Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe weet je of hij of zij je leuk vindt via Whatsapp? 6 signalen

Hoe weet je of hij of zij je leuk vindt via Whatsapp? 6 signalen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is tegenwoordig moeilijk om een leven voor te stellen zonder WhatsApp. Bijna iedereen heeft het op zijn of haar telefoon geïnstalleerd en we gebruiken het de gehele dag door voor diverse communicatieve doeleinden.

De app wordt naast de gebruikelijke communicatie ook veel ingezet voor meer amoureuze zaken, zoals digitaal flirten. Ben jij de zender, dan is het vaak moeilijk om vast te stellen of de ontvanger warm wordt van jou avances. Al starend naar het beeldscherm van je smartphone kun je immers geen gezichtsuitdrukkingen of emoties zien. Toch zijn er signalen uit een Whatsapp-conversatie te halen die erop duiden dat hij of zij jou ziet zitten. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.Appen, het digitale flirten

Appen. Het is een heus werkwoord geworden. Jij appt, wij appen, zij appen. En dat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wanneer is de laatste keer geweest dat je een hele dag geen appje hebt ontvangen? Je kunt het je waarschijnlijk niet meer voor de geest halen. Onze communicatie vindt grotendeels plaats via de digitale snelweg. En waarom ook niet? Het is makkelijk, laagdrempelig, we hoeven niet meteen te reageren wanneer we dat niet willen en we kunnen meerdere contacten tegelijkertijd bereiken in een groepsapp.

Door het gebruiksgemak dat WhatsApp biedt, is het ook veel eenvoudiger geworden met iemand te flirten. Degene met wie je flirt, ziet bijvoorbeeld niet dat jouw hoofd zo rood als een tomaat is tijdens het gesprek. Jij kunt op jouw beurt niet zien hoe jouw doelwit reageert op de berichten die jij stuurt. Dat maakt het makkelijker om initiatief te nemen, maar maakt het moeilijk om vast te stellen of de ander jou ècht leuk vindt. Gelukkig kun je uit de onderstaande signalen een hoop informatie halen, waardoor je erachter kunt komen of hij of zij jou ziet zitten.


1. Hij of zij stuurt spontane appjes

Het veelvuldig ontvangen van spontane berichtjes kan een duidelijk signaal zijn dat de persoon met wie je appt jou leuk vindt of het in ieder geval ontzettend leuk vindt om met jou te praten. Berichtjes die je ontvangt tijdens je lunchpauze op het werk bijvoorbeeld, waarbij de ander blijk van nieuwsgierigheid geeft door te vragen hoe jouw werkdag verloopt. Ook appjes aan het begin van je dag met daarin een enthousiaste “goedemorgen” zorgen niet alleen voor een goede start, maar laten ook zien dat de ander aan je denkt. En dat is een heel goed teken!


2. Hij of zij stuurt je complimentjes

Wie houdt er nu niet van complimentjes? Leuk om te geven, leuk om te krijgen! Complimenten die wij ontvangen geven ons namelijk een goed gevoel, dat wij koppelen aan degene die het complimentje geeft. Daarmee stijgt de betreffende persoon op onze interne ranglijst. Merk je dat je van de ander via WhatsApp veel complimentjes krijgt? Dan is de kans groot dat hij of zij een plaatsje wilt stijgen op de hitlijst van je hart door je met complimentjes een goed gevoel te geven. Heb je bijvoorbeeld net je profielfoto gewijzigd en krijg je direct of kort daarna een bericht van de ander dat je een leuke foto hebt, lief lacht en er goed uitziet? Steek ze gerust in je zak, want dat zijn complimenten die wijzen op een sterke interesse vanuit hem of haar.


3. Hij of zij stelt je vragen

Interesse is onlosmakelijk verbonden met vragen. Als we interesse in iets of iemand hebben, willen we het liefst zoveel mogelijk te weten komen over dat onderwerp of die persoon. Om meer te weten te komen, zullen we op zoek moeten gaan naar meer informatie. En die vinden we door vragen te stellen. Hoe merk je of iemand geïnteresseerd in je is? Juist, je ontvangt veel vragen. Vaak gebeurt dat wanneer jij een vraag hebt gesteld. Vervolgens krijg je niet alleen een antwoord, maar ook een vraag die jij weer kunt beantwoorden. Daaruit kun je opmaken dat de ander geïnteresseerd is in jou en jullie conversatie graag wilt voortzetten.


4. Hij of zij noemt je bij een koosnaampje en gebruikt emoji’s

Merk je dat de ander tijdens het appen koosnaampjes gebruikt als “schat”, “lieverd” of “snoepje”, dan kan een teken zijn dat hij of zij jou leuk vindt. Vaak worden deze gebruikt in combinatie met een liefdevolle emoji, bijvoorbeeld met de smiley die een kusje en een hartje geeft. Natuurlijk is het gebruik van koosnaampjes en emoji’s die te maken hebben met liefde geen garantie dat de ander jou ècht ziet zitten. Het kan immers ook de manier van communiceren van diegene zijn. De frequentie waarmee de koosnaampjes en emoji’s gebruikt worden kan echter wel een duidelijk signaal zijn, zeker wanneer deze in combinatie met een compliment op je scherm verschijnen.


5. Hij of zij checkt of je online bent

Via de instellingen van WhatsApp kun je de “blauwe vinkjes” uitschakelen, waardoor de ander niet kunt zien of jij zijn of haar bericht gelezen hebt. Wanneer je online bent, dan kan de ander dit wèl zien. Merk je dat de ander bijna altijd online is wanneer jij ook online bent, dan kan het zijn dat hij of zij jullie conversatie geopend heeft en aan het wachten is op een bericht van jou. Het kan ook voorkomen dat diegene al een bericht aan jou aan het typen was en vervolgens daarmee stopte toen hij of zij zag dat je online kwam. Dat zijn tekenen dat diegene bezig is met jou en je mogelijk erg leuk vindt.


6. Laat weten dat je hem/haar leuk vindt

Ben je al een tijdje in gesprek met iemand en ben je geen held in het herkennen en interpreteren van signalen? Raap dan je moed bij elkaar en stel de directe vraag. Bijvoorbeeld of de ander jou ziet zitten. Of wanneer jullie samen een hapje kunnen gaan eten. Vaak is dat een aanleiding om verder te praten over aanwezige of afwezige gevoelens. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en of je WhatsApp gesprekken een liefdevol vervolg kunnen krijgen.


Signalen dat hij of zij je niet leuk vindt

De eerder genoemde signalen in dit artikel kunnen, met name wanneer ze in combinatie met elkaar gebruikt worden, erop wijzen dat diegene met wie jij appt jou leuk vindt. Helaas zijn er ook een paar signalen die erop duiden dat de ander niet bijzonder geïnteresseerd is in jou.

Laat of gewoon helemaal niet thuis geven bijvoorbeeld. In deze situatie zie je dat de ander online is, maar wordt er niet op je bericht gereageerd. Vervolgens krijg je pas een aanzienlijke tijd later een reactie. Dat proces blijft zich herhalen, alsof hij of zij het bericht via een postduif naar jouw account verzendt.Het kan daarbij extra vervelend zijn, wanneer je ziet dat het bericht zowel afgeleverd als gelezen is en je alsnog pas heel laat een reactie krijgt. Om maar niet te spreken over het uitblijven van een reactie.

Een ander signaal dat erop kan duiden dat de ander geen trek heeft om met jou te appen, is het ontvangen van berichten die bijzonder kortaf van aard zijn. Zo worden jouw vragen vaak slechts beantwoord met een “ja”, “nee” of een “prima” en krijg je geen vraag terug, waarmee het gesprek op een gegeven moment doodbloedt. Dat duidt er sterk op dat de ander geen trek heeft in een conversatie met jou.

In de bovenstaande gevallen is het verstandig om voor jezelf vast te stellen of het wel zin heeft tijd en energie te steken in een WhatsApp-conversatie met de persoon in kwestie. Het kan natuurlijk voorkomen dat de ander het misschien even te druk heeft en geen tijd heeft om met jou te praten. Of misschien speelt er iets in zijn of haar leven waardoor hij of zij online is op WhatsApp maar even niet op jouw berichten kan reageren.

Kom je tijdens het appen met iemand echter zeer regelmatig van een koude kermis thuis, dan is het misschien beter te stoppen met dat specifieke gesprek. Je tijd en energie kun je immers beter besteden toch?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement