Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

9 Tips om te daten als 65+ bent

9 Tips om te daten als 65+ bent

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Voor 65-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe levenspartner kan de zoektocht tegenwoordig ook uitstekend via internet verlopen. Het is een makkelijke en ontspannen manier om nieuwe contacten te leggen en dus ook om een date of een relatie op te doen.

Het kan echter best wel wennen zijn om ineens online te gaan daten als je daar nog helemaal geen ervaring mee hebt. Daarom hebben we in dit artikel 9 tips voor je waarmee je ook als 65-plusser goed beslagen ten ijs komt bij daten via internet.


Tip 1: Kies de juiste datingsite voor senioren

Er zijn weinig datingsites die zich specifiek richten op 65-plussers. De datingsites die zijn bedoeld voor singles van boven de 50 komen daar het dichtst bij in de buurt. Op de meeste van die datingsites zijn vrijgezellen van 65 jaar en ouder daarom ook van harte welkom. Wij zouden dan ook aanraden om op die sites als eerste een poging te wagen en te ontdekken welke leuke man of vrouw van rond je eigen leeftijd je daar aan de haak weet te slaan.

Op dit moment zijn er wat ons betreft vier datingsites voor 50-plussers die ook uitermate goed geschikt zijn voor senioren van 65 jaar en ouder:


OurtimeBezoek Ourtime

Ourtime is de bekendste en populairste datingsite voor 50-plussers in Nederland. Ook als single man of vrouw van 65 jaar en ouder ben je er van harte welkom om mee te komen doen. Je kunt er gebruikmaken van een handige app waarmee je ook op je tablet ontspannen kunt daten vanuit je luie stoel, zodat je niet de hele tijd achter je bureau of met je laptop aan de tafel hoeft te zitten. Op het Things2Share platform van de site kun je bovendien op een heel ontspannen manier kennis maken met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Voor elke vrijgezel van 65 jaar en ouder is Ourtime een echte aanrader.

Bezoek Ourtime

VijftigPlusDatingBezoek VijftigPlusDating

Wanneer je voor het eerst inlogt op je nieuwe account bij Vijftigplusdating.nl merk je direct dat de site speciaal is opgezet voor oudere gebruikers. Het geheel straalt namelijk heel veel rust en duidelijkheid uit. Er zijn niet overdreven veel verschillende opties, maar elke functie die er wel is werkt vlot en heel overzichtelijk. De site is weliswaar iets duurder dan 50PlusMatch, maar je ontmoet er verhoudingsgewijs wel meer 65-plussers. Er is helaas geen eigen app beschikbaar maar de site werkt wel feilloos wanneer je hem benadert via de browser op je mobiele apparaat zoals telefoon of tablet.

Bezoek VijftigPlusDating

50liefdeBezoek 50liefde

Bij het ontwerpen van 50Liefde.nl is er ook weer speciaal rekening gehouden met de oudere doelgroep. De schermopbouw is daarom rustig gehouden maar de website ziet er wel heel aantrekkelijk uit. Alles wat je van een datingsite mag verwachten vind je er terug, zoals een uitgebreide zoekfunctie en jezelf laten koppelen aan andere leden die overeenkomen met je wensen en eisen. Alhoewel de voornaamste doelgroep van de site vijftigers zijn kom je er ook als 65-plusser prima voor de dag met je eigen datingprofiel. Als gratis lid kom je echter ook hier niet zo ver, want voor het versturen en lezen van berichtjes heb je wel degelijk een betaald abonnement nodig.

Bezoek 50liefde

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

SeniorenGeluk.nl is de enige site van de vier die we er hier hebben uitgelicht die zich echt evenredig op alle senioren richt en niet voornamelijk op 50-plussers. Gek genoeg kom je juist op deze site echter ook veel wat jongere leden tegen. Dat blijkt te komen doordat je bij SeniorenGeluk meteen deel uitmaakt van een veel groter datingnetwerk. Daardoor kan je profiel ook getoond worden op andere sites wanneer je profiel aansluit op de zoekopdracht van een lid. De leukste manier om hier te matchen is met de FotoZapper, want daarmee kun je allemaal verschillende profielen in hoog tempo beoordelen.

Bezoek SeniorenGeluk

blank

Tip 2: Zoek iemand in dezelfde leeftijdsfase

Wanneer je zelf ouder bent dan 65 jaar is de kans groot dat je inmiddels met pensioen bent of dat binnenkort gaat. Het kan dan een goed idee zijn om te proberen in contact te komen met een man of vrouw die in deze zelfde levensfase zit.

Er is namelijk een groot verschil tussen nog jarenlang werkzaam zijn en reeds met pensioen, zowel op mentaal vlak als op het gebied van je dagelijkse tijdsbesteding. Het is geen absolute must natuurlijk, maar het kan helpen om iemand te vinden waarmee je makkelijker een fijne relatie opbouwt.


Tip 3: Staar je niet blind op de populaire datingsites

Veel senioren geven aan dat ze zich op een algemene datingsite (waar dus ook veel jongeren komen) niet helemaal op hun plek voelen. Natuurlijk is dat heel persoonlijk en kun je zelf dat gevoel juist helemaal niet hebben. Maar krijg je het idee dat je bij een algemene datingsite zoals Lexa, Parship, Relatieplanet of Pepper ondersneeuwt en daardoor geen leuke matches vindt?

Kijk dan eens wat verder naar een datingsite die speciaal voor ouderen is bedoeld. Daar zijn er tegenwoordig namelijk meerdere van. Hierboven benoemen we enkele voorbeelden.


blank

Tip 4: Wen rustig aan het fenomeen online dating

Wanneer je nog nooit via internet een date hebt gezocht kan dat een behoorlijke cultuurshock zijn. Contact zoeken kan namelijk heel snel online, maar de vele manieren om te matchen en contact te zoeken kunnen in eerste instantie nogal overweldigend zijn. Daarom is het dus ten eerste een goed idee om – zoals we hierboven al aangaven – een datingsite te zoeken waar je jezelf goed thuis voelt en die niet bulkt van de functies waar je toch niets mee zult doen.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om rustig de tijd te nemen om vertrouwd te raken met online dating. Hoe je bijvoorbeeld zoekfuncties kunt gebruiken om mannen of vrouwen te zoeken die goed bij je passen, hoe je een kwalitatief profiel opstelt en welke manieren er zijn om contacten te leggen of leuke leden weer terug te vinden.


blank

Tip 5: Let op voor kwaadwillende figuren

Met name wanneer je nog niet zo geoefend bent in het online daten loop je risico om opgelicht te worden. Dat kan iedereen overkomen, maar ouderen op datingsites zijn wel wat vaker doelwit dan jongere singles omdat malafide figuren erop hopen dat senioren het minder snel door hebben wanneer ze om de tuin worden geleid. Pas dus altijd goed op wanneer een veel jongere single contact met je opneemt of wanneer je wordt benaderd door iemand die in het Engels schrijft.

Er is natuurlijk niets mis mee om ook dan vrijblijvend met elkaar te chatten, maar wanneer een echt afspraakje maar steeds net mogelijk lijkt of wanneer je om geld wordt gevraagd verbreek dan liever direct al het contact. De kans is groot dat de persoon met wie je aan het daten bent niet de persoon van die leuke foto’s is, maar een oplichter in een ander land die je zoveel mogelijk geld afhandig wil maken.


blank

Tip 6: Wees eerlijk over je leeftijd

Veel 65-plussers zijn een beetje bang dat ze op internet niet zo interessant meer zijn voor andere vrijgezellen op leeftijd. Maar er is echt geen enkele reden waarom je tegenwoordig niet een leuke date zou kunnen vinden wanneer je 65 jaar of ouder bent. Steeds meer ouderen zoeken namelijk via internet naar vriendschappen of een nieuwe relatie. Daar pas je dus altijd prima tussen, hoe oud je ook bent.

Het werkt dan alleen maar averechts om op je profiel een andere leeftijd in te vullen. Dat komt namelijk altijd uit wanneer je elkaar eenmaal in het echt ontmoet.


blank

Tip 7: Wacht niet te lang met echt af te spreken

Wanneer het online heel gezellig is kan het verleidelijk zijn om het contact te lang alleen bij chatten of mailen te houden. Maar uiteindelijk weet je alleen wanneer je elkaar in het echt ontmoet of je echt een leuke klik met elkaar hebt.

Wacht dus niet te lang met ook een echte date in te plannen. Er is natuurlijk altijd een risico dat het dan totaal niet gezellig is, maar dan weet je tenminste relatief vlot dat er geen relatie voor jullie in zit en kun je verder gaan met andere singles leren kennen.


Tip 8: Benut ook andere opties wanneer je die hebt

Het is altijd een goed idee om na je pensioen actief te blijven en wanneer je de juiste activiteiten uitkiest kun je ook op een ontspannen manier leuke mensen leren kennen waar je veel gemeen mee hebt. Zo kun je je vrije tijd gebruiken om vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging, een leuke sport of hobby oppakken waar je nooit de tijd voor hebt gehad en nog veel meer.

Richt je dus niet alleen op datingsites maar oefen ook je sociale spieren bij activiteiten in het dagelijks leven. Je kunt ook proberen uit te zoeken of er in je omgeving speeddates voor ouderen worden georganiseerd, of je weleens mee zou kunnen gaan met een groepsvakantie voor oudere singles of samen met andere vrijgezellen een wandeling zou kunnen gaan maken. Dat zijn allemaal leuke manieren om nieuwe mensen te ontmoeten en je weet maar nooit of de partner van je dromen er plotseling tussen zit.


Tip 9: Sta open voor nieuwe mensen en nieuwe avonturen

Wanneer je eenmaal de 65 jaar bent gepasseerd heb je dikwijls al je eigen patronen en een duidelijke levensvisie ontwikkeld. Wie weet ben je zelfs wel een beetje onzeker of je jezelf nog wel aan kunt passen aan iemand anders. Het is het beste om die gedachten een beetje los te laten, want wanneer je iemand met open vizier tegemoet treedt komt de rest vaak vanzelf.

Als je een goede klik hebt met een andere man of vrouw is het je stukje bij beetje wat meer naar elkaar schikken een heel natuurlijk proces. Wat natuurlijk niet hoeft te betekenen dat je meteen je hele leven omgooit voor die andere persoon. Niet voor niets kiezen heel veel 65-plussers voor een latrelatie. Komt tijd, komt raad! Begin dus in elk geval gewoon met het ontmoeten van andere leuke singles van 65 jaar en ouder want daarmee breng je het balletje aan het rollen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies