Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe ontmoet je je nieuwe wandelmaatje?

Vriendschap
Hoe ontmoet je je nieuwe wandelmaatje?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben jij het type wat liever de natuur induikt dan een grote stad bezoekt? Kan een bos- of strandwandeling jou niet lang genoeg duren? En zou je die eindeloze wandelingen graag samen met iemand maken? Let dan goed op, want in dit artikel bespreken we de beste manieren om een nieuw wandelmaatje te ontmoeten. We benoemen een aantal sites waar je wandelmaatjes vindt op vriendschappelijke basis, maar ook websites waar de wandeling eerder een eerste date is dan een gemeenschappelijk onderonsje. Lees snel verder en ontmoet in no-time je nieuwe wandelpartner!

Alleen wandelen of samen wandelen?

Soms is alleen wandelen heerlijk. Even alleen jij, je gedachten en een mooie omgeving. Vooral in het drukke bestaan van vandaag de dag is het broodnodig om af en toe dit momentje voor jezelf te pakken. Zodat je weer tot rust komt en hernieuwde energie opdoet.

Toch is het ook wel fijn om deze mooie momenten met iemand te delen. Met een wandelmaatje waar je soms uren mee kan kletsen en soms ook gewoon in stilte mee kunt wandelen. Misschien heb je al wel zo’n maatje. Maar kan hij of zij niet altijd wanneer het jou uitkomt. Misschien heb je er juist nog geeneen en zou je niets liever willen dan je nieuwe wandelmaatje ontmoeten. In welke situatie je je ook bevindt: weet dat er genoeg mensen zijn die net als jij op zoek zijn naar leuk gezelschap om mee te wandelen.

Om je zoektocht naar de ideale wandelpartner te vereenvoudigen hebben we hieronder een aantal websites voor je op een rijtje gezet waar je snel en gemakkelijk een nieuw wandelmaatje vindt.


DeWandeldate

De eerste site die we bespreken is een datingsite voor sportieve singles. De website DeWandeldate is geschikt voor het vinden van een leuke date om bijvoorbeeld samen mee te wandelen. Op site DeWandeldate.nl geef je tijdens je zoektocht precies aan waar je naar opzoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoeken naar een vrijgezel die houdt van fietsen, zeilen, klimmen of andere buitensporten. Ook leuk aan deze website zijn de groepswandelingen die regelmatig georganiseerd worden. Momenteel zijn er op deze site al vele vrouwen lid. Mannen zijn daarom extra welkom.


MetJouBezoek MetJou

De website Metjou.nl is dan wel niet specifiek toegespitst op het vinden van een nieuw wandelmaatje, het is wel één van de snelst groeiende datingwebsites van Nederland. Over het woordje datingsite valt overigens ook hier weer te twisten, want niet alle leden zijn op zoek naar een date. Een flink aantal leden maakt ook gewoon gebruik van de website om nieuwe vrienden te ontmoeten. De leden van MetJou zijn vaak ondernemend en echte levensgenieters. Je zou als wandelaar dan ook niet al te veel moeite moeten hebben om een geschikte wandelpartner te vinden op MetJou.nl. Inschrijven is helemaal gratis en ook MetJou beschikt over een uitgebreide zoekfunctie zodat je altijd vindt waar je naar op zoek bent.

Bezoek MetJou

OurtimeBezoek Ourtime

Over het algemeen kennen beide websites hierboven een relatief jong publiek en om die reden hebben we de 50-plus website Ourtime.nl ook opgenomen in dit rijtje. Ouderen houden vaak van wandelen en om uiteenlopende redenen doen ze dit vaak alleen. Ourtime.nl is dan de plaats om daar een einde aan te maken. Wederom zijn de leden op deze website op zoek naar uiteenlopende zaken zoals een leuke date, nieuwe vriendschappen of een nieuwe relatie. De uitgebreide zoekfunctie maakt het reuze gemakkelijk om op zoek te gaan naar je nieuwe wandelmaatje en net als bij de overige websites kun je je helemaal gratis en voor niets inschrijven!

Bezoek Ourtime

Het internet is natuurlijk niet de enige plek

Als fervent wandelaar weet je natuurlijk als geen ander dat er talloze wegen zijn om op de plaats van bestemming aan te komen. Met het vinden van een geschikt wandelmaatje is dit niet anders. Natuurlijk leent het internet zich bij uitstek om gericht te zoeken naar een nieuw wandelmaatje. Je kunt op bovenstaande websites op zoek gaan naar je nieuwe wandelpartner, maar ook via sociale media (Facebookgroepen bijvoorbeeld) of via fora (bijvoorbeeld op wandeltraining.nl en walkers4walkers.nl).

Je kunt echter ook gewoon aan de wandel gaan en zien wat het je brengt. Vooral in recreatieve gebieden zul je veel (alleenstaande) wandelaars tegenkomen. Het is misschien even buiten je comfortzone, maar je kunt gerust een gesprekje met een andere wandelaar beginnen en zien wat er uit voortvloeit. Klikt het, dan heb je misschien wel je nieuwe wandelmaatje ontmoet. Klikt het niet, ga je gewoon weer verder.

Mensen met een hond hebben doorgaans direct al een streepje voor. Hondeneigenaren wandelen op dezelfde plekken en doorgaans groet men elkaar bij het passeren. Het is een beetje hetzelfde als bij motorrijders. Je hoort tot een bepaalde groep en groet elkaar bij het tegenkomen. De ideale manier natuurlijk om nieuwe wandelmaatjes te vinden, zeker als het tussen de honden onderling ook nog eens goed blijkt te klikken.

Een andere manier om met nieuwe wandelmaatjes in contact te komen is door actief te zijn bij een buurtvereniging of in het verenigingsleven an sich. Vaak organiseren zij groepswandelingen waarbij veel leden meedoen en je dus alle tijd en ruimte hebt om de anderen wat beter te leren kennen. Wie weet woont jouw nieuwe wandelmaatje wel gewoon bij je om de hoek!

De jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse is uiteindelijk misschien nog wel de allerbeste gelegenheid om nieuwe wandelmaatjes te ontmoeten. Er is geen ander event in Nederland waarbij zoveel wandelaars tegelijkertijd op de been zijn. Als je hier geen leuke nieuwe mensen ontmoet weten we het ook niet meer…


Heb jij al een wandelmaatje?

Misschien lees je dit artikel terwijl jij al lang een breed een wandelmaatje hebt. In dat geval zijn we nieuwsgierig. Hoe ben je aan je wandelmaatje gekomen? Waar wandelen jullie doorgaans? Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe wandelmaatjes? Zo ja, hoe kunnen bezoekers die je reactie lezen met je in contact komen?
Laat het weten via een reactie onderaan deze pagina. Wie weet leest jouw nieuwe wandelmaatje je reactie wel en heb je er plots een nieuwe wandelpartner bij!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies