Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe ontmoet en benader je Japanse vrouwen? 7 tips

Hoe ontmoet en benader je Japanse vrouwen? 7 tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Japanse vrouwen zijn erg plichtsgetrouw, met een grote toewijding voor werk, studie en het gezin. Daarnaast vallen veel Nederlandse mannen voor hun verfijnde uiterlijk. Het is dan ook niet zo gek dat je graag in contact zou komen met Japanse vrouwen. Je stapt natuurlijk niet zomaar in een vliegtuig voor een date. Gelukkig lees je in dit artikel welke mogelijkheden er nog meer zijn om Japanse vrouwen te ontmoeten, inclusief tips om ze te benaderen.

Hieronder staan een aantal manieren waarop jij Japanse vrouwen kunt ontmoeten. Het meeste succes boek je volgens ons via datingsites, omdat de andere opties niet allemaal even geschikt zijn om laagdrempelig contact te leggen. Ook is het lastig om in te schatten of iemand vrijgezel is, en dan hebben we het nog niet eens over de taalbarrière…


1. Datingsites met Japanse vrouwen

Decennialang was Japan letterlijk en figuurlijk mijlenver van ons verwijderd, net als de mysterieuze Japanse vrouwen. Tegenwoordig is er door de komst van de technologie echter heel veel veranderd, waardoor je via de computer heel makkelijk in contact komt met Japanse vrouwen. Bij onderstaande websites maak je de grootste kans op een leuke, Japanse date.


JapanCupidBezoek JapanCupid

dit is met meer dan 700.000 leden de meest gespecialiseerde datingwebsite voor liefhebbers van Japanse vrouwen. De meeste leden zijn hoogopgeleide, alleenstaande Japanse vrouwen die graag zouden werken en wonen in het buitenland. Al kan het ook jouw toegangspoort naar een leven in Japan zijn. Op de website staan honderden blije reacties van Nederlandse mannen die hun Japanse match via JapanCupid hebben gevonden. Ben jij de volgende…?

Bezoek JapanCupid

LexaBezoek Lexa

Deze populaire datingsite is internationaal actief, waardoor je een grote kans maakt om Japanse vrouwen te ontmoeten. Met wat geluk tref je een Japanse vrouw die in Nederland woont, maar zo niet: wees niet getreurd. Met Lexa’s internationale database van meer dan 38 miljoen leden vind je jouw Japanse match vast snel. En mocht het niet klikken met de Japanse cultuur, dan kun je altijd nog terugvallen op andere nationaliteiten…

Bezoek Lexa

2. Japanse evenementen

Hoewel Nederland niet overloopt van de Japanse evenementen, is het een laagdrempelige manier om in contact te komen met de Japanse cultuur en Japanse vrouwen. Denk hierbij aan Japanse beurzen en conferenties, waar het hopelijk wemelt van de Japanse (zaken)vrouwen rondlopen. Je kunt ook overwegen om naar een concert van een Japanse band te gaan: wie weet staat jouw Japanse droomvrouw wel te dansen in het publiek.


3. Japans restaurant

In Japan is koken tot een kunst verheven. Sommige sushikoks zijn zo bedreven in het vak dat je twee jaar op een wachtlijst staat om in hun restaurant te eten. Japanse vrouwen die in Nederland wonen zullen dan ook regelmatig een sushirestaurant opzoeken. Met wat geluk is er zelfs Japanse bediening, al zullen zij tijdens hun werk waarschijnlijk niet zo snel ingaan op avances.


4. Japanse Cursus of workshop

Zoek een workshop waarbij je les krijgt van Japanse vrouwen, zodat je kunt wennen aan hun cultuur en manier van communiceren. Misschien zitten er ook Japanse cursisten in de groep, bijvoorbeeld vrouwen die in Nederland zijn opgegroeid maar graag meer willen weten over hun moederland. Typisch Japanse onderwerpen om een cursus of workshop over te volgen zijn bijvoorbeeld taal- en cultuurcursussen, manga (tekenen), origami, kalligrafie of een kookworkshop.


5. Reizen naar Japan

Door de cultuurverschillen kan het soms lastig zijn om een romantische klik te vinden. Daarom kan het je erg helpen om eerst een rondreis door Japan te maken, waarbij je meer te weten komt over de achtergrond van Japanse vrouwen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je heel veel Japanse vrouwen tegenkomt, waar je misschien wel een leuke date aan overhoudt.


6. Hoe benader je Japanse vrouwen?

Een partner vinden die goed bij je past, is in Nederlands al lastig genoeg. Laat staan als je ook nog eens te maken krijgt met culturele verschillen. Toch kan het heel lonend zijn om met een Japanse vrouw te daten. Jullie kunnen erg veel van elkaars cultuur leren en elkaar aanvullen waar nodig.

Tijdens het eerste contact zal je het voorzichtig moeten aanpakken. Waar Nederlanders vrouwen vaak geen blad voor de mond nemen, zijn Japanners erg indirect in hun communicatie. Japanse vrouwen zijn erg beleefd en zouden het niet snel aangeven als je hen kwetst met een te directe vraag. Bewaar persoonlijke vragen dus pas nadat jullie elkaar langer kennen en het gevoel hebt dat er een band ontstaat.

De taalbarrière

Over het algemeen zijn Japanners verlegen en bang om fouten te maken. Dat geldt ook voor de Engelse taal, veel Japanse vrouwen zullen aangeven geen Engels te spreken, terwijl ze bedoelen ‘Ik spreek het niet goed genoeg’. Gelukkig spreken de meeste Japanse vrouwen op datingsites vrij goed Engels. Als je echt van plan bent een leven op te bouwen met een Japanse vrouw, dan kan het geen kwaad om de Japanse taal aan te leren. In de taal liggen namelijk veel culturele normen en waarden verborgen. Daarnaast is het waarschijnlijk noodzakelijk om zelfstandig met je Japanse schoonfamilie te kunnen communiceren.


7. Japanse vrouw in Nederland

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jouw Japanse date al jarenlang in Nederland woont en werkt. In dat geval zullen bovenstaande barrières veel kleiner worden. Probeer desalniettemin zoveel mogelijk te weten te komen over de achtergrond van jouw Japanse date, want cultuur speelt een grote rol in het leven van de Japanse vrouw. Ook als ze naar Nederland is geëmigreerd.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies