Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Ik zoek een lieve vrouw, 10 tips!

Ik zoek een lieve vrouw, 10 tips!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Vind je een lief karakter belangrijker dan het perfecte uiterlijk bij het vinden van een nieuwe levenspartner? Dan is het een goed idee om daar al vanaf het eerste begin je zoektocht naar een nieuwe liefde op aan te passen. In dit artikel geven we je daarom 10 tips waarmee je als man makkelijker lieve vrouwen leert kennen voor een date of een relatie, maar ook hoe je door wat kleine veranderingen vanzelf in contact kunt komen met lieve vrouwen uit je omgeving.


Tip 1: Geef elke vrouw een eerlijke kans

Wanneer je een vast omlijnd plaatje in je hoofd hebt waar je nieuwe partner allemaal aan moet voldoen maak je het jezelf meteen een stuk lastiger om je perfecte vrouw te vinden. Het is veel beter om elke single vrouw die je leert kennen een eerlijke kans te geven. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je in algemene zin blonde vrouwen het meest aantrekkelijk vindt, maar het is gewoon echt zo dat wanneer je nieuwe liefde een brunette is dat zij meteen de knapste persoon zal zijn die je kent. Hetzelfde geldt voor allerlei andere uiterlijke kenmerken, want zodra je verliefd op iemand wordt doet je ideaalbeeld er al snel niet meer toe. En helemaal wanneer je vooral op zoek bent naar een lieve vrouw is het oneerlijk om eerst vooral op haar uiterlijk te focussen. Vertrouw er dus gewoon op dat wanneer je een goede klik met iemand hebt dat die persoon automatisch ook aantrekkelijk voor je wordt. De liefste vrouw die je kent wordt dan ook al snel de leukste, grappigste, mooiste en lekkerste.


Tip 2: Zeg liever niet dat je een lieve vrouw zoekt

Je wilt dus met een lieve vrouw een relatie krijgen en veel andere dingen zijn daarbij bijzaak. Maak echter niet de fout om te pas en te onpas te verkondigen dat je ‘vooral een lieve vrouw zoekt’, bijvoorbeeld in je datingprofiel. Hierdoor klinkt het namelijk net voor een vrouw alsof je jouw eisen net zo lang omlaag hebt bijgesteld totdat je alleen maar overbleef bij het feit dat ze lief moet zijn. Hoe goed je dat dus ook bedoelt, het komt echt verkeerd over! Het is natuurlijk een loffelijk streven om vooral naar het innerlijk van je potentiële partner te kijken, maar de vrouw die je leert kennen wil ook gewoon leuk, grappig en aantrekkelijk gevonden worden. Een hele simpele tip is dus: vermijd zoveel mogelijk het woord lief in je communicatie.


Tip 3: Ontmoet de juiste vrouwen

Een relatie krijgen met een lieve vrouw staat of valt natuurlijk met het zoveel mogelijk ontmoeten van allerlei leuke en lieve vrouwen. Uiteindelijk komt het er daarbij op neer dat je op de juiste plekken naar die vrouwen moet zoeken, maar ook dat je in staat moet zijn om een in vrij korte tijd een goede indruk van hun karakter te krijgen. Dat is lastig tijdens het uitgaan, want omgeven door drank en luide muziek gaat het al snel meer om het uiterlijk en de feromonen dan om hoe iemand echt is. Behalve lief moeten zijn is het ook heel fijn als de ander ook nog veel meer dingen met je gemeen heeft. Wanneer je dat in gedachte houdt is het een slimme zet om je als fervente wandelaar, fietser of sporter bij verenigingen of evenementen aan te sluiten. Daar is de kans groot dat je veel gelijkgestemde (single) vrouwen kunt ontmoeten en bent altijd in staat om goed te communiceren. Zo kom je sneller in situaties terecht waarin je elkaar redelijk eenvoudig wat beter kunt leren kennen en de echt lieve vrouwen pik je er dan vlot tussenuit.


Tip 4: Geef oprechte aandacht aan de mensen om je heen

Wanneer je single bent let je waarschijnlijk continu goed op de mannen of vrouwen uit je directe omgeving. Je hebt vast wel een idee met wie daarvan jij wel een spreekwoordelijk beschuitje zou willen eten. Vrouwelijke singles doen dat natuurlijk ook gewoon. Het is niet zo gek dat een lieve vrouw daarbij meer interesse heeft in een lieve man dan in een dominante hork. Denk niet dat ze zich daarbij alleen interesseert in hoe jij je tegenover haar persoonlijk gedraagt, want ze ziet ook hoe je bij anderen bent. Als je positief in het leven staat en oprechte aandacht en interesse hebt voor de mensen om je heen zul je altijd op gaan vallen bij een lieve vrouw. Zet je alleen in op aandacht en affectie wanneer je met haar converseert dan prikt ze daar veel sneller doorheen dan jij als man ooit door zult hebben. Kortom, laat je simpelweg zo vaak mogelijk van je beste kant zien zonder je opzichtig uit te sloven en lieve single vrouwen zullen je als het goed is vanzelf interessanter gaan vinden.


Tip 5: Knoop in je oren dat de friendzone niet bestaat

Veel dating goeroes willen je laten geloven dat je vanzelf in de zogenaamde friendzone terechtkomt wanneer je niet snel genoeg toeslaat bij een vrouw. Dat is onzin, want als dat zo was zouden mensen ook nooit na verloop van tijd verliefd op elkaar worden, nadat ze langere tijd in elkaars omgeving hebben verkeerd. Dat gebeurt natuurlijk wel gewoon aan de lopende band (zoals je waarschijnlijk wel herkent vanuit je eigen omgeving). Hoeveel stelletjes ontstaan er bijvoorbeeld niet op het werk of bij de sportvereniging? De friendzone is echter een mythe die door veel mensen graag in stand gehouden wordt. Het is nu eenmaal een mooie manier om te zeggen dat je simpelweg niet zoveel interesse in een relatie hebt met de ander, zonder de positieve kanten van het sociale contact te verliezen. Maar die romantische interesse was er 9 van de 10 keer ook niet geweest wanneer je wel direct je ware intenties duidelijk had gemaakt. Staar je dus niet teveel blind op die friend zone en bevriend gerust zoveel mogelijk lieve vrouwen.


Tip 6: Zoek de juiste datingsite

Wanneer je behalve vrouwen in het dagelijks leven ontmoeten ook wel lid wilt worden van een datingsite is het wederom zaak de juiste plek te kiezen. Bij een datingapp zoals Tinder gaat het bijvoorbeeld vooral om het uiterlijk. Een single vrouw die je daar tegenkomt kan natuurlijk enorm lief zijn, maar dat valt lastig op te maken uit alleen maar een profielfoto en een paar regels tekst. Een traditionele datingsite werkt daarom veel beter, maar ook dan is het nog steeds belangrijk om een site te kiezen die goed bij je zoektocht naar een lieve vrouw past. Welke sites kies je beter niet? Dat zijn bijvoorbeeld datingsites die zich richten op erotische ontmoetingen, ook wel casual dates genoemd. Wie daar gaat daten doet dat in de regel niet met romantische intenties. Op websites die speciaal gericht zijn op hoogopgeleide singles maak je al wat meer kans, maar dan kom je vooral in contact met ambitieuze carrièrevrouwen. Daarom is het waarschijnlijk nog wel de beste optie om een van de grote algemene datingsites te kiezen, zoals Lexa, Relatieplanet of Pepper. Maar ook kleinere datingsites die zich bijvoorbeeld richten op alleenstaande moeders of vrouwen van boven de 50 (wanneer je zelf ook ouder dan 50 jaar bent) zijn een prima optie.


Tip 7: Leer zoveel mogelijk leuke vrouwen kennen

Wanneer je een leuke datingsite hebt uitgekozen is het vooral zaak om zoveel mogelijke leuke contacten op te doen. Match en chat er dus maar flink op los want hoe meer vrouwen je leert kennen, hoe sneller je de vrouw ontmoet die het lieve karakter heeft waar jij als een blok voor valt. Berichtjes uitwisselen via de e-mail is vaak een prima manier om het eerste contact tot stand te brengen, maar vooral tijdens live chatten leer je iemand nog een stuk beter kennen. De vragen en antwoorden volgen elkaar daar namelijk sneller op, waardoor de natuurlijke eerste reactie eerder naar voren komt. Uiteraard kun je elkaar ook een keer via de webcam spreken, maar dat is iets waar veel mensen zich al snel een beetje opgelaten bij voelen dus dat is echt geen moeten.


Tip 8: Ga zo snel mogelijk in het echt daten

Verwacht niet al binnen een paar contactpogingen de liefde van je leven te vinden, want liefde op het eerste gezicht is helaas echt zeldzaam. Helemaal op een datingsite is het lastig inschatten hoe iemand in werkelijkheid is. Beter dan ellenlang met elkaar op de datingsite te blijven chatten is het daarom om ook snel in het echt te daten. Dan merk je als het goed is meteen of je een klik zou kunnen hebben. Hoe zenuwachtig jullie beiden misschien ook zijn, als er een bepaalde chemie is zul je dat als het goed is altijd voelen.


Tip 9: Gun haar een tweede date

Het zal je waarschijnlijk niet echt verbazen, maar bovengemiddeld veel vrouwen met een lief karakter zijn ook wat verlegen aangelegd. Je date kan het enorm spannend vinden dat jullie elkaar voor het eerst echt ontmoeten, zo spannend dat ze er langer over doet om los te komen dan een vrouw met een meer directe persoonlijkheid. Gun haar daarom als het maar even kan een tweede kans in de vorm van een vervolgafspraakje. Wanneer je namelijk een lieve vrouw die simpelweg niet in haar beste doen was tijdens de eerste date nog een keer mee uit vraagt zal het je vaak verbazen hoe ze opbloeit tijdens de tweede date. Zag je ook maar een sprankeling potentie? Gun haar (en jezelf) die tweede ontmoeting dan gewoon. Alleen als er echt totaal geen klik was doe je er goed aan om meteen verder te gaan kijken.


Tip 10: Wees ook lief voor haar!

Wanneer je op wat voor manier dan ook een leuk contact begint op te bouwen met een lieve vrouw is het belangrijk dat je je ook heel lief gedraagt tegen haar.  Antwoord ze doorgaans snel op jouw berichtjes? Gun haar dan ook dat plezier en reageer zelf net zo vlot. Benader haar daarnaast veel op eigen initiatief, wens haar bijvoorbeeld regelmatig een fijne ochtend toe of app haar als eerste om te vragen hoe haar dag was. Heeft ze een lastige dag gehad, luister dan naar haar. Een echt lieve vrouw zal dat altijd waarderen en het laat haar merken dat jullie karakters goed bij elkaar passen. Voor je het weet heb je zo een leuke relatie gevonden met de lieve vrouw die je wenste, zodat jullie nog heel lang lief voor elkaar kunnen zijn!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement