• Onafhankelijk vergelijken
  • 215 datingsites & 21 apps
  • 464 dating artikelen

nieuwe mensen leren kennen

De beste manieren om mensen te ontmoeten

Overig advies  Vriendschap Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Er zijn inmiddels 7 miljard mensen op deze aardbol te vinden. Tenzij jij je momenteel bevindt op een onbewoond eiland onder het gezelschap van een volleybal met de naam Wilson, is het aannemelijk dat je binnen een paar stappen een ander mens tegenkomt. Het ontmoeten van mensen moet dus geen probleem zijn. Of misschien juist wel? In dit artikel daarom de beste manieren om mensen te ontmoeten.


Waar mensen elkaar leren kennen

In principe kun je overal waar mensen zijn, mensen ontmoeten. Volgens de Dikke Van Dale betekent ontmoeten iemand “toevallig of opzettelijk tegenkomen”.  Dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht, aangezien je elke dag wel mensen tegenkomt die je misschien nog nooit in je leven gezien hebt. Laten we daarom even aannemen dat, wanneer we spreken over ontmoeten, je in ieder geval een praatje of kennis hebt gemaakt met een ander mens. Ook dat kun je overal doen waar mensen zijn, maar dat is wat minder makkelijk dan naar iemand knikken of zwaaien. Zeker wanneer je de ander niet kent of nog nooit gezien hebt.

Ook biedt niet elk tijdstip, elke situatie of iedere locatie de gelegenheid om kennis te maken met andere mensen. Een supermarkt op een zaterdagmiddag bijvoorbeeld, waarbij het ontzettend druk is en iedereen binnen een korte tijd zoveel mogelijk spullen in zijn of haar winkelkarretje wilt storten om zich vervolgens zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren. Probeer dan maar eens een praatje te maken met een wildvreemde. Grote kans dat je raar aangekeken wordt. Gelukkig zijn er nog een hoop andere manieren om mensen te ontmoeten.


Vrouwen ontmoeten

De beste manier om vrouwen te ontmoeten is om naar een plek te gaan waar veel vrouwen zich bevinden. Denk bijvoorbeeld aan een evenement zoals de Huishoudbeurs, waar het altijd wemelt van de vrouwen. Hoewel de meeste mannen met tegenzin met hun vrouw naar zo’n beurs gaan en zich daar meestal zo snel mogelijk een weg banen naar de bar, kun je hier als vrijgezelle man met een missie absoluut je hart ophalen.

Zoek je het liever wat dichter bij huis, dan is de sportschool een goede optie. Ook hier kun je veel vrouwen vinden, die bijvoorbeeld op een crosstrainer of op een loopband keihard werken aan de fysieke gesteldheid. In een sportschool is het doorgaans eenvoudiger om kennis te maken met iemand. Heb je een vrouw gezien waarmee je kennis wilt maken, dan kun je bijvoorbeeld plaatsnemen op het apparaat naast die vrouw en al sportend een praatje beginnen. Over sport. Of het weer. Of iets anders dat op dat moment op het puntje van je tong ligt.

Een andere plek waar je altijd wel vrouwen tegenkomt zijn wellnesscentra’s. Je slaat daarmee 2 vliegen in één klap: je weet namelijk meteen wat voor vlees je in de kuip haalt (in de letterlijke zin van het woord in dit geval) zodra je iemand aanspreekt én je geniet van een dagje ontspannen. Je moet er wel rekening mee houden dat mensen hier voornamelijk voor zichzelf komen en niet altijd openstaan om in hun nakie een gesprek met je te beginnen. Maar als je zelfverzekerd genoeg bent is het natuurlijk wél een ideale plek om vrouwen tegen het lijf te lopen.

Liever niet jezelf in het zweet werken of een fitness abonnement afsluiten om vrouwen te ontmoeten? Ga dan naar de dichtstbijzijnde kroeg of discotheek, waar je ongetwijfeld ook veel vrouwen tegen het lijf zult lopen. Net als op de vele-vele-vele andere plekken natuurlijk. We schreven diverse uitgebreide artikelen over verschillende soorten vrouwen ontmoeten. Lees ze hier terug als je specifiek op zoek bent naar bijvoorbeeld Turkse vrouwen, Surinaamse vrouwen, volle vrouwen en/of oudere vrouwen.


Mannen ontmoeten

Wat is nu een betere plaats dan het voetbalveld om mannen te ontmoeten? Ga in het weekend naar een voetbalclub bij je in de buurt en je zult zien dat het er krioelt van de mannen. Niet alleen op het veld, maar ook langs de lijn. Het is makkelijk om een praatje te maken met een man die naast je staat door het bijvoorbeeld te hebben over de wedstrijd die aan de gang is. Zo kun je bijvoorbeeld vragen naar de huidige stand of welke plaats de club inneemt in de competitie. Mannen ontmoeten was nog nooit zo makkelijk.
Ook de sportschool is een goede plek om mannen te ontmoeten. Zeker wanneer ze aan de gewichten hangen en het testosteron door het lichaam giert. Als er iets is wat mannen dan fijn vinden, dan is het wel aandacht. Dat kun je geven door je oog te laten vallen op het aantal kilo’s van de halters en daar vervolgens een gesprek over aan te knopen. Klinkt misschien wat oppervlakkig, maar vaak werkt dat wel.

Natuurlijk kun je ook naar de kroeg om mannen te ontmoeten. Zoek een leuke kroeg uit in de buurt of buiten je woonplaats en stap binnen. Als het een beetje gezellig is en het bier smaakt goed, dan is de kans vrijwel nihil dat je geen man zult ontmoeten. Afhankelijk van het volume van de muziek, kun je dan een praatje maken met de man van jouw keuze. Is de muziek iets te luid? Dan kun je altijd voorstellen om buiten op het terras kennis te maken en daar gezellig verder te kletsen.

Omdat de meeste mannen verzot zijn op auto’s, zou je ook kunnen proberen eens een evenement te bezoeken dat in het teken staat van (snelle) wagens. Als je iets dergelijks bezoekt, dan kun je vaak een zwerm vinden om een gave sportwagen. Vervolgens kun je van de gelegenheid gebruik maken door aan een aanwezige man een vraag te stellen over de betreffende wagen. Wedden dat dat tot een kennismaking leidt?

Ook over mannen ontmoeten schreven we diverse uitgebreide artikelen. Je vindt ze hier!


Mensen ontmoeten via datingsites of vriendschapssites

Ga je liever niet de deur uit en wil je tóch andere mensen ontmoeten? Dat kan! Via online dating- en vriendschapssites is het eenvoudig kennis maken met andere mensen, aangezien je binnen een paar tikken of klikken met een hoop mensen in contact kunt komen. We hebben een paar goede ontmoetingssites voor je op een rijtje gezet.


Badoo

Badoo is een platform dat zich voornamelijk en hoofdzakelijk richt op het ontmoeten van andere mensen. Om een vriendschap mee te sluiten, om mee op date te gaan of om een relatie mee te beginnen. Omdat Badoo internationaal bekend is, zijn er veel mensen die zich aangemeld hebben als lid. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat je straks moet verkassen naar Finland om iemand “in real life” te ontmoeten. Badoo maakt namelijk gebruik van je huidige locatie en geeft mensen weer die zich in jouw buurt bevinden. Erg handig! Heb je een profiel gezien dat je aanspreekt, dan kun je eenvoudig contact leggen via de handige chatfunctie. Ook kun je zowel via je pc als via je smartphone (met Android of iOS) toegang verkrijgen tot Badoo, zodat je ook “on the go” andere mensen via de digitale snelweg kunt ontmoeten.


Parship

Hoewel Lexa zich positioneert als een online datingsite, kun je er zeker ook gewoon terecht als je vrijblijvend mensen wilt ontmoeten. Lexa is namelijk een van de grootste platforms die ons land rijk is en telt ontzettend veel leden. Zo kun je na je aanmelding altijd wel iemand vinden die online is, waarmee je kennis en een praatje kunt maken. Wanneer je er voor kiest om een betaald lidmaatschap af te sluiten, dan wordt je ook op de hoogte gehouden van de zogenaamde Lexa events: gezellige borrels en workshops bedoeld voor vrijgezellen om kennis met elkaar te maken. Zo kun je tijdens een gezellige activiteit binnen een korte tijd veel mensen ontmoeten en begeef je je ook nog eens buiten de deur. Wil je liever niet meteen je beurs trekken om andere mensen te leren kennen? Geen probleem. Ook aan gratis gebruikers biedt Lexa diverse mogelijkheden om in contact te komen met andere mensen.

Bezoek Parship.nl »

MetJou

Het platform MetJou richt zich op zowel dating als vriendschappen. Afhankelijk van je doel (een vriendschap of een date), heb je via MetJou grote kans om datgene te vinden wat je zoekt. Het platform maakt momenteel een enorme groei door en dat is met name toe te schrijven aan de gezelligheid die men ervaart op MetJou. De site heeft veel leden die staan te popelen om andere mensen te ontmoeten en er worden dagelijks vele leuke gesprekken via MetJou gevoerd. MetJou biedt gebruikers de mogelijkheid snel door profielen te bladeren, zodat je binnen een mum van tijd veel mensen tegenkomt die interessant zijn om kennis mee te maken. Of je nu een date zoekt of een vriendschap; MetJou is zeker de moeite waard om te proberen. Mogelijkerwijs ontmoet je binnen een korte tijd de mensen die jij wilt ontmoeten!

Bezoek Metjou.nl »

Goede ijsbreker

Bij het ontmoeten van andere mensen buiten je eigen deur is het vaak belangrijk om de juiste plaats en tijd te kiezen. Bij online dating- of vriendensites is dat niet zo belangrijk. Wat echter wel belangrijk is om mensen te ontmoeten en daadwerkelijk kennis te maken, is het hebben van een goede ijsbreker of openingszin. In het huidige tijdperk zul je het interessant moeten maken voor de ander om kennis met jou te maken en verder te praten. Je maakt jezelf overigens niet alleen interessant met een goede opening, maar ook met je uiterlijk voorkomen. Wanneer je zorg draagt voor je uiterlijke voorkomen en laat blijken dat je jezelf goed verzorgt, dan zal dit je helpen bij het ontmoeten van andere mensen.

Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is wanneer je andere mensen wilt ontmoeten is je lach. Als je vaak lacht, dan zul je zien dat het veel makkelijker wordt om kennis te maken met andere mensen! Je lach maakt je namelijk aantrekkelijk en dat zal er voor zorgen dat andere mensen eerder geneigd zijn een gesprek met je aan te knopen. Vergeet daarom niet regelmatig een big smile op te zetten, het zal je alleen maar voordelen opleveren!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

De beste manieren om mensen te ontmoeten

Chisple

Algemeen
De beste manieren om mensen te ontmoeten

Academic Singles

Hoger opgeleiden
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement