Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Wat vinden vrouwen leuk om te horen? (6 tips)

Wat vinden vrouwen leuk om te horen? (6 tips)

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Gemiddeld gezien spreken we zo’n 15.000 woorden per dag uit. Dit geldt voor zowel mannen, als voor vrouwen. Het stereotype dat vrouwen driemaal zoveel spreken als mannen is dus helemaal niet waar. De woorden die we uitspreken gaan over van alles. Van het gekeuvel bij de koffiemachine op kantoor tot de boodschappen die je afrekent bij de vriendelijke dame of heer in de supermarkt. Sommige woorden wegen daarbij zwaarder dan andere. Hoe je de caissière gedag zegt is bijvoorbeeld veel minder interessant dan de wijze waarop je vrouwlief ‘s ochtends gedag zegt voordat je de deur uitstapt. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op de zaken die een vrouw leuk vindt om te horen. Zodat je verbaal een stuk sterker in je schoenen staat en zonder meer de juiste snaar weet te raken.


1. Oprechte complimenten

Het begint vaak bij complimenten. Want wie ontvangt er nou niet graag een positief bericht? Bijvoorbeeld een leuke opmerking over het uiterlijk, de gekozen kleding of bepaald gedrag. Er zijn maar weinig mensen die niet graag een complimentje van een ander mens ontvangen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Wanneer we een complimentje van een ander ontvangen, dan is dat als het ware vergelijkbaar met een geluksmomentje.

Complimenten zijn geluksmomentjes

Bij het ontvangen van een complimentje wordt er dopamine in ons lichaam aangemaakt, waardoor het geluksgevoel door onze aderen begint te stromen. Daarnaast motiveren complimenten ons, zodat we net dat stapje extra doen. Bijvoorbeeld binnen onze werkomgeving of binnen een relatie. Ook zorgen complimenten ervoor dat we de gever ervan leuker gaan vinden. Complimenten blijven vaak lang hangen. Daarnaast kun je een compliment zien als een vorm van een beloning op vertoond gedrag zodat we vaker geneigd zijn dit gedrag te herhalen.


2. Hoe geef je een vrouw een oprecht compliment?

Met betrekking tot complimenten niets anders dan positiviteit dus. Op de vraag wat vrouwen leuk vinden om te horen kun je zeker een antwoord geven dat het begrip compliment bevat. Geef je een vrouw een compliment, dan zal dat in veel gevallen – afhankelijk van de omstandigheden – in je voordeel werken. Denk daarbij aan complimenten over het kapsel (“wat zit je haar leuk”) of complimenten over de outfit (“wat heb je een prachtige jurk aan”). Positieve opmerkingen over het uiterlijk worden over het algemeen enorm gewaardeerd. Ze laten de vrouw die het compliment ontvangt mooi voelen. Dat kan ertoe leiden dat je niet alleen leuker gevonden wordt, maar ook leukere gesprekken met de vrouw in kwestie hebt. Grote kans dat je in ieder geval ten minste een glimlach ervoor terugkrijgt.

Wees oprecht

Bij het geven van een compliment aan een vrouw is het wel belangrijk dat je oprecht bent. Wanneer je als een dolle complimenten gaat strooien zonder dat je het echt meent, dan werkt dat averechts en kun je overkomen als een slijmbal. Dat zal niet in je voordeel werken. Daarnaast willen vrouwen graag unieke complimenten ontvangen en geen algemene opmerkingen die je aan meerdere vrouwen tegelijk geeft. Iets om in het achterhoofd te houden als je een vrouw complimenten maakt.


3. Wat vinden vrouwen leuk om te horen in een relatie?

blank

Waar je staat ten opzichte van de vrouw in kwestie, is ook van invloed op datgene wat ze leuk vindt om te horen. Heb je een liefdesrelatie met de vrouw in kwestie, dan kan het zijn dat alleen complimenten niet voldoen. In een liefdesrelatie wil een vrouw het gevoel krijgen dat ze de enige is. Dat er niemand aan haar kan tippen.

Je zult haar dus regelmatig moeten laten horen dat je van haar houdt, hoe blij je bent met haar aan jouw zijde en dat ze de enige voor je is. Ook hierbij geldt: wees oprecht. Als je echt van haar houdt, is dat geen probleem. Heb je twijfels, dan is deze twijfel ook vaak te horen in je boodschap. Je kunt jezelf dan afvragen of je bij de juiste persoon bent, maar dat is weer een heel ander verhaal en daar gaat het niet om in dit artikel.

Geven van kado’s

Je kunt op meerdere manieren kenbaar maken dat een vrouw de enige voor je is. Dat kun je natuurlijk doen door het gewoon te zeggen, maar je kunt de boodschap ook duidelijk maken in de vorm van een bos bloemen of door een briefje (met daarop de boodschap) achter te laten op de keukentafel. Je laat daarmee zien dat je de vrouw in kwestie waardeert en dat zal zorgen voor een geluksmomentje. Naarmate de jaren vorderen binnen een relatie, dan neemt de frequentie waarmee men een complimentje geeft vaak af. Het hart van de vrouw hoeft immers niet meer veroverd te worden, waardoor men kan denken dat achterover leunen voldoende is om de relatie in stand te houden.

Laat een vrouw gewaardeerd voelen

Dat is waar het vaak mis gaat. Een vrouw wilt zich namelijk gewaardeerd blijven voelen en wanneer je het nalaat kenbaar te maken dat ze (nog steeds) de enige voor je is, dan zal dat invloed hebben op je relatie. Mogelijk ontstaan discussies of ruzies of gaat de vrouw denken dat ze elders beter af is. Zodoende is het belangrijk om ook tijdens de relatie de dingen te zeggen die de vrouw leuk vindt om te horen. Omdat je het meent en omdat ze het verdient. En wat je geeft in de relatie, zul je in de meeste gevallen ook terugkrijgen. Ook wanneer het gaat om iets ogenschijnlijk kleins als een lieve boodschap.


4. Erkenning en trots

Een ander groot compliment dat je kunt geven aan je vrouw is erkenning voor een geleverde prestatie. Laat haar dan ook gerust weten dat je trots op haar bent wanneer ze haar specifieke doel bereikt heeft. Dat kan simpelweg door “ik ben trots op je” te zeggen. Zo laat je weten dat je haar ondersteunt en dat haar prestatie ook bij jou ertoe doet. Gegarandeerd dat de dopamine-machine na het ontvangen van zo’n erkenning gaat draaien als een dolle.


5. Vertrouwen en bescherming

blank

Wanneer we het toch hebben over dingen die vrouwen graag willen horen binnen relaties, dan mogen we de begrippen vertrouwen en bescherming niet vergeten. Een vrouw moet namelijk het gevoel hebben dat ze je kan vertrouwen en dat jij degene bent die haar beschermt. Hoewel het hierbij voornamelijk draait om het gedrag dat je vertoont om vertrouwen te kweken, speelt het vertellen van je intenties ook zeker mee in de totstandkoming van het veilige, vertrouwde gevoel.

Vertel haar dus zeker dat je er alles aan zult doen om haar te beschermen en dat ze op je kan bouwen, terwijl jij gedrag vertoont in lijn met je boodschap om datgene wat je vertelt te versterken. Alleen dan blijft de boodschap hangen, want in de regel vullen praatjes nog steeds geen gaatjes.


6. Maak het waar

Dat is ook meteen de belangrijkste boodschap voor jou als lezer: zorg te allen tijde dat je waarmaakt wat je zegt en dat je gedrag overeenkomt met je boodschap. Zeg je tegen een vrouw dat ze de enige voor je is, maar heb je geen aandacht voor haar tijdens een bepaalde gelegenheid? Dan is je boodschap niets waard. Je hebt weliswaar iets gezegd dat de vrouw in de regel graag wilt horen, maar wanneer je gedrag je boodschap niet bekrachtigt, dan blijft de boodschap zeker niet hangen en is er geen sprake van een geluksmomentje. Eerder van achterdocht.

Blijf dus vooral zeggen wat vrouwen willen horen, maar wees oprecht en bewijs – door middel van gedrag – dat je het meent. Alleen dan ligt de weg naar het hart en het vertrouwen van de vrouw open.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies