Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat doe je als een man je wil? 6 tips 

Wat doe je als een man je wil? 6 tips 

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Is de man met wie je al een tijdje contact hebt overduidelijk in je geïnteresseerd? Stuurt hij je regelmatig berichtjes? Wil hij steeds (opnieuw) met je afspreken? Of heeft hij zelfs heel duidelijk aangegeven dat hij je leuk vindt en iets met je wil? Dan kan het zijn dat je je afvraagt wat je nu eigenlijk het beste kunt doen. In dit artikel geven je we je 6 tips.


Hij vindt je leuk

Als een man je leuk vindt, dan laat hij dit vaak wel op een bepaalde merken. Dit kun je bijvoorbeeld herkennen aan zijn interesse in jou, aan de berichtjes die hij je stuurt en de tijd die hij met je door wil brengen. Hij luistert naar je, stuurt uit zichzelf berichtjes naar je en vraagt je om leuke dingen te gaan doen. Soms is het zelfs nog duidelijker en zegt een man letterlijk tegen je dat hij je leuk vindt. Maar wat doe je dan, als een man je wil? Dat hangt voornamelijk van de situatie en jouw gevoel af.


Jij vindt hem ook leuk

Als jij hem net zo leuk vindt als hij jou, dan is het natuurlijk heel fijn dat hij graag bij je wil zijn. Je vindt het namelijk heel fijn om contact met hem te hebben. Je bent dol op de gesprekken die jullie hebben, kijkt uit naar een (volgende) date, en wordt er ontzettend blij van als hij je een berichtje stuurt. Wanneer je hem ook leuk vindt, kun je de volgende dingen in je achterhoofd houden:

1. Wees eerlijk

De eerste tip die we je geven is: wees eerlijk. Niet alleen over het feit dat je hem ook leuk vindt, maar over alles. Over wie je bent en wat je wilt. Waar je van houdt en wat je gelukkig maakt. Met andere woorden: doe jezelf niet anders voor dan je bent. Dit is eigenlijk een tip die voor alles in het leven handig is, maar zeker als je aan het daten bent of een nieuwe relatie aangaat. Gaat het je allemaal een beetje te snel? Zeg het. Zijn er dingen die je minder prettig vindt of juist wel heel leuk? Zeg het. Alleen op die manier geef je hem de kans om je te leren kennen zoals je bent en om te weten wat je wilt. Hij kan immers niet in je hoofd kijken.

Ook eerlijk naar jezelf

Ook eerlijk zijn naar jezelf is heel belangrijk. Luister goed naar je gevoel, zodat je weet wat deze nieuwe ontwikkelingen met je doen. Twijfel je? Wees daar dan eerlijk over naar jezelf en uiteindelijk ook naar hem. Doen alsof alles helemaal leuk is, is namelijk voor niemand goed. En dan nog een tip: Probeer hem niet te veranderen, zodat hij beter past bij wat jij leuk vindt. Hij is wie hij is. Als dat niet goed genoeg voor je is, dan kun je beter op zoek gaan naar iemand anders.

2. Ga samen op stap

Om elkaar goed te leren kennen, is het niet alleen leuk maar ook handig om samen leuke dingen te ondernemen. Ga bijvoorbeeld dingen doen waarbij je moet samenwerken, om elkaar op die manier beter te leren kennen en om te kijken hoe dat samenwerken gaat. Of laat hem een date plannen waarbij jullie iets gaan doen wat hij écht heel leuk vindt. Zo maak je niet alleen kennis met zijn idee van wat leuk is, maar leer je waarschijnlijk ook een hoop over hem. Daarna kun jij een date plannen waarbij je hem meeneemt om iets te doen wat jij heel leuk vindt. Door veel samen te ondernemen en door samen verschillende dingen te doen, leer je elkaar echt goed kennen.

3. Loop niet te hard van stapel

Dit klinkt misschien een beetje saai, maar toch is het slim om dingen een beetje rustig op te bouwen. Een verliefdheid is vaak erg intens en in die tijd wil je niets liever dan bij iemand zijn. Je denkt de hele dag aan de ander, zwijmelt weg bij de gedachte hem snel weer te zien, en droomt stiekem al over het moment dat hij een heel weekend bij je zal zijn. Hoewel dit allemaal heel leuk en spannend is, is het toch handig om een beetje rustig aan te doen. Niet alleen omdat het voor hem (of voor jou) heel beklemmend kan werken als je je er halsoverkop en voor 1000 procent instort, maar té snel gaan is ook gewoon niet goed voor een relatie. Geef elkaar de tijd, bouw dingen rustig op. Op die manier krijg je allebei de ruimte om te wennen aan dat wat jullie hebben en om uit te vogelen hoe jullie dat het liefst willen doen.

4. Geef het tijd

Dit advies ligt in hetzelfde straatje als bovenstaand advies, namelijk: geef het tijd. Hij hoeft niet binnen een maand je ouders, zussen, broers, nichten, neven en beste vrienden te ontmoeten. Echt niet. En jij hoef ook niet meteen met hem mee naar familiefeestjes of etentjes met zijn vrienden. Neem de tijd om aan elkaars leven te wennen en om elkaars familie en vrienden te ontmoeten. Het heeft allemaal geen haast. Doe rustig aan, niet alles hoeft ineens samen. Het is juist heel belangrijk dat je vooral ook je eigen dingen blijft doen.

5. Praat met elkaar

blank

Met elkaar praten is heel belangrijk voor een goede relatie. Zorg dat je zegt wat je vindt en wat je bedoelt, en vraag om verduidelijking als je hem niet begrijpt. Praat over dingen die leuk zijn, zoals je dromen of doelen in het leven. Maar ook over dingen die misschien minder leuk zijn, zoals je angsten of de problemen waar je tegenaan loopt. Praten is misschien, vooral in het begin, een beetje eng. Maar als je wilt dat de relatie een kans van slagen heeft, is dit iets waar jullie samen aan moeten werken. Praat veel. Over van alles. Op die manier leer je elkaar door en door kennen en weet je wat de ander voelt, denkt en vindt.


Jij vindt hem niet leuk

Op het moment een man jou leuk vindt en jij hem niet, ontstaat er een lastigere situatie. Je zult hem nu namelijk duidelijk moeten gaan maken dat je hem niet kunt geven wat hij graag wil. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je duidelijk bent zonder hem enorm te kwetsen? Je kunt proberen om het duidelijk te maken door niet continu op hem te reageren en door afstand te bewaren. Hierdoor zou je kunnen laten blijken dat je geen interesse in hem hebt. Tenminste, niet op die manier. Maar wat nou als dat niet werkt? Of wat als dat niet de manier is waarop je dat wilt doen?

6. Wees duidelijk

De beste tip die we je kunnen geven als je hem niet leuk vindt is: wees duidelijk. Draai er niet omheen. Hij kan maar beter zo snel mogelijk weten dat jij hem hartstikke aardig vindt (of niet), maar dat dat het ook is. Dat je niet voor hem valt en dat jij hem niet zo leuk vindt als hij jou vindt. Duidelijk zijn is misschien moeilijk, omdat hij het waarschijnlijk niet leuk vindt om te horen. Maar hem aan het lijntje houden of eromheen blijven draaien, is ook geen (fijne) optie. Hij houdt op die manier alleen maar hoop en denkt misschien zelfs dat jij hetzelfde voor hem voelt. Dat jij ook graag bij hem wilt zijn. Wees daarom duidelijk en eerlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor hem.


Als een man je leuk vindt

Natuurlijk is het vleiend als een man jou ziet zitten, maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je kijkt naar wat jij wilt. Vind je hem ook leuk? Dan kun je het aangaan en hem beter leren kennen. Probeer daarbij zo eerlijk mogelijk te zijn. Niet alleen naar hem, maar ook naar jezelf. Ga leuke dingen doen om elkaar beter te leren kennen, loop niet te hard van stapel en geef elkaar de tijd en ruimte om ook eigen dingen te blijven doen. Daarnaast is het heel belangrijk dat jullie met elkaar praten.

Op die manier kun je een gezonde relatie opbouwen. Wanneer een man jou leuk vindt maar jij geen enkele interesse in hem hebt, dan is dit vaak een ongemakkelijk situatie. Want wat doe je dan? Je kunt hem proberen duidelijk te maken dat het niet wederzijds is door geen interesse in hem te tonen en niet (te veel) op hem te reageren. Maar je kunt waarschijnlijk beter gewoon duidelijk zijn. Zo weet hij hoe jij erover denkt en hoeft hij niet langer zijn best te doen om jou voor hem te winnen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement