Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe kan je mensen ontmoeten via internet? (+ 9 ontmoetingssites)

Vriendschap
Hoe kan je mensen ontmoeten via internet? (+ 9 ontmoetingssites)

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Er zijn inmiddels 7 miljard mensen op deze aardbol te vinden. Tenzij jij je momenteel bevindt op een onbewoond eiland onder het gezelschap van een volleybal met de naam Wilson, is het aannemelijk dat je binnen een paar stappen een ander mens tegenkomt. Het ontmoeten van mensen moet dus geen probleem zijn. Of misschien juist wel? In dit artikel daarom de beste manieren om mensen te ontmoeten.


1. Nieuwe mensen ontmoeten via internet

Online daten is een van de makkelijkste en leukste manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen kiezen daarom voor online dating voor het vinden van een nieuwe liefde. En met succes, want een groot deel van de relaties ontstaat tegenwoordig na een eerste ontmoeting via internet. Inmiddels zijn er echter zoveel nieuwe ontmoetingssites dat het nog best wel lastig kan zijn om er eentje te vinden die precies bij jou past. Daarom hebben we vandaag een lijst voor je samengesteld met de 9 beste ontmoetingssites van Nederland van dit moment.


ParshipBezoek Parship 

Parship.nl is de datingsite voor hogeropgeleiden. Voor een goed gesprek ben je hier dus zeker aan het juiste adres. De meeste leden op Parship zijn op zoek naar een serieuze relatie, maar je vindt er ook mensen die vriendschappen zoeken of een leuke date. Aan de hand van een persoonlijkheidstest word je gekoppeld aan mensen met dezelfde interesses als jij. De man/vrouw verdeling op Parship is ongeveer gelijk: 49% mannelijke leden, 51% vrouwelijke leden. Met een succesratio van 38% is de kans op een geschikte match zeker aanwezig op Parship.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Hoewel Lexa zich positioneert als een online datingsite, kun je er zeker ook gewoon terecht als je vrijblijvend mensen wilt ontmoeten. Lexa is namelijk een van de grootste platforms die ons land rijk is en telt ontzettend veel leden. Zo kun je na je aanmelding altijd wel iemand vinden die online is, waarmee je kennis en een praatje kunt maken. Wanneer je er voor kiest om een betaald lidmaatschap af te sluiten, dan wordt je ook op de hoogte gehouden van de zogenaamde Lexa events: gezellige borrels en workshops bedoeld voor vrijgezellen om kennis met elkaar te maken. Zo kun je tijdens een gezellige activiteit binnen een korte tijd veel mensen ontmoeten en begeef je je ook nog eens buiten de deur. Wil je liever niet meteen je beurs trekken om andere mensen te leren kennen? Geen probleem. Ook aan gratis gebruikers biedt Lexa diverse mogelijkheden om in contact te komen met andere mensen.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou 

Het platform MetJou richt zich op zowel dating als vriendschappen. Afhankelijk van je doel (een vriendschap of een date), heb je via MetJou grote kans om datgene te vinden wat je zoekt. Het platform maakt momenteel een enorme groei door en dat is met name toe te schrijven aan de gezelligheid die men ervaart op MetJou. De site heeft veel leden die staan te popelen om andere mensen te ontmoeten en er worden dagelijks vele leuke gesprekken via MetJou gevoerd. MetJou biedt gebruikers de mogelijkheid snel door profielen te bladeren, zodat je binnen een mum van tijd veel mensen tegenkomt die interessant zijn om kennis mee te maken. Of je nu een date zoekt of een vriendschap; MetJou is zeker de moeite waard om te proberen. Mogelijkerwijs ontmoet je binnen een korte tijd de mensen die jij wilt ontmoeten!

Bezoek MetJou

Badoo

Badoo is een platform dat zich voornamelijk en hoofdzakelijk richt op het ontmoeten van andere mensen. Om een vriendschap mee te sluiten, om mee op date te gaan of om een relatie mee te beginnen. Omdat Badoo internationaal bekend is, zijn er veel mensen die zich aangemeld hebben als lid. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat je straks moet verkassen naar Finland om iemand “in real life” te ontmoeten. Badoo maakt namelijk gebruik van je huidige locatie en geeft mensen weer die zich in jouw buurt bevinden. Erg handig! Heb je een profiel gezien dat je aanspreekt, dan kun je eenvoudig contact leggen via de handige chatfunctie. Ook kun je zowel via je pc als via je smartphone (met Android of iOS) toegang verkrijgen tot Badoo, zodat je ook “on the go” andere mensen via de digitale snelweg kunt ontmoeten.

Badoo staat bekend als website waar je nieuwe vrienden kunt vinden, maar ook wanneer je op zoek bent naar een relatie of gezellige date kun je prima terecht bij Badoo. Badoo heeft een groot ledenaantal en met de uitgebreide zoekfunctie kun je gemakkelijk zoeken op mensen die in je straatje passen qua leeftijd en/of interesses. Vooral de snelle manier van contact leggen maakt van Badoo een prima website om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet.


Relatieplanet

Net als Badoo staat Relatieplanet er om bekend dat je snel en gemakkelijk contact legt met de overige leden op de site. Singles geven zelf aan dat Relatieplanet dé website is waar zich de leukste singles op bevinden. De leden op Relatieplanet zijn op zoek naar uiteenlopende zaken, dus waar je ook naar op zoek bent; er zijn voldoende leden die in hetzelfde geïnteresseerd zijn als jij. Relatieplanet hanteert het Thuiswinkel keurmerk en is mede oprichter van het Veilig Daten keurmerk. Qua privacy en veiligheid is Pepper dan ook één van de betere datingsites van Nederland.


Invite Me

Ben je meer op zoek naar vriendschap dan liefde, dan kun je Invite Me best eens proberen. Één van de grootste vriendschapwebsites in Nederland. Door middel van gemeenschappelijke interesses kun je in contact komen met andere mannen en vrouwen in Nederland. Via de website kun je ook uitjes boeken die je samen kunt gaan doen.


50liefdeBezoek 50liefde 

De website 50Liefde.nl is speciaal bedoeld voor iedereen van 50 jaar en ouder die op zoek is naar leuke contacten of een nieuwe relatie. De website is heel eenvoudig in het gebruik en dus ook heel geschikt als je met je hogere leeftijd niet zo technisch onderlegd bent als de jongere generaties. 50Liefde.nl richt zich op vijftigplussers uit heel Nederland met uiteenlopende opleidingsniveaus en is een populaire plek om nieuwe contacten op te doen voor iedereen van 50 jaar en ouder.

Een van de grootste voordelen van 50Liefde.nl is het geavanceerde macthingsysteem, waarbij je elke dag nieuwe partnervoorstellen krijgt waarvan het profiel overeenkomt met de door jou ingevulde wensen en eisen. Daarbij worden deze matches ook gerangschikt op locatie en leeftijd, zodat je vrijwel elke dag wel nieuwe mensen kunt leren kennen waar je een klik mee zou kunnen hebben. Of dat echt zo is merk je natuurlijk pas als je echt met elkaar aan de praat raakt en ook daarvoor biedt 50Liefde.nl een aantal makkelijk te gebruiken functies.

Alle profielen worden door medewerkers van de website handmatig gecontroleerd. Dat betekent dat je hier veel minder kans hebt op het ontmoeten van mensen die niet serieus aan het zoeken zijn, of juist slechte intenties met je hebben, dan op veel andere datingsites. Zo kun je dus veilig en betrouwbaar daten. Dat is ook de reden dat maar liefst 1 op de 3 vijftigers die daten op 50Liefde.nl daar een nieuwe liefde aan overhoudt.

Bezoek 50liefde

HappyPancake

HappyPancake is een vreemde eend in de bijt van deze lijst met leukste ontmoetingssites. Deze datingsite is in tegenstelling tot de andere genoemde contactsites namelijk helemaal gratis. Dergelijke gratis datingsites zijn in Nederland tot nu toe vaak geen succes gebleken, maar in het geval van HappyPancakes zou dat veel beter moeten gaan. Het concept van deze datingsite heeft zich namelijk allang bewezen in Zweden, waar de site voor het eerst werd opgericht.

Hoe kan HappyPancake gratis zijn? Dat doet de website door op beperkte schaal reclames te tonen. Andere datingsites die op die manier probeerden hun kosten te dekken sloegen vaak door, waardoor gebruikers al snel afhaakten, maar HappyPancake lijkt een goede balans gevonden te hebben. Dat verklaart ook wel waarom de site in Zweden inmiddels de onbetwiste nummer 1 datingsite kon worden. Dat komt ook doordat deze datingsite wel de service biedt die ook betaalde contactsites vaak proberen te leveren. Zo worden bijvoorbeeld alle profielen handmatig door eigen medewerkers gecheckt om spammers, fakers en scammers te weren.

Inhoudelijk matchen van profielen is een belangrijke peiler onder het succes van HappyPancake. Het is daarom aan te raden je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Ook het zoekproces wordt daardoor vergemakkelijkt, want dankzij de uitgebreide filters is het heel eenvoudig om profielen te vinden waar je veel raakvlakken mee hebt. Ook voor wie graag met de mobiele telefoon wil daten is HappyPancake een prima keus. Naast een prima functionerende mobiele website is er namelijk ook een speciale HappyPancake app.


PepperBezoek Pepper 

Pepper noemt zichzelf niet zomaar een datingsite en dat klopt ook volledig. Bij Pepper is het standaard datingprofiel met een foto, een verhaaltje over jezelf en een opsomming van wensen en eisen overboord gegooid. Daar is een zelf samen te stellen fotocollage voor in de plaats gekomen, waarbij je als nieuw lid precies kunt laten zien wie je bent en wat je leuk vindt. Alleen het vormgeven van die collage is al enorm leuk, omdat je anders naar jezelf leert kijken. Bovendien leert het je ook om jezelf op een originele manier te presenteren en precies zoals je echt bent.

Ook het zoeken naar andere leden is een genoegzaam proces, want foto's kijken is nu eenmaal veel makkelijker en leuker dan telkens standaard profielteksten lezen. Wanneer je iemand hebt gevonden die je wel leuk lijkt kun je op een makkelijke en soms heel originele manier je interesse laten blijken of zelfs direct een datevoorstel doen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de “Just Coffee” knop om voor te stellen samen ergens een kop koffie te gaan drinken.

Mensen die op Pepper daten zijn over het algemeen heel tevreden over de site en de kwaliteit van de matches. Mede daardoor is deze datingsite in het verleden meerdere malen bekroond tot beste datingsite bij de Thuiswinkel Awards. Maar ook wanneer je reviews van leden op internet zoekt kom je over het algemeen positieve verhalen en ervaringen tegen. Met het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg ben je verzekerd van een

Bezoek Pepper

2. Waar leren mensen elkaar kennen?

In principe kun je overal waar mensen zijn, mensen ontmoeten. Volgens de Dikke Van Dale betekent ontmoeten iemand “toevallig of opzettelijk tegenkomen”.  Dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht, aangezien je elke dag wel mensen tegenkomt die je misschien nog nooit in je leven gezien hebt. Laten we daarom even aannemen dat, wanneer we spreken over ontmoeten, je in ieder geval een praatje of kennis hebt gemaakt met een ander mens. Ook dat kun je overal doen waar mensen zijn, maar dat is wat minder makkelijk dan naar iemand knikken of zwaaien. Zeker wanneer je de ander niet kent of nog nooit gezien hebt.

Ook biedt niet elk tijdstip, elke situatie of iedere locatie de gelegenheid om kennis te maken met andere mensen. Een supermarkt op een zaterdagmiddag bijvoorbeeld, waarbij het ontzettend druk is en iedereen binnen een korte tijd zoveel mogelijk spullen in zijn of haar winkelkarretje wilt storten om zich vervolgens zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren. Probeer dan maar eens een praatje te maken met een wildvreemde. Grote kans dat je raar aangekeken wordt. Gelukkig zijn er nog een hoop andere manieren om mensen te ontmoeten.


3. Hoe kan ik vrouwen ontmoeten?

De beste manier om vrouwen te ontmoeten is om naar een plek te gaan waar veel vrouwen zich bevinden. Denk bijvoorbeeld aan een evenement zoals de Huishoudbeurs, waar het altijd wemelt van de vrouwen. Hoewel de meeste mannen met tegenzin met hun vrouw naar zo’n beurs gaan en zich daar meestal zo snel mogelijk een weg banen naar de bar, kun je hier als vrijgezelle man met een missie absoluut je hart ophalen.

Zoek je het liever wat dichter bij huis, dan is de sportschool een goede optie. Ook hier kun je veel vrouwen vinden, die bijvoorbeeld op een crosstrainer of op een loopband keihard werken aan de fysieke gesteldheid. In een sportschool is het doorgaans eenvoudiger om kennis te maken met iemand. Heb je een vrouw gezien waarmee je kennis wilt maken, dan kun je bijvoorbeeld plaatsnemen op het apparaat naast die vrouw en al sportend een praatje beginnen. Over sport. Of het weer. Of iets anders dat op dat moment op het puntje van je tong ligt.

Een andere plek waar je altijd wel vrouwen tegenkomt zijn wellnesscentra’s. Je slaat daarmee 2 vliegen in één klap: je weet namelijk meteen wat voor vlees je in de kuip haalt (in de letterlijke zin van het woord in dit geval) zodra je iemand aanspreekt én je geniet van een dagje ontspannen. Je moet er wel rekening mee houden dat mensen hier voornamelijk voor zichzelf komen en niet altijd openstaan om in hun nakie een gesprek met je te beginnen. Maar als je zelfverzekerd genoeg bent is het natuurlijk wél een ideale plek om vrouwen tegen het lijf te lopen.

Liever niet jezelf in het zweet werken of een fitness abonnement afsluiten om vrouwen te ontmoeten? Ga dan naar de dichtstbijzijnde kroeg of discotheek, waar je ongetwijfeld ook veel vrouwen tegen het lijf zult lopen. Net als op de vele-vele-vele andere plekken natuurlijk. We schreven diverse uitgebreide artikelen over verschillende soorten vrouwen ontmoeten. Lees ze hier terug als je specifiek op zoek bent naar bijvoorbeeld Turkse vrouwen, Surinaamse vrouwen, volle vrouwen en/of oudere vrouwen:


4. Hoe kan ik mannen ontmoeten?

Wat is nu een betere plaats dan het voetbalveld om mannen te ontmoeten? Ga in het weekend naar een voetbalclub bij je in de buurt en je zult zien dat het er krioelt van de mannen. Niet alleen op het veld, maar ook langs de lijn. Het is makkelijk om een praatje te maken met een man die naast je staat door het bijvoorbeeld te hebben over de wedstrijd die aan de gang is. Zo kun je bijvoorbeeld vragen naar de huidige stand of welke plaats de club inneemt in de competitie. Mannen ontmoeten was nog nooit zo makkelijk.
Ook de sportschool is een goede plek om mannen te ontmoeten. Zeker wanneer ze aan de gewichten hangen en het testosteron door het lichaam giert. Als er iets is wat mannen dan fijn vinden, dan is het wel aandacht. Dat kun je geven door je oog te laten vallen op het aantal kilo’s van de halters en daar vervolgens een gesprek over aan te knopen. Klinkt misschien wat oppervlakkig, maar vaak werkt dat wel.

Natuurlijk kun je ook naar de kroeg om mannen te ontmoeten. Zoek een leuke kroeg uit in de buurt of buiten je woonplaats en stap binnen. Als het een beetje gezellig is en het bier smaakt goed, dan is de kans vrijwel nihil dat je geen man zult ontmoeten. Afhankelijk van het volume van de muziek, kun je dan een praatje maken met de man van jouw keuze. Is de muziek iets te luid? Dan kun je altijd voorstellen om buiten op het terras kennis te maken en daar gezellig verder te kletsen.

Omdat de meeste mannen verzot zijn op auto’s, zou je ook kunnen proberen eens een evenement te bezoeken dat in het teken staat van (snelle) wagens. Als je iets dergelijks bezoekt, dan kun je vaak een zwerm vinden om een gave sportwagen. Vervolgens kun je van de gelegenheid gebruik maken door aan een aanwezige man een vraag te stellen over de betreffende wagen. Wedden dat dat tot een kennismaking leidt?


5. Een goede ijsbreker of openingszin

Bij het ontmoeten van andere mensen buiten je eigen deur is het vaak belangrijk om de juiste plaats en tijd te kiezen. Bij online dating- of vriendensites is dat niet zo belangrijk. Wat echter wel belangrijk is om mensen te ontmoeten en daadwerkelijk kennis te maken, is het hebben van een goede ijsbreker of openingszin. In het huidige tijdperk zul je het interessant moeten maken voor de ander om kennis met jou te maken en verder te praten. Je maakt jezelf overigens niet alleen interessant met een goede opening, maar ook met je uiterlijk voorkomen. Wanneer je zorg draagt voor je uiterlijke voorkomen en laat blijken dat je jezelf goed verzorgt, dan zal dit je helpen bij het ontmoeten van andere mensen.

Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is wanneer je andere mensen wilt ontmoeten is je lach. Als je vaak lacht, dan zul je zien dat het veel makkelijker wordt om kennis te maken met andere mensen! Je lach maakt je namelijk aantrekkelijk en dat zal er voor zorgen dat andere mensen eerder geneigd zijn een gesprek met je aan te knopen. Vergeet daarom niet regelmatig een big smile op te zetten, het zal je alleen maar voordelen opleveren!


6. De mogelijkheden van het internet

Dat datingsites het gemakkelijkst zijn om in contact te komen met nieuwe mensen neemt niet weg dat er nog 1001 manieren zijn om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet. Ook hier geldt weer dat het doel een beetje bepaalt waar je moet zoeken.

Op fora ontmoet je bijvoorbeeld mensen met dezelfde interesses en over ieder onderwerp is wel een bijbehorend forum te vinden. Van kaartclubs, motorclubs, autofreaks en breiclubjes tot wandelmaatjes die het leuk vinden om samen met de hond te gaan wandelen. Google het en je vindt een forum. Gegarandeerd!

Sociale media mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een artikel als deze. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Tumblr en ga zo maar door zijn perfecte plaatsen om nieuwe mensen te ontmoeten. Zoveel mensen, zoveel interesses en nergens wordt zoveel online tijd doorgebracht als op social media.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement