Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Beste datingsites om oudere vrouwen te ontmoeten

50plus
Beste datingsites om oudere vrouwen te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Val jij op oudere vrouwen? Of sta je zelf juist al wat verder in het leven en ben je op zoek naar een leuke dame van dezelfde leeftijd? In beide gevallen is dit artikel voor jou. We leggen je namelijk uit op welke datingsites je de leukste oudere vrouwen tegenkomt.


Milf-MatchBezoek Milf-Match

Op Milf Match kom je als jonge(re) man gemakkelijk in contact met oudere vrouwen. Deze website is het beste geschikt als je op zoek bent naar een (eenmalige) laagdrempelige seksdate. Het doel van de datingsite is voornamelijk om oudere vrouwen met jongere mannen in contact te brengen voor een spannende date.

Bezoek Milf-Match

OurtimeBezoek Ourtime

Ourtime is de datingsite met de meeste oudere singles van Nederland (speciaal voor 50-plus). De website is makkelijk in gebruik en biedt verschillende functies om het daten toegankelijk en leuk te maken. Inschrijven is erg makkelijk en geheel gratis. Omdat Ourtime zich specifiek op ouderen richt kun je hier in een prettige omgeving in contact komen met senioren.

Bezoek Ourtime

LexaBezoek Lexa

Lexa geldt jarenlang al als één van de grootste datingsites in Nederland. Je zult hier vrouwen vinden in alle leeftijdscategorieën en allemaal zijn ze op zoek naar iets anders. De één zal contacten op willen doen voor een snelle (seks) date en de ander is op zoek naar een duurzame relatie. Met meer dan 2 miljoen registraties zul je dus voldoende oudere vrouwen vinden die op zoek zijn naar hetzelfde als jij.

Bezoek Lexa

50plusMatchBezoek 50plusMatch

Dit is de online ontmoetingsplaats voor mensen van 50 jaar en ouder. Jonge dames zul je hier dan ook niet vinden. De vrouwen die actief zijn op 50PlusMatch.nl zijn voornamelijk op zoek naar een vrijblijvende relatie. De website is wat kleinschaliger dan overige datingwebsites, maar dit maakt het mogelijk om snel nieuwe contacten op te doen.

Bezoek 50plusMatch

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

Op SeniorenGeluk vinden vijftigplussers elkaar. Je zult hier vooral mensen van dezelfde leeftijd vinden waarbij de verdeling tussen dames en heren ongeveer gelijk is. Mensen die actief zijn op Seniorengeluk.nl zijn op zoek naar vriendschap, een relatie en/of een date. De website is door Kassa als beste getest en heeft ook nog eens de prestigieuze Thuiswinkel awards gewonnen. Reden genoeg om een kans te wagen op deze website als je op zoek bent naar een dame van je eigen leeftijd.

Bezoek SeniorenGeluk

CougarsOnline.nlBezoek CougarsOnline.nl

Als je zelf een jongere man of vrouw bent en specifiek op zoek bent naar een oudere partner, kun je je inschrijven bij Cougars Online. Deze datingsite biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met vrouwen op leeftijd die op zoek zijn naar een jongere vent. Als je zelf de 50 bent gepasseerd, raden we deze website niet aan.

Bezoek CougarsOnline.nl

Een oudere vrouw daten

Een ‘oudere’ vrouw. Laat de vrouwen het maar niet horen. Praten over leeftijd is en blijft een beetje taboe en de ongeschreven regel vertelt ons mannen dat we dit gespreksonderwerp beter kunnen vermijden. Toch is ‘jong zoekt oud’ een behoorlijk hot item. Vooral op internet. We leven in een tijd waarin veel kan. Veel mag en niets moet.

Oudere vrouwen spreken zich nadrukkelijker uit en durven steeds vaker voor hun gevoelens en emoties uit te komen. Daten met mannen die een stuk jonger zijn dan zij is tegenwoordig helemaal zo gek niet meer. Wist je bijvoorbeeld al dat er zelfs heuse reizen georganiseerd worden waar oudere vrouwen een week lang (of langer) op zoek gaan naar toyboys in exotische oorden? Andersom kan daten met een oudere vrouw voor veel jonge mannen een diep gekoesterde wens zijn die ze graag uit willen laten komen.

Oudere vrouwen weten vaak veel beter wat ze wel willen en wat ze niet willen. Ze zijn vaak veel meer uitgesproken dan de meiden van je eigen leeftijd en hebben een dosis levenservaring waar je als jongere man alleen maar de vruchten van kan plukken. Zeker op seksueel vlak.


Een vrouw van het leven

Toch is dit artikel niet alleen voor de ‘jonge honden die op zoek zijn naar oudere vrouwen’. In dit artikel geven we je namelijk de beste datingwebsites om oudere vrouwen te ontmoeten. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je op zoek bent naar een vrouw van je eigen leeftijd. Jonge meiden zijn leuk, maar het ontbreekt vaak aan een stuk levenservaring waar je als ‘oudere man’ soms juist op te wachten zit. Een maatje, die je begrijpt. Iemand die al wat meer van de wereld heeft gezien, minder behoeftig is en misschien minder ‘claimerig’ zal zijn.

Welke datingsite het beste bij jou past is natuurlijk helemaal afhankelijk van het doel waarmee je zoekt. De ene site richt zich meer op vriendschappen en de andere site is juist meer geschikt voor een vluchtige (seks) date. We hebben hierboven verschillende datingsites voor je op een rijtje gezet zodat er voor zowel de jongere, als de oudere heren wel een interessante website tussen zit.


Omadating

Veel bezoekers die op zoek zijn naar een oudere vrouw, zijn op zoek naar een vrouw tussen de 40 en 60 jaar. Er zijn echter ook mannen en jongens die de voorkeur geven aan een nog oudere vrouw. Ieder heeft zo zijn voorkeur en middels omadating kan deze wens werkelijkheid worden. Op het internet is het voor deze doelgroep lastig, 60+ers zijn nou eenmaal niet heel goed vertegenwoordigd op datingsites, en vaak zijn ze ook eerder op zoek naar een partner van hun eigen leeftijd. Uiteraard kan het niet kwaad om het te proberen, en aangezien bovenstaande websites veel leden hebben, kan het zomaar zijn dat je de oma van je dromen tegen het lijf loopt.

Lees ook:


Offline daten met oudere vrouwen

Wanneer online daten niets voor jou is, maar je toch graag in contact zou willen komen met oudere vrouwen kun je op verschillende manieren een ‘oudere vrouw’ scoren.
Je kunt ouderwets de kroeg in duiken en gaan struinen. Vaak zoeken oudere vrouwen die in zijn voor een verzetje vanzelf oogcontact met je. Doorgaans zijn deze dames niet op zoek naar een langdurige relatie, maar meer naar een spannende avond. Helemaal niets mis mee als dit ook jouw doelstelling is.

Ook op andere traditionele plekken ontmoet je voldoende oudere vrouwen die op zoek zijn naar een vriendschap, een relatie of een leuke date. Denk hierbij doorsnee: de supermarkt, in een boekenwinkel, knutselzaakjes, op een cursus, op een (sport) vereniging, op het station, in de bus, op social media en ga zo maar door. Het is hier wel wat moeilijker om in te schatten wie wél interesse heeft en wie niet. Ook kost het wat meer tijd om te achterhalen waar de dame in kwestie precies op zoek naar is, maar juist het ontdekken en de conversatie aan gaan is hetgeen wat ‘offline daten’ zo leuk maakt. Bij online daten weet je immers al vrij snel wat de andere persoon zoekt. Bij ‘gewoon daten’ is en blijft dit altijd een verrassing.

We zijn benieuwd aan het einde van dit artikel; waar gaat jouw voorkeur naar uit? Online of offline daten? Heb je er al ervaring mee? Zo ja, hoe beviel het daten met een oudere vrouw?
Laat het ons weten via een reactie. Vinden we altijd erg leuk!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies