Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Relatie met een oudere man, verstandig of niet?

50plus
Relatie met een oudere man, verstandig of niet?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je hebt een relatie met een oudere man. Of misschien wil je wel een relatie met een oudere man. Je kunt dan met vragen rondlopen. Want, is het wel verstandig? Een relatie met een heer op leeftijd. Moet ik er mee doorgaan, eenmaal er aan begonnen? Wat brengt de toekomst me? Of kan ik niet beter iemand vinden van mijn eigen leeftijd?

Als jij rondloopt met dit soort vragen is dit artikel erg interessant voor je. We geven je namelijk tips en tricks hoe je oudere mannen kunt vinden om een relatie mee te beginnen, wat er bij komt kijken om een oudere man te daten en of het wel verstandig is, een relatie met een oudere man.

Verliefd op een oudere man

Sommige vrouwen zoeken bewust naar een oudere heer. Vaak omdat hun leeftijdsgenoten te onvolwassen zijn. Te kinderachtig. Niet serieus genoeg. Of omdat ze niet kunnen brengen wat een oudere man wel kan. Andere vrouwen hadden misschien nooit gedacht een relatie met een oudere man te krijgen, maar werden simpelweg smoorverliefd op een man die een (flink) aantal jaren ouder is dan zijzelf. Welke type vrouw je ook bent, vroeg of laat kan er twijfel ontstaan of het allemaal wel zo verstandig is; een relatie met een oudere man.

Want ondanks de voordelen die een oudere man met zich meebrengt als levenservaring, wijsheid en vaak ook vermogendheid, zijn er ook behoorlijk wat nadelen te benoemen aan een relatie met een man die een stuk ouder is dan jij.
Wat die nadelen voor jou precies zijn is geheel afhankelijk van je eigen situatie en de wensen die je nog hebt in je leven natuurlijk. Stel bijvoorbeeld dat de oudere man al kinderen heeft en geen kinderwens meer heeft, maar jij met klapperende eierstokken rondloopt. Dan is doorgaan (of juist beginnen) met de relatie niet echt verstandig natuurlijk.

Zelfs als de man instemt met je kinderwens kun je twijfel houden. Want als het leeftijdsverschil tussen jullie (erg) groot is bestaat er natuurlijk een kans dat je het kroost op een gegeven moment alleen op zult moeten voeden als weduwe.
Sommige mensen kiezen hier bewust voor. Lees de verschillende nieuwsberichten over bijvoorbeeld Emile Ratelband en zijn veel jongere vriendin er maar op na. Met een leeftijdsverschil van dik 40 jaar is de kans aanzienlijk dat zijn vriendin er alleen voor komt te staan. Als jou dit niets lijkt kun je beter niet op zoek gaan naar een oudere man, of als je al een relatie hebt met een (veel) oudere heer, hier beter direct een punt achter zetten.

Hiervoor hoeven er natuurlijk niet per definitie kinderen in het spel te zijn. Als het leeftijdsverschil tussen jullie fors is zul je er altijd rekening mee moeten houden dat je (toekomstige) partner te maken kan krijgen met lichamelijke ongemakken, ziekte etc. Zit je hier dan op te wachten? Kun je dat aan? Hou je genoeg van de oudere man om op een gegeven moment ook de negatieve aspecten van het ouder worden in de ogen aan te durven kijken en aan te pakken? Serieuze vragen die om serieuze antwoorden vragen.

Als het antwoord nee is
Bovenstaande voorbeelden zijn met een behoorlijk negatieve bril geschreven. Dit is bewust gedaan om je de risico’s van een relatie met een (veel) oudere man in te laten zien. Je kunt er mee te maken krijgen en omdat verliefdheid vaak gepaard gaat met een roze bril spelen wij maar even voor advocaat van de duivel.

Als je hierdoor tot de conclusie bent gekomen dat de voordelen van een relatie met een oudere man niet opwegen tegen de nadelen, kun je er beter voor kiezen om niet te beginnen aan een relatie met een oudere man of, als je al in een relatie zit, de relatie te beëindigen en op zoek te gaan naar een partner van je eigen leeftijd.

Om je hier wat bij te helpen hebben we hieronder 3 datingsites uiteengezet waar leuke single mannen te vinden zijn van alle leeftijden.


ParshipBezoek Parship

Parship is de grootste online datingsite van Nederland en de miljoenen leden van Parship.nl variëren in leeftijd van 18 tot 65+. Ook voor de lezers die nog geen relatie hebben met een oudere man, maar hier juist naar op zoek zijn is dit dus een geschikte datingsite. De leden van Lexa zijn veelal op zoek naar een serieuze relatie en jij als vrouw die een relatie heeft met een oudere man, bent hier waarschijnlijk ook weer op zoek naar wanneer je de huidige relatie met de oudere heer hebt beëindigd. Het matchingsysteem van Parship.nl koppelt je automatisch aan single mannen die passen bij je eigen voorkeuren en wensen en heeft inmiddels al dik 200.000 keer laten zien uitermate succesvol te zijn. Lexa.nl is dan ook een uitstekende website om een nieuwe lover te vinden die wél van je eigen leeftijd is.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa

Erg goed te vergelijken met Parship.nl, is Lexa. Lexa geldt ook als datingsite met een enorm ledenbestand variërend in leeftijd. De perfecte plaats om leeftijdsgenoten te vinden voor een nieuwe relatie. Lexa is ontzettend makkelijk in het gebruik en biedt tal van functies. In tegenstelling tot Parship zul je echter wel zelf op zoek moeten gaan, want een matchingsysteem ontbreekt. Dit wordt echter meer dan goed gemaakt door de zeer uitgebreide zoekfunctie waar je gemakkelijk al je persoonlijke wensen kunt invullen en op die manier alleen single mannen krijgt voorgeschoteld die passen bij je eigen zoekcriteria. En heb je dan je oog laten vallen op een leuke man van je eigen leeftijd, dan zorgt de LexaMessenger functie er voor dat je enorm gemakkelijk in contact kunt komen met je nieuwe prins op het witte paard.

Bezoek Lexa

NieuweRelatie

Speciaal voor diegenen die juist op zoek zijn naar een relatie met een oudere man, hebben we NieuweRelatie nog toegevoegd aan dit rijtje. De leden op NieuweRelatie.nl hebben allemaal al een (lange) relatie achter de rug. Alle leden zijn 40 jaar of ouder en daarom is deze datingwebsite ideaal voor jou wanneer je op zoek bent naar leuke mannen die al wat ouder zijn. Dankzij het uitgebreide zoeksysteem kun je gemakkelijk op zoek gaan naar oudere mannen die goed bij je eigen voorkeuren passen. Heb je die leuke man gevonden? Dan kun je via de chatmogelijkheid gemakkelijk snel contact leggen. De website is voor nieuwe leden geheel gratis te proberen, dus als jij op zoek bent naar een oudere man heb je op NieuweRelatie helemaal niets te verliezen.


Alleen jij weet wat verstandig is
Na de negatieve bril zetten we ook de positieve bril nog op, want een relatie met een oudere man is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel en dood en verderf.
Een oudere man kan je inzichten bieden die iemand van je eigen leeftijd je nooit kan bieden. Hij heeft zoveel meer levenservaring, zoveel meer gezien. Daar kunnen de broekies van deze wereld nooit tegenop.

Veelal staat een oudere man ook verder op de maatschappelijke ladder en is daarmee de bankrekening vaak ook meer gevuld dan bij twintigers en dertigers. Dit schept mogelijkheden om samen flink te genieten van de mooie dingen van het leven. Luxe etentjes, mooie reizen en intieme weekendjes weg.

Een oudere man weet vaak ook goed hoe hij een vrouw moet behandelen. Iets simpels als de deur voor je openhouden is voor de oudere man doorgaans een tweede natuur. Hij weet hoe hij je moet behagen en meestal hoeft hij hier niet eens moeite voor te doen, maar zit het gewoon in zijn systeem. Omdat hij vaker met het bijltje heeft gehakt en hier pluk jij natuurlijk de vruchten van!

Al met al is er dus maar 1 iemand die kan bepalen of de relatie met een oudere man nu wel zo verstandig is of niet en dat ben jij. Streep de voordelen en nadelen tegen elkaar af en maak een afweging. Garanties heb je nooit in het leven. De eerder genoemde voorbeelden omtrent ziekte en overlijden kunnen zomaar andersom zijn. Ben jij diegene die eerder gaat.

Laat je dan ook niet leiden door aannames, maar volg je hart. Als je hart zegt doorgaan, ga dan vooral door. Schreeuwt je hart dat je moet stoppen met de relatie met de oudere man, schrijf je dan snel in op één van de datingsites en zoek een leuke man van je eigen leeftijd.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies