Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Liefde loslaten: hoe laat je los en ga je verder?

Liefde loslaten: hoe laat je los en ga je verder?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is uit. Klaar. Wat ooit was, is geweest en komt niet meer terug. Zuur, maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Voor iedereen die een liefde verloren heeft is dit artikel. We leggen je uit hoe je liefde kunt loslaten en hoe je het beste verder gaat. Want dat er ook voor jou iets moois in het verschiet ligt is zeker, zelfs als je je daar op dit moment nog helemaal niets bij kunt voorstellen.

Liefde loslaten
Er kunnen 1001 redenen zijn waarom jij en je ex uit elkaar zijn. Eerlijk gezegd boeit het helemaal niet. Iedereen heeft namelijk wel zijn of haar verhaal, de één nog heftiger dan de ander. Liefdesverdriet kan ontzettend slopend zijn. Er is echter een simpel gezegde waar je kracht uit kunt putten: “What doesn’t kill you, only makes you stronger”.

Je leest nu dit artikel. Dat betekent dat je er nog steeds bent. De breuk heeft je niet gekilled en je hebt dus alle reden om vooruit te kijken. Vooruit kijken is simpelweg dé manier om oude liefde los te laten. Terugkijken naar het verleden heeft nog nooit iemand geholpen om zijn of haar ex te vergeten. Vooruit kijken en nieuwe contacten opdoen daarentegen wél en daarom hebben we hieronder de leukste datingsites op een rijtje gezet waar je leuke contacten op kunt doen die je helpen je gedachten te verzetten.


ParshipBezoek Parship 

Parship.nl is dé nummer 1 datingsite in Nederland. Het ledenbestand is zó enorm groot dat er altijd wel iemand online is om een leuk gesprek mee te voeren. Het woord relatie in Parship suggereert dat alle leden op zoek zijn naar een relatie, maar dit is niet altijd het geval. Je zult hier ook zeker leden tegenkomen die enkel op zoek zijn naar een leuk gesprek om de gedachten even te verzetten, bijvoorbeeld omdat ze net als jij moeite hebben om de oude liefde los te laten. Het bezoeken van Parship.nl is dan ook een ideale manier om eventjes helemaal in het moment te zijn zodat je voor eventjes niet aan je oude liefde denkt.

Bezoek Parship

Badoo

Als Parship je toch iets te serieus lijkt, is Badoo een erg goed alternatief. Ook hier beschikt de datingsite weer over een enorm ledenbestand en zul je dus wederom op elk moment van de dag wel iemand online vinden om een leuk gesprek mee te starten. Badoo is in beginsel opgericht als website waar je nieuwe vriendschappen kon vinden, maar is inmiddels uitgegroeid tot (dating)website waar je mensen zult vinden die op zoek zijn naar tal van verschillende zaken zoals relaties, vriendschappen, dates en leuke (eenmalige) gesprekken. Over het algemeen zijn de leden van Badoo.nl erg relaxed in de omgang en kun je dus zonder verwachtingen een gesprek starten met andere leuke single mannen of vrouwen.


Loslaten en verder gaan
Als je ooit ware liefde hebt ervaren waar een einde aan is gekomen, weet je dat bovenstaand zinnetje veel makkelijker is gezegd dan gedaan. Je gedachten vliegen dag in dag uit terug naar de mooie momenten die jullie samen hadden. Het gevoel van verlies slokt je op en functioneren is moeilijk voor je. Alles doet je denken aan hem of haar en daarom is loslaten simpelweg onmogelijk, althans, zo lijkt het.

Want eigenlijk is het vrij simpel: loslaten = verder gaan. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wanneer jij blijft vasthouden kun je niet verdergaan. Laat je los, ga je automatisch verder. Probeer je verder te gaan zonder daadwerkelijk los te laten, zul je vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgen en komt het harder terug dan ooit tevoren.
De beste remedie om oude liefde los te laten zodat je verder kunt gaan, is en blijft je zinnen verzetten. Zorgen dat je bezig bent zodat je gedachten niet de mogelijkheid krijgen om terug te keren naar de momenten die jij en je ex hadden.

De bovengenoemde datingsites bezoeken en daar nieuwe contacten op doen is daar een goed voorbeeld van. Je hoeft niet direct op date te gaan of aan een nieuwe relatie te beginnen. Vaak is aandacht van singles van het andere geslacht al voldoende om je beter te laten voelen en je in te laten zien dat er een toekomst is voor je. Een toekomst zonder die oude liefde die zo diep zit. En dat hoeft dus echt niet direct met diegene te zijn waarmee je in gesprek bent geraakt op de betreffende datingsite. Doe het rustig aan en neem eerst eens wat tijd voor jezelf om alles op een rijtje te krijgen. Kun je vanuit daar weer verder kijken.

Activiteiten ondernemen met vrienden en/of vriendinnen is ook een absolute aanrader tijdens het loslaten van je oude liefde. Niemand kent je (waarschijnlijk) beter dan je vrienden of vriendinnen. Zij weten hoe ze je op kunnen beuren. Welke activiteiten je leuk vindt om te ondernemen en waar je voldoening uit haalt. Ook hier gaat het er weer om dat je bezig bent zodat jij de baas bent over je gedachten in plaats van andersom. En zo zijn er nog tal van andere trucjes te bedenken waarbij je in het moment bent en niet de ruimte krijgt om terug te denken aan je oude vlam.

Weet dat het een tijdje heeft geduurd voordat je al die liefde kon voelen voor je ex. Dit is echt niet allemaal ontstaan op het moment dat je hem of haar voor het eerst zag. Dat is gegroeid. Het zal dan ook tijd nodig hebben voordat al die opgebouwde liefde is losgelaten en een plekje heeft gekregen waar het kan rusten. Want uiteindelijk is dat het hele principe van loslaten en verder gaan: een plekje vinden voor het verlies en het verdriet zodat het kan rusten en jij weer kunt verder gaan met het leven zoals jij dat graag wilt. Want ook voor jou ligt er tal van moois in het verschiet, twijfel daar alsjeblieft geen seconde aan!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement