Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsites voor een alleenstaande moeder

50plus
De beste datingsites voor een alleenstaande moeder

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je bent alleenstaand. Op zoek naar een partner. En ook nog eens moeder? Dan heb je het al druk genoeg! Het vinden van een leuke partner kost tijd en als je dan ook nog moet ontdekken op welke online datingsite je zoeken moet, verlies je veel tijd die je veel nuttiger kunt besteden. Ontdek daarom in dit artikel een goede datingsite voor jou als alleenstaande moeder.


Waarom online daten als alleenstaande moeder?

Online daten biedt veel voordelen voor alleenstaande moeders. Er zijn verschillende datingwebsites die zich specifiek richten op alleenstaande papa’s en mama’s, maar ook op de algemene datingwebsites zijn zat mannen te vinden die er geen enkel probleem mee hebben dat jij een alleenstaande mama bent.

Het grote voordeel van online daten is je profiel. Je kunt hier namelijk al vermelden dat je een alleenstaande moeder bent of je kunt een foto gebruiken waar jij en je kind(eren) samen op staan. De mannen die interesse in je hebben weten van tevoren waar ze aan toe zijn en vervelende reacties zul je dan ook niet snel meer krijgen.


Succesvolle datingsites voor alleenstaande ouders

Om als alleenstaande moeder zelf op zoek te gaan naar een goede datingsite is een tijdrovend karwei. Tijd die je veel beter kunt besteden, want je hebt het al druk genoeg. Om jou als single mama een handje te helpen selecteerden we hieronder de beste datingsites voor de alleenstaande moeder. Datingsites waar de gebruikers weten dat jij mama bent en daar het volle begrip voor hebben.


Alleenstaande Mama’sBezoek Alleenstaande Mama’s

Alleenstaande Mamas.nl is een datingsite voor alleenstaande moeders én alleenstaande vaders. De naam van deze datingwebsite laat niets te raden over; iedereen op deze datingsite weet dat jij mama bent en dat dit geen belemmering moet zijn voor een nieuwe partner. Je vindt hier niet alleen andere alleenstaande ouders, maar ook vrijgezelle mannen die het geen enkel probleem vinden om een serieuze relatie aan te gaan met een alleenstaande moeder.

Bezoek Alleenstaande Mama’s

LexaBezoek Lexa

Lexa is het grootste datingplatform van Nederland en heeft met miljoenen leden een gevarieerd aanbod aan verschillende gebruikers. Je kunt gericht zoeken naar singles die binnen je voorkeuren passen en filtert de mannen die niet geschikt zijn voor jou als alleenstaande moeder er zonder problemen uit. Lexa organiseert daarnaast regelmatig evenementen waar je als vrijgezelle mama andere singles kunt ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

Bezoek Lexa

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

Op SeniorenGeluk.nl vind je mensen die op zoek zijn naar een date, vriendschap of relatie. De site richt zich specifiek op senioren (50+) en de kans dat zich in deze doelgroep alleenstaande vaders en moeders bevinden is natuurlijk aanzienlijk. Doordat de site gericht is op senioren is de werking van de website eenvoudig wat door de gebruikers als zeer prettig wordt ervaren. Met gemiddeld 90 nieuwe inschrijvingen per dag is SeniorenGeluk.nl de grootste datingsite voor senioren.

Bezoek SeniorenGeluk

Laat direct weten dat je alleenstaande moeder bent

Een alleenstaande moeder word je niet zomaar. Daar gaat altijd een geschiedenis aan vooraf die meestal niet leuk is. 1001 redenen zijn er te noemen, maar jij hebt je eigen verhaal. Dat verhaal wil je misschien wel delen. Het liefst met iemand die je begrijpt. Die weet hoe je je voelt en jou en je verhaal waardeert. Iemand die inziet welke weg je hebt afgelegd en wat je daar allemaal voor hebt moeten doen en laten.Of misschien wel helemaal niet. Deel je je verhaal liever niet en kijk je liever helemaal niet meer achterom. Wat is geweest is geweest en komt (gelukkig) niet meer terug. Waar je je ook het prettigst bij voelt; als alleenstaande moeder die op zoek is naar een nieuwe partner leef je toch altijd een klein beetje in twee werelden.

Zonder verassingen

Je verdient namelijk zelf het allerbeste, maar dit mag nooit ten koste gaan van je kind(eren) en dat is en blijft gewoon ontzettend moeilijk. Want wat als die ene leuke man helemaal niet zit te wachten op kinderen (van een ander) of misschien erger nog: wat als het helemaal niet klikt tussen de nieuwe man en je kid(s), terwijl jij tot over je oren verliefd bent geworden? Zaken waar je als single lady zonder kinderen allemaal niet over na hoeft te denken, maar waar je als alleenstaande mama altijd mee te maken zult krijgen.

Waarheid komt snel boven

Ook het aankaarten van je nageslacht in een gesprek in de kroeg blijft een lastig verhaal. Je weet nooit hoe je gesprekspartner gaat reageren en veel alleenstaande moeders vermijden dit gespreksonderwerp dan ook tijdens een eerste date om vervelende reacties te voorkomen. Vroeg of laat komt echter de waarheid boven tafel en soms kunnen mannen hier op reageren op een wijze die niets te wensen over laat. Natuurlijk laat dit ook weer sporen na bij jou waardoor ‘gewoon te daten’ alleen maar moeilijker kan worden.


blank

Hoe doen anderen dat?

Ondanks de vele voordelen van online daten als single mama kan het natuurlijk zijn dat jij je er helemaal niet prettig bij voelt. Is dat hele ‘online-dating-gebeuren’ niets voor jou en ontmoet je je nieuwe partner liever op de ouderwetse manier; in de kroeg, op het terras, in de buurtsuper, in de file, op een single event, op de (sport)vereniging, via wederzijdse vrienden of misschien wel via social media.

Bekijk forums voor single moeders

Wat altijd helpt, is ontdekken hoe andere alleenstaande moeders aan hun nieuwe partner zijn gekomen. Verschillende fora voor alleenstaande moeders (alleenstaandemoeder.com, oudersvannu.nl en viva forum), maar ook bijvoorbeeld speciale Facebook groepen kunnen je in contact brengen met vrouwen (en mannen) die hetzelfde meemaken als jij. Maak een nickname aan en begeef je onder gelijkgestemden.

Veel vragen, problemen en twijfels die je als alleenstaande moeder kunt hebben, worden veelvuldig behandeld op de verschillende forums en dit kan helpen bij de zoektocht naar een nieuwe partner.
Wees niet bang en ontdek waar jij je zelf het prettigste bij voelt. Die nieuwe partner wacht ergens op je. Of dit nu in de ‘gewone wereld’ of in de ‘online wereld’ is: He is out there, somewhere!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies