• Onafhankelijk vergelijken
 • Totaal 213 datingsites
 • Altijd een site die bij je past

Hoe raak je weer aan het daten nadat het uit is gegaan?

Dating advies  Relatiebemiddeling

Het is uit met je grote liefde. Je bent er een tijdje rouwig om, maar op een gegeven moment ben je eigenlijk wel weer toe aan een date met een leuke man of vrouw. De stad is voor veel vrijgezellen toch best groot. Weet je nog wel hoe het moet zo’n eerste date? Wat als je hem alleen nog maar gaat vergelijken met je ex? Dit en nog een heleboel andere vragen zullen er door je hoofd heen spoken. Nergens voor nodig. Met de volgende tips zal je de koning of koningin van het daten worden.

 1. Gun jezelf eerst de tijd.
  Wanneer het net uit is, is het misschien nog niet heel slim om gelijk met een ander te daten. Waarschijnlijk ben je verdrietig en zal je je brake-up moeten verwerken. Hoe lang dat duurt? Dat is helaas voor iedereen verschillend, maar tijd heelt alle wonden.
 2. Begin tijdens je date niet over je ex.
  Onbewust zal je er toch nog ergens mee bezig zijn, zeker als het je eerste date is nadat het uit is. Toch is het belangrijk dat je dit achter je laat en je niet over hem of haar begint. Dat zou jij van jouw date toch ook liever niet – en al helemaal niet op een eerste afspraakje – willen horen?
 3. Kijk goed waarom het tijdens je vorige relatie fout is gegaan.
  Je kan alleen maar leren van de tijd die je met iemand anders hebt doorgebracht. Schrijf voor jezelf op wat je wel en niet leuk vond. De goede en leuke dingen kun je proberen te vinden in een nieuwe liefde. Zo weet je wat je wel en niet belangrijk vindt in een nieuwe relatie.
 4. Wees eerlijk.
  Geef aan wat je wel en niet leuk vindt. Wees jezelf tijdens het daten. Op die manier leert iemand jou echt kennen en zullen teleurstellingen voorkomen worden. Wanneer jij je openstelt zal de ander dat ook doen.
 5. Geniet van het single zijn.
  Geniet nog even van je tijd als single. Doe leuke dingen met vrienden of vriendinnen en geniet van het moment dat je de hele bank voor jezelf hebt en met niemand rekening hoeft te houden. Voor je het weet ben je weer bezet!
 6. Laagdrempelig beginnen
  Ben je er klaar voor om weer te gaan daten? Begin dan eerst laagdrempelig, en loop niet te hard van stapel. Op deze manier voorkom je dat je verkeerde beslissingen maakt. Op de meeste datingsites is het niet vreemd om eerst iemand te leren kennen voordat je afspreekt voor een date.

Reacties


Reactie plaatsen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Hoe raak je weer aan het daten nadat het uit is gegaan?

Wetime.be

Vriendschap
Hoe raak je weer aan het daten nadat het uit is gegaan?

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement