Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

6 dingen die mannen leuk vinden om te horen

6 dingen die mannen leuk vinden om te horen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Hoewel hun nonchalante houding het niet direct verraadt, hebben bijna alle mannen behoefte aan lieve of leuke woorden van een vrouw. Het verschilt natuurlijk van man tot man wat hij precies waardeert, maar er zijn een paar universele dingen die de meeste mannen leuk vinden om te horen. Met onderstaande tips maak je niet alleen een goede indruk op mannelijke collega’s maar scoor je hopelijk ook een (volgende) date.


1. Oprechte complimenten

Iedereen wil op z’n tijd wel een complimentje horen, zo ook de man. Zelf vind je het waarschijnlijk erg onaantrekkelijk als een man jou het ene na het andere compliment geeft, dus probeer het goed te doseren. Bovendien moet hij het compliment eerst verdienen, zeg liever geen dingen die je niet meent of die nergens op gebaseerd zijn.

Probeer iets te noemen dat hij goed kan, of een goede karaktereigenschap. Dat maakt meer indruk dan het benoemen van zijn mooie ogen (hoewel sommige ogen écht een compliment waard zijn).


2. Eigen mening

Mannen waarderen eerlijkheid en oprechtheid. Ze vinden het dan ook aantrekkelijk als je weet en zegt wat je zelf wil, in plaats van dingen waarvan je denkt dat hij ze wil horen. Dus je scoort het meeste punten als je gewoon jezelf bent en je niet anders voordoet dan dat je bent.

Dat geldt ook voor interesses: probeer niet over voetbal mee te praten als het je absoluut niet interesseert. Hij komt er heus wel overheen dat je niet elk weekend langs de zijlijn staat. Laat hem uitpraten over zijn interesses maar praat ook gerust over jouw eigen hobby’s en drijfveren.


3. Grapjes en geintjes

Een van de redenen dat mannen het onderling zo gezellig hebben is omdat ze zo ‘heerlijk kunnen ouwehoeren’. Dat variëert tot onschuldige filmpjes op Dumpert tot uitgekiende streken bij vrienden. Wat mannen in hun vrienden waarderen, waarderen ze ook in een vrouw: humor. Vergeet daarnaast niet om af en toe te lachen om zijn grappen en opmerkingen, zo voelt hij zich gewaardeerd.


4. Positieve boodschappen

Een veelvoorkomend issue in relaties is dat de vrouw de man probeert te veranderen (of andersom). Dus als je vaak dingen zegt die erop duiden dat hij zich aan moet passen of moet veranderen, dan valt dit waarschijnlijk in verkeerde aarde.

Benadruk liever het positieve: vertel hem de dingen die je juist aan hem waardeert, die hem uniek maken. En beloon hem als hij iets voor je doet. Stel je wilt dat hij vaker kookt en op een avond kookt hij uit zichzelf. Bedank hem dan voor zijn moeite in plaats van dat je zegt: “Dat werd tijd.


5. De waarheid

Vrouwen hebben er een handje van om te zeggen dat er niets aan de hand is, terwijl ze eigenlijk op ontploffen staan. Voor mannen heeft de term ‘alles is ok’ geen dubbele bodem en ze hebben geen zin om drie tot vier keer te vragen of er écht niets is. En als je inderdaad ergens mee zit, spreek je dan kort en duidelijk uit en maak niet al te veel stennis. Geen enkele man houdt van drama, snijdende woorden of(subtiele) hints. Hij wil liever zo snel mogelijk samen een oplossing verzinnen, zodat alles in no time weer ‘ok’ is.


6. Om een gunst gevraagd worden

blank

Stereotypering is niet meer van deze tijd, maar stiekem zijn sommige traditionele man-vrouw rollen heerlijk om in terug te vallen. Neem bijvoorbeeld kleine klusjes in huis waar je een sterke of technische man voor nodig hebt. Mannen vinden het diep vanbinnen heel leuk dat hij in staat is om zijn meisje écht te helpen, dat maakt hem toch een beetje een held. Vraag hem daarom zo nu en dan poeslief om een dienst waarvoor je zijn hulp kunt gebruiken, ook als je zelf dondersgoed weet hoe je een lampje moet verwisselen.

Tot slot

Mannen zijn in de kern echt niet zo anders dan dat vrouwen zijn. Bedenk daarom altijd goed wat je zelf wel of niet leuk zou vinden om te horen, en probeer dat toe te passen op hem. Onthoud hierbij dat mannen vaak een kleiner hart hebben dan dat ze roepen. Grote kans dat hij smelt als je spontaan iets liefs in zijn oor fluistert of vertelt hoe trots je op hem bent. Daarnaast vinden mannen het leuk om authentieke dingen te horen, dus geen clichés of scripts uit je favoriete romantische comedy. Tenzij ze echt, echt, écht heel toepasselijk zijn. Of als ze zo slecht zijn dat het grappig wordt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement