Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Feeld dating app review

Feeld
Bekijk de beste swinger apps

Laatst bijgewerkt: 17 oktober 2022

Dating app Feeld is speciaal ontwikkeld voor iedereen met een kinky inslag. Iedereen van 18 jaar is er welkom, welke genderidentiteit, seksualiteit, voorkeuren en interesses je ook maar hebt. In de praktijk wordt de app echter het meest gebruikt door mannen, vrouwen en stellen die hun horizon willen verbreden door te swingen, omdat ze een friend-with-benefits zoeken of gewoon om een eenmalig avontuurtje mee te maken.

Waarom kies je voor Feeld?
 • Ideaal voor kinksters
 • Veel actieve profielen
 • Matchen op voorkeuren

Inschrijfproces Feeld App

blankblankblank

De Feeld app is beschikbaar voor zowel iOS als Android apparaten en je vindt hem gewoon in de app store van je smartphone of tablet. Zoek de app daar op door naar “feeld” te zoeken en installeer deze. Open de app zodra die is geïnstalleerd op je telefoon.

Alleen voor 18 jaar en ouder

Al op het eerste scherm krijg je de vraag of je wel minimaal 18 jaar bent. Deze app mag namelijk alleen door volwassenen gebruikt worden. Tik op de knop I’m 18+ om door te gaan. Vervolgens krijg je een tweede scherm te zien, waar kort in wordt uitgelegd waar de Feeld app voor is bedoeld. Het gaat om dating voor open-minded vrouwen, mannen en stellen die gelijkgestemden willen leren kennen met interesse in polyamorie. Tik op de knop Enter Feeld om jezelf aan te melden.

Aanmelden met Facebook

Net zoals bij de bekende Tinder app kun je bij Feeld inloggen met een bestaand Facebook-account. Tik daarvoor op de knop Continue with Facebook. Je wordt dan even verder gestuurd naar Facebook om daar (na eventueel te hebben ingelogd) toestemming te geven om Feeld aan je Facebook te koppelen. Er zal niets op je Facebook-pagina verschijnen, je logt alleen maar via het platform in zonder een extra account aan te hoeven maken.

Een nieuw account aanmaken met je e-mailadres

Naast de optie om in te loggen met Facebook kun je ook een nieuw account aanmaken op basis van een e-mailadres. Dat moet een geldig adres zijn omdat er een activatielink naartoe gestuurd zal worden. Voer eerst je e-mailadres in en tik op de knop Next. De activatiemail wordt verstuurd en die moet je nu eerst openen. Tik op de link om je profiel te activeren.

Let op: je kunt het verifiëren van je e-mailadres het beste doen vanaf je mobiele telefoon, want na activatie zul je direct weer naar de app teruggestuurd worden.

Activeren van je account per SMS

De volgende stap is eventueel het aanvullend activeren van je account, dat gebeurt via een SMS die naar je telefoon wordt verstuurd. Voer je telefoonnummer in en tik op Next. Je krijgt nu een viercijferige code die je in moet vullen. Zodra de code is geaccepteerd kun je verder met het aanvullen van je profiel.

Je profiel invullen

Om je profiel verder aan te vullen voer je eerst je geboortedatum in. Daarna kies je een gebruikersnaam. Dat mag een schuilnaam zijn, je hoeft dus niet je echte naam te gebruiken wanneer je discreet daten wilt. Vervolgens kies je het geslacht waarmee je jezelf identificeert. Dat is dus niet louter man of vrouw, want je kunt ook een grote verscheidenheid andere genders kiezen.

Ditzelfde geldt voor je seksuele oriëntatie, want buiten straight, gay of lesbisch kan dit ook biseksueel, panseksueel, polyseksueel en nog vele andere seksuele oriëntaties zijn. Tot slot kies je naar welke mensen je op zoek bent. Dat kan bijvoorbeeld een man, een vrouw, een koppel zijn. Of natuurlijk een van de vele andere combinaties die gebruikers van de app kunnen selecteren.

Interesses en voorkeuren kiezen

In deze stap kies je een of meer interesses en voorkeuren zodat andere leden kunnen zien wat je allemaal leuk, spannend of lekker vindt. Denk hierbij aan interesses zoals kink, dominantie, voorspel, voyeurisme, polyamorie, trio’s en nog veel meer. Je kunt maximaal 10 tags selecteren die voor alle bezoekers van je profiel zichtbaar zijn.

Profiel afronden

Om je profiel af te ronden kun je nog een of meerdere foto’s toevoegen. Die kun je ook afschermen als privéfoto zodat alleen mensen die je toestemming geeft hem kunnen zien. Onthoud ook dat je foto’s altijd netjes moten blijven, want als je een naaktfoto plaatst zul je geblokkeerd worden op de app (zelfs wanneer je als man alleen je bovenlijf ontbloot). Je kunt een foto nemen met de camera of eentje die je eerder hebt gemaakt uploaden naar de app.

blankblankblank


De app gebruiken

Nu je een eigen profiel hebt aangemaakt kun je de Feeld app gaan gebruiken. Welke opties zijn er allemaal?

Profielen liken

Net zoals bij veel andere dating apps kun je bij Feeld matches vinden door profielen die je leuk vindt te liken. Dat doe je door op het hartje te tikken. Het profiel verdwijnt dan wel meteen, dus zorg dat je het profiel goed hebt bekeken voordat je het liket.

Het is overigens ook mogelijk om een profiel een dislike te geven door op de knop met het minteken erop te tikken. Je kunt dan geen connectie meer met elkaar maken en als de ander jouw profiel nog niet gezien heeft zal dit ook niet meer gebeuren.

Zoekopties aanpassen

Wanneer je niet tevreden bent met de hoeveelheid of kwaliteit van de profielen die je te zien krijgt kun je de zoekopties aanpassen. Tik op het vergrootglas rechtsboven in het scherm. Er wordt dan een pop-up geopend waar je enkele instellingen aan kunt passen, zoals de maximale afstand van profielen, de minimale en maximale leeftijd en de locatie.

Matches (connections) opdoen

Uiteraard krijgen andere mensen jouw profiel ook te zien. Wanneer de mensen die jij leuk vindt jou terug liken heb je een match. Dat wordt in Feeld een connection genoemd. Tik op de tweede knop in het menu onderaan om meteen al je connecties te zien. Daar kun je dus ook met iemand gaan chatten als je nog steeds interesse hebt.

Zien wie jouw profiel heeft geliket

Met de derde knop in het menu, die van het hartje, kun je zien welke mensen jouw profiel hebben geliket. Daar kun je dus heel efficiënt selecteren met wie je wel direct zou willen matchen. Deze optie is echter wel alleen beschikbaar wanneer je een betaald lidmaatschap hebt afgesloten.

Profiel updaten

De vierde en laatste knop in het menu onderaan het scherm leidt naar de profielinstellingen. Daar kun je allerlei eigenschappen aanpassen, waaronder je gebruikersnaam en seksualiteit. Je kunt er ook een korte profieltekst schrijven. Hier kun je ook nieuwe foto’s toevoegen en je interesses en voorkeuren aanpassen. In het hoofdscherm van je profiel kun je ook een betaald abonnement afsluiten.

Profiel koppelen aan je partner

Wanneer je een significant other hebt kun je samen met die persoon van de app gebruik maken. Je maakt gewoon allebei een profiel aan en koppelt die daarna aan elkaar. Dat kun je meteen bij het aanmelden al doen door de andere persoon een uitnodiging te sturen.

Tik op Invite partner en deel de aangemaakte uitnodiging via een app zoals Mail of Whatsapp. Je kunt dit koppelen van jullie profielen eerst ook overslaan en het achteraf doen via de profielinstellingen. Na het koppelen zal je eigen profiel onder dat van je partner getoond worden, en omgekeerd.

blankblankblank


Kosten Feeld app

De Feeld app is voor een deel gratis te gebruiken. Je krijgt echter ook veel interessante voordelen door voor de app te gaan betalen. Je kunt dan namelijk:

 • Zonder limiet andere profielen liken.
 • Foto’s op privé instellen zodat je zelf bepaalt wie ze kan zien.
 • In een oogopslag zien welke profielen jou een like hebben gegeven.
 • De incognito-modus ontsluiten om onzichtbaar te kunnen matchen tot je iemand zelf hebt geliket.
 • Elke dag met een zogenaamde ping leden direct laten merken dat je ze leuk vindt.
 • Profielen filteren op de voorkeuren en interesses die je zelf hebt aangevinkt.
 • Ervoor kiezen om alleen profielen te tonen die de laatste week actief zijn geweest.

Wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit heet dit Majestic worden. De prijs hiervan is € 13,99 voor 30 dagen (€ 3,26 per week). Als je meteen een abonnement van 90 dagen afsluit krijg je 35% korting en betaal je € 27,99 (€ 2,18 per dag).

blankblankblank


Conclusie

Feeld is een actieve app met veel profielen van echte mensen. Die zijn op zoek naar een leuk avontuurtje of juist een diepe connectie met een of meerdere gelijkgestemden. De kosten van een Majestic lidmaatschap zijn heel schappelijk wanneer je ziet hoeveel aanvullende opties je ermee tot je beschikking krijgt. We zouden zo’n betaald abonnement ook aanraden om het meeste uit de app te halen.


Download de Feeld app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Ideaal voor kinksters
 • Veel actieve profielen
 • Matchen op voorkeuren
Minpunten:
 • Aanmelden omslachtig
Bekijk de beste swinger apps
foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies