Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe versier je een vrouw op een datingsite? 21 tips

Hoe versier je een vrouw op een datingsite? 21 tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is vaak nog altijd zo dat de man de eerste stap moet zetten als het gaat om daten. Niet alleen in het echte leven verwachten veel vrouwen dat juist zij aangesproken moeten worden, ook op het gebied van online daten is die verwachting er. Veel mannen vinden het moeilijk om te beginnen met praten of chatten, omdat een blauwtje lopen voor niemand leuk is. 

Je moet met je profielfoto en eventuele profieltekst eerst nog maar eens in gesprek zien te komen met die mooie dame en als dat dan uiteindelijk het geval is, dan heb je ook nog eens honderden andere concurrenten die ook allemaal in haar inbox verschijnen.  Probeer er dan nog maar eens bovenuit te steken. Om je met dit laatste een handje te helpen, hebben we tips verzameld die je helpen bij het versieren van vrouwen via een datingsite!


1. Kies een site met een hoog succeskans

Het versieren van een leuke vrouw begint al bij de keuze van de datingsite. Er zijn datingsites waar bijvoorbeeld meer vrouwen dan mannen staan ingeschreven, of sites waar je succeskans enorm groot is. Daarom hierbij de twee sites die wij aanraden voor de meeste kans op succes.


ParshipBezoek Parship 

Parship promoot dat 1 op de 3 mensen die staat ingeschreven een partner vindt. Naar eigen zeggen heeft de datingsite een succespercentage van 38%. Wil je dus een grote kans om een vrouw te versieren dan is dit populaire dating platform perfect voor jou.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Lexa is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. De datingsite werkt erg prettig en de gebruikersbeoordelingen van deze website zijn erg goed.

Bezoek Lexa

2. Begin met een uniek profiel

Als je in de kroeg een dame aanspreekt heeft de dame in kwestie direct een goed beeld van je. Ze ziet hoe je er uitziet, ze hoort wat je zegt en ‘moet’ wel reageren op je, anders is het ook zo ‘lullig’ natuurlijk. Op een datingsite werkt dit beduidend anders. Je wordt gematcht door een matching systeem of omdat je elkaar via de zoekfunctie hebt gevonden.

Voordat het tot een match en een eventueel gesprek komt gaat er eerst het één en ander aan vooraf. Je moet tenslotte de interesse wekken van de vrouw in kwestie en dat doe je middels twee essentiële zaken in je profiel: je profielfoto’s en je profieltekst. Een vrouw zal altijd op zoek gaan naar meer informatie voordat ze besluit met je te matchen.


3. Originele profieltekst

Een originele profieltekst die het één en ander over je vertelt (maar vooral ook uitnodigt om meer over je te weten te komen) is essentieel op een datingsite, net als een goede profielfoto overigens. Beiden kunnen elkaar aanvullen en versterken. Stel dat je uiterlijk nou niet direct overtuigt, dan kan de profieltekst alsnog haar interesse wekken en vice versa. Hoe je een goede profieltekst schrijft voor op een datingsite lees je in dit artikel en hoe je de juiste profielfoto’s selecteert waar vrouwen wild van worden lees je hier.


4. Gebruik een goede openingszin

Gematcht met die leuke meid? Mooi, maar dan begint pas het écht moeilijke werk. Zoals gezegd krijgt de dame in kwestie miljoenen berichtjes per dag van andere mannen, misschien wel veel knapper, leuker en succesvoller dan jij. Hoe zorg je er dan voor dat je er uitspringt met je openingszin? Ook hier verschilt de digitale openingszin weer ten opzichte van de openingszin die je in de kroeg zou gebruiken. Je mist tenslotte opnieuw intonatie en lichaamstaal.

Een veelgebruikte (foute) openingszin in de kroeg als “deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?” kun je in real life eenvoudig ombuigen tot iets positiefs door met je lichaamstaal en intonatie te spelen. Leest een vrouw deze openingszin in haar inbox op de datingsite of datingapp, dan kun je er vanuit gaan dat je genegeerd wordt en/of verwijderd wordt.


5. Open een gesprek op de juiste wijze

Hoe je dan wél een gesprek op juiste wijze opent lees je in dit artikel. Begin over iets wat jullie gemeenschappelijk hebben. Dan heb ik het niet over de mooie kont die jullie beide hebben, maar bijvoorbeeld op het gebied van interesses. Zie je dat ze op vakantie is geweest naar Thailand en ben jij daar toevallig een aantal jaar geleden ook geweest? Begin daar dan over. De kans dat je dan een leuk berichtje terug kunt verwachten is een stuk groter.


6. Vermijd clichés in het gesprek

Succes met je openingszin gehad en loopt het uit tot een gesprek? Dan zijn de meeste mannen geneigd om te vervallen in cliché-vragen als: Waar kom je vandaan? Wat doe je voor de kost? Wat zijn je hobby’s? Heb je broers of zussen? Gaap! Informatie uitwisselen is boring. Punt. Een vrouw versieren doe je door er tussenuit te springen en dat doe je dus niet door haar dit soort vragen te stellen. Houd het vooral lekker speels. Uitdagend. Uitnodigend. En een tikkeltje mysterieus. Een vrouw wilt dingen voelen. Niet informatie tot zich nemen.


7. Gebruik de PUH methode

Om dit voor elkaar te krijgen kun je de PUH-methode als leidraad nemen. PUH staat voor plagen, uitdagen en humor. Essentiële zaken die elke vrouw graag in een man terug ziet. Humor is de makkelijkste van de drie, maar de echte kracht ligt in de overige twee zaken. Het gezegde “meisjes plagen, zoentjes vragen…” is er tenslotte niet voor niets.

Je kunt dit doen door wat tegendraads te zijn en een onjuiste conclusie te trekken bijvoorbeeld. Denk dan aan een vrouw uit de grote stad een dorpsmeisje noemen of aan een ware vamp vragen of haar hobby soms breien is. Doe je dit op de juiste manier met een klinkslag, dan is de kans groot dat je haar aan het lachen maakt en vrouwen die om je lachen, dat is altijd een goed teken!


8. Let op je grammatica en spelling

Schrijf correct Nederlands. Veel vrouwen vinden dat mannen dom overkomen als zij veel spelfouten maken. Probeer je profieltekst niet af te raffelen om fouten of afgezaagde zinnen te voorkomen. Dames vinden domme mannen minder aantrekkelijk, dus het advies is om goed nadenken hoe je je profieltekst formuleert en hoe je je berichten stuurt.

Ook het gebruik van te veel smileys kan afschrikken. Probeer dit eerst een beetje af te tasten voordat je helemaal los gaat met het gebruik van alle emoji’s. Natuurlijk hoef je hier niet in door te slaan. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je jezelf kunt zijn en dat de ander je accepteert zoals je bent.


9. Gebruik smileys en emoticons

Voor de derde maal dit artikel: online flirten is anders dan ‘normaal’ flirten omdat je de intonatie en lichaamstaal mist. Gelukkig is daar iets op gevonden: emoticons en smileys. Je kunt je zinnen verduidelijken middels emoticons en smileys. Een opmerking zoals hierboven “je bent zeker zo’n typisch dorpsmeisje” ‘klinkt’ al weer heel anders op het moment dat je je zin typt als: “je bent zeker zo’n typisch dorpsmeisje ;)”.

De knipoog op het einde vertelt dat je een grapje maakt en kan dus bijdragen in een gesprek waar de normale lichaamstaal ontbreekt. Pas echter wel op met overdadig gebruik van smileys en emoticons. Je wordt al gauw als bijzonder ‘needy’ gezien als je teveel emoticons en smileys gebruikt tijdens je gesprekken.


10. Tijd voor actie

Om toch maar weer in te haken op die oh-zo belangrijke lichaamstaal: als je in de kroeg met een leuke meid staat te kletsen, dan merk je op een gegeven moment wanneer het tijd is voor actie. Ze draait zich meer en meer naar je toe. Raakt je bij je onderarm aan als je een grapje maakt. Likt over haar lippen. En draait haar vingers rond de rand van het glas. Allemaal signalen dat je actie beantwoord zal worden. Op het internet is het wat moeilijker af te lezen wat de ander denkt tijdens jullie gesprek, maar meestal kun je gedurende het gesprek wel opmerken of het tijd is voor actie.


11. Vraag haar telefoonnummer

Wacht vooral niet te lang met het vragen van haar telefoonnummer of het maken van een date. Ellenlange gesprekken op een datingsite over koetjes en kalfjes zit niemand op te wachten. Op een gegeven moment zal je de koe bij de horens moeten vatten en je moed bij elkaar moeten rapen om d’r nummer te vragen of een date in real life voor te stellen.

Wacht je te lang, dan zal de interesse in je verwateren en bloedt het gesprek op een gegeven moment dood, Niet omdat jij nou zo saai bent, maar simpelweg omdat de aandachtsspanne op het internet nu eenmaal kort is en er op een gegeven moment een daadje aan het praatje moet worden gevoegd.


12. Weet wanneer je toe bent aan een fysieke date

Probeer haar hart niet al via het internet te veroveren. Je moet een afspraakje zien te regelen als je haar leuk vindt. Ga niet alles al bespreken over jezelf en over haar via een datingsite. Het is veel leuker en persoonlijker om dat in het echt te doen tijdens een etentje of een date die goed bij jullie past. Je voorkomt hiermee ook eventuele teleurstellingen van beide kanten.


13. Gezonde spanning

Misschien is ze wel helemaal niet zo knap als op haar profielfoto, of kom je erachter dat ze karaktereigenschappen heeft waar jij je niet in kunt vinden. Dan is het fijn als je hier al snel (in het echt) achterkomt, zodat je geen valse verwachtingen van elkaar krijgt. Natuurlijk is het best eng om elkaar al zo snel in het echt te ontmoeten, maar juist die spanning zorgt ervoor dat je elkaar op een goede manier kunt leren kennen.


14. Schep geen hoge verwachtingen

Het is belangrijk dat je met beide benen op de grond blijft staan. Als je iemand op een voetstuk zet, zal je je heel anders opstellen dan wanneer je iemand als gelijke ziet. Een vrouw voelt zich sneller op haar gemak wanneer jij dat ook bent. Daarnaast komen je leugentjes om bestwil uiteindelijk toch wel aan het licht als jullie serieus gaan daten. Door gebruik te maken van een profielfoto waar je te knap op staat, of je te liegen over je gewicht, maak je het op een datingsite voor zowel jij als je datingpartner een stuk moeilijker.


15. Wees gewoon jezelf

Probeer je niet anders voor te doen dan hoe je bent. Uiteindelijk moet je toch iemand vinden die valt op je persoonlijkheid en het totale plaatje. Het heeft daarom niet heel veel zin om je eindeloos te gaan voorbereiden of na te denken over alles wat je typt. Probeer met de bovenstaande puntjes rekening te houden om foutjes en ongemakkelijkheden te voorkomen, maar wees uiteindelijk gewoon jezelf.


16. Succesvolle eerste date

Deze laatste serie tips heeft niets meer te maken met online vrouwen versieren, maar we gaan er maar gemakshalve vanuit dat bovenstaande tips succesvol zijn geweest en je het tot een daadwerkelijke fysieke date hebt weten te scoren. De volgende tips helpen je om van deze eerste fysieke date een regelrecht succes te maken!


17. Vermijden van bepaalde locaties

Er zijn twee locaties waar je niet naar toe wilt tijdens je eerste date: de bioscoop en een restaurant. De eerste is redelijk duidelijk: het lijkt romantisch, samen in het donker naar een spannende film kijken, maar je kunt minimaal anderhalf uur niets tegen elkaar zeggen en zo wordt flirten dus ook behoorlijk lastig.

Het restaurant is in films de ideale date-locatie, maar wees eerlijk: je zit tijdens een diner tegenover elkaar te kijken hoe je je maaltijd weg werkt. Lichaamscontact is lastig te maken doordat je tegenover elkaar zit en de setting is vaak wat stijfjes.

]Kies liever voor een gezellig bruin café waar je gezellig naast elkaar kunt zitten en een biertje, wijntje of een kop koffie samen kunt doen. Lichaamscontact is veel makkelijker gemaakt en ook is de setting een stuk minder serieus.


18. Gebruik je lichaam

Nu het eindelijk kan, moet je het inzetten ook: lichaamstaal en de communicatie die je er mee uitzendt. Een manier om veel vertrouwen bij je date op te wekken is door haar te spiegelen. Streelt ze door haar haar, dan doe jij dat ook. Zit ze in een houding naar jou toe, dan doe jij dat ook. Leunt ze met haar hoofd op haar hand, dan doe jij dat ook. Mensen die gespiegeld worden vinden de persoon tegenover zich statistisch gezien vaak leuker dan wanneer ze niet gespiegeld worden. Maak daar dus dankbaar gebruik van nu je online dating avontuur tot een fysieke date is gekomen!


19. Onderschat het versieren niet

Het is geen gemakkelijke tijd om als man te leven en op zoek te zijn naar een leuke vrouw. De enorme wereld is piepklein geworden door het internet en de aandachtsspanne van de mens is korter dan ooit. Overal ligt verleiding op de loer. Van Youtube-videos, van social media en van alle andere mannen die berichtjes sturen naar de vrouw waar jij je oog op hebt laten vallen.

Vrouwen worden overladen met berichtjes in hun inbox en als je er als man niet met kop en schouders bovenuit steekt word je genegeerd of in het ergste geval direct verwijderd uit de inbox, hoe cool, lief, knap en perfect je misschien ook bent.


20. Verschil tussen real life en internet

Laten we voorop stellen dat er een duidelijk verschil zit tussen vrouwen versieren in real life en vrouwen versieren via het internet. Het belangrijkste verschil zit hem in wanneer het daadwerkelijk tot een gesprek komt. Je mist namelijk twee essentiële zaken van communicatie bij een gesprek via het internet: lichaamstaal en intonatie. Letters en woorden op een beeldscherm kunnen heel anders over komen als de ‘tone of voice’ niet bekend is en er geen gezichtsuitdrukking bij te zien is. Een stukje anders dus dan wanneer je iemand aanspreekt in de kroeg.


21. Wacht niet te lang

De laatste tip in dit artikel is een herhaling, maar geldt net zo hard in real life als in de digitale wereld: onderneem actie als het moet anders is je kans bekeken. Zie het zo: ze vond je profieltekst en profielfoto nice, ze vond je openingszin voldoende, je wist haar te boeien tijdens jullie online gesprekken en nu zit ze hier. Geen enkele vrouw ter wereld zou al die moeite ondernemen als ze je niet leuk zou vinden. Ga er dan vooral voor op het moment dat er actie is vereist.

Of dit nu betekent dat je d’r moet zoenen of uit moet vragen voor een volgende date maakt in principe niet uit, maar onderneem actie nu alle lichten op groen staan. Voor je het weet staan ze weer op oranje en in het ergste geval springen ze direct op rood. En kun je weer van voren af aan beginnen. Al dan niet met een nieuwe vrouw op een online datingsite.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement