Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Seniorenchat: Op deze sites kun je chatten met ouderen

50plus
Seniorenchat: Op deze sites kun je chatten met ouderen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als oudere alleenstaande kun je je soms behoorlijk eenzaam voelen. Een leuk gesprek met een gelijkgestemde is dan een welkome verademing. Lekker kletsen over van alles en nog wat en wie weet loop je op deze manier wel tegen een ontzettend leuke man of vrouw aan. Speciaal voor jou hebben we de leukste sites waar je kunt chatten met senioren op een rijtje gezet.


Chatten met oudere vrouwen en mannen

We zijn er in dit artikel vanuit gegaan dat je zelf een senior bent die graag in contact komt met andere senioren. Voor niet-senioren die graag in contact willen komen met ouderen (bijvoorbeeld omdat je een sugardaddy of cougar zoekt)  hebben wij al eerder meerdere artikelen geschreven. Je vindt ze in de artikelen sectie én onderaan deze pagina.

Hieronder volgen de beste datingsites waar senioren met elkaar kunnen chatten.


50plusMatchBezoek 50plusMatch

De grootste online datingsite voor 50 plussers. Op deze site komen alleenstaande ouderen samen om elkaar online te ontmoeten. Via de website kom je gemakkelijk in contact met andere ouderen. De chatfunctie zorgt ervoor dat je gemakkelijk contact met elkaar kunt onderhouden en maakt het makkelijk om elkaar te leren kennen.

Bezoek 50plusMatch

VijftigPlusDatingBezoek VijftigPlusDating

De naam alleen al laat niets te raden over: online daten voor mensen van 50 jaar of ouder. Je kunt je dan ook niet inschrijven op VijftigPlusDating.nl als je jonger bent dan 50 jaar. Ideaal natuurlijk wanneer je als senior enkel in contact wilt komen met andere senioren. Dankzij de ingebouwde chatfunctie is contact leggen met de overige leden op VijftigPLusDating een fluitje van een cent. Je zult er mensen tegenkomen die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken als serieuze relaties, leuke dates en/of nieuwe vriendschappen. Ga aan de slag met chatten en ontdek het zelf.

Bezoek VijftigPlusDating

OurtimeBezoek Ourtime

Deze professionele datingsite voor 50 plussers biedt een zeer gebruiksvriendelijke website die voor veel senioren gemakkelijk te begrijpen moet zijn. De website is een kopie van de populaire website Lexa maar dan speciaal voor 50plus. Middels het ingebouwde chatsysteem kunnen gemakkelijk nieuwe contacten opgebouwd en onderhoud worden. Deze datingsite kent ontzettend veel leden en is zeker één van de grootste datingsites voor ouderen.

Bezoek Ourtime

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

Weer een datingsite waarbij de naam alles al zegt: nieuw geluk vinden voor senioren. Net als bij VijftigPlusDating moet je minimaal 50 jaar oud zijn om je in te kunnen schrijven. De leden die ingeschreven staan zijn op zoek naar verschillende zaken zoals dates, vriendschappen of relaties, maar net waar zij als senior gelukkig van worden. De chatfunctie maakt het wederom mogelijk om snel en eenvoudig in contact te komen met de overige leden zodat je kunt ontdekken waar ze precies naar op zoek zijn. SeniorenGeluk onderscheidt zich trouwens vanwege de zeer gebruiksvriendelijke website, wat natuurlijk wel zo fijn is voor de wat oudere internetters onder ons.

Bezoek SeniorenGeluk

NieuweRelatie

Ook hier laat de naam van de datingsite weinig te raden over: je oude relatie is over en je bent toe aan een nieuwe. Het verschil met VijftigPlusDating is de vanaf-leeftijd waarop je je kunt inschrijven. Op NieuweRelatie.nl is dit namelijk vanaf 40 jaar in plaats van 50 jaar en je zult hier dan ook mensen ontmoeten die officieel nog geen senior zijn. Ook op NieuwRelatie.nl kun je middels de chatfunctie weer erg gemakkelijk en snel in contact komen met de overige leden en er is zelfs een heus 'virtueel café' waar je lekker kunt rondhangen en nieuwe mensen kunt ontmoeten. De meeste leden zijn hier voor een nieuwe relatie, maar je zult ook voldoende leuke mannen en vrouwen tegen komen die op zoek zijn naar een gezellige date of een nieuwe vriendschap.


Eenzaamheid tegengaan

Veel senioren zijn eenzaam. Onderzoek van het ouderenfonds geeft zelfs aan dat meer dan 1 miljoen van de 4,1 miljoen 55 plussers zich wel eens eenzaam voelt en 200,000 ouderen geven aan zich extreem eenzaam te voelen. De enige sociale contacten die ouderen vaak nog onderhouden, zijn die van vrienden, familie en wellicht de kassamedewerker tijdens het wekelijks uitstapje naar de supermarkt.

Natuurlijk is dit droevig, maar het internet en moderne technieken zoals smartphones en tablets bieden voor veel senioren een goede uitweg uit de eenzaamheid. Middels deze middelen zijn ze gemakkelijk 24 uur per dag verbonden met de wereld en hebben ze de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Het lastigste is in dit geval om de oudere wegwijs te laten maken met een computer, tablet of smartphone. Vaak bieden technologisch aangelegde (klein)kinderen in dat geval de oplossing. Daarnaast is het moeilijk om de juiste websites te vinden om contact op te bouwen. Middels bovenstaande websites moet het echter niet moeilijk te zijn om in contact te komen met andere ouderen.


Social Media platformen

Jongeren klagen er steen en been over, maar beetje bij beetje nemen de papa’s en mama’s (en zelfs de opa’s en oma’s) social media platformen zoals Facebook en Twitter over. Social media is dan ook bij uitstek een manier om in contact te komen met overige senioren. Echt chatten is er dan niet bij, (met uitzondering natuurlijk van Facebook Messenger) maar je kunt wel (privé) berichten sturen naar andere senioren.

Ideaal van social media is de hoeveelheid informatie die je al kunt vergaren van iemand. Zo kun je gemakkelijker een gesprek aanknopen en/of gaande houden, iets wat bij een datingsite vaak toch wat moeilijker is. Het gebruiken van de verschillende platformen hebben inmiddels ook de meeste senioren het wel onder de knie en bovendien kun je in principe overal en altijd in gesprek gaan met overige senioren dankzij de mobiele apps voor smartphone of tablet.


Forums voor senioren

Een andere manier om in contact te komen met andere senioren is via één van de vele forums die er op het internet te vinden zijn. Het forum van 50plusser.nl steekt er met kop en schouders bovenuit. Je vindt hier niet alleen gesprekken over relaties en liefde, maar over allerlei onderwerpen waar je als 50 plusser mee te maken kunt krijgen.

Het voordeel van (actief deelnemen op) een forum is dat er na verloop van tijd mooie vriendschappen (en zelfs liefdes) kunnen ontstaan tussen de gebruikers van het forum. Veel fora organiseren dan ook bijeenkomstdagen waar je de overige leden in levende lijve kunt ontmoeten. Erg leuk om eens te kijken welke gezichten er nu daadwerkelijk achter de gebruikersnamen en avatars zitten.
Het nadeel van een forum is dat echt chatten niet mogelijk is. Je reageert op elkaars berichten en daar zit altijd een bepaalde tijd tussen. Je hebt op de meeste fora overigens wel de mogelijkheid om elkaar privé berichten te versturen.Het is en blijft een verkapte vorm van chatten, maar het werkt wel en is daarmee dus een goed alternatief op de bovengenoemde datingsites waar je kunt chatten met senioren.


Chatten zonder datingsite

Wil je toch liever echt chatten, maar spreekt het inschrijven je op een datingsite niet direct aan?
Probeer dan eens één van de chatboxen van Seniorennet.be. Hier vind je verschillende chatboxen voor senioren; van beginners (die nog niet zo snel kunnen typen bijvoorbeeld) tot gevorderden (ouderen die prima overweg kunnen met de techniek) en een specifieke chatbox voor mensen die graag willen praten over afvallen, afslanken en diëten.

Ook leuk om eens te proberen op deze website zijn de trivia spellen die je alleen of met anderen kunt spelen. Chatten via deze ‘trivia-boxen’ is echter niet mogelijk, maar daar zijn natuurlijk de overige chatboxen op Seniorennet.be voor.

Mis je na het lezen van dit artikel nog een website (of een alternatief hierop) waar je kunt chatten met senioren? Laat het ons weten via een reactie onderaan de pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies