inderdaad, maar dan gaat het niet helpen om hem aan een spervuur te onderwerpen.

Waarom mannen een vrouw negeren

blank

Veel vrouwen hebben de neiging om als eerste te gaan denken dat ze niet aantrekkelijk genoeg (meer) zijn voor een man wanneer hij haar gaat negeren. Maar natuurlijk hoeft dat helemaal niet de reden te zijn waarom je minder van hem hoort. Het uiterlijk is juist iets wat hij al vanaf hebt begin kende, dus de kans dat dit plotsklaps een probleem wordt is klein.

Wat kan dan wel de reden zijn waarom hij je negeert?

  1. Hij vindt je simpelweg niet zo leuk (meer). Als je zelf heel verliefd bent is dat natuurlijk op zijn zachtst gezegd heel vervelend, maar het is wel goed om hier zo snel mogelijk achter te komen. Als je al in het beginstadium moeite hebt hem duidelijk te maken dat je echt een leuk persoon bent, dan is de kans op een duurzame relatie niet zo groot. Waarom zou je iemand willen die je niet leuk vindt zoals je bent? Het stadium van het daten is juist de tijd waarin je in korte tijd het meeste over elkaar te weten komt. Maar dat kan helaas ook betekenen dat je niet de persoon blijkt te zijn waar hij op hoopte. Mannen die het lastig vinden om dit uit te spreken zullen het contact op zijn beloop gaan laten en hopen dat het langzaam doodbloedt. Vroeg of laat gaat dit je tijdens het daten overkomen. Wat te doen? Hier is geen oplossing of tactiek voor. Hij kan niet veranderen en jij ook niet. Accepteer het en ga verder met daten om iemand te zoeken die jou wel geweldig vindt.
  2. Je gaat te snel voor hem en hij voelt zich in het nauw gedrukt. Hoe ontspannen je het contact zelf ook maar benadert, als de frequentie telkens maar toeneemt zullen veel mannen zichzelf juist meer terugtrekken. Met elk nieuwe berichtje jaag je hem dan verder weg. Vooral als je hem gaat vragen waarom hij zo weinig antwoordt. Zeg nu zelf: je zit waarschijnlijk zelf ook niet te wachten op een man die de hele dag wil weten wat je doet of waar je aan denkt. Hoe harder je aan hem begint te trekken, hoe meer hij zichzelf terug zal trekken. Wat te doen? De enige manier om hiermee om te gaan is door zelf juist los te laten. Laat hem maar weer eens naar jou toekomen. Gebeurt dat niet? Dan heb je ook niet zoveel aan hem verloren, want dan had hij gewoon geen interesse of voelde hij zich al teveel geclaimd.
  3. Je wekt de indruk dat hij het belangrijkste is in je leven. Door constant met hem bezig te zijn en hem dit ook te laten blijken kan een man denken dat hij voor jou het belangrijkste is in je leven op dit moment. Vooral als dat klopt wil je hem dit juist niet laten merken. Daarmee maak je hem namelijk ineens medeverantwoordelijk voor je geluk. Bovendien vertoon je een mate van afhankelijkheid waar veel mannen allergisch voor zijn en ben je ineens niet meer de leuke, vrolijke en vooral zelfstandige vrouw waar hij een oogje op kreeg. Mannen die op afhankelijke vrouwen vallen zijn waarschijnlijk juist de mannen die je niet moet hebben voor een gelukkige en gelijkwaardige relatie. Wat te doen? Heel simpel, neem wat gas terug! Niet meteen met gelijke munt terugbetalen en hem pontificaal negeren maar gewoon een versnelling terug schakelen. Daarmee laat je zien dat je jezelf niet verliest in je eigen enthousiasme en dat hij bij jou niet in een soort achtbaan terechtkomt die alleen maar sneller en sneller zal gaan en hij alle controle verliest.

Hoe voorkom je dat hij je gaat negeren?

We lieten al zien wat je kunt doen om zo goed mogelijk om te gaan met zijn afgenomen toenadering. Maar het is natuurlijk nog veel waardevoller om te zorgen dat die situatie zich niet eens voor gaat doen. Hoe kun je dus voorkomen dat een man je gaat negeren? Elke man is natuurlijk anders, maar deze drie tips zullen bij vrijwel iedereen goed werken:

Houd soms afstand

Wanneer je nog met elkaar aan het daten bent of als je een prille relatie hebt moet het vooral leuk zijn als je bij elkaar bent, maar ook als je niet bij elkaar bent. Want hoe fantastisch een date ook was, als die gevolgd wordt door een week met moeizame communicatie met meer kwantiteit dan kwaliteit verliezen jullie allebei het fijne gevoel dat jullie hadden. Hou je berichtjes dus positief. Zorg dat jij een persoon bent in zijn leven waar hij energie van krijgt, in plaats van het uit hem te slurpen omdat hij niet snel genoeg op je berichtjes reageert.

Initiatief

Laat het initiatief ook veel bij hem liggen. Geef hem dus ook een deel van de verantwoordelijkheid om de communicatie op gang te houden. Het eerste berichtje van de dag hoeft heus niet altijd van jou afkomstig te zijn, want wanneer dat eenmaal een patroon is wat ontstaat tussen jullie is het lastig om daar weer uit te breken. Als je al in het begin deze toon zet bepaalt dat waarschijnlijk ook hoe jullie met elkaar omgaan als het tot een relatie komt.

Hard to get

Het is nooit verkeerd om een beetje mysterieus te blijven voor een man. Je mag dus tot op bepaalde hoogte best een beetje hard-to-get spelen. Speel geen spelletjes met hem, want dat zou je zelf ook niet leuk vinden, maar wees niet bang om te laten zien dat er meer in het leven is dan alleen een vent. Je zult vrijwel altijd zien dat zijn interesse daardoor niet afneemt maar alleen maar groter wordt. In elke man zit namelijk nog altijd wel het oeroude jachtinstinct dat ervoor zorgt dat hij een tandje bij schakelt als hij merkt dat de buit wellicht nog niet helemaal binnen is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies