• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 26 apps
  • 465 tips & artikelen

De beste datingsites voor weduwen en weduwnaars

Beste datingsites  50plus & Senioren Laatst bijgewerkt: 8 oktober 2019

Op het internet zijn er diverse websites te vinden waar weduwen en weduwnaars terecht kunnen voor het vinden van een date. Als je weduwe of weduwnaar bent kun je op een reguliere datingwebsite op zoek gaan naar een mogelijke partner, maar er zijn ook online communities voor mensen die ook hun partner hebben verloren.


Inschrijven op een website voor weduwen en weduwnaars

Er zijn veel datingsites te vinden, maar het voordeel van een website voor weduwen en weduwnaars is dat je hier in contact kunt komen met lotgenoten. Vaak zul je hier mensen vinden die je begrijpen en zo kun je elkaar ook steunen. Dat is natuurlijk niet de reden waarom je je gaat inschrijven, want bovenal ben je op zoek naar een partner. Deze kun je op dit soort datingplatforms vinden.


Datingsites voor senioren

Zijn je kinderen inmiddels het huis uit of heb je geen kinderen? Je kunt je ook inschrijven op een datingplatform voor 50plus dating. Deze sites zijn alleen toegankelijk voor mensen ouder dan 50 jaar. Ben je op zoek naar gelijkgezinden 50plussers dan is het raden we je aan één van de onderstaande sites eens uit te proberen.


50plusMatch

Een andere echte aanrader voor senioren van 50+ is de website 50plusMatch. De verhouding tussen mannen en vrouwen is perfect en er zijn dagelijks veel mensen online. De website is als beste getest bij het tv programma Kassa en is al jarenlang een populaire en betrouwbare datingsite voor senioren. De contact mogelijkheden op dit platform zijn enorm en bij het inschrijven maak je eenvoudig een uitgebreid profiel aan.

Bezoek 50plusMatch

SeniorenGeluk

Ook de website senioren geluk is speciaal gericht op ouderen. Je kunt hier eenvoudig in contact komen voor bijvoorbeeld een vriendschap, een date of een nieuwe relatie. De website is relatief nieuw in vergelijking tot de bovenstaande sites maar heeft in korte tijd veel inschrijvingen gehad. Het grote voordeel is dat je de website gratis kan uitproberen om te testen of de website bevalt.

Bezoek SeniorenGeluk

50liefde

De website 50liefde is een relatiebemiddeling site voor senioren. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen en een persoonlijkheidstest word je via het internet gekoppeld aan potentiële matches. Bij elk profiel zie je welke overeenkomsten jullie hebben om zo eenvoudig een start te maken met een gesprek. Het is daarnaast eenvoudig te zoeken op bijvoorbeeld leeftijd en interesses.

Bezoek 50liefde

Alleenstaande-Papas

Bij Alleenstaande-papa's kunnen single vaders zich inschrijven om een geschikte vrouw te vinden. Op de website vind je vrouwen die gescheiden, uit elkaar of weduwe of weduwnaar zijn. De website is erg eenvoudig in gebruik en is een absolute aanrader voor vrijgezelle ouders.

Bezoek Alleenstaande-Papas

Alleenstaande-Mamas

Voor alleenstaande moeders is er de website Alleenstaande-mama's. Hier kunnen weduwen gelijkgestemde mannen vinden die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of een leuke date. Op de website staan ook mannen ingeschreven die zelf geen kinderen hebben maar het wel aangenaam vinden om met een single moeder te daten.

Bezoek Alleenstaande-Mamas

Welke website is het beste?

Het is moeilijk om aan te geven welke site nu het beste is. Dit hangt af van diverse factoren. Ten eerste is het aanbod belangrijk. Als je je gaat inschrijven op een website met weinig leden is er weinig aan. Bij dit soort datingwebsites schuilt het gevaar vaak in nepprofielen. Kijk daar dus kritisch naar. Verder raden we je aan om naar reviews van andere (voormalige) gebruikers te kijken. Door naar ervaringen van anderen te kijken kun je een goed beeld vormen van de site. Zijn er veel negatieve reacties? Dan is het vanzelfsprekend niet verstandig om hier een profiel aan te maken.


Gratis registreren

We raden je aan om je eerst gratis te registreren. Op de meeste datingwebsites kun je een gratis profiel aanmaken. Hierdoor kun je kennismaken met de website en zo kun je kijken of zo’n platform je aanspreekt. In veel gevallen kun je ook profielen van andere gebruikers bekijken. Zo zie je direct hoeveel mensen er zijn ingeschreven en kun je voor jezelf bepalen of het interessant is om je profiel te upgraden. Door je profiel te upgraden voor een x-bedrag (per maand, per half jaar of per jaar) kun je reageren op anderen en heb je toegang tot diverse delen van de website waar je anders geen toegang toe hebt. Hierbij valt te denken aan het bekijken van reacties die je ontvangt van andere gebruikers.

Kun je geen goede website vinden voor weduwen en weduwnaars? Dan kun je altijd nog terecht op een reguliere site zoals Lexa, Parship, één van de vele andere websites. De kans dat je daar weduwen of weduwnaars vindt is aanwezig. Uiteraard kun je ook op zoek gaan naar leeftijdsgenoten die geen partner hebben verloren, maar gewoonweg single zijn.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement