Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de beste datingsite voor 70-plussers?

50plus
Wat is de beste datingsite voor 70-plussers?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Voor ouderen kan het best lastig zijn om te gaan daten. Mogelijk ben je lang getrouwd geweest en ben je nu weer alleenstaand. Mogelijk heb je nooit de behoefte aan een relatie gehad, maar merk je dat je die behoefte nu wel hebt. Daten kan dan best wel lastig zijn, omdat je mogelijk veel minder nieuwe mensen ontmoet, dan dat je een jaar of 20 geleden zou doen.

Het kan dan best wel lastig zijn om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Daten via het internet kan dan een uitkomst bieden. Veel mensen vinden het wat vreemd om via het internet in contact te komen met mensen met wie ze eventueel af zouden willen spreken.


Online 70-plussers ontmoeten via een datingsite

Het is echter een feit dat steeds meer mensen elkaar ontmoeten via het internet. Sterker nog: er zijn speciale sites om ouderen die single zijn met elkaar in contact te brengen. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste datingsite voor 70-plussers. We vergelijken daarvoor drie verschillende datingsites die zich richten op ouderen. Aan het einde van dit artikel geven we je een korte samenvatting zodat jij zelf het beste kunt beoordelen welke datingsite voor jou het meest geschikt is.


OurtimeBezoek Ourtime

De favoriet van onze redactie: Ourtime! Ouderen die op zoek zijn naar een partner kunnen terecht op de site ourtime.nl (De Lexa-kopie speciaal voor 50-plussers). Via deze datingsite komen ouderen makkelijk met elkaar in contact. Ourtime maakt het niet alleen mogelijk om online met elkaar in contact te komen, maar organiseert ook speciale evenementen op diverse locaties in het land. Zo kom je niet alleen online, maar ook offline in contact met mensen die hetzelfde zoeken als jij. Dat is wat ons betreft al een groot voordeel.

Unieke dating functies
Daarnaast heeft deze website een groot aantal extra opties, zoals een soort tindersysteem, contacten in de buurt laten zien en een boost-functie. Via deze functies vind jij eerder een geschikte match, die mogelijk ook nog eens dicht bij je in de buurt woont. Daarnaast vind je op deze website een uitgebreide kennisbank waarin je vragen goed beantwoord worden. Zo kan je dus makkelijk het meeste uit de website halen. Helaas missen we informatie over het aantal gebruikers en de man/vrouw-verhouding.

Gratis te gebruiken, goedkope premium opties
Informatie over de prijzen hebben we wel: als je een abonnement voor zes maanden neemt, dan betaal je nog geen tientje per maand. Bij een driemaandelijks contract betaal je 16,99 euro per maand en wil je Ourtime een maand uitproberen dan ben je 25 euro kwijt. Dat is dus goedkoper, maar let wel op: voor opties als boost en incognito moet je wel extra betalen. Deze opties heb je echter niet per se nodig om in contact te komen met een leuke date!

Bezoek Ourtime

50plusMatchBezoek 50plusMatch

50plusmatch is de grootste online datingsite voor senioren, waar al veel 70 plussers liefde hebben gevonden. De grote ledendatabase van 50plusmatch is een groot voordeel van deze datingsite, alsmede de man/vrouw verhouding die goed verdeeld is.

Handmatige profielcontrole
Bij 50plusmatch.nl worden de profielen handmatig gecontroleerd. Hierdoor wordt fraude en misbruik door nepprofielen streng aangepakt. Het aantal berichten dat dagelijks via 50plusmatch wordt verstuurd ligt bijzonder hoog, wat bijdraagt aan het succes van de website.

Dating apps voor tablet en mobiel
Een ander punt waarop 50plusmatch zich onderscheidt van de concurrentie is het gebruik van een dating app die je kunt installeren op apple en android apparaten. Dit betekent dat je 50plusmatch ook makkelijk kunt gebruiken op je telefoon en op je tablet. Een tweede verschil is dat de community erg hecht is, zo zijn er blogs van andere gebruikers. Via deze blogs kan je volgen hoe andere ouderen het daten ervaren. Niet iedereen zal hierop zitten te wachten, maar voor sommige mensen kan dit juist een hulpmiddel zijn om zelf ook online te gaan daten.

Goedkoper dan alternatieven
Bij 50plusmatch is het inschrijven gratis, maar als je serieus gebruik wilt maken van de datingsite, dan moet je gaan betalen. Bij 50plusmatch kan je een abonnement voor 1 maand afsluiten (kosten: 29,95) en een jaarcontract afsluiten (kosten: 9,95 per maand). De prijzen van 50plusmatch liggen dus iets lager en ook wordt er meer flexibiliteit geboden.

Bezoek 50plusMatch

50liefdeBezoek 50liefde

Wie naar de website van 50liefde.nl gaat treft een overzichtelijke website aan. De op het eerste gezicht zie je al waar de site voor staat. In de eerste plaats claimt de site dat 1 op de 3 mensen via de site ene liefde vindt. In de tweede plaats claimt te site handmatig de profielen te controleren en in de derde plaats maakt de site het naar eigen zeggen mogelijk om veilig, betrouwbaar en anoniem te daten.

Veilig en betrouwbaar online daten
Met anoniem daten wordt hier waarschijnlijk bedoeld dat de drempel om mensen aan te spreken lager is. Dat klopt natuurlijk, voor veel mensen is het immers makkelijker om iemand via een computer aan te spreken en daar iets serieus van te maken, dan om dit in het echt te doen.

Flink aantal gebruikers en berichten
Als je je aanmeldt op een datingsite, dan wil je natuurlijk weten hoeveel andere gebruikers er op die site zitten. Hoe meer gebruikers er op een site zitten, hoe beter natuurlijk. Hoeveel gebruikers 50liefde.nl heeft, dat vermeldt de website niet. Wat er wel op de website vermeld wordt is dat er jaarlijks meer dan een miljoen berichten worden verstuurd. Dat zijn toch al snel 30.000 berichten per dag. Daarnaast zouden er meer vrouwen dan mannen op de site zitten. Het gaat om een balans van 57% tegen 43%. Dat lijkt een gezonde balans. Het is in ieder geval prettig dat de site hier openheid over geeft, want je wilt je natuurlijk op een site aanmelden waar je genoeg te kiezen hebt!

Succesratio: 1 op de 3
Volgens de site vindt een op de drie mensen een liefde via de site. Dat klinkt als een redelijk percentage. 50liefde.nl zegt dit percentage te halen door een persoonlijke benadering en een bijzonder matchingsprincipe waardoor je alleen voorstellen krijgt met personen waar je een match mee zou kunnen vormen. Het blijft een beetje onduidelijk wat er precies een liefde moet inhouden, maar het lijkt erop dat het hier om een date gaat.

Gratis account
Als laatste wil je natuurlijk weten wat het kost om te daten via 50liefde.nl. Het makkelijke antwoord is: daten via 50liefde.nl is gratis. Je kunt dan echter alleen een profiel aanmaken. Als je in contact wilt komen met mensen, dan moet je Premium-lid worden. Als je Premium-lid wilt worden, dan moet je gaan betalen. Het goedkoopste abonnement voor deze site kost 17,99 per maand. Het gaat dan wel om een contract van 12 maanden.

Bezoek 50liefde

Welke site is nu het meest geschikt voor 70-plus?

Het is natuurlijk niet helemaal mogelijk om te zeggen welke site het meest geschikt is. Dat hangt immers van je persoonlijke situatie af. Als je een alleenstaande man bent en je vindt de prijs niet van doorslaggevend belang, dan kan je waarschijnlijk het beste een abonnement nemen op de site 50liefde.nl. Op die site zitten immers relatief de meeste vrouwen. Let echter wel op: het lijkt erop dat 50plusmatch.nl absoluut meer leden heeft. De absolute kans op een geschikte match zou daar weleens hoger kunnen liggen.

Voor 70+-ers die graag gebruik maken van een app op hun tablet of telefoon zou 50plusmatch.nl een geschikte optie kunnen zijn. Hier vind je relatief veel gebruikers en het abonnementsgeld is relatief laag. Het goedkoopst ben je echter uit bij Ourtime.nl. Helaas vinden we daar geen informatie over het aantal gebruikers, maar we weten wel dat ze ook evenementen organiseren waarbij mensen elkaar ook offline kunnen ontmoeten. Voor veel mensen in het algemeen en zeker voor ouderen is dit een grote pré.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies